@vår2022 Allt som är bubbel gillar jag per automatik :) Måste testas, jag behöver nya fräscha alternativ nu som inte känns som ett tröstepris då jag ska sitta ute på terrassen och dricka. För det där att sitta ute och äta och dricka är tydligen viktigare för mig än vad jag hade insett?
Nå till vintern om inte förr ändrar det väl sig, det är ju inte så att jag vill sitta ute och dricka i kylan ;)

Så här på dag 4 på sena eftermiddagen kunde jag konstatera att en liten obestämbar oro smög sig på. Det ryckte svagt i vintarmen. Jag beslöt mig för att aktivera mig, for till biblioteket och tankade bilen. Det fortsatte att rycka svagt i vintarmen.
Så jag for in på närmaste butik och köpte 2 chokladstänger och 2 lakritsstänger. Det går nämligen ofta, eller ibland, att lura vinsuget med att mata det med socker.
Så 2 chokladstänger och 2 lakritsstänger fick det vara värt. Inget vinsug eller godissug längre efter att godiset var slut. Seger till mig 😊

@Cloette Bra jobbat med distraktion och avledande manöver. Himla skönt att du fixade det, heja dig💪🏻
Jag är dig hack i häl, har inte druckit sedan i lördags eftermiddag. Hade precis samma oroskänslor idag och var även trött. Tog mig också en tur med bilen och uträttade några ärenden. Nu är gnaget borta, bara trött.
Det är väl de kommande dagarna vi får hålla i lite extra, men det fixar vi!

@Cloette Jag har testat Lindemans alkoholfria vin, både rött och vitt och båda är faktiskt RIKTIGT goda. Det röda känner du knappt någon skillnad på riktigt vin, förutom ångesten efter du har tagit ett glas eller två :D

@Cloette Läste just något viktigt som kanske bör sägas mer. Hur viktigt det är att skapa nya, nyktra vanor. Andrahalvlek tycker att så mycket som 80 procent handlar om det. I varje fall har jag också läst många som undrar vad man GÖR utan alkohol. Och har man bara de gamla vanorna kvar så blir det ju som att ersätta alkoholen med ingenting.
Så att ta en cykeltur, träna, träffas på fiket, gå en kurs etc är också viktigt för att lyckas i länden…;)
Med det sagt har jag en favorit på balkongen:
Sweppes Indian tonik zero med grapefruktjuice eller apelsinjuice samt is och görna hallon eller strimlade jordgubbar i! Mums☺️⛱️

@Vinägermamman Du ligger ju inte ens ett helt dygn efter mig då :) Hur klarade du av att sluta dricka mitt under eftermiddagen, kan inte minnas att det någonsin hänt mig :) Det skulle ha känts otroligt frusterande att behöva stoppa upp mitt under bästa drickandet.
Nej fy sjutton. Nu är drickandet ett avslutat kapitel. Nu SKA vi klara detta. Tillsammans <3

@Vilsenpappa Tack för tips! Jag är helt frälst på att dricka alkoholfritt nu (nå, bara gjort det 1 gång än, men men.) Tidigare trodde jag bara att det skulle trigga mig, men det verkar inte vara så.

@Amanda L ja det där med att skapa nya nyktra vanor är otroligt viktigt. Jag skulle vilja påstå att det är avgörande för om man kommer att lyckas bli nykter på sikt. Och så det där med känslohanteringen, och den är svår. Det kan dyka upp obehagliga känslor lite hur som haver och man behöver lära sig att deala med dem nykter.
Men men, man lär sig efter hand.
Så tror jag också att det är viktigt att äta bra och sova bra. Och träna, fast det är jag dålig på.
Och tack för nytt drinktips :)

Gomorron vääääärlden! Dag 6 idag, men tänkte skriva lite om igår. Dök upp 2 nya grejer igår:
Gerj 1: Sällsamt glitter av lycka i vardagen. I går förmiddag ute på gården, hoppade en av mina katter fram ur en hallonbuske. Jag blev så barnsligt lycklig över det fastän jag inte ens sökte efter katten. Bara det där, att han hoppade fram i sin enkelhet. Påminde mig faktiskt om när jag var barn och man hade förmågan att glädja sig över enkla saker.

