Skrev nedanstående innan du publicerade ditt nästa inlägg Natalia. Jag tror för övrigt att när vi har sovit dåligt, är väldigt stressade etc så är det större sannolikhet att fatta dåliga beslut. Du gjorde helt rätt i att strunta i ”todo-listan”.

Dagar är viktiga här på forumet. Jag som kör sparsamt räknar ju inte dagar och det som är lite tråkigt med det är att man inte kan få de där milstolparna i dagar, år etc. Det är den riktigt stora nackdelen med måttligt, men ett val.
Jag fattar att det i ditt läge blev för svårt att få en flaska Cava och inte dricka upp den. Vi har olika resor och du gör din. När jag började skriva här 2015 var det fler som skrev om när de drack. Några skrev t.ex. 7/1,, 15/2. Man måste INTE starta om från 1. Det finns olika varianter och det är viktigt att se både skillnader och likheter i sitt och andras beroende. Jag vet att vissa här skriver skriver att det är förnekelse och en del i alkoholismen, men det finns även forskning om måttlighet. Vissa tar sig friheter att deklarera hur det kommer att gå för er i den här gruppen. Att inte vara helvit provocerar och många debatter har blossat upp här på forumet under åren. Det var bland annat därför den här gruppen måttligt skapades. Måttligt är en balansgång. Vissa tycker att det är helt onödigt och riskfyllt och de må ha rätt. Det jag tänker är viktigt är reflektionen över alkoholintaget. Ville du verkligen ha? Vilket syfte hade drickandet?
Du skriver att du trivs bäst opåverkad och jag känner igen mig i det. Jag hade som du inga svårigheter med att hålla upp igen. Men det jag vet nu är att om jag dricker flera dagar efter varandra så triggas beroendet. Eller mycket vid ett tillfälle. Så nu är det sparsamt som gäller för mig. Just det där du skrev om - att få en flaska och ”måsta” dricka upp den är ju nåt man inte vill ska hända. Jag har fortfarande problem med att ha flaskor hemma. Det är ju givetvis för att jag inte är helvit och för att det finns ett beroende, men också ett beteendemönster. Så därför tror jag att det är viktigt att fundera över varför. Jag vägrar att tro att vi är slavar under alkoholen. I alla fall innan det har gått för långt. Men just det där du skriver nu - att bara dricka upp sin flaska -för att den fanns, det var ju nåt jag tyckte var jäkligt trist när det hände. Men se det inte som ett misslyckande. Du börjar inte på dag 1. Du har lärt dig nåt. Och förstått nåt om dig själv, dina triggers och vad du ska undvika. Gott så! Lycka till!

Tidigt godmorgon i Kaffestugan! Jag håller med @Sisyfos! Om målet är att vara måttlig, som det verkar vara för dig @Natalia, så är det där med att räkna dagar inte lika meningsfullt. Eller, det kanske det kan vara, men då kanske man kan ha ett annat mindset, dvs att det viktiga blir hur många dagar emellan drickandet. Jag tycker också
att det inte handlar om att börja från noll. Som
Sisyfos så klokt skriver så handlar hela resan om inställning och förändring. Och den resan ser ju olika ut för olika människor.
Och som jag har förstått dig @Natalia har du jättestora insikter om hur du vill att det ska vara för dig. Så grattis till ett intakt mindset och du har all anledning att vara nöjd! 😊
Go' kaffestund tillönskas!

@Eirene @Källarmannen @Natalia Godmorgon. Så många inspirerande tankar som finns här idag ❤️@Sisyfos Tack för ditt besök och vänliga och kloka ord om måttlighet. Nu är det måndag,fyra dagar innan nästa seglingsomgång. Var hemma hos goda vänner igår, tog bilen och hade lätt att stå emot suget. De vet också att jag inte dricker just nu. Pratade om mina val med dem. Det kändes bra. Att vara öppen hjälper mig mycket och är en framgångsfaktor. Önskar alla en fin måndag🙂

Hallåj!

