@Jonas_M Håller med vår2022 om allt och lägger till att inte glömma att läsa i trådarna, kanske mest i Vara alkoholfri, där de flesta tampas med samma saker. Finns så många tips och peppande erfarenheter där.

Hjälp. **Skiver detta onykter, inte full/berusad men ändå** Med sex veckor nykterhet i närmande så kom lördagen där det av olika skäl INTE GICK ATT INTE DRICKA A. Så även om jag inte ville (gick t o m på kräftskiva nykter i fredags) så blev lördagen dagen då jag bröt min a-fria svit. OK, bara att hoppa upp i sadeln igen tänkte jag men nu sitter jag här på söndagen och har snart druckit en flaska vin. Igen. Halva hjärnan älskar vinet och lugnet men halva undrar vad fan jag håller på med efter sex veckor utan a. Vet inte riktigt hur men har under dessa a-fria veckor lyssnat och tror på ideen om att ställa om hjärnan så att den förstår att a är ett gift och att man därmed inte skall vilja dricka/känna sug. Intellektuellt köper jag in på detta men upplever ikväll att 1. Om jag drack igår kan sjag väl dricka lite till 2. Oj vad skönt det är att drick och koppla av lite. Nu behöver jag a-hjälpens samlade intelligentia för att fatta hur jag skall återgå/fortsätta utan a, för just nu förhandlar jag redan med mig själv om nästa helg osv. Hjälp!

@Jonas_M Det allra mest förrädiska med återfall är att det direkt väcker mersug. Det första glaset bestämmer du, sen bestämmer alkoholen. Sen finns det en annan förrädisk del av återfall också. Det kanske går rätt bra, man mår rätt bra, så jävla farligt var det väl inte att dricka ibland bara? Man har glömt ”skräckbilderna”.

Back to basic. In och kolla alla avsnitt med Craig Beck på youtube. Sök även på ”alkohol och hjärnan” och ”intervention”. Lyssna på Alkispodden och En beroendepodd. Lyssna på böckerna ”Skål ta mig fan” och ”Alcohol Lied To Me”. Utan och spring varje gång du blir sugen, tänk: ”Jag får dricka, men först ska jag springa en km”. Då lägger sig suget. Jag lovar. Och du blir hurtig på köpet 🤗

Och glöm inte att alkoholism är en progressiv sjukdom. Den blir stadigt värre och värre. Det finns ingen återvändo - sluta dricka eller dö till slut. De allra flesta dör av sitt drickande förr eller senare. Du vill inte tillhöra dem.

Kram 🐘

@Jonas_M Läs om din egen tråd också. Och ”det gick inte att inte dricka”???? Var det någon som tvingade dig?
Jag tror att du byggt upp för att det var ok.
Nu gäller det att fundera på varför och att komma på banan igen. Kanske var det de nyktra, roliga vanorna som saknades?
Eller som du måste jobba mer på?
Upp i sadeln igen. Du kan göra det!😎👍😎❤️