@Ny dag Godmorgon❤️ Har du kommit hem ännu? Hur mår du? Skriv oavsett❤️ Jag blir lite orolig när jag läser att du vågade smaka på champagnen. Jag vill berätta hur jag tänker i sådana lägen: Om jag blir bjuden på något ”så speciellt” som sker så sällan så alla tycker att man bara MÅSTE smaka! Då tänker jag att varför ska jag göra det? Oavsett om jag tycker om det eller ej så är det alkohol i och det vill jag aldrig mer dricka.
Min alkoholdjävul däremot hade tänkt att det är klart jag måste smaka för det är en gång i livet man får sånna speciella drycker, så dyra och fina.

Jag tror att du egentligen vet att du inte ska våga testa ett glas men att alkoholdjävulen överlistade dig? Vad tror du?

Jag skriver för att jag bryr mig om dig och absolut inte för att klandra dig, det är därför vi är på forumet för alkoholdjävulen är så överjävligt listig, därför frågar vi heller inte om råd här inne innan vi dricker det där speciella glaset för vi vet att våra vänner, våra gamlingar på forumet skulle avråda oss❤️ Stor varm kram❤️

@Ny dag Jag undrar så hur du mår. Jag vet inte om du tagit ett återfall? Jag tänker att det kan vara så när du inte skriver. Men skriv, kom tillbaka🙏🏻Det är ingen som klandrar dig i så fall. Oavsett hur det är …kom tillbaka…saknar dig❤️❤️❤️

@Varafrisk @vår2022 @Himmelellerhelvette Klarade inte att komma hem till vardagen igen. Som en radarstyrd rusade jag in på systemet. Tror jag planerade att jag skulle göra redan under bilresan hem. Så jäkla trött på mig själv. Nu nykter och ledsen. Men tar sjävklart nya tag. Nykter i 70 dagar, återfall i två…. Jag fortsätter iallafall min nyktra resa….

@Ny dag Vad bra att du kommit tillbaka❤️. Tänker att det kan vara bra att borra i vad som hände där i bilen. Fundera på hur det gick till, hur du tänkte, identifiera riskfaktorer. Ledde glaset champagne till att du väckte alkoholdjävulen? Började planer att smidas efter det? Du berättade om den jobbiga omställningen du var rädd för när du skulle komma hem, att de skulle leda till återfall som det gjort tidigare. Upp med hakan! Bra att återfallet inte blev längre, nya tag!

Sköt om dig❤️

@Ny dag Så bra att du är tillbaka igen❤️ Vi är här alla dina vänner❤️ Det är modigt att kliva upp och fortsätta på den nyktra vägen.
Har lärt mig på behandlingen att återfall har man planerat ett tag om än kanske omedvetet. En person på min behandling var inte varse om att hen hade tagit ett återfall eftersom det var bara ett glas vin och en öl på en restaurang i somras. Hen tänkte att återfall..ja det är iaf en rejäl fylla. Hursomhelst så himla skönt att du är tillbaka🙏🏻❤️Kram 🥰

@Ny dag Så himla bra att du är tillbaka❤️Tänk på att inget blir bättre av att du dömer dig själv nu utan försök förstå vart det gick fel så kanske du kan se när signalerna börjar visa sig nästa gång❤️Du är fantastiskt! Glöm inte det! Jätte stor kram❤️

Försöker fundera ut hur jäkla korkad jag är. Eller inte…. Men återfall efter lång tid, övertygad om att jag vill vara alkoholfri så står jag ändå inte emot. Ville bara komma in i dimman och döva. Tror att jag redan i fjällen fick dessa tankar. Jag har inget negativt i mitt liv just nu egentligen. Rörig text men jag är riktigt orolig för att inte lyckas bli nykter. Idag är dag två så jag vet att det blir bättre om ett par dagar. Men varför vill jag utsätta mig för detta. Idag har jag lovat mig att vara nykter. Ska träffa läkare i veckan vilket är en liten tröst.

