PS. Under ”Stöd” finns ”Fråga oss” och där kan du skriva till admin och be dem flytta din tråd. Jag och några till hänger under menydelen ”Det vidare livet”. Dit flyttade jag när jag hade varit nykter i 6 månader. Och jag har precis påbörjat mitt femte nyktra år, tjoho! 🥳🥳🥳

Hej på er. Jag har fortfarande lite svårt att navigera på den uppdaterade alkoholhjälpen men det blir nog bättre så småningom.

Ville bara titta in och säga att jag har en månads nykterhet idag och det känns bra. Noll tanke på att ta ett glas och det är befriande. På tisdag bär det iväg på en resa söderöver i drygt tre veckor och det blir säkert ytterligare en prövning. På något sätt känner jagmig ändå relativt lugn.

Jag har äntligen blivit av med min tandvärk sedan före jul. Otroligt skönt även om det kostade mig en tandutdragning. Det var det värt. Dessutom så långt bak att det inte syns.

Ha nu en fortsatt trevlig kväll önskar Hoppfulle Kalle

@Hoppfulle Kalle Grattis till en månad!🥳. Vad roligt att åka på en resa söderut och till solen. Passa på att njuta av resan nykter. Under mina nyktra resor har jag fått uppleva så mycket mer av naturen, dofter, kulturen och umgänget. Så underbart att vakna nykter varje morgon, kanske ta en morgonpromenad och ett dopp följt av en härlig frukost. Du kommer inte att ångra dig.

Skönt att du blivit av med tandvärken, det är en plåga. Njut och ta med dig Annie Grace😁🌞

@vår2022 @Andrahalvlek Tack snälla ni för peppande kommentarer. Det stärker mig inför resan imorgon. Tyvärr har jag en aningens tendens till förkylning med lite halsont och allmän hängighet. Förut "botades" detta med några stora whiskey men det är inte aktuellt nu. Får bli lite te med honung istället. Som tur är flyger jag inte iväg förrän imorgon eftermiddag så det blir lite sovmorgon trots allt.
Jag ska försöka titta in på forumet så ofta jag kan för att hämta energi och peppning. Ha det nu så gott alla forumvänner hälsar Hoppfulle Kalle

Hej på er. Jag har nu varit bortrest en vecka och tiden har gått fort. Mycket att företa sig. Vädret är kanske inte det bästa men vad gör väl det. Dag 38 nykter idag om jag har räknat rätt och faktiskt inte varit i närheten av att dricka. Min fru som är måttlighetsdrickare av rang har "tryckt i sig" en halv flaska vin denna första vecka. Det brukar inte duga som "fördrink" åt mig........
Jag har otroligt mycket som måste bearbetas och större delen av utmaningarna ligger framför mig. Det är jag fullt medveten om. Jag försöker i alla fall att inte "grotta ner" mig i det förflutna för mycket för då skulle jag nog bli galen. Så länge det känns så här och jag tycker att dagarna flyter på bra är jag nöjd. Jag vet precis hur det skulle bli om jag frestades att ta ett glas. Genast skulle hetsen efter mer att dricka infinna sig.
Både mat och framför allt mitt kära kaffe smakar så mycket bättre och jag börjar att få min aptit tillbaka. Kanske tom gått upp något kilo, vilket i mitt fall inte skadar.
Ha nu en jättefin vecka allihopa och fightas vidare/Hälsningar Hoppfulle Kalle

@Hoppfulle Kalle Snyggt med 39 nyktra dagar idag!🥳. Skönt att det flyter på och känns bra. Bearbetningen som man behöver göra kan göras i stillsam takt och det viktigaste är att man blir stabil i sin nykterhet och fokuserar på det. Jag tycker att det blivit lättare att hantera utmaningar, tankar och känslor som nykter. Jag har kunnat se dem på ett nyktrare sätt, bokstavligt talat😁. Njut av en nykter utlandsresa, fyll på din energi och ta dina utmaningar lite i taget så att det inte kokar över. Det finns tid och ge det tid, det hinns med.

Ha det så gott!🌞💕

Hej på er. Ville bara titta in och önska glad påsk. Jag kom hem för ett par dagar sedan och är fortfarande nykter......Tror att det idag är dag 55. Börjar att närma sig två månader. Det har varit små korta stunder då jag längtat efter en kall öl. Speciellt när solen varit framme och alla uteserveringar varit knökfulla. Luften fylld av förväntan, skratt mm.

