Jag är tillbaka här igen efter ett längre uppehåll. I somras gick jag under namnet Lilja och nu har jag lagt till-12, för att markera året jag blev nykterist(min förhoppning alltså)
Känner igen en del namn som viktoria, mulletant m fl och det känns gott!

Jag har inte lyckats bli nykter och kämpar med en känsla av meningslöshet.Ligger på cirka 2 gånger i veckan men har vid flera tillfällen tagit bilen efter en dryg flaska vin.
Igår kämpade jag en timme för att INTE gå in på systemet. Grät i bilen och till slut gav jag upp. Åt varken lunch eller middag, bara drack. Tog sen bilen för att köpa mer,fick blackout några timmer, ramlade ur stolen och fick krypa in till sängen.Den ångest jag vaknade med vid 4 var inte nådig..

Jag är förtvivlad över detta!Om jag bara orkar åker jag till AA ikväll.
Det går "bra" ibland att dricka och andra gånger blir det bara tok.Jag skäms så fruktansvärt och mitt psyke har blivit så labilt.

Men som han Berra skrev i somras då jag klarade en hel månad och sen tog återfall: "du är nykter idag?"

Ja, jag är nykter idag...

vet inte om jag är alkoholist eller ej och det är ointressant egentligen. Vad jag VET är att jag har ett alkoholproblem som jag vill bli frisk ifrån. Hjälp mig snälla!
Lilja

Holly

För min del går det ganska bra för tillfället!!Appropå att 'öppna' sej tog jag några små steg mot förtroende hos en riktigt bra kompis(men som för den delen INTE har varit introducerat i 'omfånget' av mitt drickande..) men det kändes bra ändå att kunna öppna sej LITE i alla fall
Och med mitt 'mini-erkännande'inför henne bestämde jag mej för att ta mej i kragen ordentligt!!Stack på hälsokost å köpte 'detox-dryck',bunkrat upp med frukt å grönt å såg till att vinflaskan var slut på söndagkvällen...sedan 5 dagar nykter,drack EN flaska vin uppdelat fredag å lördag(!!!) å sen nu nykter i fyra dagar till å det känns helt ok.. hade sug igår kväll men molade frukt istället för å få nåt sött som dämpar lite.... Tänker kämpa STENHÅRT framåt på denna vägen!!!Tur att man e j-t envis å tjurskallig som få...bra att den egenskapen kan komma till 'god'användning oxå!!
Känns skönt å känna sej 'stark'emellanåt! Wish me luck!! Skickar styrkekramar ut på forumet oxå...

Holly

Blir så rörd att jag vill gråta...
Så otroligt fint skrivet!!Precis så är det ju!
Och jag som är mamma med en ung son som ser på livet just så fortfarande...
Det är dags att lära om som du sa...tack o lov på rätt bra spår för tillfället å ska se till å skaffa mej ett par bra 'kryckor'(forumet bla.)som man kan stödja sej på när man vinglar lite för nära kanten ibland...

kram

Lilja-12

Jag förstår att du vet vad det handlar om och vikten av gemenskap när man ska bryta ett beroende.

Jag gör som du och läser ofta tillbaka i trådar här också.

Önskar dig fortsatt styrka i ditt arbete där du visar ett tålamod som är beundransvärt, minst sagt!!

Kram!
/Lilja

Lilja-12

Hej Holly och grattis till ett beslut jag tycker är riktigt bra, nämligen att BERÄTTA!

Man behöver inte basuner ut det till kreti och pleti eller arbetsplats men NÅGON behöver man öppna sig för tror jag, eftersom man då kommer ifrån självbedrägeriet!

Du har börjat ta små steg nu så det är jättebra!

Jag har precis börjat hos alkoholterapeut och gått några gånger på AA. Att påminna mig hela tiden är viktigt.

Det är ju en inre kamp hela tiden det du beskriver med att räkna dagar man varit nykter och hur mycket man druckit. Känner så väl igen det!
Ju längre man är nykter ju starkare blir man i psyket, ens "rätta" Jag får finnas men ändå kan stress t ex, snabbt göra att man ramlar dit, eller när det händer tråkiga saker.