@Ny dag tycker det är så bra att du kommer igen så fort och bryter med alkoholen. Det är starkt och det om nåt visar ju på att du vill vara nykter. Var inte för hård mot dig, en dag i taget💞

@Ny dag När jag slutade dricka frågade flera här på forumet vad det var som gjorde att jag slutade just då, jag hade ju försökt länge. Jag fick frågan om jag hade bestämt mig. Jag tog till mig en del råd här på forumet och jag gick på rådgivningscentrum. Många trodde nog inte på mig när jag sa att jag både hade bestämt mig och ville inte dricka längre. Var verkligen urless på det liv jag levde men jag var inte ”där”. Något hände inom mig när jag var ”där”. Många undrade vad ”där” var för ngt och jag hade svårt att förklara känslan. På behandlingen pratade man att det var då jag kapitulerade. Jag berättade den 11/1 för min chef om mitt beroende men det dröjde tio dagar till innan jag slutade och ytterligare tre dagar innan jag slutade förhandla. Förstår du vad jag menar med att vara ”där” innebär för mig? Om du gör det känner du att du är ”där”? Ha en fin måndag ❣️

Kram🥰

@Varafrisk Du ger en verkligt bra beskrivning av vad det handlar om. Rätt var det är så är man DÄR . För mig tog det också lång tid av tragglande. Signade in på forumet i maj 2019. Först nu känns det som att jag är DÄR.
@Ny dag . Jag hoppas att din dag blir fin och avslappnad. Inte sådär avtrubbat avslappnad som man blir av alkohol, utan på riktigt och på djupet.

@Ny dag
Det är precis så här det fungerar. Nykter en tid sedan tror man att man kan dricka. Är så lätt att trilla dit igen och det blir värre för varje gång. Fortsätt att skriva här. Var inte för tuff mot dig själv. Vi fixar det.

Jag trodde verkligen jag var där. Det kändes så jäkla underbart att fira jul och nyår, ja hela ledigheten nykter. Sen kommer jag hem till vardagen och då går jag på bolaget och sen dricker jag i smyg här hemma så att familjen inte ska märka. Smyger undan och har bara tankar på att inte dricka för mycket, inte verka onykter osv. Sen vill jag bara sova för att vakna mitt på natten med ångesten och då dricker jag lite till för att kunna sova. Tack o lov för att mitt inköp tog slut och jag hade sinnesnärvaro nog att inte köpa nytt och så var det ju söndag så räddades jag av att bolaget var stängt men hade en mördande ångest.
@Lonely Man Ja, det blir värre för varje gång. Ångesten och känslan i kroppen blir värre och värre. Tack för din pepp. Hur går det för dig?

@Denlillamänniskan Jag kommer nog inte må bra förrän till helgen. Tack och lov har jag stoppat nu.

@Varafrisk Jag trodde jag var där. Jag har mått förhållandevis superbra dessa drygt 70 dagar. Jag är precis som du var URLESS och vill inget hellre än att vara nykter men det är så svårt. Om jag bara kunde kapsla in dagens känslor för då skulle jag inte dricka en gång till. Jag dricker inte längre i sammanhanget vänner o fest utan bara själv. Varför kan jag inte använda min hjärna bättre. Jag mår skit nu.❤️❤️

@Smillans tack för pepp! Det gör riktigt ont i själen idag och jag misströstar. ❤️

@Ny dag
Hej.. Jo det känns som det kommer att gå bra nu efter många bakslag..
Största problemet har varit att jag haft svårt att acceptera att jag inte kan dricka något.. men har märkt att det blir värre för varje gång. Hade en längre nykterhet 2022 men tröttnade och ville dricka lite men förstörde alltihop sedan var det enormt svårt att komma igen. Nykter ett kort tag sedan igång igen blev en ond cirkel.
Jag kan tipsa om en app Im sober som räknar antal dagar och där vi stöttar varann. Jag provar också nu online möten med Smart Recovery och Lifering alternativ till AA.
Vi fixar detta tillsammans..