Trots allt har jag relativt enkelt kunnat hålla emot, medveten om vad som skulle hända om jag givit efter. Min fru har under tre veckor lyckats "knäcka" två flaskor vin och det var nog rekord. Tänk så olika vi är funtade.
Nu tillbaka i Sverige och påsken står för dörren. Mat är inhandlad men inget "bolag" i år. Bara det är skönt att slippa. Trots att det nu gått snart två månader är jag fortfarande väldigt på min vakt. Jag vet hur fort min hjärna kan "stänga av" och gå in i gamla beteenden.
Tack vår2022 för tidigare kommentar. Sköt nu om er allihopa och ha en fin påsk/Hoppfulle Kalle

@Hoppfulle Kalle Fint att höra av dig och att det går fortsatt bra med nykterheten. Det är verkligen så himla skönt att slippa gå på bolaget och bunkra, något som alltid var bland det viktigaste förr. Det är bra att du är på din vakt och inte släpper alkoholdjävulen över bron😁.

Ha en riktigt fin påsk!🐣❤️

Hej igen,
Jag har inte varit speciellt flitig på forumet på senaste tiden. Att kommentera i mobilen är lite för "pilligt" för mig och min platta är för gammal för att kunna kommentera i det nya formatet. Återstår då min laptop där jag inte alltid är verksam.
Nåväl, idag dag 66 och fortfarande nykter. Kan inte säga att jag räknar varje dag längre. För det mesta går det per automatik men jag kan väl erkänna att tankarna kommer upp då och då att göra ett avsteg. Speciellt efter att jag tex arbetat hårt i trädgården ett antal timmar och känner mig allmänt trött och sliten. Då kan tanken komma upp att jag ska ta den där ölen. Som tur är har jag då inget hemma och långt till bolaget så det blir bara en tanke och inget annat.
För min egen skull tror jag att jag ska läsa om "Tänka klart" av Annie Grace. Bara för att hålla mig uppdaterad och påminna mig själv om vad som gäller.
Jag känner mig, i stort sett, nöjd med mina dryga två månaders nykterhet. Vad som kan irritera mig dock är att jag har diverse småkrämpor som allmänt stel i rygg och leder etc. Kan det vara så att de här krämporna "kommer fram" efter en tids nykterhet när kroppen håller på att ställa om?? Någon som har erfarenhet??
I vilket fall som helst en helt underbar dag idag och jag har varvat fysiskt arbete med en lång paus på dagen med sol och god lunch. Sedan en god kopp kaffe. Mycket mer behöver inte jag för att känna mig nöjd.
Fortsatt trevlig kväll/Hoppfulle Kalle

@Hoppfulle Kalle Hej! Kul att du hör av dig och berättar om hur det går för dig. Låter som en bra idé att läsa om Annie Grace. När man gör det så brukar det fastna något nytt samt att man upprepar och präntar in kunskapen så att man inte glömmer. Speciellt bra också om upplever att tankarna börjar ändras och att alkoholdjävulen börjar göra sig hörd. Jag hade en inlärd vana att ta alkoholpauser när jag slet i trädgården eller med annat. Jag ersatte den vanan med en bättre vana, ett läskande glas smaksatt bubbelvatten med is. När man gjort detta ett tag så blir det en ny bana. Kan det vara så att krämporna kommer från det fysiskt hårda arbetet? Att du orkar och tar i mer som nykter. Kan ju vara så att med alkohol i kroppen så bedövas kroppen och det märks inte lika mycket.

Låter som en härlig dag, jobba och sedan välförtjänt pausvila med god mat och kaffe på det. Sådana dagar ger också mig tillfredställelse och att man är nykter. Bra jobbat med 66 dagar!🥳. Tänk ändå vad härligt att få möta våren nykter. Se alla färger klart, höra alla vårfåglar och se hur det börjar grönska. Det var min vision att möta våren 2022 nykter och detta blir mitt tredje nyktra möte med våren. Underbart!

Ha det gott och skapa nya bra vanor där i trädgårdsarbetet😁❤️

@Hoppfulle Kalle
Kopierar in en lista med lästips från @Himmelhelvete, de finns även som ljudböcker på Storytell

•skål ta mig fan
•jag som var så rolig att dricka vin med
•beroende: en bok om missbruk och vad det gör med oss och dem vi älskar
•livsstegen: 12 steg till inre hälsa
•beroende på ren svenska