@Flarran Härligt att läsa om att du nog har öppnat en ny dörr eller livsgnistans paket av klarare insikt, vilket kom till dig efter en stunds efter vila från ditt andra hårda träningspass. Alltså, det är precis det som händer mig efter att jag tränat, speciellt när jag varit på en löprunda, en sådan skön känsla som landar och omsluter mig. Det är så mycket måbra hormoner som frigörs. Jag brukar springa med musik som jag laddat ned, allt från heavy metal till lite lugnare tempo. Vid backar brukar jag ta en riktig rökarlåt som tex Rammstein😂 vid raksträckor upptempolåtar och vid ned varvning lite lugnare låtar. Jag väljer låt efter humör också. Musik har alltid varit något av min livselixir och som hjälper mig och ger mig livsglädje. När jag städar har jag hög musik på, mest upptempo, när jag håller på i trädgården blandat eller någon pratpodd och när jag är arg hårdrock för att få ur mig ilska.

Nu kan du öppna din nya dörr på vidglänt och stänga igen dörren till alkoholdjävulen helt!

Ha en fin juldag!🎄❤️

Det är viktigt att inte rusa iväg utan att tänka, för då snubblar man så lätt. Den klara och visa tanken kom till mig efter två skinkmackor, lite god sallad, en skiva ädelost och en slurk med julmust. Vaknade vid elvatiden och har nog faktiskt sovit nästan fem timmar idag tror jag.

Den första tanken jag hade, när jag satte mig upp i sängen. Det var en praktisk sådan. Som - att nu när man har klarat av julafton utan problem så borde man väl vara lite duktig och ta en promenad i dagsljus till apoteket efter medicin, då det är bra att ha sånt hemma innan det blir nyår.

Pooff! Då kom alkoholdjävulen fram igen som från ingenstans. För tanken om promenad blev snabbt till en fundering och känsla som fick en att tänka som att... När man ändå är ute där på stan så kan man ju köpa nån nyttig pryl till datorn och kanske även nån annan kul grej också. Varför kanske inte bara några flaskor bubbel från bolaget och sånt inför nyår...

Tänk, alkoholdjävulen igen... Jag som trodde att jag hade sluppit ifrån denne fule fan igår. Detta då allt bara kändes så himla fint efter att jag var så nöjd med mig själv efter ett par rejäla träningspass på min motionscykel. Tänk, man hade till och med strax innan tolvslaget igår skrivit till en kompis här på Alkohol-forumet och sagt att efter nyår så kan man lägga detta år till handlingarna...

Hade så smått tänkt att starta en ny tråd inom ämnet det vidare livet, men det har nu alltså visat sig vara att rusa iväg som ett litet barn som knappt ens har lärt sig att gå riktigt. Man är ju faktiskt ännu bara lite drygt två månader gammal som helt nykter.

Får nu vara extra försiktig och fokusera stenhårt på nykterhet om jag inte ska falla tillbaka i gamla alkoholspår så att säga. Nog har jag öppnat en ny dörr till en livsgnistans och de lite klokare insikternas värld om en hel del liksom. Men helt fri från alkoholdjävulens sluga list, det är man då inte i förta taget förstår jag nu utan minsta tvekan.

Förresten, @vår2022, kul att du skrev lite. Håller helt med dig om att musik är bra till mycket, och inte minst då som en uppiggande grej när pysslar praktiskt eller tränar liksom. Kör själv i hörlurarna just nu lite svängig Rock n Roll från mitten av 1950-talet med rocklegenden Little Richard faktiskt.

Ha en fin nykter dag!

@Flarran jag tänker att det inte är så konstigt att suget kommer då och då. Nu gör du allt för första gången. Nykter jul, nykter nyår osv. Jag tror man behöver gå igenom alla de där första gångerna så har det satt sig bättre till nästa. Som Andrahalvlek brukar säga, övning ger färdighet!

Kram!

Nu är det allt dax för en halvliter med hemgjord dryck tänktes det i denna stund, och har nu öppnat en flaska fylld med eget kolsyrat vatten och inget annat. Har börjat gilla julmust, men den är ju lite söt, så vill man inte lägga på sig ett onödigt lager av fett får man nog tänka sig för även på den punkten liksom. För jag är ju inte världens bästa när det gäller att förbränna fett genom träning.

Har ju bara så smått börjat att trampa ibland på min motionscykel, som väl mest har stått och dammat i ett hörn tills jag fick för mig att gå in för nykterhet. Detta då min kropp så länge skrikit åt mig att lägga av med att ständigt bara sitta och råsupa skallen av mig. Detta då man tyvärr alltid har varit rätt allmänt nedstämd i sinnet, och oftast mer orkeslös än vad man tidigare har orkat med. Men gör nu ett ärligt försök till att nykter stå ut med tillvaron fast det är svårt vissa stunder.