Grej 2: För tre år sedan mötte jag en man i ett sammanhang. Det var halvmeningen och öppet att vi skulle fortsätta att ha kontakt också efter sammanhanget, även om inget var riktigt bestämt. Allt var väldig oskyldigt, och vi var verkligen bara som två själar där och då och inget annat. Där och då, på plats och i sammanhanget, klickade det till mellan oss. Jag menar inget platoniskt, sexuellt eller romantiskt. Absolut inte. Bara som när två själsfränder möts. Och vi hade aldrig kontakt efteråt.

Nå nu, efter snart 1 veckas nykterhet, står det plötsligt klart för mig, alltså på riktigt och på djupet klart för mig, att utanför det här sammanhanget vi möttes i, skulle vi inte alls vara själsfränder. Vi skulle tvärtom vara väldigt olika.
Jag har liksom tillåtit mig att dagdrömma om honom lite, men det kan jag skippa nu. Det är som att jag ser allt i dagsljus nu, och det hade verkligen inte klickat mellan oss i vardagen.

Fasiken vad det är skönt när hjärnan återhämtar sig. Man får verkligen tillgång till en massa ny och nyttig information då hjärnan inte dövas med alkohol. Lättare att gå framåt i livet då när man vet vad som verkligen är viktigt för en.

@Cloette 6 nyktra dagar! Hurra! Och fler blir det! Ja, det är skönt när saker börjar få rätta proportioner. Skojigt med katten! Jag håller på och snickrar på min terrass och det är verkligen viktigt att vara klar i huvet. Mycket mätningar, många felmöjligheter. Och så kan man vara så himla helhjärtat nöjd allteftersom det blir klart! Önskar dig en god dag! 🐳👏

@Geggan vi håller också på och fixar med terrassen här :) Vi ska ha markiser skaffade till en del av terrassen nu. Det är som du säger, mycket mätningar och många felmöjligheter. Och ja, allt blir bättre i nyktert tillstånd! Önskar dig en god dag tbx :)

Trumpeter och fanfarer :D Jag har varit nykter i 7 dar nu, alltså i 1 vecka. Jag ska nu lite försöka sammanfatta veckan som varit, lite så att jag senare har det på pränt.

Jag har inte haft några större problem under veckan som gått. Jag har ju semester så jag har kunnat ägna mig helt åt nykterhetsarbetet.

Jag har konstaterat att det svåra är att BESTÄMMA SIG för att sluta dricka, alltså att ha problem med motivationen. Så när ett litet fönster står öppet; grip chansen, ta den. Det kan dröja länge tills nästa fönster står på glänt.
Och ta hjälp av andra. Jag är så tacksam över att jag äntligen kommit till skott och börja skriva här i stället för att bara läsa. Interaktion med andra som förstår en ger så jättemycket.

Jag har också kunnat lita till processen. Jag visste att jag kan vara nykter i 1 vecka, jag har varit det massor av gånger. Det är en viktig sak, att våga lita till att man kan och klarar av det.

Jag har också börjat i Alkoholprogrammet. Inte hunnit så långt än för det är svåra frågor att svara på, man måste tänka till lite 😊

Under veckan har jag blivit överraskad över hur mycket av det berömda suget som sitter i VANORNA. I stället för totalsabbad fysiologi alltså.
Jag har som vana att sitta ute och filosofera. Alltså jag vill sitta ute på terrassen och dricka öl eller vin. Och det har jag gjort nu med alkoholfri öl och vin. Jag trodde aldrig det skulle gå att lura hjärnan så, snuva den på alkoholen. Men det gick, den lät sig nöjas med fejkalkoholen bara den får sitta ute i solen och dricka. Fast det duger inte med Cola zero eller bubbelvatten. Det ska var fejkalkohol för att lura hjärnan. För mig alltså, för någon annan kan det säkert vara annorlunda.

De två senaste nätterna har jag också äntligen börjat sova bättre.

Jag har även i små mikroögonblick känt ren och skär lycka över småsaker, saker man annars tar för givet. Hoppas på mera sådana ögonblick i framtiden.

