Nu har man vaknat och ätit ett par makrillmackor, tagit en tomat och druckit mjölk och käkat en banan till efterrätt. Det fick även bli en skvätt äppeljuice och ett glas med vitaminberikat kosttillskott. Saknar i denna stund inte alls berusning och alkohol i form av kanske diverse beskt smakande öl eller nåt sötsliskigt portvin.

Har suttit en stund i svalkan på balkongen utanför vardagsrummet och sett hur dagen sakta börjat vakna till här i grannskapet. Någon hängde ut mattor på vädring, nån annan skakade sin tröja och nös sedan ett par gånger av förmodligen den pollen som börjat fröa av sig från väl kanske någon tall eller ett par björkar. Det är allt ett mindre litet skådespel som utspelar sig i realtid och heter duga om man inte har allt för stora krav på en massa action hela tiden.

Betraktade en stund grannens mörkgråa katt som satt där på sin plats på sin nätförsedda balkong och väl funderade på sin tillvaro. Såg några fiskmåsar flyga förbi och upptäckte att det faktiskt är liv och en hel del inspiration i rörelse. Nog är det allt rätt så mycket man har missat genom åren, eller kanske mer inte förstått att helt uppskatta tidigare i alkoholdimman.

Det går väl inte alltid så värst fort att lära sig att se verkligheten och saker som de är, om man inte lär sig att stilla sig och sakta ner allt till ett minimum av förväntan ibland. Tänkte tillbaka på tider som gått och hur frånkopplad man har varit i så himla många år, då man inte tänkte på livet som något märkvärdigt, utan endast såg det som ett jobbigt tvång att utstå.

Men det finns då med ett sådant tankesätt inte mycket utrymme för någon större tacksamhet över att finnas till över huvud taget. Men det får man väl också försöka att arbeta mer på känns det liksom. Skådespelet man kan uppleva om man medvetet är närvarande i stunden kan ju trots allt ha sin tjusning ibland.

Har redan öppnat köksfönstret och sett solen, känt dess varma strålar och andats lite försommarluft med alla dess blommiga dofter. Det ska idag bli övervägande soligt säger väl väderleksrapporten, och trettio komma tre grader varmt i solen utanför köksfönstret var det redan vid halvtiotiden på förmiddagen i min del av universum liksom. Nu är det söndag igen och vilodag till skaparens ära och väl även för människans bästa. Vilket inte är helt fel då man väl är lite mör efter utflykten igår.

Får väl fundera på vad man hittar på att göra idag, men någon alkohol blir det då inte även om kanske alkoholdjävulen sätter igång och spöka som inte är helt ovanligt. Men då får det allt bli en läsk eller energidryck om det blir akut alkoholsug. Det är mycket att lära sig när man har startat om som nykter och alkoholfri kan jag då säga. Men tar allt ett steg i taget och gör mitt bästa i alla fall.

Funderar nu lite smått på att kanske kolla in lite här och där på nån gudstjänst på nätet i förhoppning om att kanske få något klokt visdomsord från ovan som tilltalar mig. Det bibliska är väl rätt så mycket ett främmande ökenspråk som inte går rätt in i min själ, men ibland så har ju nån pastor ett eller annat ord som kan träffa rätt så att säga. Men först får det nog allt bli lite gammaldags och svängigare tongångar med Rock N Roll tror jag, för behöver nu lite mer energi i stunden.

Borde kanske koka på lite kaffe, då det ju är söndag, så kan man ju festa till det hela med kanske eventuellt en pepparkaka eller två om man så vill. Nej, nu är snart portionssnusen i dosan slut också, så det blir nog en cykeltur även idag efter lite smått onyttiga prylar. Men folköl i sexpack det får allt nån annan köpa då jag för närvarande håller mig till alkoholfri läsk då det känns vettigast och bäst. Förresten, @vår2022 och @Andrahalvlek, kul att ni tittade in en sväng här på morgonkvisten.

Ha en fin dag!

Jag har inte fått mycket vettigt gjort idag. Bara vilat och väl tänkt på tillvaron och funderat på det andliga och väl även talat i andlig tanke så att säga med Gud fader. Försökt att mer direkt även få in Jesus Kristus i ekvationen kring evighet och sånt där. Den Helige anden är ju inte så svårt att greppa då man liksom förstår att det är guds urkraft i sig liksom. Det här med ritualer och kyrkans lite knepiga ord kallat för treenighet. Det låter ju rent mänskligt sett ungefär lika logiskt som att försöka att få ett ord så som splittring, att bli till betydelsen, sammansatt och evig enighet. Mycket kan man allt fundera på som alkoholfri och nykter en helt vanlig söndag.
Ha det gott!

