Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Haha Vinäger! Fattar precis vad du menar med pliktfylld. T.ex när du skriver vill jag ju skriva nåt svar, men hittar inte alltid tid och ord. Och så finns det ju så många härinne som är så trevliga och intressanta på alla sätt och vis, men det är en sån enorm produktion av inlägg så det är svårt att hänga med som jag kanske skulle vilja. Tycker att det är svårt att kommentera bara ett inlägg. Vill ha helheten, åtminstone de senaste inläggen. Men glad att det finns kloka, aktiva, trevliga Forumhjältar som välkomnar nya och tar ansvar.
Hur som helst, vad skönt att du är tillfreds. Ha det så bra!

@Vinäger Tillfreds är ett utmärkt ord!

Jag känner igen det dåliga samvetet eller vad jag ska kalla det med att inte hänga här lika mycket och att jag vill svara i så många trådar och hänga med i mångas nykterresor.
Men nu försöker jag känna att jag är okej, jag hoppar in när jag kan utan stress. Ibland läser jag endast ett inlägg och ibland flera. Det är så mycket med alla nya intressen i livet nu när jag inte dricker längre som tar min tid och det är rätt tänker jag. Det är så det ska vara för just mig. Jag engagerar mig i en gemenskap just nu med människor jag hjälper att finna styrka och det lyfter mig och dom oerhört mycket. Det tar tid men det ger mig energi istället för att ta för jag märker att jag gör skillnad i dessa människors liv och de gör skillnad i mitt liv. Jag växer i mig själv genom att få möjligheten att hjälpa dom och det är en helt fantastisk känsla❤️

Ha inte känslan av att det finns ett vist sätt man borde agera på forumet, vi är alla olika och det är meningen, finns inga rätt eller fel bara att göra det som behövs för just en själv för att behålla nykterheten och utvecklas framåt🙏

Tack alla som har kommenterat. 🩷 Som sagt, blir så glad av att få respons, särskilt när jag inte är så aktiv, varken hos andra eller mig själv. Skriver mer och svarar på lite funderingar snart. Just nu vill jag bara berätta att:

I dag har jag varit nykter i 500 dagar!

Glad påsk på er! 🐣💛🐣

Stort tack till alla för hälsningar. 🩷

Ni har så rätt vad gäller att kommenera. Vet inte varför jag har så svårt att komma till skott med att skriva mera regelbundet.

I dag vill jag i alla fall berätta att jag har varit nykter i ett och ett halvt år. Alltså 1,5 år, 18 månader, 547 dagar! Det känns stort. Och så enkelt på något sätt. Eftersom måttligt drickande aldrig varit mitt mål tycker jag inte att jag går miste om något. Jag slipper. Herregud vad jag slipper.

Ett och ett halvt år!

Ha det fint alla ni som kämpar och alla ni som har druckit färdigt för
längesedan. Alla finns vi här för varandra på något sätt. Vi gör skillnad. Tillsammans är vi starkare. 🩷

Kram kram

@Vinäger Grattis till 1,5 år som nykter! 🥳🥳🥳 Den känslan har jag också - jag slipper dricka alkohol! Jag slipper jakten efter tillfällen att just dricka, slipper stressa till och köa på Systembolaget, slipper mörka och ljuga om hur mycket jag dricker, slipper försöka dölja att jag är bakfull, slipper bakfylla helt.

I går gick jag och la mig 22 och sov till 10. Fick 11-12 timmars välbehövlig och läkande sömn efter helgens resande med en massa intryck och känslor. Nu är jag pigg!

Kram 🐘

Tack Andrahalvlek och Himmel! 🥰

Ja, det är ju massor av stressframkallande saker vi slipper. Verkligen!

Däremot det där med att sova länge... Hm, jag är tacksam om jag någon gång får ihop sju timmars sömn. 😴 Dock är det förstås en helt annan kvalitet numera och jag vaknar så gott som alltid pigg. 🤩

Kram kram

Såg att det är forumträff fredag 31 maj. 🥰 Är det några som är intresserade? Inte så många som svarat, kanske är lätt att missa inlägget. Jag vill gärna träffas, men det vore ju kul om det kom någon mer. 😁

Äntligen kom jag igång att kommentera lite hos andra, sådant jag länge har tänkt.

Har regelbunden kontakt utanför forumet med några vänner och sporadisk med andra. Hur det än är har forumet kommit att bli som en jättefamilj. Några står en närmare och andra lite mer som en avlägsen släkting; man bryr sig men har kanske inte så mycket kontakt.