Nykter det är man och inget alkoholsug finns just nu, men törstig det var just känslan som kom, och då är det inte helt fel att man har en Sodastream-maskin hemma. För en sådan kan man ha till bättre och nyttigare grejer än att bara blanda hemgjorda groggar med som man gjort i så himla många år. Höjer nu min flaska med rent friskt kolsyrat vatten och skålar för ännu en nykter dag medans snön sakta denna juldag nu faller ner här utanför mitt fönster. Tack till dig @Charlie70 för att du tittade in det kändes bra, för stundtals känns det rätt meningslöst inombords liksom.

Ha det fint!

Låter toppen med friskt vatten, dagsljus och motionscykeln. Psyket påverkas av hur kroppen mår, då giftfritt och motion kan göra underverk i längden. Jag tror du har många positiva förändringar framför dig. Och håller med om att tacksamhet är viktigt, jag brukar ofta ta en stund och tänka på vad jag är tacksam för. God fortsättning!

Har på motionscykeln just trampat bort 17 minuter av allmän inre ångest, tristess, frustration och den mer eller mindre alltid ständigt närvarande sketna nedstämdheten och orkeslösheten i takt till rytmen av AC-DC och deras eminenta låt – Rocker, inställd på repeat i spelaren. Behövde faktiskt en positiv energikick. Är nu ganska mör i benmusklerna, men det skiter jag i för ingen kroppslig värk är något jämfört med att ständigt vara deppig. Visst en kroppslig värk är inget jag önskar, men det lär väl också komma med tiden och då skiter det sig garanterat med att vara nykterkvist. Men varför sitta här och gnälla i onödan. För inget är väl så dåligt att det inte kan bli sämre. Nej, nu får det allt faen vara nog med skrivande på en stund för nu måste jag i väg och köpa ett värdebevis för att tanka på mobilen som jag använder till att surfa med, se på videos, lyssna på låtar och ringa till taxi eller kanske ibland nån pizzeria i närheten. Så några extra gigabyte surftid är ju alltid bra att ha. Förresten, kul att du skrev några ord @Kennie, sånt piggar alltid upp.
Kämpa på!

Har nu varit ut och promenerat lite här på kvällen som jag tänkte. Handlade en del och tankade även på mobilen.
Så nu känner man sig för tillfället rätt så nöjd och glad igen. Hade inte ens det minsta alkoholsug i butiken och tänkte faktiskt inte ens på någon öl. Däremot var siktet helt inställt på god alkoholfri cider. Köpte en fryspizza som jag nu ska käka om en stund. Ska till och med även faktiskt se på nån kul film tror jag. Det hade snöat en hel del så man fick ta det lite försiktigt. Var ju rätt så halt sist man handlade, men inte så värst halt idag. Har nu gjort lite nytta och det blev faktiskt en promenad på 1 kilometer drygt. Det var väl inte så värst långt, men väl bättre än inget alls.
Nu känns det helt okej att vara nykterkvist igen. Detta är man faktiskt tacksam för.
Ha en fin kväll!

@Flarran Tankar på alkohol kommer då och då, oftast i situationer då du är van vid att dricka eller handla alkohol. Eller i samband med känslor som du är van att dränka med alkohol.

Men tankarna kommer allt glesare med tiden och de bleknar även efterhand. För mig kommer tankarna ytterst sällan, och då blir jag nästan full i skratt. ”Hoppsan, vart kom du ifrån?”

Svinbra jobbat!

Kram 🐘

God morgon! Sitter här nykter i köket och dricker kolsyrat vatten. Har just ätit ett par smörgåsar med skinka och i stillhet firar lite jul i miniatyr så att säga. Annandag jul är det alltså denna tisdag. Sitter i detta nu och lyssnar på lite julmusik. Kanske inte någon av de mest utslitna titlarna, utan lite mer rockiga tongångar på jultemat. Tyckte att det var dax för nåt med gruppen The Refreshments och deras svängiga tomte-rock och låten Santa's Gonna Rock.
Det finns ju så många bra låtar som passar i jultid som denna, men brukar mest somna till av de gamla vanliga julhymnerna liksom. Ha en fin dag mina vänner!