Det där med frukt kan vara ett bra praktiskt knep mot suget! Jag har våffla med vispgrädde (haha), efter det är jag absolut inte sugen längre, eller prinsessbakelse. Att rör på sig när suget kommer är inte heller dumt,man mår alltid bättre efteråt!

Fortsätt med detox drycken nu Holly-Tillsammans bekämpar vi alkoholdjävulen!

kram, Lilja

Nynykter

En nykter månad!
Vad starkt Lilja att du klarade kick- offen!
Kram från Nynykter som inte är så mycket uppkopplad den här veckan.

Lilja-12

Nu jäklar är du på G!! Vilken avgiftning! SÅÅÅ bra jobbat!
Jag har 14 dagar idag men du leder!!

Men låt oss för fasen inte bli malliga och tro att vi är på säkra sidan..Påminnelsen är så viktig och återfallet bara en promenad bort.

Men idag är vi nyktra och det är härligt.

Snyggt Nynykter!

Styrkekramar, Lilja!

Lilja-12

Nykter dag 14 är länge och ändå inte. Två samtal hos alkoholterapeut, tre AA-möten, en nykter kick-off,kroppen lätt och psyket SÅÅÅÅ mycket mindre belastat.

Men jag är SPÄND som fasen kroppen!! Axlarna sitter uppe vid öronen,jag är orolig om än inte negativt orolig..

Jag skulle LÄTT kunna svepa några kalla glas vitt nu..
Det känns inte som jag skulle springa till Bolaget men jag skulle VILJA dricka. Det är torrt i strupen.

Jag saknar mitt vin för att "bli mig själv", dvs komma i kontakt med den SJUKA delen av mig själv, missbrukarpersonligheten.
Istället tänker jag jobba på att få kontakt med den Äkta personligheten hos mig, det som är JAG.

SKriver detta som en slags reflektion att skriva av mig om hur denna "sjukdom" yttrar sig..
Jag känner mig i hyfsad psykisk och fysisk balans men jag är TÖRSTIG...på vin...

Fy fasen så obehagligt...jag förstår verkligen att jag har ett problem.

Skillnaden mot alla andra gånger är att jag har beslutat mig för att INTE svamla med mig själv om "jag HAR nog egentligen inte ett problem"

Jag tänker INTE glömma hur jag gjorde bort mig sist, blackouten, telefonsvamlet som det tog flera dagar att reda ut!
Jag ska hålla det i minnet!

Jag ser här på forumet att MAlign formulerar uppriktig ursäkt till Adde.
Jag lägger mig inte i ordväxlingen men jag tycker det är fint och livsbejakande att våga be om ursäkt.Det krävs mod och självrannsakan.Det är fint.

Kram på er alla ute där!

Tillsammans klarar vi det!

Lilja

viktoria

Nynykter grattis till din nyktra månad! Fantastiskt jobbat.
Ja du Lilja, ett kallt glas vitt kan kännas så lockande, då måste jag tvinga mig att komma ihåg riktigt vidriga fyllegrejer. Inte sådana lättviktare som en baksmälla eller någon liten pinsam felsägning (sånt jag gärna delade med mig av förr, lite kokett sådär, för att gömma de riktigt destruktiva och vidriga grejerna, som när jag kräktes i en stor yukkapalm på krogen, eller tyckte att det var en lysande idé att följa med min komvuxlärare hem på lite rajtantajtan efter klassfesten - detta var dock före jag mött min man om nu det är något förmildrande. Jag har fått hämta min onyktra då femtonåring från ungdomsgården då hon druckit en gång, och jag var själv så packad att jag inte kunde fästa blicken. Skamskamskam, sådant tänker jag på då jag får för mig att det skulle vara så gott med ett par glas svalt vitt. Kram kram/V

Lilja-12

för delning av hemska fylleminnen, jag känner mig inte så usel då!

Usch nej, gäller att minnas hur jag parkerar bilen på fyllan utanför systemet och knatar in med simmig blick för att handla starksprit, eftersom vinet "knappt tagit"....(typ nån flaska..)

