Jag blir som föregående skrivare väldigt glad av att läsa om dina nyktra dagar, tre veckor imorgon, det är stort. Jag är också morgontrött på ett helt annat sätt som nykter, vaknar ofta glad, och lite babblig, har ofta nära till skratt på morgonen. Så var icke fallet förr i tiden= vindrickare av rang. Har tyvärr inte blivit morgonpigg men skillnaden är ju milsvid.
Det är ett riktigt coolt äventyr att nyktra till på riktigt, utvecklande, och livet tar nya vägar. Heja dig! 🌱☀️

@Se klart Den känslan gillar jag. Morgonkänslan. Jag känner mig lite som ett barn på julafton. Förväntansfull. ”Vad ska vi göra nu, nu, nu?” Att hela livet känns som ett öppet tivoli - bring it on! Då har man verkligen tagit sin sömnkvalité till en helt ny nivå - topnotch!

Kram 🐘

Tack för alla fina och uppmuntrande ord! Idag är det tre veckor sedan senaste fyllan. Imorgon ska jag redogöra för hur en vecka kunde se ut för en månad sedan för att ge presumtiva läsare en inblick i mitt ”fall”. Nu blir det en halvtimmes sällskap med Annie Grace, en god natts sömn och ett härligt morgonhumör. Vill passa på att rikta ett särskilt tack till min nya vän Nykterheten, för att hen möjliggör detta 😉. God natt.

Idag är det 5 veckor sedan jag bestämde mig för dagliga nykterhetslöften. Inte ett enda sådant löfte har brutits. Har förkovrat mig i läsning om alkoholism och hittat nya kvällsrutiner, därför har det inte blivit så mycket forumskrivande. Känner mig lite skyldig, eftersom det finns så mycket klokskap och omtanke här. En del av tipsen jag har fått här har definitivt varit till stor hjälp i lite svårare stunder.

Det där med att suget försvinner stämmer verkligen. Det har varit flera dagar där jag inte alls tänkt på alkohol. Lite farligt efter som garden måste vara uppe. Min nästa utmaning kommer om ett par veckor då det är dags för resa i jobbet utomlands. Min plan är att vara frukost- och internationella-tidningar-kungen på hotellet. Den andra kungen är död 😃.

@Nils-75 Grattis till 5 veckor!🥳. Så bra att du håller dina nykterhetslöften och även löftet att ta hand om och vårda dig själv😁. Man skriver när man kan och har lust, det finns absolut inget förpliktigande eller tvång. Det som är bra är att inte släppa kontakten och läsa här, och tro att nu är det lugnt. Många vittnar om att det är en bra nykterhets livlina, att hålla någon slags kontakt. Gillar verkligen din plan för din resa utomlands, låter så nice! Det är verkligen smart att ha en plan på hur man ska bete sig och hålla sig till den.

Ha en fin helg!❤️

Om knappt en timme är det 90 dagar sedan jag drack alkohol. Allt som skrivs här av de som hållit upp stämmer. Visst är man ibland sugen på att ta sig en fylla, men genom att tänka igenom vad det skulle innebära hela vägen tar längre tid än vad suget sitter i. Så är det. Att tänka långt istället för kort är dessutom betydligt enklare nu än för ett par månader sedan. För egen del ändrades allt när jag bestämde mig själv. Jag. Själv. Ingen annan.

Imorgon ska friheten firas med glass. Vive la liberté!