Inser att jag i augusti tillbringat sju år här, mer eller mindre regelbundet. Många har kommit och gått genom åren. En del har försvunnit för att allt är bra, en del av motsatt anledning...

För mig tog det flera år och många olika strategier innan jag äntligen blev helt nykter. Till slut förstod jag att det inte skulle funka mycket längre. Då drack jag helst från morgon till kväll och fanns inget annat till buds tog jag till handsprit. Även om jag gjort det vid ett par tillfällen tidigare var det ändå skillnad den här gången. Jag började tycka att det inte spelade någon roll, att det inte var så farligt. Men det var ju farligt det blev, inte minst tankesättet.

Tack vare min fantastiska man - vad har jag gjort för att förtjäna honom - och alla fina forumvänner har jag nu varit stabilt nykter i drygt arton månader.

Jag vet att vi alla har olika förutsättningar och respekterar det till fullo. Det är lätt att säga "Kunde jag så kan du" trots att vi lever helt olika liv. Vill ändå att alla människor ska våga tro på sin förmåga att sluta dricka. Alkoholen förstör så mycket och ju längre man är helvit, desto mer inser man det. Det är sååå värt att bli nykter.

Klarar man inte att sluta på egen hand eller här på forumet finns det massor av annan hjälp att få. Vårdcentralen, olika mediciner, alkoholrådgivare, Beroendecentrum, AA, NA, faktaböcker...

Tack vare att många offentliga personer pratar om sitt alkoholberoende börjar det också bli mindre stigmatiserande. När även vi vanliga säger nej tack på fester händer det något hos en del. Att vara nykter normaliseras långsamt. Men ju fler vi är som låter bli alkoholen på partyn, desto snabbare går det. Vi behöver inte berätta varför vi säger nej - om vi inte vill - men bara att vi finns där och inte dricker gör skillnad.

Du är viktig och du gör skillnad. Framför allt duger du som du är, var i livet du än befinner dig. Det finns ingen mer du.

Kram kram

@Vinäger Härlig läsning att du slutligen nu haft 1,5 år i frihet 🙏😘. Strongt och modigt att vi fått följa alla försök och genom din brutala ärlighet har vi också fått möjligheten till att inte känna sig ensam i kampen till ett nyktert leverne. 🥰

Grattis till så lång nykter tid @vinäger 🙏🌸💕 Du var den första som skrev och hälsade mig välkommen i min tråd- glöms aldrig. Nu är vi här. Så fint.
Ja forumet är en stjärn-familj. Vissa är trygga syskon, andra lite mer avlägsna. Vissa kommer man närmare, men på något vis finns en grund-omsorg kring varje person som kliver in här. Och vågar. Och möta upp av någon. Som du! Kram 🥰

@Ny dag Tack för fina ord! 🩷 Tänker som Varafrisk skriver, att vi som fått gå den långa (om)vägen mot nykterhet är viktiga här. Det gäller att aldrig ge upp. Att vara så ärlig som jag har varit kan kännas tufft och inte alltid helt lätt, men för mig fanns aldrig något alternativ.

Det är ibland smärtsamt att gå tillbaka i tråden. November 2018 innehåller jobbiga minnen, men nyttigt att påminnas om hur eländig alkoholen kan bli för vem som helst. För det är ju så det är; nu kanske du inte tar en återställare, nu kanske du inte har gömmor, nu kanske du inte dricker Alcogel.

Men tro mig, jag kunde aldrig i mitt liv föreställa mig att jag skulle göra något av ovanstående. Bara någon vecka innan det hände fanns det inte på kartan att jag skulle utsätta mig för detta. Det kan gå fort. Ruggigt fort.

Skriver detta allmänt och inte bara till dig.

Känner ju till ditt nick och har till viss del följt din resa, men har nog inte kommenterat så mycket. Hoppas att du orkar stå emot, det är så värt det. Dessutom slipper du riskera att det går så långt som det gjorde för mig.

Jag tror på dig. Kram 🥰

@Se klart Du hann före mig. Tänkte lämna en liten hälsning även hos dig. Älskar ju vårt vackra språk, inte minst underfundiga och beskrivande uttryck, vilket du är en mästare i.

Tack för dina rader. Du betyder mycket för många, mig inkluderad. ❤️

Kram 🥰