@vår2022 ”Välkommen ut i ljuset och upptäck livet på nytt! Life is good utan alkohol!🌞❤️”
Tackar! 😍 Sen formuleringen gillar jag!
Man har en lång väg att vandra så klart, men under min korta tid som alkoholfri har jag redan börjat se positiva effekter. Spela spel med barnen fredag- eller lördagskväll till exempel, det gjorde man i princip exakt noll gånger i veckan förr. Och om man mot förmodan gjorde det, så kände man någon form av stress av hela situationen. Har gjort det flera gånger redan nu, och nu är det jag istället som tjatar på barnen om att köra ännu en spelrunda… 😊

Ha en fin kväll!

@Daemon Så härligt! Att bli närvarande för sina barn och spela spel💕. Mina barn är vuxna men jag har blivit så mycket mer tillgänglig för dem som nykter. Precis som du kände jag ofta stress och rastlöshet i olika situationer med dem, för jag ville ju dricka ifred. De har flyttat några gånger då jag hjälpt till, oftast bakis och supertrött. Nu som nykter gör jag det på ett helt annat sätt, åker omkring med dem på Ikea och annat på tider som jag tidigare drack och inte kunde ställa upp. Nu är det jag som tjatar om vi inte ska ta en sväng förbi någon affär, måla om ett nött bord eller dylikt😂. Även att finnas till vid hjärtesorg eller svårigheter är på ett annat sätt nu. Nu har jag tid och kan jag lyssna och vara en trygg punkt på ett annat sätt. Får inte panik, kan trösta och säga att det kommer att lösa sig, att det kommer att gå bra och de tror mig❤️

@TappadIgen Håller med att det kan kännas overkligt att tänka tillbaka på vissa händelser som hände då jag var onykter. Kan minnas hur jag tänkte och hur verkliga jag tyckte att tankarna var då. Men det var alkoholindränkta tankar som förvrängde verkligheten. Mer ångest, mer kaos, mer negativt, som att jag satt fast och att det inte fanns andra lösningar. En slags hopplöshet och det var svårt för andra att nå ända fram till mig.

Jag tänker som du att detta tar jag med mig i min erfarenhetsbank. Jag vet hur det är att vara fast i alkoholträsket och hur dåligt jag mådde av det och jag vill aldrig mer tillbaka dit. Det som tidigare lockade mig till att dricka har helt förlorat sin kraft och glans. Min guldkant i tillvaron är absolut inte alkohol, min guldkant är att vakna nykter varje morgon, må bra och tänka att det är ännu en ny dag som jag ska leva och göra det bästa av. När mina tankar börjar bli negativa påminner jag mig själv om mitt mantra ”dit uppmärksamheten går sker tillväxt”. Det ruskar om mig och får mig på rätt kurs igen❤️

@vår2022 Tittat in och vill bara tacka för att du svarade och gav mig ett råd, då när jag hade sån ångest efter att ha varit på middag hos grannen. (Alltså det som fick mig att ta beslutet att bli alkoholfri för eoner av tid sedan, känns det som.)
Det härliga är att jag och min sambo blev bjudna till hennes födelsedagsmingel för någon vecka sedan. Vi hade väldigt trevligt. Jag var nykter såklart.
Så glad att jag bett om ursäkt även om jag tydligen varit ok även som vinzoombie.
Så skönt att hon inte gett upp om mig. ☺️
Tack för att du gav mig råg i ryggen. Det hjälpte mig mycket då. 🥰👍

@Amanda L Tack❤️. Oftast behövs det bara en push i rätt riktning när man är lite förvirrad i sin ångest. Ofta blir en jobbig händelse något helt annat i de egna tankarna, precis som du berättar. Det är ändå viktigt att be om ursäkt för sin egen skull om man upplever att det blivit fel. Kan ju vara så att den man ber om ursäkt till tyckte att något var lite märkligt, men inte berättar det för en och uppskattar en ursäkt, eller i alla fall att man tar upp att det inte blev så bra som önskat. Jag tror att din granne tycker du var modig och sann, klart hon vill fortsätta umgås med dig😁.

