:) lugnt, förstår... jag ger inte stigma till någon som tar antidepp eller måste få något annat.
Just nu lever jag på mitt hopp att jag kan vara lite mer social (igen), har mindre ågren som trycker ner pga att jag inte gör dumhet i smyg med sprit, inte ligger i soffan o tycker synd om mig jämt.
Det är synd om mig. men blir inte bättre av det. Bättre resa sig upp ibland och hitta på något bra.

Katastroferna som jag tror ska inträffa, de händer alldeles för sällan för att jag ska gå o tänka på dem jämt.

@Vjlo Kanske har du redan prövat, men träning är ju också bra botemedel mot depression.
Kan också ge gemenskap.
Det hjälpte mig efter en slisam skilsmässa.
Kanske nån variant du aldrig provat skulle vara värd ett försök?
Boxning, ridning, bugg, gammeldans?
Allt beror såklart på hur deprimerad du är och vad du orkar.
Bara en tanke…

Promenader, uteliv (enkelt), cykelturer. mmm... hänga på en stubbe vid en sjö en stund. Sådant är bra :)
Jag är inte särskilt deppad just nu, livet går ganska bra.

Den ovana som varit värst har nog dött ut ett tag - att ligga i soffan o tycka allt är skit, kanske efter man hittat nån flaska eller nått ett tag. och tänker nä inte en gång till. Har inte panik på kvällen av att "oj vad ska hända", utan det brukar lösa sig.

*borde* dock hinna med att börja träna styrka igen, det är kul när man kommit igång. men ... hm viljan att vara konsekvent i det verkar inte infinna sig....

@Vjlo Just nu är det rätt enkelt att sysselsätta. Men kom ihåg att motsatsen till missbruk är gemenskap. Ta dig omaket och hör av dig till personer du inte hört av på ett tag. Föreslå att ni ska göra något aktivt ihop. Någon annan kanske behöver draghjälp till gymmet?

Kram 🐘

Jodå, det är (var tills i eftermiddags) riktigt varmt o härligt här. Men nu kom ett - också härligt - vårregn. Skönt nästan!
För min egen skull... jag måste inte säga ja till all gemenskap. Med jobbet ikväll kunde jag varit, och ätit gott och nog druckit bra ockå, eftersom alla drog iväg ut, alla utom jag och en annan kollega. Måste inte vara med överallt!
Nöjd av det valet också. Ingen förklaring, bara sa jag inte skulle med.

Inte mycket speciellt vad gäller själva alkoholen... tanke kan ju komma (borde unna) men de är hittils lätta att slå bort. Hinner med massa mer saker nu när inte flera timmar i veckan går åt att köpa - smyga - må dåligt - slänga flaskor.

T.ex. umgås med vänner, städa lite. ha tråkigt...

Viktigt tror jag att fortsätta försöka fylla på med bra vanor o erfarenheter. Så jag inte behöver "unna mig" eller "fly".

@Vjlo Absolut. Vi måste fylla våra liv med roligheter! Det funkar inte att sitta i tv-soffan och hoppas på att någon släpper stekta sparvar i knät på en. (Varför säger man stekta sparvar! Vem äter ens det?) En del nynyktra säger: ”Allt är så tråkigt”. Ja, men det finns bara en person som kan ändra på det - DU. Sen förespråkar jag dansa-pausa-dansa-pausa. Man måste mellanlanda i tv-soffan då och då för att orka i längden.

Kram 🐘

@Andra - jamen det ÄR ju så att allt är tråkigt om man inte har tillgång till det där som gav en glädje och gemenskap. En (kristen) förkunnare som nu är död, men som var klok jobbade en hel del med terapi med alkoholister. Han sa att det utmärkande med alkoholister - kanske främst de som fortfarande dricker eller nyss slutat är att de pratar om fyllor de haft och fyllor de ska ha. Det ÄR deras intresse (vårt)....

Stekta sparvar var jag tvungen googla... Schlaraffenland (slöfockslandet) kommer det från - nått fantasiland där
njutning är det viktigaste -I flodbäddarna rinner mjölk, honung eller vin istället för vatten. Alla fåglar flyger omkring redan tillredda och färdiga att intas. Husen är byggda av kakor, istället för stenar ligger ostar runt omkring och så vidare.

Men ja, tv-soffan är bra att ha kvar. unnar mig ligga o spela othello o kolla på film där ibland. men deppar inte

62 dagar.. om jag räknat rätt så var det kring lön mars jag bestämde mig att skippa alkohol helt igen. Ganska bra o lätt datum, om jag avrundar det lite så kan jag varje lön framöver känna, wow en månad till. (hoppas jag och så har jag tänkt). dvs nu är det över två månader sedan.

Jag har hunnit med att leva lite bättre, må lite bättre, mkt mindre depp faktiskt. Det känns som jag börjat ta i lite andra surdegar, fått mer kontinuitet i livet.

