Håller med @andrshalvlek, fint att gå i takt och dela med sig av det nya livet som innebär en massa nytt.
Tänkte senast idag på det, och hur något som jag upplevde så negativt och till och med ledsamt- vände ut och in på sig och blev så bra. Här och nu. 😍 Tänker också att det har med vår mentala inställning att göra, att ha övat mycket på hur man ”tar det” istället för hur man har det. Men det låter dumt att skriva så. Det ÄR faktiskt hur man har det som är grejen.
Ska bli så roligt att följas åt framåt, valp och hus, w o w. Det är inga småsaker.
Då blir också jobbet lite suddigt i konturerna. Bra att det finns, kul att utöva- men lite rörelseoskärpa där. Blicken liksom på något annat och viktigare.
Kram till dig min forumvän 🥰🌱

Idag hade jag en paus medan jag sövde barnbarn, och funderade på en vän som berättat att hon valt att leva nykter sedan en tid.
Jag tänkte liksom att för mig är dricka-landet så långt borta. I’ve moved on. Jag tycker om att läsa och ibland skriva här, för att livs-processen fortsätter på många håll, här är lite en plätt att ta ett par djupa andetag. Jag hör nog inte (än) till de som tex vill förbjuda alkohol eller ser det som ett dödligt gift. Jag känner mer; jag bor inte där längre, har gått hela varvet runt och känt alla känslor. Nu är jag på en helt ny plats, har ömsat skinnet, jag är jag- men ändå en annan. Svårt att beskriva med ord. Dricka-landet hade nån dunge som var mysig att vistas i. Men när jag fattade hur det låg till just för mig- så gick det inte att o-fatta, om det makes sense.
Är på landet, barnbarnet sover, katter tassar, mannen snarkar med säkerhet i nån soffa. Jag ska ta en timmes plugg.
Godnatt alla kämpar på färden bort och hem! 🌱

@Se klart Jag fattar precis. Känner likadant. Någon liknande det vid ett trollerinummer, a’ la Labero. Som imponerar väldeliga - wow, hur går det till? Och sen visar någon falluckan och hur ljuset faller, trådar hit och dit och alla andra sådana knep som ett trollerinummer innebär. När du sen tittar på samma trollerinummer igen ser du precis hur det går till - och magin är helt borta. Och det går inte längre att imponeras på samma sätt. Så känner jag inför alkoholromantiken.

Jag kan glatt gå förbi en uteservering och tänka ”era stackare, ni är grundlurade”. Eller så går jag in och sätter mig, dricker en kaffe eller något annat gott och njuter av solen och sällskapet. Njutet består 😎 Det är till och med starkare och mer genuint, jämfört med när jag var mest fokuserad på glasets innehåll.

Kram 🐘

@Se klart Låter skönt, tryggt och utan kamp inombords. Dricka-landet som finns på en annan kontinent men som inte lockar till besök för fem öre längre. Hur tankarna om dricka-landet totalt har förändrats. Tidigare lockade det med roliga karuseller, fina barer och tron om att dra den högsta vinsten på lotteriet, men när man tänker efter drog man alltid nitlotten. Karusellerna gav illamående och svindel och i den mörka baren stod likasinnade olyckliga människor med ett glas i handen för att dränka sina sorger eller unna sig ett glas efter en stressig dag, men som helt plötsligt blivit fem.

Jag har också lämnat dricka-landet långt därborta bakom mig och flytta till en plats där det finns hopp och tilltro. Här finns alla möjligheter till att skapa en värld och ett liv där jag mår bra. Där jag kan reflektera och komplementera. Ha drömmar och staka ut min väg mot det. Med klart sinne och där jag varje morgon vaknar utan påverkan av giftiga substanser och funderar på hur jag ska ta vara på och ta mig an denna dag, som ibland kan vara en större utmaning, men som jag ändå på denna plats kan hantera.

