Hej! Jag har läst. Och läst.
Ser en gemensam nämnare hos er som lyckats på er resa. Nämnaren är; Ni har oftast en partner och vänner. Ni är egentligen inte särskilt ensamma, och just därför skäms ni och känner att ni gör bort er. Jag är nog rätt ensam. Ingen hör av sig till mig, men jag uppskattas på jobb och i mer formella sammanhang. Så ingen lider av mitt drickande. Ingen ser. Ingen bryr sig. Utom jag själv. Jag kan hantera det hela och är inte kliniskt beroende. Men jag har ett behov att bedöva mig i mitt liv. Såsom många här inne gör av olika skäl. Ni har min fulla medkänsla och respekt.
Vet inte om mitt inlägg är adekvat? Men budskapet är; vad gör vi fullt fungerande men ödsligt ensamma människor åt en alkoholkonsumtion som faktiskt inte skadar någon eller gör oss själva till åtlöje?
Utom rädslan att det kanske går överstyr. Då vi inte bara är ekande ensamma utan dessutom alkoholberoende? För de som bara är ensamma brukar man rekommendera att gå med i lite föreningar och höra av sig till folk som man förvisso känner men som själva aldrig hör av sig. För de med alkoholberoende finns det mediciner och program att följa. Och sen kan man förstås få lite gemensamhet på AA möten. Men där är ju inte jag.

Ibland är det svårt att uttrycka sig i skrift. Det finns så många saker som är fina och hjälpsamma med Alkoholhjälpen, anonymiteten, ärligheten, stödet, så många engagerade användare som delar med sig. Ibland kan det uppstå missförstånd. Ibland kan en läsa i efterhand att "oj det här kunde missuppfattas, det här menade jag inte på det sättet som det togs emot". Ibland kan det bero på hur jag skrev vid tillfället, och ibland kan det bero på att jag stötte till en öm tå. Och även som mottagare kan en ibland känna en stark känsla för att sedan läsa igen och tolka ett meddelande på ett annat sätt.

Här kändes det som att det blev ett sådant tillfälle där det blev misskommunikation och det väcktes starka känslor. Jag tror inte att någon menade något illa, och ändå kan det ibland upplevas så. @Denlillamänniskan @Andrahalvlek @Himmelellerhelvette, jag vill bara säga att ni är alla högt värderade forummedlemmar! Fortsätt gärna skriva och diskutera på forumet om det känns okej.

@Denlillamänniskan Vill du inte ha hjälpande kommentarer så skriv inte på ett sätt som får en att tro att man vill försöka hjälpa! Jag är inte på forumet för att göra folk illa! Jag försöker hjälpa med tips för att vara snäll! Jag har sett att du skällt ut en annan här på forumet också för en tid sedan som bara är hjälpsam och lägger ner mycket av sin tid på att hjälpa människor på forumet! Ska du agera ut och vara otrevlig för att du tror saker och tolkar in så blir det ingen go stämning! Jag ska minsann hålla mig borta från din tråd så slipper du känna dig kränkt av min hjälp alla fall!

@Himmelellerhelvette Jag förstår din frustration över att jag inte tar emot din hjälp på det sätt du önskade. Jag kopierar nu exakt vad jag skrev;

"Jag vet inte om jag har varit extremt otydlig i det jag skrivit eller om ni inte läst min tråd med någon större eftertanke. Jag vet inte heller om ni ville boxa mig lite rätt i magen, eller om det ni skrivit var menat som uppmuntran?"

Kan du förtydliga på vilket sätt jag skällt ut dig i dessa meningar? Observera den avslutande frågan!