@Flarran Såg att du blivit inbiten cyklist! Eller kanske på väg i alla fall...
Och inventerat en skogsstig. Låter härligt. Och har vatten i närheten!
Tre saker som är en fantastiskt bra treenighet, enligt mig. :)

Hej! @Amanda L, Nog är man väl lite av en inbiten cyklist fast man varit ute och farit lite vilse både här och där i sina dar. Moppe skulle man ju ha, sedan en bil. Men har väl ända sen man lärde sig cykla utan några stödhjul som drygt fyra år väl sett cykeln som den ultimata friheten på två hjul. Det går väl inte att bli mycket mer naturligt miljömedveten än så kan man tänka. Motor är man ju själv och då behövs det inget miljöförstörande bränsle och en masa utsläpp av avgaser i guds fria natur så att säga. Men nog märktes det att man har legat av sig efter alltför många år av pimplande av alkohol och depressivt tänkande som helt höll på att få en att fara åt fanders så att säga. Men nu så har man väl så smått nyktert krupit upp i sadeln igen. Gått från treväxlat till sjuväxlat är ju inte heller fy skam. Har idag redigerat lite foton från cykelturen igår och nog var det en härlig åktur och lugnet och friden i skogen vid en sjö var allt en gåva att vara tacksam för att få tagit del av. Något som man spar inom sig för att i tanken och minnet kunna plocka fram i mörka och dystra dagar.
Ha det gott kompis!

Nu är ordningen återställd. Det är måndag igen och ännu en vecka har tagit sin början. Utanför mitt köksfönster är det nu lite grått och kyligt som det brukar vara för det mesta. Dock inget regn här i alla fall. Tänk att efter två dagar i rad med starkt solsken så kan jag verkligen uppskatta vårt ofta lite gråa nordiska väder. Nog visste skaparen vad han gjorde när han lät mig hamna på denna plats av jorden. Kan säga att jag i denna stund är lugn och glad över att inte vara på någon annan plats här i världen.

Har idag sovit rätt skapligt, ätit lite majskakor, tagit mig en god tomat och lite äppeljuice och sitter och dricker helt vanligt kalt vatten och snusar på en portionssnus som väl inte smakar så himla gott, men gör det väl av gammal vana ungefär som jag gjorde när jag dagligen ända tills i höstas drack alkohol ständigt i ett rent berusningssyfte. Det är väl den lilla nikotinkicken man nu är ute efter.

Detta att kanske få känna sig lite fri och busig spelar väl även in kan jag tänka. Kom ju inte utanför min dörr igår på grund av träningsvärk efter en faktiskt rätt så underbar cykeltur i somrig miljö. Hade ju tänkt att handla mer portionssnus igår för den dagliga dosen av nikotin. Får väl se om jag får fortsätta med det här reservsnuset från kylen som smakar bergamott eller kanske lite åt hållet av torrt gräs.

Kanske blir det att ta sig en liten cykeltur iväg efter favoritsorten man kört med rätt så länge. Men borde väl egentligen försöka att sluta med snuset på lite sikt. Men idag nöjer jag mig allt med att vara tacksam för att jag är nykter och alkoholfri.

Tänk att man om bara några få dagar faktiskt har varit helt alkoholfri i sju månader som rätt aktiv skribent på detta eminenta forum. Köksgolvet visar mig nu att det nog är dags att plocka fram sopborsten och göra lite nytta.

För jag blir så stressad av oreda numera, vilket inte alls bekom mig på samma sätt som missbrukare av flytande nervgift i form av öl, vin och annat alkoholhaltigt. Den där soppåsen i bänken borde jag också ta ut. Så det blir nog en liten promenad i kvarteret senare idag fast jag är rätt så orkeslös vilket jag är för det mesta.

Ha en fin måndag!

Himlar vad gott det var med tre mandelkubb och ett glas mjölk. Hade redigerat en bild med en vitsippa på och tyckte det var dags för nåt gott då bilden blev helt okej. Kände för att till och med alkoholfritt fira till det hela lite smått alltså. Kände liksom att bilden kanske kunde bli till en inspirationskälla till nån instrumental låt jag nog gör framöver om musikkänsla faller på.

Kom sen att tänka på köksgolvet som verkligen behövde sopas. Hade ingen lust eller energi alls, men plötsligt så hade tydligen kroppen på nåt vis fått tag på energi från både kubben och ett par makrillmackor som man hade tuggat i sig före mandelkubben som alltså sköljdes ned med ett stort glas mjölk.

