@Lina. 2.0 Fy vad jag lider med dig, det är fruktansvärt när beroendet fortfarande lurar oss att tro att det ska gå bra den här gången. Lurar oss att gå på känslan av hur härligt gott det ska bli. Smällarna har varit oräkneligt många då vi vaknar dagen efter och har gjort det igen. Det som bara skulle bli några glas, gränsen var så extremt genomtänkt, max fyra glas, äta ordentligt, då kommer det gå bra, men när vi häller upp det fjärde glaset mår vi så bra, alla bekymmer om dagen efter känns påhittade och det blir fem glas, sex, sen tappar vi räkningen men det är ju så skönt, bara få släppa allt, koppla bort.

Men du vet vad du vill och du vet vad du behöver göra❤️
Läs nu boken, den gör under❤️ Jag lyssnade på den som ljudbok, härlig uppläsare, den är på engelska och heter då ”This naked mind”, om du inte orkar vänta på att få hem den du beställde på svenska. Tror jag hörde på reklam att man kan testa storytel gratis ett visst antal dagar, då kan du höra den där.

Stor kram❤️

@Lina. 2.0 har följt din tråd, och kan bara hålla med, boken du beställt kommer göra all skillnad. Allt sitter i huvudet; beroendet är mentalt. Lyckas du ändra ditt mindset, då lyckas du (säger hon som varit nykter i åtta dagar 🙄 - men det är min absoluta övertygelse).

Jag hejar på dig. På oss! ❤️

@Lina. 2.0 har följt din tråd, och kan bara hålla med, boken du beställt kommer göra all skillnad. Allt sitter i huvudet; beroendet är mentalt. Lyckas du ändra ditt mindset, då lyckas du (säger hon som varit nykter i åtta dagar 🙄 - men det är min absoluta övertygelse).

Jag hejar på dig. På oss! ❤️

Tack så jättemycket för erat stöd, pepp och ord. Ni är otroliga ❤️

Idag börjar ångesten lägga sig lite, men fortfarande på hög skala. Har faktiskt aldrig haft sån här ångest tidigare. Jag är rädd att vi ska få klagomål från grannar och det samtalet vill jag inte ha. Kanske den här väckarklockan kan vara en hjälp på vägen, att veta precis vad jag inte vill ha och var jag inte vill. Kan det bara fastna i huvudet den här gången. Inte glömmas.

Hade hoppats på att boken kommit idag men förhoppningsvis kommer den imorgon. Ser framemot att sätta tänderna i den.

Jobbdagen har varit lång. Många krav från höger och vänster, inget tålamod att utföra. Sovit dåligt nu sedan i torsdags.

Nä, imorgon blir en bättre dag!

Imorgon är det en vecka sedan min karatefylla och jag har kommit in den nyktra lunken igen. Ångesten har tack gode gud släppt nästan helt. Vet jag kommer må lite sämre ett par dagar till.

Mina böcker har äntligen kommit. Beställde utöver tänka klart en bok till med Allen Carr, äntligen full kontroll, och har läst nästan halva den ikväll. Han skriver på ett underfyndigt vis som får mig att skratta till på vissa ställen. Så självklart och begripligt. Kan rekommendera den här boken.

Jag har under veckan försökt skrapa bort lite murbruk i min rätt ogenomträngliga mur och gläntat på mina skav.
Jag blir ju arg på min man nästan 9 av 10 ggr jag dricker alkohol. Tänker på meningen att av barn och fyllon får man sanningen och det ligger ju en del i det.

Min man var otrogen för några år sedan. Det var innan jag börjat dricka mig berusad för berusningen skull. Jag började faktiskt dricka efter det uppdagades.

Vi har kämpat rätt länge efter det för att få ihop det. Han har visat otaliga gånger att han är ledsen och att han inte skulle göra om det nånsin.
Mitt problem är att jag liksom aldrig bearbetat detta. Det leder ju till att jag inte kommit underfund med hur jag nånsin ska kunna lita på honom igen. Det leder också till att smärtan finns där. Obearbetad smärta och känsla av svek. Som jag trycker undan. Jag har inte heller berättat för någon om detta. Ett infekterat sår jag inte vet hur jag ska få att läka. Om det kan läka. Allt blir bara en sörja. För mig men också för honom som får leva med gammal skuld liksom.
Även för våra barn som får känna av slitningar, ibland är det bra, ibland är det dåligt.

