@miss lyckad Tack🥰 Visst är det så❤️

@Sisyfos Jag har absolut använt alkohol för att få energi till att orka ladda om efter jobbet och göra hemmajobbet. Det var så allt började.
Årstiden, mörkret alla virus hjälper till med tröttheten.
Jag ser fram emot att lära känna mig själv mer och att få mer energi. Jag trodde jag skulle kommit längre där efter snart 6 månader nykter men jag var nog mer skadad i kropp och hjärna än jag ville erkänna för mig själv så kanske läker jag ännu?

Läste att man förstör sitt immunförsvar när man dricker som jag gjorde, när har man läkt det igen tror ni?

Kram

Nu ska jag iväg på min första semester med vänner sedan jag blev nykter! Jag har varit mer aktiv härinne senaste och läst om Annie Grace bok precis. Jag tror detta beror på att jag är rädd! Jag ska utsätta mig för att alla dricker från tidig förmiddag till sen kväll i en hel vecka!

Jag ser fram emot att få uppleva allt på semestern nykter, ska bli underbart! Men det är något helt nytt, som jag inte gjort någonsin förr! Varför är jag så rädd? Det är inte så att alkoholen kommer attackera mig men det känns som att jag har ett hot liggande framför mig!

Jag måste ju ta mig igenom allt nykter för att sedan helt och fullt se mig själv som ”en dom inte dricker” det är väl någon form av skräckblandad förtjusning?

@Himmelellerhelvette Vänd på det. Ta dig an semestern med positiv nyfikenhet. ”Nu ska vi se hur man gör det här nykter” 🤔 Samla alla erfarenheter andaktsfullt, nästan som om du plockar smultron och sätter på ett grässtrå. Det ser ju så fint ut att man inte vill moffa i sig det i två tuggor.

Ha några repliker klara för olika situationer. När kyparen vill hälla vin i ditt glas, lägg handen ovanpå glaset och säg ”nej tack, har du något alkoholfritt vin? Eller alkoholfri öl?” (Fast på engelska då förstås.” Rabbla den meningen så att den sitter i ryggmärgen! Eller beställ en tjusig alkoholfri paraplydrink!

Tänk vad du ska bubbla här på forumet sen om allt positivt som du har upplevt med nykter semester. Vakna tidigt, promenera nästan ensam på stranden, slippa bakfylla, botanisera bland en massa härliga maträtter 🥰

Du fixar detta galant! Och glöm inte att vad du än tänker och känner så kan aldrig tanken lyfta glaset till munnen. Din VD i pannloben har nyligen fått examen i sunt förnuft 😉

Kram 🐘

@Andrahalvlek Om du bara kunde förstå hur mycket det är värt att du tror på mig när jag tvivlar och är rädd❤️
Igår var min beroendedel av hjärnan ordentligt aktiv för första gången, den påminde om alla de glasen man njuter av på semestern medan min intelligenta del av hjärnan berättade hur det går sen och då sa beroende delen att man botar ju det varje dag under semestern och det går ju galant och intelligenta delen fortsatte med att ”javisst det botar du varje dag under semestern men hur mår du den dagen du ska åka hem?!”
Dagen jag ska hem kommer ångesten ligga på huden, i hela kroppen, hela hjärnan är suddig och jag ser inget som varit riktigt bra med resan för ångesten tar över allt!
Så ska det inte vara denna gången! Jag ska plocka varje bär och trä det på mitt strå och mumsa sakta ett i taget!

Fy va ledsen jag var igår! ”Varför har jag förstört att inte kunna dricka?” Annie Grace fick fortsätta tala i boken till mig och få tillbaka min hjärna på att jag slipper dricka, jag slipper väntan från ena glaset till andra, jag slipper känslan av att alkoholen blir den viktigaste delen av semestern. Jag slipper återställare, ångest, tröttheten, sluddrandet, göra bort mig när alla ser att jag dricker ett glas vin som en annan dricker ett glas vatten när den är törstig. Jag ska vakna pigg och utvilad varje dag, se allt vackert med klar blick och hjärna, njuta av att jag är hälsosam och inte förgiftar min kropp, själ och hjärna!

Kram❤️

@Himmelellerhelvette Jag tänker att det är en del i processen, att reflektera för och emot, tvivla, känna ledsamhet och kanske tomhet. Det är en stor förändring i livet och det känns och extra mycket nu när du ska iväg utomlands. Hjärnan minns hur du beter dig utomlands, dricker och är lullig i det varma klimatet, den glömmer inte detta när du har tankarna på det och förknippar resan med alkohol. Så det är bra att du förbereder på hur du ska bete dig nu som nykter. Ditt förnuft och din riskbedömning är tillbaka i hjärnan som fått återhämta sig rejält. Annie skriver om kognitiv dissonans, en inre konflikt som kan uppstå innan man landat i en överensstämmande tanke.

Det kommer att gå bra! Håll dig till din plan med positiva tankar om hur skönt det är att vara nykter och slippa dricka❤️

majken_r

@Himmelellerhelvette du har fått så kloka reflektioner av @vår2022 och @Andrahalvlek, har inget mer att tillägga än igenkänning. Allt nytt känns, skavigt och oroligt. Olika mycket. Du är så klok som förbereder dig. ❤️

@vår2022 Tack❣️Dina ord hjälper, en del av processen, det är klart, min hjärna vet hur det brukar vara och är van vid det och nu ska den omprogrammeras❤️

Tack @majken_r❤️ Skönt med egenkänning, det här är nytt och har tagit mycket energi att förbereda mentalt men nu känner jag mig redo! Bring it on💪