Jo jag har sett vad endel skriver men det råder ingen förnekelse här. Är smärtsamt medveten om precis vart jag befinner mig både i mitt beroende och i min livssituation men jag har andra kanaler att bolla ut det i. Tankar, planering och reflektioner kommer således kanske inte ut skriftligt på just forumet men det är inte likställt med att tankar, reflektioner, förståelse eller planering inte finns 🙂

Kikar in och önskar en fin måndag. Fokus ligger på välmående och skapandet av en bra dag och morgondag. Har varit ute och farit här på förmiddagen och ska just åka och träna.

Godmorgon alla i kaffeklubben! Jag visste väl att jag inte skulle ångra mig idag då jag skippade enheter igår. Känns toppen.
För att tala lite om vädret då... Det ser ut att bli lite halvfint, men enligt appen ska det bli moln och regn. Blir nog ett morgondopp efter att jag druckit upp mitt goda kaffe.

Ha en superfin tisdag!

@prinsessa Åh morgondopp, bästa sättet att starta dagen. Kaffet smakar gott här, men snart blir det frystorkat i båten igen. Hade en trött dag igår, men kunde inte somna i alla fall. Hoppas på bättring idag. Det blir yoga efter jobbet i alla fall. Önskar alla en glad och nykter tisdag (dag 25 idag 🙂)

Godmorgon!

Jag hade ställt in mig på regn idag @prinsessa men det ser ut att bli överhängande uppehåll 🙂

Usch min dag igår kändes inget vidare. Igår blev det verkligt för mig att den här killen inte finns mer. Har nog inte riktigt kunnat ta in det men det kom över mig med besked när jag satt i bilen på väg hem efter träningen. Bröt helt ihop och det var väldigt många andra tankar och känslor som också kom upp. Var inte riktigt beredd på det. Kan inte säga att jag hanterade det jättebra.

Tänk att du gått in på 4/4 nu @Påvägmothälsa. Tiden går så fort!
Hur tycker du att du mår så långt? Har du upplevt några utsättningssymtom?

Idag behöver jag hålla mig mindfull känner jag. Ska beta av lite på todo-listan nu sen blir det lunchträning och så måste jag få en och annan stund vid vattnet. Kanske också borde passa på att bada lite.

Inga enheter idag.
Kram

@Påvägmothälsa klart du ska vara stolt 🙂

Haft en trött dag efter alldeles för knapp sömn men har fått några vändor i naturen, tränat med energiknippet och här på kvällen tog vi en biltur och ett kvällsbad. Jätteskönt. Har blivit en tokig grej med bredbandet så jag kan inte avsluta kvällen med serier och inte kunnat beta av det jag ska idag. Hoppas på att det kan lösas fort i veckan.

Avslutar kvällen med kissarna på balkongen och det känns som jag kommer somna gott ikväll.

Vi ses imorgon 💕

@Natalia @prinsessa och alla andra vid kaffebordet; Godmorgon. Onsdag här, och regn. Extra mysigt att äta frukost framför en kopp kaffe! Jag var fått problem med att somna de senaste dagarna och varit tvungen att ta sömntabletter två dagar i rad. Hoppas att det ger med sig snart. Kanske är det inför den (teoretiska) omställningen i för dag 28 som jag känner ett stresspåslag. Det har hänt mig förr. Nåväl. Tag hand om mig och litar på att det kommer att bli bättre. Ha en fin nykter dag 🙂

Godmorgon @påvägmothälsa och alla andra! 🌻Ja, kaffestunden den bästa är! Stort grattis till dina dagar 🥳! Helt fantastiskt jobbat! Kan förstå stresspåslaget. Handlar det om att du känner att du tänker att du ska ta ett beslut om den fortsatta vägen? (Förlåt frågan, men har inte följt precis allt i trådarna). @Natalia, hoppas sömnen blev god i natt.
Ha en fin dag 🌻

Godmorgon alla i kaffestugan! Dricker gott kaffe framför morgontv.
Idag blir det att packa inför att åka på semester. Behöver miljöombyte och en semester med familjen innebär en mycket begränsat intag av enheter, vilket jag också ser fram emot.
Påvägmothälsa: WOW ska du verkligen känna!
Natalia: Hoppas du fick sömn i natt tillsammans med kissarna :-) De väckte väl dig tidigt i morse i vanlig ordning, gulligt :-)

Godmorgon!