När jag läser på det här forumet får jag ofta som nykter så mycket inspiration till att försöka gå vidare och inte gräva ned mig i ensamma och tunga inre tankar. Jag fokuserarar nu på att må bra, och i detta tankesätt så finns det inte minsta plats för någon alkohol av något slag. Alkohol gjorde mig aldrig riktigt glad, nöjd och lycklig. Det var bara flyktsoda liksom. För när jag nu under två månader har arbetat med mig själv och analyserat mycket ur många synvinklar och faktiskt lite så smått blivit kompis med mitt inre jag. Något som jag nog tidigare år egentligen nog inte varit sedan jag kanske var en tre år gammal eller nåt sånt, då jag barnsligt trodde att alla var snälla. Såna tankar växte jag snart ifrån, och klev då ut i en rätt kall, grå och trist värld. Nu har jag som nykter sett att det finns bra människor fast jag nog inte riktigt trodde så bara ett fåtal veckor innan jag började läsa på djupet, tänka ljusare och skriva lite här på forumet. Det är inte lätt att vara människa, så nog ska man försöka att vara hygglig mot sig själv och sina medmänniskor. Man ska inte vara naiv, men man behöver ju inte måla allt bara i svart liksom.
För då blir allt bara onödigt tungt och mörkt.
Ha det gott allihopa!

@Flarran Intressant det där du skriver om att som nykter ser du att det faktiskt finns bra människor. Innan jag blev nykter var jag så mycket mer kritiskt inställd mot andra människor, letade mest efter fel. Kunde känna avundsjuka på de som jag såg som ”lyckade”. Ett synsätt man tagit med sig sedan barnsben, att tänka kritiskt om andra som tex har en annan åsikt eller beteende. Att jag själv blev kritiserad som barn ledde också till att jag själv lätt kritiserade andra. Nykterhetsprocessen innebär även andra processer, att få självkännedom och att vidga sina vyer i omvärlden. Att lära sig att tänka om, i andra banor och att vara mindre egocentrisk, sluta med att navelskåda allt och liksom ifrågasätta sig själv ”va fan vet jag egentligen om allt?”. Att bli mer openminded och nyfiken på andra och andra sätt att bete sig och vara. Man lär sig en hel del och får ett större perspektiv på livet, det berikar. Att det faktiskt finns fler sätt att tänka på och det ger möjligheter till att börja tänka på ett annat sätt, mer nyanserat.

Läste en artikel som sade att, snälla människor är lyckligare😁. Att människor som hjälper, bryr sig och bemöter sina medmänniskor på ett bra sätt känner sig mer tillfredsställda och det ger mer mening till livet. Och att bli mer positivt inställd mot sig själv gör att man blir mer positivt inställd mot andra. Bara en sådan liten sak som att säga hej och le mot en annan människa ger varma känslor och glädje eller bara att skriva något snällt och fint på detta forum😁.

Ha en fin annandag!🤎

@Flarran Lite på det temat har jag hört att motsatsen mot missbruk är gemenskap. Det är därför AA-gemenskapen funkar så bra jämfört med annan missbruksbehandling. Men gemenskap kan se ut på andra sätt också, och det här forumet fungerar för mig som bästa sortens AA-gemenskap ❤️ Ibland behöver du gruppen - och ibland behöver gruppen dig. Få och ge i ett kretslopp, som vidgar sig likt ringar på vattnet.

Kram 🐘

Andra halvlitern är snart slut.

Hur sjutton har man kunnat sitta och dricka sprit och sån skit som pilsner och annat sånt jäkelskap är nu tanken som finns. Gör nu som kroppen vill och håller mig till helt vanligt kallt kolsyrat vatten som har börjat att bli smått beroendeframkallande. Kör lite svängig 50-tals Rock n Roll och tycker att det mesta känns finfint. Har just dragit upp persiennerna och tagit mig en nypa frisk luft. Borde väl även klä på mig och inte bara sitta vid datorn och häcka.

Någonstans inom mig känner jag nu konstigt nog en längtan efter att bara ta och gå ut en sväng och endast för att jag liksom vill. Kunde väl aldrig tro att jag frivilligt någonsin skulle kunna tänka på att promenera utan nåt speciellt mål. Men det är väl dags att börja röra på sig lite kan jag tänka. Så himla tacksam att jag är nykter och dessutom konstigt nog riktigt glad, mycket märklig känsla...

Nu kom just ett sug efter sallad – tänka sig hur det kan bli. Så får väl ta lite sånt och nog en skiva ädelost och kanske även en fin klementin, som jag tror att kroppen just signalerade till mig om. Har nu inte tid att skriva på en stund, för vem kan sitta och skriva en massa tok när det känns som att hela världen skriker: Kom ut och sitt inte inne!
Du är ju fri att gå åt vilket håll du vill. Minus femton grader visar termometern, men vem bryr sig, det finns ju varma kläder liksom. Förresten, @vår2022 tack för att du tittade in kompis.

Ha det gott!

Hej! Hoppas dagen blev bra! Och vatten är ju så gott. Efter några dagar med mycket julmust och sötsaker längtar jag nu efter nyttigare kost. I morgon blir det nya hälsosamma tag för min del. God fortsättning till dig!