Ha en fin fredag🌞❤️

@Se klart Jag är inte heller där som ser alkohol som ett dödligt gift och vill förbjuda det. Nu minns jag inte siffran som en annan kurator på Rådgivningscentrum nämnt men alla blir inte alkoholberoende. Fast vi som har blivit det, den siffran är tillräckligt stor. Jag tänker att tidiga insatser i, förebyggande arbete i skolan, resurser t att se varenda unge då kanske man kunde förhindra att så många tidigt hamnar i missbruket. På mötena där jag går är det många unga människor. Jag vet dem som tog till alkohol redan som tioåringar. Flera utsatta för övergrepp av sina föräldrar.

Men för att återgå t uteserveringar så flödade alkoholen i går på uteserveringarna. Det gör det även i min lilla stad men i en storstad är det lättare att dölja att man sitter och dricker för att man är beroende.

Ha en fin fredag alla☀️🥰Kram

Vårhajpen/stressen är här. Idag köpte jag rostbiff och potatissallad till middag- så gott- men händer bara typ en gång om året. Trädgårdsfix, rabattrens, gräv och gull med mina små plantor. Och det är underbart. NU börjar mitt uteliv. Vill inte gå in. Låta dörren stå öppen. Men åter till stan för arbete och en jäkla massa möten och jox för att bli klara i tid. Barn som behöver lite omsorg och stöttning, en middag och lite barnbarnsbarn. Ljuvlig är det med dessa små myror! Konstigt nog inte så stressad. Det blir som det blir-tänket har landat i mig just nu. Njuter av det! Kram på er alla kämpar och räkmacka-glidare 🌱🤗

@Se klart Barnbarnsbarn har vi att se fram emot 😍 Också. Det är så himla härligt när vissa saker inte är måsten alls utan att de är helt lustdrivna. Det är som om lusten att göra vissa saker maximerar bränsletanken och sen vill man bara köra järnet. Glöm inte vila emellanåt bara. Dansa, pausa, dansa, pausa ❤️

Kram 🐘

@Se klart Du har inte skrivit på några dagar. Vet att du skulle varit med på träffen som var i Sthlm. Jag bara undrar om du mår och har det bra? Så inget har hänt dig och dina nära och kära.

Varm kram:)

Hej fina @varafrisk, 💕🌱
Aha jag hade missat att det var den träffen du åkte till? Vad dumt! Jag tänkte inte längre än min rätt så korta näsa.
Hoppas ni hade trevligt! 😍
Tack för att du tittar in. Det är bara bra med mig men har haft trassel med bredband på landet så telefonen har fått vila några dagar. Men helgen ihop med familj (och trädgård då- även om jag såg du var trött på den, och det är jag också ibland!) var väldigt fint! Jag är himla stolt över mina ungar som är bra på att hjälpa och stötta varandra. Tar så fint hand om sina syskonbarn. Jag vet att det inte är något att ta för givet- och att det faktiskt inte är något jag gjort mig ”förtjänt” av, så jag gör min människoplikt och njuter, och glädjs. Har ju min dotter som jag oroar mig för ibland- en pavlovsk mamma-hund bor i mig. Men jag måste släppa, och lita på. Hon mår bra, är sambo och har mycket vänner. Men det har ju inte alltid varit så. Och kanske kommer det inte alltid att vara så. Vi vet inte. Då gäller människogrejen; glädjas och njuta av det som är.