Något bättre sömn här inatt @Eirene! Inte fullt tillräcklig men iaf utan mardrömmar och ångest. Har kroniska sömnbesvär sen liten så det är inget märkligt alls. Jag brukar se till den totala veckosömnen och då är det ok om nätter är katastrofala så länge det också finns nätter emellan som är bra 🙂

@Påvägmothälsa jag kan förstå stresspåslaget. Nu hamnar du ju inför ett beslutsfattande igen. Hur går tankarna? Har du fått grepp om hur du vill prova göra frammåt? Det är nog viktigt att vara transparent mot sig själv när det kommer till tankar och enhetstillfällen. Om jag själv exempelvis skulle tänka att jag får dricka vin om jag går ut på middag emellanåt skulle det lätt kunna bli så att jag börjar skapa sådana middagstillfällen i tid och otid, och således enhetstillfällen. Jag litar inte på mitt beroendehuvud alls på så vis 🤯 men jag jobbar mycket med mina tankar och vet att jag alltid mår bäst helt opåverkad. Mina tankar centreras inte till nästa dryckestillfälle, jag fokuserar på välmående och skapandet av att upprätta så bra och trivsamma dagar jag kan. I det har inte enheter en central roll. Det har däremot sådant som träning, natur, sociala trevliga umgängen och annat jag tycker om. En fantastisk dag för mig, är en nykter dag som innehåller det som glädjer mig på riktigt och med ett klart sinne där jag kan ta in uppleverna ända in i själen utan att substanser står ivägen för att kunna avnjuta min upplevelse fullt ut. Leva på mitt sätt, som jag vill och med en inre sinnesro.

Jag är möjligen inte heller framme vid att helt avstå, eller så är det kanske precis det jag är, men för min del vet jag att om jag vill nå den kontrollen är det för mig som @Sisyfos skrev, att dagarna emellan kommer att vara det avgörande, det kommer att vara A och O jämt med att inte dricka två kvällar i följd.

Idag är iaf en ny fin dag. Ser ut att bli ömsom regn och uppehåll. Min todo-lista är omkullkastad då bredbandet inte är igång och jag har lagt upp en ny plan för dagen.

Nu skapar vi en bra onsdag 🥰

@Eirene Hej. Jomen lite så. Något slags beslut behöver jag fatta. På kortare eller längre sikt. Det håller väl på att mejslas fram , men detta är definitivt en del av det som stressar mig. Blir orolig av två nätter med svårt att somna, men försöker att inte varva upp. Utvärderingen av perioden med uppehåll är ju så väldigt positiv och gör att jag känner tilltro till mig själv. Det är skönt.

Godmorgon alla! @Påvägmothälsa, förstår att det är tufft att fatta ett sådant beslut, men du kanske kan vänta lite till? Och fortsätta grunna? 🤔
@Natalia, hoppas sömnen var god inatt 😴.
Igår klarade jag en utmaning. Skulle bli en kväll ute med ett par väninnor, "ett glas vin", typ. Detta var dock en kväll då enheter inte var tillåtna enligt min plan. Grunnade länge, men ett undantag fanns inte på kartan. Visste dock att det var en riskabel situation. Men bestämde mig i förväg; alkoholfri cider skulle det bli och så skulle jag berätta och så gjorde jag precis så. Nöjd 😄.
Ha en fin torsdag alla! 🌻

@Eirene En sån vinst, mycket bra gjort! Fatta ett beslut och sen "bara" stå vid det. Så bra!
Idag dag 27. Sista dagen på jobbet innan lite mera ledigt. Så skönt 🙂 . Hade middagsgäst igår och det var väldigt mysigt.
Processar tankar. Mår okej.
Önskar er en härlig torsdag. Här skall det inte regna förrän ikväll 😝