Hej! @Kennie,
Kul att du skrev lite. Jo då. Jag lyckades ta mig ut på en promenad i dagsljus faktiskt. Var till en butik i staden och handlade lite datorprylar, sen lite mat i en butik efter vägen, köpte även ett par korvar med bröd och hade en liten minisemester liksom. Passerade bolgaget och det var stäng idag. Men det spelade ingen roll för jag hade faktiskt inget alkoholsug. När jag sen kom hem och tittade på stegräknaren så hade jag gått över 4 kilometer. Så det blev faktiskt en fin och nykter dag.
Ha en trevlig kväll!

Hejsan!@Andrahalvlek, håller helt med dig om att det här forumet är en bra gemenskap. Hade jag inte börjat skriva här så hade jag nog bara fortsatt att älta gammalt jox inom mig och fortsatt i gamla hjulspår med onödigt drickande av diverse alkohol som tidigare. Nog är det knepigt stundtals. Men nu försöker jag i alla fall. Var på gott humör idag och var faktiskt ut en sväng som jag skrivit om. Men det var rätt kallt, och det kändes i vaderna att man inte är så van att gå till fots. Man får ju mest träning i lårmusklerna av att trampa på motionscykeln.

Normalt när jag har brukat gnistra till en stund och haft energi och känt mig lite ljus i sinnet någon timme ibland, så har jag oftast slarvat bort sådana stunder med att ändå bara sitta och grubbla och sedan druckit av gammal vana. Men nu fokuserade jag verkligen på att komma ut i dagsljus, och det lyckades jag med. Jag var ju och handlade i en matbutik och passerade en läskhylla, och visst tittade jag på pilsnerburkarna en stund, men kände inget större behov att handla sånt faktiskt.

Känner mig faktiskt rätt duktig nu, men lite trött i skrivande stund. Borde väl försöka att öva på att komma i säng i vettig tid också, men man kan ju inte lägga om stil helt och hållet bara liksom. Men borde väl kanske försöka att sikta på att lägga mig vid elvatiden. Men när det är sent brukar jag ofta få inspiration att göra instrumental musik som är min hobby. Så då blir det ju att man passar på med det också, fast man kanske är lite trött och då borde sova.

Ha en fin kväll!

@Flarran Ett bra sätt är att ställa larmet i mobilen på kl 23 tex. Då är det dags att göra sig i ordning för sängen. Efter några veckor ställer man larmet på 22.30 osv. Mitt larm piper kl 6 eller 7 på morgonen och kl 21.45 på kvällen när jag jobbar, och kl 8 och 23 när jag är ledig. Sen har jag helt slutat sova dagtid. Det är förbannat skönt, men jag föredrar att somna lätt och sova gott på natten.

Bra att du är ute och traskar! Dagsljus är bra för den biologiska klockan. Lite styrkeövningar för fötter, vrister och vader hade gjort stor nytta också. Jag har problem med artrosknän och väldigt ont stundtals. Jag har ett styrkeprogram på 15 min som jag tränar varje morgon innan jobbet, dvs fem dagar per vecka. För mig är det nödvändigt att stärka musklerna runt knäna. Efter 50 tappar man kolossalt mycket muskelmassa om man inte styrketränar lite. Finns en uppsjö av olika program på youtube.

Kram 🐘

Hej! @Andrahalvlek,
Det var kul att du skrev lite. Sånt piggar alltid upp. Tänk om man kunde ha sån där bra ordning och reda på strukturer och rutiner. Jag äter och sover ju mest lite hur som helst. Sov inget vidare i natt. Men har i alla fall druckit mjölk och just ätit en banan som var riktigt god, funderar även starkt på en klementin. Brukade aldrig äta frukt tidigare. Det blev mest pilsner, vin och snacks. Alltså inte mycket till kosthållning så att säga. Träning fick man väl mest när man cyklade på som en galning till bolaget innan stängningsdax för det mesta. Den rutin som jag nu fokuserar på det är att inte falla in i gamla mönster och inför nyåret köpa onödiga drycker. Har ingen lust alls att gå utanför dörren idag. Fick då ingen träningsvärk av promenaden igår. Så kanske eventuellt lite senare att man trampar nån minut på motionscykeln.
Ha en fin dag kompis!

Borde väl ha ätit en riktig frukost. Men hade ingen ork att hålla på. Kunde inte sova nåt vidare i natt, kunde inte koppla av alls. Så det blev lite allmänt fixande med en dator, rensa lite på en hårddisk och sånt där man sällan gör.
Hade först tänkt köra med mjölkchoklad och limpmackor som var tänkt som en rutin. Men jag hade ingen lust att hålla på och krångla. Så det blev fick bli läsk och ostkrokar i stället. Hade lite sallad kvar i en burk så nån vitamin blev det väl. Men nu är man i alla fall skapligt lugn och fri från alkoholsug i alla fall. Så kanske lyckas man klara av den här dan med. Kämpa på vänner!