@varafrisk, tänk om du kunde hitta sättet att odla eller bara vara i sin trädgård- och det fick vara på ditt sätt? Hur vill du ha det? Lavendelhäckar eller sommaräng? Växthus eller pelargoner?
Jag ska göra meditation idag, tänk om du skulle ta 5 minuter och blunda och fundera på din plätt på jorden?
Vi kan testa? Kram 🥰

Sov som en kratta denna natt. Jag vet inte riktigt varför. Roligt på jobbet. Verkligen massor att göra men i så gott sällskap. Fina arbetskompisar, hugger i, hjälps åt, så centralt för mig på något vis. Plugg-helvetet snart slut och så jxxxar ska detta berättas.
Innan dess läser jag på kvällarna. Gosar med katterna. Planerar för studenter och aw:s. Kul men lite mycket.
Hastar lagom förbi sunkhaken, de når inte ens mitt yttersta hårstrå. Sån frihet. Så stor frihet.
Behöver och längtar ledigt nu, dont we all. Haft stor helg med stor familj och bara en gång blev jag mycket stressad. Tiggde en cigarrett av ett barn och satte mig på pappas gamla pall på husets baksida och rökte i solen.
Jag och min man klarar de här tillfällena mycket bättre nu. Han har ändrats! Jag har ändrats! Vi växer liksom vidare på nya vägar. I sommar ska vi vara mest på landet, barnen brukar droppa av till mer exotiska platser, mycket skönt! Då kan vi bada och grilla och läsa.
Ha en fin kväll alla! Kramar från eder Seklart 🌱🌱

@Se klart Nej, jag var inte med på träffen men ska vara med på träff i Gbg. Jag brukar läsa i Vinägers tråd och där hade du skrivit att du skulle vara med. Så jag frågade Vinäger om du hade kommit och när du inte dök upp så började jag undra ifall ngt hänt.

Svarar dig mer senare ang trädgård mm.

Kram🥰

@Se klart På tal om trädgård….jag är inte trött på min trädgård men under många år har jag inte haft tillräckligt med energi och då tappar jag intresse. Det är lätt att planera i augusti vad man ska göra i maj…..

Jag/vi har en enkel trädgård. Vår tomt är en klämtomt. Smal och avlång gräsmatta. Tre rabatter varav två framför huset. Ett mindre växthus med tomatplantor, persilja, gurka, paprika, basilika och rabarber. På altan brukar jag ha flera krukor m blommor så även vid de olika ingångarna. Nu håller jag/vi på att göra om rabatterna. Jag skulle vilja ha fler växter m blommor att kunna plocka in. Göra ngt med den avlånga gräsmattan🥀🌷🌼🌱🪴

Jag berättade ju för dig om en kvinna som bor utanför min stad och odlar finfina grönsaker. Nu levererar hon sin fina gröna sparris t restauranger i Stockholm👌🏼

Kram🥰🤗

@varafrisk jag förstår. Hm det vat det jag tänkte kanske kunde vara peppande… att liksom skapa drömmar där.
Testa att sätta ettåringar som ger mkt blommor så har du att plocka in? zinnia, lejongap, olika vädd- finns så fina. Rosenskära, olika sorter?
Kolla i fb-gruppen, Vi som odlar snittblommor om du om du önskar lite inspiration?
Kram 🤗

Jag vaknade tidigt och det var mer än skönt för jag har varit så trött om morgnarna.
Vi har sinnessjukt mkt att göra på jobbet- alla stressar och jag känner att jag behöver hålla samman och avlasta, kanske främst med lugn över att vi kommer att hinna med.
Ljuvliga dagar i staden, hinner inte njuta och så får det vara. Idag är det aw med jobb. Direkt till landet ikväll. Och tack gode tid för helg snart.
Tar en liten meditation mest varje dag för att landa lite och det är väldigt hjälpsamt måste jag säga.
Njut och andas! Kram

@Se klart Ville bara titta in och säga hej och hoppas att den stressiga tiden på jobbet snart är över. Skönt att få åka till landet över helgen och njuta av den vackra naturen och dina fina odlingar. Bra att du mediterar lite varje dag. Kram🌞🌱❤️

@Se klart Låter som att du har läget under kontroll!
Finns forskning på att regelbunden meditation skapar tillväxt i de delar av hjärnan som är viktiga för kroppens o hjärnans återhämtning. Och att meditera behöver inte vara så pretentiöst som många tror. Och ffa ingen prestation.
🌸❣️🌼