Det kommer komma dåliga dagar, helt klart. Det har det gjort förr. Vissa veckor hinner jag inte ens få dem - för det händer så mycket dag o kvällstid. Andra dagar, försöker jag vissa av kvällarna bara göra det jag känner för, utan stress att inget händer. :)

@Vjlo Grattis till 62 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Perfekt att påminnas varje löning. Och så skönt att du märker att deppet ger vika och att livsandarna börjar vakna. Glöm nu inte bort detta är du snäll 🤗 Lura inte dig själv att tro att alkoholen har något positivt i ditt liv att göra, what so ever.

Att påminnas genom att besöka forumet regelbundet tror jag är en verksam metod. Den har funkat för mig i över 3 år. Enda forumavbrottet för mig var för ett år sedan då jag var så himla svårt deprimerad. Men inte ens då fanns tanken att alkohol kanske var lösningen på mitt mående. Tvärtom.

Kram 🐘

En vecka till :)
Några av mina kollegor drog iväg på nån större fest i helgen, och jag fick ett röstsvar på min mobil efter kl 1 inatt... lyssnade av det, och det var bara en fickringning, men man hörde ju i bakgrunden lite... nåväl...
jag gissar kollegan som fickringde kanske ser att hans telefon gjort det samtalet, och kommer småskämmas, fundera över vad som sades...
tänk, ytterligare en sak som man inte riskerar utsätta sig för.

Hej
Jag glömmer ju bort logga här.
På fredag passerar jag 12 veckor, i träningssammanhang brukar man prata om "få en ny kropp på 12 veckor". Antagligen för det är en så pass lång tidsperiod man har satt nya vanor.

Det händer signaler kommer att jag borde... men väldigt sällan, och inget som är svårt vifta bort. Just nu har jag "glömt bort hur det var", i den meningen att jag inte behöver det för att fylla dagen och få tiden att gå eller dränka sorger.

Humörsmässigt mår jag oftast riktigt bra - ibland går jag o tänker att så här ... bra har jag sällan mått. Inte enbart för jag slutat med alkoholen, utan för jag fått göra lite andra justeringar i livet där jag tar lite mer plats än tidigare, inte sväljer allt lika mycket. Så kommer såklart några dagar med depp, eller dag, eller så. Men det är länge sen allt var nattsvart på riktigt. Jag tror på en kombo av tro,bekanta, vanor, och att genom att undvika falla för lögnen att alkohol löser något / ger något, så får jag mer stabilitet i livet. inga djupa dalar av den, o inga dumma höga berg heller.

Natti.

@Vjlo ska tillägga - livet är inte perfekt för mig. Jag har en vardag som alla andra, det jag glädjer mig åt är dock att det är mycket bättre, mer värt leva nu. Tänk att i vuxen ålder kunna lära sig säga ifrån, stå på sig på ett nytt sätt. Faktiskt känna, ja här kommer det bli bråk om X Y eller Z, men jag måste stå på mig och argumentera. Så får vi se.

Sprit gjorde inget bättre, det sköt bara upp allt. Det är väl drogernas uppgift, att hitta glädjeämnen och flyktrum när man inte orkar hantera eller inte har verktyg att hantera livet.

Men nej, jag tränar inte som jag borde, har inte fått bukt på snuset (försöker men det är mindre prio än att inte börja med alkohol igen ;-), och kan känna mig ensam. Men inte som förr.

@Vjlo Så glad för din skull ❤️ Dina må-bra-hormoner har börjat funka som de ska igen. Bra att du skriver ner det också, då kan du gå tillbaka och läsa när du glömt hur dåligt du mådde då och hur bra du mår nu.

Kram 🐘

Tack Andra!

Det är ju lite typiskt…. När man skriver av sig lite, den dagen bubblar ”suget” upp lite extra. Hehe… ska nog vara så… Efter jobbet for jag ut o cyklade, tog med packväskan, tänk att … man faktiskt kan… cykla och … men jag åkte till min lillebror istället, och njöt av att vara där och busa lite med hans barn, cyklade sedan hem. Idag, ska jag ut och köra bil och fixa o dona lite - men ska inte falla för någon frestelse. 12 veckor är inte värda slösa bort på något dumt en eftermiddag.

Det är inget nederlag få en kråka som sätter sig på axeln och kraxar… mer en seger tänker jag, för den satt där och jag kunde vifta bort den.

Det ÄR aldrig värt det.

Vjlo, nu verkar det inte vara någon större risk för dig, men jag har flera gånger noterat att återfall kan komma precis efter såna där inlägg om att det ÄR bra nu. Tur att du inte föll för den kraxande kråkan. Tänker att det som händer kanske är att man släpper garden lite, eller något annat. Man pratar ju ibland om riskerna vid 3 mån, 6 mån och 9 mån. Tror egentligen inte att de stämmer, men jag tror kanske att vi människor har cykler i kropp och hjärna. Nu har du tre månader nykter. Jag tyckte att det var väldigt spännande mellan 3-6 månader. Så mycket positivt som hände med tankar och känslor. Just känslorna är ju det jag minns bäst. Att allt blev mycket mer levande.
Bra jobbat, vänta med allt du inte måste nu och lycka till!