Jag känner mig också lugnare inombords. Håller inte på och gasar och tjuter inne i huvudet längre. Märker det på så sätt att jag lättare kan ta diskussioner med mina närmaste utan att det går fel. Jag är urdålig på att lyssna (säger dom). Och jag orkar inte höra på något som går så lååååångsamt. Så jag hoppas på ännu mera förbättring där framöver 😊

Så med det sagt går jag nu in i vecka 2. Jag tror att min största utmaning kommer att vara att hålla upp motivationen. Men jag är ännu lite safe, jag vet att jag kan klara av att vara nykter i 2 veckor, jag har gjort det förr.
Och det där tror jag är en viktig sak, att man verkligen tror att man klara av det.

@Cloette Hej, Stort grattis till 7 dagar!🤩 Jag tror du kommer fixa det här galant, och instämmer fullt ut i det viktiga sakerna som du nämner. Att bestämma sig stenhårt för att inte dricka. Tro på att man klarar det är också jätteviktigt. Sedan gäller det bara att bryta vanorna med att ta till alkohol i alla möjliga och omöjliga situationer.😃

Jäkligt bra namn du har på din tråd förresten! 😁 Min heter exakt likadant, men ligger under ”Det vidare livet”. Jag har varit spik nykter i över 3,5 år nu, och mår hur bra som helst.😍

Kram

@Cloette Här kommer trumpeter och fanfarer till dig🎺🎼🎉! Bra gjort och in i nästa vecka! Håller med dig, det handlar verkligen mycket om dåliga vanor. Har också filosoferat mycket på altanen med vin tidigare när jag drack och det går precis lika bra med alkoholfritt. Är inte heller så förtjust i läskdrycker, hellre bubbelvatten eller en alkoholfri öl. Något som blivit lite av en helig stund är mitt kaffe på morgonen och eftermiddagskaffe vid kl 14. Speciellt när jag jobbar hemifrån och på helgen.

Härligt med effekterna du fått av nykterheten och vilka bra tankar du har. Kunde inte föreställa mig att jag skulle må så bra som jag gör som nykter, mycket bättre än förväntat😁. Inte så konstigt egentligen när man inte längre förgiftar sig med alkohol och hjärnan samt kroppen fått återhämta sig ordentlig och fått balans igen. Det blir också bara bättre och bättre ju längre tid man är nykter. Har snart varit nykter i 1 år och 9 månader och kommer aldrig mer att utsätta mig för all skit som alkoholen medför.

Fortsätt som du gör och fortsätt att tro på dig själv att du kan, det är A och O. Ha en fin fredag!🌞❤️

@Cloette Många alkoholister har svårt med tålamod och LAGOM. . Läste jag om i Skål tamejfan och undrar om det inte stämmer på många. I alla fall på mig. Och tydligen vill du också att allt ska gå görfort.😌
Nu efterfyra månader har jag i alla fall blivit lite lugnare.🙏🏻

@Cloette PS Grattis också till dina sju dagar..Du verkar ha fått en bra start. För mig tog det nog ett par månader innan jag kände de där glädjekickarna komma . Du verkar också ha en plan, det tror jag är väldigt viktigt i början.
När man fått många goda, nyktra vanor är det ju lättare att ta motgångar.
I början har man ju bara planen och viljan och att man verkligen bestämt sig som skydd.
Lycka till och skriv ofta :) :)

@Torn ha ha, det där med trådnamnet kom jag på först senare att vi har samma namn på trådarna :) Din tråd läste jag igenom för ett par år sedan och var så fashinerad över din resa. Tänkte lite redan då att kan han, kan jag. Och nu håller jag på. Och visst är det bra namn på tråden, jag tror att det är ett omen och att jag kommer att lyckas denna gång :)

@Amanda L jepp jag har svårt med lagom :D Det ska gå fort, det ska kännas och det ska brännas :D Ja, jag har en plan denna gång och jag tror att det är avgörande för hur det ska lyckas.
För i början är man som Bambi på hal is och även om det hittills har gått bra kommer den dagen då suget kommer och hälsar på. Och då vill jag vara beredd för annars står man där helt rådvill då reptilhjärnan tar över. Helst ska man ha planen nerskriven på en lapp också så man bara har att läsa därifrån då hjärnan inte riktigt funkar då storsuget slår till. Fast någon sådan lapp har jag inte än.