Och snyggt byggarebob att du kommit hit! Jag har lärt mig under de här veckorna att utmattning, gå in i väggen och överdriven alkoholkonsumtion ofta går hand i hand.

Jag har också haft några såna svängar och vinklunkandet var kopiöst samtidgt med mycket arbete, ingen vidare kombination. Har också haft lätt att hålla mig på mattan socialt men hinkat i min ensamhet och nu på slutet helt utan kontroll..

Det GÅR att bli Nykter men alkoholdjävulen måste bekämpas på fler fronter!
SKriva, forum, AA, känna stöd och värme från andra, påminna sig om det helvete flaskan ger!

Jag dansade runt här i somras också och sen dansade jag ut men nu är jag med igen!

Idag köpte jag boken som Hagge (Hagge! Var är du?) tipsade om "Hopp, en handbok för Nynyktra"

Har börjat lite smått och den känns bra!

Go'natt nu alla kämpar och nattsuddare och Dompa-krigaren med alla barnen och Viljan och Styrkan!

Lilja

Nynykter

Min vändpunkt kom en måndagsmorgon när jag vaknade i min säng och det låg glasskärvor på golvet och den vita väggen liksom min säng var rödvinssprayad. I soporna låg ett trasigt vinglas. Jag mindes inte hur det hade kommit dit... Jag hade som så många gånger förr avslutat kvällens vinpimplande med att ha ett glas vid sängen när jag gick till sängs. Snacka om snuttefilt! Men den här gången hade jag lyckats välta glaset.

Det blev min första nyktra dag som jag ägnade åt att "jobba hemma", det vill säga jag städade, tvättade och målade om väggen. Allt för att undanröja spåren och skammen. Fort fort så att inte barnen eller min särbo hinner se. När jag rollade den vita väggen tänkte jag att mitt drickande gått för långt. Det var inte OK att stanna hemma från jobbet och måla om väggar på grund av alkoholintaget. Jag tänkte att jag kunde se symboliskt på målandet, att jag målade över mitt gamla liv. Ljust och fräscht liksom.

Det är så himla härligt att slippa skammen och minnesluckorna!

Vad fint Lilja, att du jobbar för din nykterhet med AA och Hagge (honom hade jag glömt). Apropå spända axlar och vinsug funderar jag på om det skulle hjälpa dig att göra något som får dig att komma mer i kontakt med din kropp? Själv gör jag lätt yoga på morgnarna (orkar det nu när jag inte är bakfull)och tycker att det gör mig mer avslappnad och uppmärksam på kroppens signaler. Finns säker många andra bra tekniken som andningsövningar, meditation, Pilates you name it. Men mjukt och prestationsbefriat tror jag på.

Tack för alla glada tillrop!

Nynykter

Nynykter

Jag undrar hur det går för dig? Det var ett tag sen nu. Hoppas att du får en skön och nykter påsk.
Kram från Nynykter

Lilja-12

Tack för dina tips! Tror du har väldigt rätt med dina teorier om yoga och meditation och att hitta kontakt med sin kropp och därmed sina känslor.

Ja du, usch säger jag, för dessa mornar man vaknat och undrat vad som hände dagen innan och vad man gjort..

Du skriver och den Vita Väggen som Vändpunkt. Bra ordval! Jag använder ett ord som jag lärt mig nyligen, "Min Personliga Botten".

Ringa,ramla ur soffa,kravla in i sängen för att jag inte kunde GÅ (!!) och på morgonen är tonårssonen förbannad, vilket INGEN blivit för INGEN har riktigt sett hur illa det var tidigare, och han säger "Nu får du Fan Skärpa Dig! Inte en gång till ligga full, stänga in dig i rummet och ligga och gråta!!"

Det sammantaget med allt annat tok jag gjort fick mig att gå till AA, alkoholmottagningen och hitills Nykter Dag 26.Kanske var det min Vändpunkt? Jag hoppas..