Jag har i snart 5 år bara tryckt ner det här i nyktert tillstånd. Nu är det inte så att det bubblat upp hela tiden berusad heller, det är främst det sista året. Jag blir som en vulkan större än Etna och än mer aktiv än densamma.

Jag har svårt att uttrycka mig kring detta nykter. Vill som inte ta i det. Och framför allt inte med honom. Vi har inte en enda gång pratat om det. Istället kräks jag ut det i samband med alkohol, sedan får jag så dåligt samvete för det så jag överkompenserar istället. Jag måste på sätt bevisa min skuld. Tassar på tå, gör mig så liten som möjligt, säger ja när jag vill säga nej.

Det beteendet är ju när jag läser det jag skriver förskräckligt. Oansvarigt åt alla håll.

Jag började för några månader gå till en kurator, detta hoppade jag av när vi kom till pudelns kärna. Det blev för jobbigt och jag kunde inte hantera det. Jag ska ta upp den kontakten igen, för även om vi nu kommer separera så vill jag kunna släppa detta. Jag vill inte ha det här hängandes över mig i resten av mitt liv. Vill inte låta det styra mina val, rädslan för att öppna mig måste bort så jag kan ta beslut jag kan stå för och allra minst för att må bra.
Att hålla i det förflutna ger inget gott.

@Lina. 2.0 Vad bra du reflekterar och vad bra att du vågar ta i det smärtsamma. Jag tror också att du måste jobba igenom detta för att kunna komma vidare på ett bra sätt. När man börjar våga prata om och närma sig sin smärta så blir det inte så farligt längre. Det blir så småningom en lättnad att bli av med den bördan och få pysa ut det plågsamma. Jag har också blivit en vulkan i fyllan många gånger. Det som plågade mig kom ut så fel och förvridet, men om man inte tar itu med det, så kommer det ta finnas kvar där i lavan och bli aktiv gång på gång.

Du är modig som ska ta upp kontakten igen. Kram❤️

@Lina. 2.0 Vet du. Alkoholen är bara ett symtom. Det är orsakerna man måste ta itu med. Men det är inte bråttom med någonting, det kommer till dig när du är redo. Fokusera på det allra viktigaste just nu - vara nykter!

Kram 🐘

Hej @andesh79 👋
På söndag är det en månad sedan mitt återfall eller snedtramp eller vad man vill kalla det.
Jag mår sådär, för det mesta rätt okej. Sliter just nu inte så mycket med nykterheten vilket känns skönt. Just nu går det som det ska. Det övriga är mer slitsamt men jag försöker sätta det viktigaste först, inte ta första glaset. Resten kommer ordna sig. Tack för din omtanke ❤️

Hur går det för dig? 😊❤️

@Lina. 2.0 Hej! Läste din tråd igår och har tänkt på dig. Känner igen mig i så mycket av det du upplever. Är också en duktig flicka, som arbetar med människor, för att sedan ägna "fritiden " åt andra. Får dåligt samvete då jag säger nej, eller gör något för mig själv.

Jag tror att sådana som vi upptäckte alkoholens "lugn" för att vi behövde koppla bort något jobbigt. När vi inte orkade med alla känslor fann vi en stund av lugn på konstgjord väg.

Du har ett liv, tror jag, och vem har rätt att göra det olyckligt? Vi har ett eget ansvar, ja, men ingen vill vara alkoholist,och många gånger tror jag att det är ett trauma som ligger till grund. Du är värd att leva ett liv där du mår bra och känner ditt egenvärde.

Tänker på dig

@ISE Hej. Jag har följt din tråd med. Du gör ett så bra jobb, det är jobbigt i början, men du har fått ihop några nyktra dagar. Det är en fin start. Varje gång man börjar om kan man känna sig lätt dålig just därför men du är grymt duktig just därför, du börjar ju om. Ge inte upp, en dag kommer du vara så stolt över dig för att du inte givit upp.

