@Cloette
Hej, mina första ord här. Jag tänker att jag vill bli mitt genuina jag där hela jag får plats, inte en sunkig vindomnad morsa som säkerställer att det alltid finns tillräckligt med vin hemma.

@Syster A Hej och välkommen hit. Här kan du fåhjälp och råd om hur du kan göra. Läs och skriv mer om dig själv, det är bra terapi!❤️ Bäst är att du skapar en egen tråd då är det lättare för andra att hitta dina inlägg och svara.
Hoppas att du sett alkoholprogrammet också under Stöd. Jättebra att följa. De rekommenderar tre månaders uppehåll till att börja med. ❤️🙏🏻❤️

@Syster A Fint att läsa dina första ord här :) Och det är viktiga ord du skriver. Det där med att säkerställa att det alltid fanns tillräckligt med vin hemma, igenkänning på den. Tänk så mycket energi det gick åt till det... Helt otroligt hur mycket tid man kastade bort på en sådan sak.
Och välkommen hit :) Du har tagit ett viktigt steg när du har hittat hit, och tack för påhälsning i tråden :)

Hej igen alla 😊 Ett tag sedan jag skrev här men jag har varit så upptagen med allt möjligt. Men jag är ännu nykter måste jag skriva redan här för att inte hålla er på halster :D

Jag har nu varit nykter i TVÅ MÅNADER, eller 9 veckor, grattis till mig :D

De första veckorna var ganska omtumlande att vara nykter, det gällde att köra in ett helt nytt förhållningssätt i systemet. Om man lyckas med att implantera det nya förhållningssättet har man kommit ganska långt. Tiden mellan månad 1 och 2 gick ganska på rutin, det kändes att det nya förhållningssättet hade börjat sätta sig. Det hade börjat bli det nya normala.

Så dog min moster hastigt i slutet av förra månaden. Det föll på min syster och mig att ordna begravning och senare också bouppteckningen. Moster hade inga egna barn så det är vi syskon som är de närmaste.
Jag har alltså stött på en ganska stor kris med väldigt mycket praktiskt som ska ordnas. Sådant som jag för 2 månader sedan utan tvekan hade druckit på, lite som för att få en paus ifrån det hela och för att på zooma ut.
Fast det är ju bara för några timmar man får zooma ut, sedan kommer en natt med dålig sömn och nästa dag en känsla av misslyckande och att man har svikit sig själv och SINA IDEAL.

Så jag drack inte. Jag är glad att dödsfallet inte inträffade tidigare i min nykterhet, vete fan hur det annars hade gått. Troligtvis hade jag druckit och tänkt att jag kan börja om. Det är bara det att det är jättesvårt att börja om, man tappar motivation varje gång.

Men det var/är inte lätt att arbeta sig genom en människas bortgång utan att döva sina känslor med vin, det ska erkännas. Jag försökte tänka hjälpsamma tankar som att döden drabbar oss alla jämlikt, alla ska ju dö. Sedan har vi i vårt släkte haft sådan tur att alla har varit i 80, 90 årsåldern eller mera när de har dött. Det är inte alla som är så lyckligt lottade.

Sådana tankar hjälpte mig att hålla mig nykter och jag märker nu när jag skriver hur hjälpsamt det är att skriva också. Jag måste bli bättre på att skriva av mig här 😊

@Cloette skönt att höra att du är på banan trots alla bestyr. Jag är ju också mitt i förberedelserna. En vecka kvar. Mest orolig för att jag helt enkelt skall glömma något viktigt. Bra med två månader! God väg! Kram🐳🐳

@Geggan jag har tänkt mycket på dig och att du först har det jobbigt. Döden drabbade dig på mycket närmare håll än vad det drabbade mig. Jag menar lite som att när bestyren kring dödsfallet är över kan jag gå vidare i princip som förr, men för dig är det mycket som inte är som förr <3

Idag har jag förresten knuffat fram min utlovade nykterhet med 1 månad. Så nu har jag lovat Alkoholprogrammet att vara nykter tills 8.11. Jag hade först planerat att sätta 3 månader till men jag vågade inte då jag just nu känner mig så skör med begravning och bouppteckning osv. Så jag satte 1 månad till, för 1 månad klarar jag alltid :) Steg för steg.