@marshmallow11
Du kommer fixa det ska du se. Du kan det här med att vara nykter 🤗

Ja visst är det dumt att man liksom hakar på den tanken rätt fort när den kommer. Men nästa gång vet vi bättre, eller hur? 🥰

@Lina. 2.0, fint att läsa 🙏🏼. Du är klok. Det kommer att gå bra. Ja jag har 7,5 månader och är så glad för det. Går på möten och har värmt upp en sponsor där. Jag känner att jag vill arbeta i stegen. Tror det kan vara ett otroligt kraftfullt verktyg för sin egna personliga utveckling.

Må gott nu så hörs vi snart ☀️

Hej @andesh79!
Det går fint för mig. Jag lever nu mitt liv som det är menat. Utan alkohol ☺️.
Har ingen direkt koll på dagar eller så men det börjar på bli några månader, nära nog ett halvår tror jag 🙋.
Jag och mannen har separat, vilket känns otroligt skönt. Trodde inte det skulle kunna bli så bra som det blev. Mitt sug till alkohol försvann med honom på nåt sätt.

Hur går det för dig? Har du fått njuta av vackra soliga dagar i helgen? Kram 🤗

@vår2022 ja vem hade trott att något så läskigt och ledsamt skulle bli så bra ❤️ hoppas allt är bra med dig. Ser att du frodas i ditt nya nyktra liv och fortsätter att inspirera och stötta andra. Fortsätt så, såna som du är så viktiga för andra människor 🥰

@Argbiggan Så härligt❤️Så glad för din skull❤️

För mig går det väldigt bra, jag har lärt känna mig själv jättemycket och älskar mitt nyktra liv! Jag kan knappt förstå att jag trodde det skulle vara tråkigt att vara nykter! Det känns verkligen som att jag nu har ett liv❤️

Kram! ❤️

@andesh79 Hej!!🙏
Det går bra för mig och det flyter på. Nykter och pigg fortfarande.
Jag har flyttat och lämnat tråkiga minnen bakom mig.
Hur går det för dig, håller du i?
Gud det är så länge sen jag var här inne, hade nästan glömt bort den fina stämningen mellan människorna här 🥰

Hej, jag skriver eftersom jag inte fick någon respons i min egen tråd, hoppas det är ok. Behöver pepp och råd får att bli nykter på heltid. Hur gick ni andra tillväga?
Jag har problem med alkoholen som eskalerat över åren. Har i perioder druckit upp till en flaska vin per kväll men alltid skött mitt jobb, det var ff a under något års tid när jag var nyskild och mådde dåligt psykiskt. Nu är mitt drickande i huvudsak begränsat till helgerna, då blir det ofta ofta 3-4glas vin/kväll. Jag upplever inget sug på vardagar längre. Höll upp en period på 3 månader utan problem.
Mitt huvudsakliga problem är att jag kan drabbas av kontrollförlust och kan hinka i mig kopiösa mängder alkohol när jag dricker tillsammans med andra och blir alltid fullast, detta skapar naturligtvis mycket ångest. Jag var nyligen på en jobbresa med mitt nya jobb när det inträffade senast och mina nya kollegor blev oroliga för mig, fick även samtala med chefen efteråt. Jag blir aldrig bråkig eller så, snarare extra snäll men så pass berusad att jag får svårt att ta hand om mig själv. Jag välutbildad och har 2 barn, har fått diagnosen bipolär sjukdom men är välmedicinerad. Har sån otrolig ångest nu så att jag helst skulle vilja lämna landet. Har provat Campral men det har inte hjälpt mig. Har nu insett att jag troligtvis måste lämna drickandet helt bakom mig. Hur har ni andra gått till väga?
Allt gott

@Bobafett Hej och välkommen hit!
Men din tråd kan jag inte hitta, kanske bra lägga en egen här under Vara alkoholfri. Här brukar man få svar.
Jag drack som du, det kallas kontrollförlust och är ett sätt att vara beroende. (Och en stark varningssignal.)
Jag bestämde mig otaliga gånger stt dricka ”lagom” nästa gång, men misslyckades alltid efter ett tag. Nya minnesluckor och ny ångest….
Nu nykter sedan sju månader utan lust att dricka.
Jag bestämde mig, och gick igenom Alkoholprogrammet samtidigt som jag skrev och läste mycket här i trådarna. Det har hjälpt ofantligt att kunna ventilera all problem och funderingar som dyker upp under processen.
Jag läste också tidigt Annie Grace bok Tänka klart som gjorde att jag kunde förstå mer om hur alkoholberoendet fungerar.
Senare läste jag också Skål tamejfan som också finns som ljudbok och lite andra böcker i samma ämne.
Det var jobbigt i början innan allt satt sig, men också skönt att slippa ångesten. Efter ett par månader hade det blivit mer vardag. Jag hade slutat dricka alkohol. Så småningom började också normala lyckokickar dyka upp.
Jag började också träna mer och hitta nya vanor att fylla livet med.
Nu mår jag bra och tycker det var ett av mina bästa beslut.
Det är viktigt att ge det hela tid, tid att tänka på sitt liv och tid att förändra. Se det som en ny och spännande resa!
Som sagt: bestäm dig, tro på det och ta all hjälp du behöver. Alkohollinjen kan också vara bra. Där kan du prata med alkoholrådgivare. Titta under fliken Stöd.
Lycka till!❤️🙏🏻❤️

@Amanda L Tack för ditt fina svar. Jag har nog alltid haft tendens till kontrollförlust. Det dagliga drickandet blev ett problem för ca 4 år sedan under en livskris då jag blev diagnostiserad med bipolär sjukdom. Jag började dricka alkohol för att komma till ro på kvällarna, sen gick hypomanin över i en djup depression och då använde jag vinet för att må bättre psykiskt. Mitt i detta kraschade mitt 20-åriga äktenskap. Jag flyttade till ett eget hus och fortsatte dricka vin på kvällarna för att jag kände mig ensam. Får att bryta mönstret sökte jag professionell hjälp och fick utskrivet Campral och jag kunde dra ner på drickandet. Tog ett uppehåll på 3månader just pga mitt problem med kontrollförlust och trodde att jag skulle kunna dricka normalt efter detta.

Min sjukdom går heller inte bra ihop med alkohol. Jag genomgick en medicinändring mitt under jobbresan och kände att jag var lite uppvarvad, sen blev det några dagar med alkohol dagligen. Sista dagen tog jag en drink för att varva ner men det blev okontrollerat, förstår inte vad som hände. Har berättat allt om min sjukdom för nya chefen som verkar ha förståelse. Ja jag måste inse att jag inte tål alkohol och måste lyckas den här gången men självförtroendet är i botten.