Våren stormar fram! Varit på rolig sillunch idag och imorgon fira m barn o barnbarn. Ganska mycket umgänge i veckan. Längtar till landet men det dröjer ännu ett par veckor eftersom jag måste samordna med kursresa. Men då kan jag stanna en vecka! Nu när alla affärer är gjorda och jag vet att jag har råd, har jag börjat planera för fullt för långa vintrar i solen. Nästa vinter ganska klappad och klar, känns jättebra och spännande. Sällskap klart för olika perioder. Nu är resten av livet kvar och jag har i stort sett möjlighet att göra vad jag har lust med. Mycket kontakt med min syster, som på gamla dar tror att hon har autism. Ja, när man tänker efter så ligger det nåt i det. Ständiga övertramp i relationer, ständiga missförstånd, ständig känsla av osynk o goddag yxskaft. Upplevt från min sida alltså. Ja, vad vet man, stora mysterier är vi allihop med alla våra egenheter.

@Geggan Vilka härliga planer du har😁. Vad fint att du och din syster ändå kan prata om detta och att hon fått någons slags självinsikt på äldre dar. Det kan ge en bättre förståelse för alla övertramp och även bygga på relationen till det bättre.

Ha en fin påsk!🐣❤️

Tack detsamma @vår2022! Ja, vi pratar och det är bra. Hon är lessen för att våra bröder undviker henne, vilket de gör. Jag hamnar ofta mittemellan, vilket ibland är stressande. Skulle faktiskt vara skönt om det fanns en riktig diagnos med i spelet.

Oroat mig länge för tvättmaskinens avlopp, minns dunkelt att det var problem men vi har aldrig använt den, har snabbare tvättstuga. Och så nu inför försäljning o allt. Usch. Men nu har jag tagit tag i det, testkört, konstaterat stopp, rensat med dundermedel flera gånger. Och så hett vatten på. Imorgon ska jag testköra maskinen igen, det verkar lovande. Tänk om man kunde lösa alla möjliga fnurror så, hälla på dundermedel och så vips! Och så börjar en ny period av att rensa ut o bära bort, nu mina egna saker. Jag skall verkligen slimma rejält innan flytten. Ska bli skönt. Skrivandet har varit paus en dryg månad men nu är jag tillbaka i rutinen. Allt börjar rulla på!

Avloppet fortfarande problem. Men jag fick annat att tänka på. Halkade på isig gata, slog bakhuvudet i trappsten. Bula stor som en tennisboll. Blev hjälpt in i affär, yr o illamående. Ambulans kom o undersökte, körde efter överläggningar hem mig. Så nu är det egenvård i hemmet. På tredje dagen, ännu lite medtagen. Hoppas bra imorgon så jag kan gå och skaffa rensband till avloppet. Rörmokare vill numera att man gör vad man kan själv. Tänker ändå att jag hade tur. Ett så hårt slag mot huvud är ju livsfarligt. Så tacksam trots allt.

@Geggan Ett tips. På de flesta orter brukar det finns en Pensionärspool. Ett gäng pigga praktiskt lagda pansjisar som mot rimlig summa hjälper sina medmänniskor. De kan lätt fixa ditt avlopp. En sådan pool tänker jag nyttjat om/när jag köper hus, för jag har tummen mitt i handen. Pga ointresse och bristande övning.

Kram 🐘

@Geggan Åh vilken tur att det gick bra! Det är ju så lätt hänt att man trillar. Jag är livrädd för att trilla och skada mig på ngt vis. Är inte speciellt smidig utan det blir tvärt fall🙈 Var rädd om dig och kanske ngn pensionärspool kan hjälpa dig🤗🥰Kram

Verkar nu som att jag har fixat avloppet. Kört med rensband och olika medel, i flera omgångar. Nu inga problem. Däremot märkt att en packning är lite otät så det blir samvetsfråga- åtgärda eller strunta. Det handlar bara om droppar. Tror jag köper en tub silikon och smetar på. Huvet allt bättre men blir lätt trött.

Beror ju lite på vart proppen sitter och består av. Brukar ösa i 0,5dl diskmedel över natten sedan kokar jag upp en massa kokande vatten och häller i. Brukar lösa det mest. Jag har köpt en slang man kan koppla på högtryckstvätten. Har du någon sprit kan du ju hälla i den :) (Om man får skämta lite så här) Hoppas dit huvud är bättre och hela din situation.

Idag är huvet sämre. Tar en dag av total vila. Inte tv. Lite radio. Visar sig att denna förening har anställd tekniker som kan fixa den otäta packningen! Tänk så van man är vid att saker inte fungerar och är svåra.

Väger mig, efter ganska lång tid, kanske ett par månader. Tre kilo upp! Trodde jag hade knäckt koden! Det är väl att jag har ätit en glassbit nu och då, ibland en bakelse. Och slarvat med grönsakerna, ätit mera potatis o pasta. Nå, nu blir det andra bullar. Jäklars anåda! Vilket skrämskott!

@Geggan Man får inte vänta för länge med att väga sig. Jag gick ner 17 kg och där vill jag ligga ett tag. När vågen visar +1 är det skärpning som gäller. Du vet hur man gör, lets do it!

Kram 🐘

@Andrahalvlek precis! Back to basics! Ett plus ett blir två! Vet ju sedan gammalt att februari mars är en svår tid- man är inte så rörlig, ligger och trycker och unnar sig. Bra för dig med hunden. Tänker på det ibland, skaffa hund men orkar inte med att ständigt känna den där blicken. Hm.