SOm du skriver Nynykter, om kroppsmedvetenheten, så har jag uppmärksammat när sugen kommit.
Jag får ångest, det suger till i magen, jag känner mig rädd, svettas och vill ha ett glas vin.
Eller snarare; jag tänker att "det var HÄR jag alltid drack eller ville dricka vin tidigare, när just den HÄR känslan kom!"

Så försöker jag fylla mitt "sug" med att träffa andra. Känna kontakt. Känna min längtan efter andra människor istället för att fly med min Älskare Vinflaskan (snarare flaskOR)

Nykter Dag 26 är jag tacksam över att jag klarat körkort med fyllkörningar och som "straff" ska jag ha sug mellan varven. Jag ska möta det jag gjort, den tid jag slösat bort på att Dricka!

Ett problem kan nämligen vara att finna något att göra nu när man inte dricker! Vad ska jag göra istället? Jag inser hur otroligt mycket tid som gått åt till flaskan!!

Just nu känns det som jag gett upp min Inre Konflikt. Jag brottas inte så mycket just nu med att "jag vill dricka men får inte" utan jag accepterar att jag har ett STOORT alkoholproblem och har fattat beslutet att inte dricka. Punkt. Inte säga "fattat beslutet att ALDRIG mer dricka" för det blir alldeles för svårt och stort och jag kan ränna till bolaget direkt, utan bara "Jag har fattat Beslutet att inte Dricka."

Det känns lugnt. Jag är SÅ mycket lugnare nu.

Men jag vet faran för jag vet under alla mina år med Kampen kunde tro att jag grejat det och helt plötsligt drack jag igen..visste knappt hur jag fått hem flaskorna..
Jag är Nykter ikväll men imorgon kväll kan jag vara full (huuuu) för jag har alkoholproblem, men jag fattar beslutet imorgon att vara nykter då..

Låter jag hjärntvättad?
Kanske måste man hjärntvätta sig lite med nya mantran där man tidigare låtit alkoholen styra "äh, va fan, några flaskor vin är inte hela världen, vi är massor som dricker för mycket!"

Och? Skulle det rättfärdiga mitt drickande att så många andra OCKSÅ gör det?
Nej, jag försöker skjuta hål på mitt eget svammel, vilket inte är lätt för min vinargument har varit så grundmurade.

Ge inte upp NÅGON ute där som kämpar!!

Jag var nykter i 16 månader för flera år sen och ramlade tillbaka, var nykter över en månad i somras och ramlade tillbaka men ICKE att jag tänker ge upp! Jag bara använder FLER hjälper nu!

Forumet är underbart! AA. Alkoholmottagning. Mitt EGET arbete.

Men BARA TILLSAMMANS rår vi på den Djäveln Flaskan!

Glad Vår på Er alla Fina Kämpar!

Lilja i knopp

Nynykter

Jag tänker att jag avstår från alkohol för att visa mig själv kärlek och respekt. Jag mår inte bra av att dricka och därför gör jag inte det. Genom att tänka så styr jag bort mig själv från känslan av att nekas något, att ha gjort en förlust. Jag rundar å-vad-gott-det-skulle-vara-med-ett-glas-vitt-i-vårsolen-tankarna.

Vad bra, Lilja, att sonen sa ifrån. Modigt av honom att våga sätta ord på det som jag antar att du helst ville gömma. Jag tror nog att du har nått din vändpunkt. Att du tar till så många livlinor tyder på det. Tycker mig ha märkt att de som verkligen vill undvika återfall säkrar upp så att möjligheten till återfall inte finns.

Du gör det så bra! Jag tror på dig!

Kram från Nynykter

Nynykter

Jag tänker att jag avstår från alkohol för att visa mig själv kärlek och respekt. Jag mår inte bra av att dricka och därför gör jag inte det. Genom att tänka så styr jag bort mig själv från känslan av att nekas något, att ha gjort en förlust. Jag rundar å-vad-gott-det-skulle-vara-med-ett-glas-vitt-i-vårsolen-tankarna.

