Jao alltså det där med att det alltid blir ner än jag tänkt är ju grunden till varför jag vill ha så långt mellan gångerna som möjligt . Dels för att kroppen och knoppen ska kunna återhämta sig och må så bra det bara går, men också för att jag då inte behöver dricka så mycket för att få effekt, så totalen av det som blir för mycket, blir ändå mindre än förr, om ni är med..
Det känns faktiskt väldigt bra.
Jag är glad, hat ingen ångest, gjorde inget dumt, var inte dålig dagen efter, bara lite trött. Såg ju att sömnen blev sämre men eftersom jag inte fortsätter dricka så är en natt med mindre sömn inget som påverkar mig i det stora hela.
@kennie jag har börjat läsa Berlin nu. Eftersom jag är trött på kvällarna passar det bra med korta noveller 😊 ser att hon fått väldigt fin kritik, lustigt att jag inte kände till henne, jag vill tro att jag ändå har lite koll på litteratur, men men...

Ha en fin helg, gott folk

Ja, man får utvärdera och hitta vad som funkar. Det viktigaste är nog att vara vaksam så man inte flyttar sina gränser. Lucia Berlin blev känd först efter sin död, lättare att missa såna författare, de syns ju inte i media på samma sätt.. Hoppas du kommer gilla boken!

70 dagar varav 2 dagar då jag druckit alkohol.
Det rullar på.
Känner ingen större lust att dricka, det är skönt. Bet jag jag lär få ett ryck när jag lär vilja ta ett glas, men det är inget jag oroar mig för.
Tycker det är så otroligt skönt att slippa vakna bakfull. Det är en stor grej. Huvudet är ute ur dimman. Jag är fortfarande trött stora delen av dagen men huvudet har klarnat på ett sätt som jag glömt hur det känns. Otroligt skönt.
Ser fram emot att dricka påskmust i helgen, tror jag skippar snapsen. Sjunga kan jag ju göra ändå.

@Surkärring
Jag har också övergått till att tycka bättre om vita perioder, har tänkt några glas under helgen men tänker sen återgå till mina vita dagar igen. Mår så bra utan vin. Ha en fortsatt trevlig helg.

Fan vad jag blir trött på min man ibland. Tror ni jag får nåt för honom på blocket?
Det finns kanske någon där ute som vill ha en snäll, dataspelande, icke-initiativtagande man som förvisso gör vad han blir ombedd men kanske inte just när han blir ombedd. Eller den sagen. Eventuellt veckan...
Som har noll åsikt/insikt/intresse i dina tankar kring drickandets vara eller inte vara, som mest säger jaja till allt du går och tänker på.
Som gärna såsar runt i en avslappnad stil, typ mjukisbrallor och som inte är fåfäng och lägger tid på att kamma sig på helgen (sitter ju ändå mest vid datorn).
Jag får krupp!!!
Gaaaaahhhhhhh!!!
Det är detta som jag använt som ursäkt att dricka. Jag har så JÄVLA TRÅKIGT hemma när jag är ledig. Vill inte vara nån förbannad reseledare i mitt äktenskap, men om inte jag fixar o donar så händer för fan INGENTING!!! Herreminbudda jag får stressutslag. Mpfffhhhhh.... dah!
Glad jävla påsk.
Ps. Nä jag dricker inte. Meh.

@Surkärring Jävlar, du låter riktigt förbannad! Det blir säker så tydligt nu vad som skaver när du är nykter, att du inte trivs i ditt äktenskap. Att du inte dricker för att glömma det. Prata med din man om hur du skulle vilja att ert äktenskap ska se ut och fråga hur han vill att det ska se ut. Ibland kan det gå slentrian i ett äktenskap och det kan börja leva sitt egna liv för man glömmer bort att se efter hur man vill ha det. Att börja om på en ny kula❤️

@vår2022 tack för svar, ja igår var jag heligt förbannad...
Idag är jag lugnare men inte nöjd. Jag har lyft frågan flera gånger men ofta ser han bara ut som en ledsen hund och säger ja och aman till allt jag häver ut mig, det är alltså inte konstruktivt någonstans.
Så nu kör jag mitt eget race. Gör som jag vill, såfår vi se om han vaknar till.
Idag drar jag på utflykt med en kompis. Han frågade om jag ville ha sällskap och jag förklarade att nej, det vill jag inte, för jag vill inte atrangera utflykter till folk som inte är engagerade, så jag drar och så kan du spela dataspel. Gissa vad han svarade?? "Ja, ok".