@Ny dag Du kommer klara det här❤️ Vet du varför du trodde dig kunna ta glaset champagne på nyår? Tror du inte själv att du väckte beroendedelen just där, i det glaset, även om du stannade vid ett glas den dagen så gav du syre åt ditt slumrade beroende. Stor kram❤️

@Himmelellerhelvette ❤️ tack fina du för du tror mig när jag själv tvivlar 🤔 . Tror inte nyårsaftonens glas champagne utlöste återfallet faktiskt. Jag drack långsamt, till snittar&tilltugg och det var ingen berusade effekt alls. Jag var heller inte sugen på mer. Men vem vet…. Ska inte göra det igen som det känns nu. Oddbird duger lika bra! Mina återfall är att jag dricker själv för att döva alla känslor/jobbiga tankar. Men mår så dåligt nu, värre än någonsin och det är bara alkoholens fel (mitt iofs). Det är inte värt det och när ska min hjärna fatta det. Berusningen är flyktig och värdelös och till detta kommer minst 5 ångestladdade dagar. Just nu har jag inget sug alls, gick förbi bolaget tidigare idag och tittade in. Inte alls lockad av att gå in genom dörren. Vet inte hur jag ska tänka… nykter i typ dagar, ett par dagar återfall och tillbaka på ruta ett eller dag tre idag.

@Lonely Man Vi får följas åt…. Vi verkar båda ha långa perioder av nykterhet som vi sedan saboterar. Varför gör vi det? Vi vet ju att vi mår bättre utan a. Läser i boken beroendepersonligheten vilken jag kan rekommendera.

@Ny dag Det kanske kan vara så att man ibland behöver känna hur totalt värdelöst det är några gånger som du gjort i dina återfall för att tillsist aldrig mer bli lockad när man genomskådat alkoholen. Det är en rejäl utmaning att må dåligt och bara vilja bedöva men ändå inte göra det men ju mer man tränar på det desto lättare blir det att inte tänka på att fly genom alkohol. När jag behöver fly nuförtiden så tränar jag, riktigt hårt! Tar ut mig fullständigt! Det hjälper! Kram❤️

Oj jäklar…. Inlägg 1200 i min tråd. Ja, det har varit en krokig och brokig resa och ör forfarande. Dag 5 efter skitåterfallet! Glad över att jag börjar hämta mig. Läste i @Surkärrings tråd om att det är svårt tror hitta den totala avkopplingen som ju vin skänkte efter en hård arbetsvecka. Det är en stor akilleshäl för mig tänker jag när jag ser tillbaka på varför jag tog ett återfall. Jag tänker att vi är många som brottas med just det. Under 2023 hade jag långa veckovisa ibland tvåtre månader vita för att sedan ta ett återfall/en återfallsperiod. Jag hade långt mer vita dagar än inte. Men det räcker såklart inte, jag vill ju bli och vara hon som inte dricker för att hon verkligheten inte vill. Och jag ska nå dit! Jag har lyckats lämna bulimi, slutat röka men snusar istället. Bulimin ser jag nu i efterhand att jag bara bytte beroende. Jag har aldrig hanterat orsaken till bulimin och det är väl därför jag tog till alkoholen istället. Det gick inte över en natt men ändå är det nog så. Att ta hand om skavet är nog det absolut viktigaste för en hållbar nykterhet. Jag jobbar på mitt skav nu, parallellt med att hålla mig nykter. Prio i det arbetet är nykterheten först och främst men det liksom räcker inte i längden om man inte vill sitta på vita knogar resten av livet. I helgen är det stor fest med övernattning. Alltså inget skyddsnät med att jag tar bilen. Känns bra och jag kommer inte dricka. Ingen där vet om att jag inte längre dricker men känner mig faktiskt lite nyfiken på reaktionerna…. Maken är förstås med och han stöttar mig genom att själv inte bli slirig för då orkar jag inte med honom. Andra får gärna bli det men inte han får då kommer det kännas jobbigt.

@Himmelellerhelvette Måste verkligen komma igång med det jag avskyr mest…. Träning 🏋️‍♀️ ❤️❤️❤️