Idag fick jag besked om att jag får en tillsvidareanställning😁. Det känns otroligt skönt att få fortsätta på mitt arbete som jag trivs med så bra. Det var tuff konkurrens och det har varit en jobbig väntan på besked. Mina uppdrag kommer att ändras en del och det innebär även att jag inte kommer att dela uppdrag med min kollega som det inte funkat så bra med. En sådan lättnad! Det andra positiva beskedet idag från sjukgymnasten var att det inte är något allvarligt fel på mitt knä som jag haft problem med en vecka. Det känns mycket bättre nu och det var en överansträngning av knät i sidled, efter att ha jobbat i dålig ställning när jag rengjort altanerna och härjat med trädgårdsarbete under flertalet dagar förra veckan. Har vilat och gått promenader, inte vågat anstränga mig för mycket, men nu är det fritt fram att börja springa igen, som jag gillar så mycket😁. Var orolig att det var en meniskskada eller annat elände. Cyklade en första långtur idag, men fasiken vad ont i baken jag fick😂. Måste väl härdas.

Ha det gott!🌞❤️

@vår2022 Även jag slinker förbi här och säger grattis till jobbet.🤗
Vad bra att knät klarade sig, jag har själv blivit lite av en motionsnörd så skulle mina knän paja så skulle jag nog bli sönderstressad om jag inte fick komma ut och få röra på mig.
Ha det bra.😊

@Jan.3. Tack❤️ Vad roligt att du slinker in så här😁. Ja, har också blivit motionsnörd och det kändes rätt deppigt till att börja med, innan det kändes bättre i knät. Började fundera på hur jag skulle ersätta löpandet, men än så länge är det som tur inte aktuellt. Fortsätter så länge det går bra.

@vår2022 Grattis till jobbet! 🥳🥳🥳 Och grattis till att knäfelet var minimalt. Träna lite styrka för ben och knän är annars toppen! Jag gör fyra övningar i samband med att jag kliver ur sängen, totalt 8 min, och det har gjort stor skillnad ihop med sex veckors artrosgympa då jag tränade 1 tim tis och tor.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Tack❤️ Jo, har kört knärehabövningar under veckan, men glömmer bort och är lat. Gäller att få styrka runt om knät och att verkligen göra det varje dag. Blivit allt mindre av det för det är så tråkigt😝 Vilka övningar gör du? Kanske svårt att beskriva här😁

@vår2022 Grattis igen till ett år och sju månader, 🥳 Nu kom jag att tänka på när du närmade dig 100 dagar, minns det som i går.
Tänk vad fort tiden går när vi har den bakom oss.
Ha det bra igen.🤗

@vår2022 Ett sätt kan vara att köpa ett sånt där band man kan knyta runt ankeln, på 3-3 kg eller så…Sen lyfter du benet (sittande på pinnstol) varje kväll när du tittar på Rapport tex…Ingen extra tid åtgår så länge du vill se nyheterna..😀

@vår2022 Jag gör liggande raklång i sängen släpande cykling, ett ben i taget 20 gg/ben. När jag gjort 20 gg lägger jag ett gummiband runt vristen och drar sen emot mig, strävar med hälen mot rumpan. Räknar till 20, för att öka rörligheten i knät. Det gör ont, men det gör nytta. Andra övningen gör jag också liggande. Jag flexar foten mot mig, vinklar fot och tårna uppåt/bakåt, så musklerna på skenben och runt knät får jobba. Efter 20 gg håller jag foten flexad och räknar till 20. Sen reser jag mig och sätter mig på sängen 20 gg. Sista övningen svingar jag en kettlebell mellan benen, 2 x 10. Böjer knän (ketlebell mellan benen) och sträcker benen (kettlebell rakt fram) och svanken får då jobba lite också. Totalt 7-8 min, varje morgon när klockan ringer mån-fre. Lör-sön tränar jag benstyrka på hojen istället.

Kram 🐘