Vad bra, Lilja, att sonen sa ifrån. Modigt av honom att våga sätta ord på det som jag antar att du helst ville gömma. Jag tror nog att du har nått din vändpunkt. Att du tar till så många livlinor tyder på det. Tycker mig ha märkt att de som verkligen vill undvika återfall säkrar upp så att möjligheten till återfall inte finns.

Du gör det så bra! Jag tror på dig!

Kram från Nynykter

Lilja-12

om vikten av att älska sig själv och visa sig själv respekt!Det är precis det man gör i motsats till när man dricker. Det första och största beviset är ju ångesten. Kroppen talar om efter en månads nykterhet att "tack kära du för din hjälp! Nu har nervsystemet lugnat ner sig och tankarna blir klarare!"

Ja du har rätt Nynykter! Jag tar till ALLT jag kan nu för att bekämpa fanskapet!
Jag vill INTE sitta som en fyllkärring en dag, om jag ens lever, och det är den framtiden jag går tillmötes om jag inte stoppar.

Jag blir så stärkt av vad du skriver! Det får mig att må bra! Samtidigt vet jag hur lätt styrkan kan falna och jag blir skör och nervös och törstig..och då gäller det att ha redskapen, som du skrev om tidigare.

Du jobbar oxå jättebra Nynykter!

Nu fortsätter vi vår nyktra resa. Visst är det spännande att upptäcka vem man är utan alkohol?

Liljakramar!!

hemasch

Vilka sporrande inlägg i den har tråden! Ni är så bra på att få ner i print allt det som snurrar runt inne i mitt huvud.

Jag har varit härinne i forumet och läst en hel del, men blev medlem först idag. Dag 1 (efter två återfall på två månader).

Jäklaranamma! Jag vill klara detta nu!!

Annelie 60

Kroppen talar om efter en månads nykterhet att "tack kära du för din hjälp! Nu har nervsystemet lugnat ner sig och tankarna blir klarare!"

Det var precis vad jag behövde höra nu. Den meningen ska jag tänka på varje dag den här månaden.

Lilja-12

Gör mig ont om din kamp,detta vridande in och ut på inälvor och tankar runt alkohol!
Destruktivt. Tänk att lägga den tiden på något konstruktivt? Jag hade nog haft ett nobelpris vid det här laget då!

Annelie och kalla och nynykter och mulletant och andra skriver så många träffsäkra saker och det är bara för dig att suga i dig.

Jag kände som du med telefonnummer men efter min sista ångestkamp, där jag grät och grät i bilen, VILLE INTE åka till systemet, VILLE inte dricka men alkoholdjävulen krävde sitt och jag tänkte "VAD kan hjälpa??? Om jag hade nån att ringa??" Sen blev det systemet med mindre roliga följder, milt uttryckt!!
Det blev droppen för mig och jag bad om nummer på AA. Nån var lite snipig och trist och trodde jag skulle ringa och svamla på fyllan men några andra var hjälpsamma och jag fick flera nummer!
När nästa rejäla sug kom hivade jag iväg ett mess: "Nu är det kris!!" Personen tröstade, stöttade och undrade om han skulle ringa mig? Jag avböjde. Klarade suget. Efter tre timmar kunde jag messa "jag KLARADE det!!"

Samma sak med detta forum! Livrädd inför en teambuilding med jobbet. Forumet stöttar, peppar och med det i ryggen åker jag iväg. YES! Klarade det! Sen iväg till alkoholmottagning på samtal.
Köpte också boken "Nynykter".

Alltså: man måste bekämpa alkoholdjävueln på flera fronter! Det räcker inte med nåt litet privat ställningstagande, han är alldeles för stark, utan man MÅSTE kalla in det tunga artilleriet, dvs ANDRA MÄNNISKOR!

Visst kan man initialt känna sig lite obekväm när man messar nån nästan obekant men i jämförelse med att ramla ur sin egen säng på fyllan eller leta efter bilnycklarna dagen efter en fyllefärd och finna dom i en kastrull ter sig det obehaget ganska litet, inte sant?

Du kommer att klara det Stigsdotter! Ge inte upp men inse vilken fiende man har att bekämpa!
Jag tror på dig!!
Liljakramar!!