Är mycket stolt över att jag inte dricker för nog tusan är detta en triggerfaktor. Men jag är starkare än så. Jag håller mig nykter, då kan jag köra på utflykt, träna och sortera mina tankar utan dimma. Det är värt något.

@Surkärring Bra att du kör ditt eget race och håller dig nykter ändå. Men tänker att det ändå tar massor av energi i att inte trivas i sin relation. Att det blir destruktivt på något sätt, du arg och han tyst backandes. Parterapi kan vara bra för att reda ut hur det ligger till, ska vi fortsätta eller gå isär. Låter inte som att han ska vakna till…Hur skulle du vilja att ert liv såg ut och vad det skulle innehålla? Vill du fortsätta som ni gör och bara låta det gå?

@vår2022 just nu vet jag faktiskt inte. Vi gick en terapisession, mest för att prova på. Det var bra, fick verktyg med oss hem, som inte användes visare en enda gång.
Får se vad som händer. Jag hade en nykter period när jag träffade min man så nykterheten är något vi båda är vana vid.
Får se vad som händer.
Har ingen lust att lägga mer tid (eller pengar!) på terapi just nu.

Ännu en vit dag avklarad och en middag med stor-familjen. Inga problem att avstå alkohol, är nöjd med mitt beslut då jag genom att hålla mig nykter inte heller triggade igång nåt onödigt bråk.
Utflykten var trevlig, min kompis är bra, och min man - tja, han spelade dataspel (surprise!).

Idag är en sån dag där jag tidigare hade köpt med en flaska vin (eller två) på väg hem från jobb, unnat mig ett glas på balkongen i solen, sen ett glas till medan jag fixar kvällsmat, varit salongsberusad till maten, druckit mer till någon tv-serie på kvällen, suttit uppe för länge, sovit dåligt och vaknat inte alls så utvilad som jag hade tänkt. Det i sin tur hade lett till en förmiddag i soffan imorgon, och ett väldigt segt arbetspass på kvällen...

Vilken HIMLA TUR att jag skippade systemet, inte har alkohol hemma, tar en kaffe i solen i stället, är nykter när jag lagar mat, till kvällsmaten, bara kommer att se två avsnitt av min serie, lägga mig i tid, komma upp och träna imorgon och må BRA även om jag ska jobba kväll!

Yay mig!! (Det är inte tur, det är insikt, tålamod, envishet och lite jävlar anamma. Jag är stolt över mig idag)

Jadå!
Vaknade i morse efter att ha haft en av de bästa drömmarna någonsin. Hängde med mitt favoritband, hade sjyssta diskussioner om musik och låttexter, och fick feedback från dem att de tyckte jag var både intressant och brilliant och att alla mina synpunkter var värdefulla och mycket intelligenta 🤣🤣 En underbar egoboost och jag vaknade på ett strålande humör!
Livet har bjudit på rätt många motgångar så den drömmen gjorde verkligen min dag. Tänk, va..

Fortsatte den härliga morgonen med en lång promenad, det var också rätt najs. Min man hade gjort kaffe så sen blev det frukost till tv-nyheterna. Det gav honom pluspoäng, så blocketannonsen kan väl vänta, han är tillfälligt ursäktad nu när jag är på gott humör. 😊

Jag ska jobba denna helgen men önskar andra en skön ledighet och en glad fredag ❤

Gah!
Jobbig dag på jobbet, skulle va så skönt att komma hem och ta ett glas, men det är ju just NU jag inte ska det!
Att koppla av med vin är värsta tänkbara idén, så jag stålsätter mig, tänker träna efter jobb och äta godis framför tvn ikväll. Så det så.