Kan inte mer än hålla med och nicka för mig själv till dina ord. Tack så mycket för dom.
Kram 🤗

Det var skönt @Lina. 2.0 att höra att du är på rätt spår 🙏🏼. För mig går det ganska bra. Har 6 månader och 24 dagar. Det var tufft i början nu när man tittar tillbaka. Det blir bättre och bättre. Jag ”spelar hela filmen” som jag brukar säga, när den ena axeln viskar i mitt öra. Jag vill aldrig tillbaka till den där destruktiva livsstilen. Jag vet vad som kommer att hända om jag tar en öl, därför gör jag det inte. Önskar dig lycka och välgång 🙏🏼☀️

@andesh79 Hej! Det går bra 😊 jag är 46 dagar från mitt återfall och känner mig nöjd och glad. Har äntligen börjat få tillbaka nån sorts energi, vilket är underbart 🙏
Hur går det för dig? 🤗 Du har klivit över 7 månader nu? 🥰

Det är inte så ofta jag skriver här längre.
Jag har kommit ordentligt på banan med nykterheten, firar dag 50 på fredag 🎉🙏

Har nu kontakt med en psykolog, vände mig till Mindler då psykvården i min kommun är överansträngd och helt enkelt inte har resurser. Hon är supertrevlig och hjälper mig med helhetsperspektiv i min väg till nykterhet där vi också uppmärksammar de framsteg jag gör istället för att sätta det tunga artilleriet på de få gånger jag faller.
Och jösses vad skönt det känns att kunna säga få gånger.
Det känns också bra att fokusera på det friska istället för det sjuka och på sätt förstärka känslor och tankar kring nyktra dagar. Ja nu kan jag säga veckor.
Jag sätter korta och nå/ mätbara mål. Mitt närmsta mål nu är 2 månader vilket infaller den 5 mars. Tänk om jag fixar det! Då ska det firas minsann med en sovmorgon, bad och sedan frösättning, eller i annan ordning, det återstår att se. Har nämligen redan sett till att vara ledig den 5e varje månad fram till april. Det ska som vara min dag.
Försöker lära mig tycka det är roligt med växter.. Det går trögt för de flesta följer bara med hem för att dö 🙈😂

Jag har inte tagit något slutgiltigt beslut än kring alkohol. Just nu är jag nykter. Och just nu är ju det jag lever, inte igår och inte imorgon. Just nu. Jag har ändrat om morgonrutiner vid ledighet. Senast kl 9 ska jag vara redo för att äta frukost, en stadig en. Sängen ska bäddas. Tvn i sovrummet används bara på kvällen numer, inte halva dagarna.
Varje ledig dag nån gång mellan 10-12 är det promenad på "schemat". Jag har som hållpunkter under dagen, en lättare lista om man så vill.
Jag har strukturer även i min ledighet för att få något gjort. Annars blir det lätt att bli sittandes eller liggandes i sängen.
Märker att detta även hjälper lite mot depression eller iaf deprimerande tendenser. Jag kan också nu säga och känna att sängen är en plats för riktigt vila, inget tillhåll för baksmälla och ångest.

Jag har tagit ut lite extra lediga dagar för att vila ikapp, lyckades få ihop nära 150 timmar övertid i höst utöver min heltid. Kroppen har varit sliten. Över 20 år i vården sätter sina spår i rygg och axlar. Det har varit skönt med lite ledighet.

Men nu är jag uppe på övertid 😂 snart dags att möta dag 47 och dagen ska spenderas i skidspår 🎿 för första gången på flera år. Kan redan räkna ut att den kommer bli en svordom eller 2 😁

@Lina. 2.0 Du har gjort en massa bra saker! En massa goda vanor har du införlivat i ditt liv 🥰

Att fokusera på det som är positivt med alkoholfritt leverne är en framgångsfaktor. Klokt att sätta delmål också. I början bestämde jag mig en månad i taget. ”Det känns bra, jag fortsätter en månad till.”

Kram 🐘

@Lina.2.0
Ser att du också fått ett återfall men dock kommit en bit påväg ifrån det. Bra jobbat 🌸
Jag fick mitt i helgen. Så surt att man tror sig kunna hantera drickan igen.
Vi måste vara snälla mot oss själva!
Önskar dig en fin dag.