Sitter nu här vid köksbordet och undrar vad sjuttsingen som har hänt. För på under en timme så har jag sopat hela huset och även fläckvis skurat både sovrum och köksgolv. Något sånt hände då mycket sällen när man bara drack en massa onödig förgiftande alkohol. Tänk vad gott det kan vara ibland med bara lite kallt vanligt vatten alltså.

Ha en fortsatt fin dag!

Hej! @Andrahalvlek, Det var kul att du tittade in en sväng. Det är märkligt att man kan få kraft och energi från liksom ingenstans en liten stund. Då gäller det för mig att ta vara på den och inte slösa bort den på onyttiga prylar. Kunde lätt ha börjat att snickra på en låt, men valde idag helt medvetet bort detta nöje eller tidsfördriv då det faktiskt behövdes lite städning av huset.

Kan då säga att det faktiskt lönade sig genom att ge lite naturligt extra inre lugn och harmoni. Har ju trist nog på grund av diverse diagnoser som dystymi med mera psykiatriskt sett, inte de allra bästa förutsättningarna för att fungera helt optimalt liksom. När jag för några år sen förklarade för nån läkare att det var så mycket som kändes motigt på alla sätt så förstod dom väl inte ett smack. Det är knepigt att ha flera deldiagnoser som överlappar varann liksom.

Men har då upptäckt att så länge som jag inte fyller kroppen med nervgiftet alkohol. Så har jag då bra mycket bättre möjlighet att bygga upp mig från grunden vilket tydligen krävs. Det är så mycket att få ordning på och mitt fokus är väl inte det bästa när det gäller att få till bra rutiner. Men för en stund sen gick jag emot min orkeslöshet igen och tvingade mig själv till att steka två ägg som gjorde sig riktigt bra på ett par limpsmörgåsar och mjölk till lunch.

Men stundtals så spökar ännu alkoholdjävulen i tanken. Speciellt när jag plötsligt utan anledning kan känna en tung meningslöshetskänsla som får mig att stundtals tveka att gå vidare alkoholfritt. Men då får jag alltså bita ihop och sätta mig över en sådan känsla som riskerar att få mig till att falla in i tidigare hälsovådliga mönster att använda alkohol som någon slags självmedicinering mot min envetna oftast lågintensiva nedstämdhet, inte sällan även ackompanjerad av en inre ångest.

Här skulle så klart dagliga promenader kunna vara bra för att skingra tankar och jobbiga känslor av meningslöshet om bara energin till sånt fanns lite oftare. Men det kommer kanske med tiden också. Det är lite rist att det inte finns något piller eller läkare i världen som kan hjälpa mig att bli i mer normal psykisk balans, utan här får jag göra allt själv, fast det är rätt svårt stundtals alltså.

Hade någon sagt till mig förra året vid den här tiden att jag skulle klara av att vara helt nykter i sju månader som det blivit på detta forum snart. Så skulle jag säkert bara ha fnyst åt ett sådant påstående. Men jag kämpar nu nyktert vidare fast jag väl inte har fått något riktigt grepp om meningen med egentligen nånting alls ännu, men det kommer väl kanske med tiden liksom. Det här att satsa på en livslång alkoholfrihet efter så många år som missbrukare är allt en utmaning på rätt många plan.

Ha en fin dag kompis!

Har varit ut en stund i solsken på balkongen vid fyratiden på eftermiddagen. Tänkte sedan allvarligt att gå utanför dörren för att slänga ett par soppåsar. Men var då alldeles för trött och bestämde mig därför att vila en halvtimme först. Men somnade till och sov fram till kanske klockan 18:25. Vilket väl inte direkt var det jag hade planerat. För någonstans i min tankevärld så är det väl tänkt att försöka komma in i en mer normal dygnsrutin. Där livsmedel med vettigt näringsinnehåll i rätt mängd, på fasta tidpunkter och sömnmönster, enligt normal standard ska ingå. Men det verkar inte riktigt som att ens kropp är helt med på noterna än så att säga. Men här får man väl gå på en ren viljestyrka och helt lämna tidigare ostrukturerade tankar bakom sig. För att rent logiskt sett tvinga den biologiska kroppen till underkastelse för vad som i vetenskapens namn väl kanske är bäst. Kämpar hur som helst alkoholfritt vidare precis så som tidigare, med en dag i taget.
Ha en fin kväll mina vänner!

Var inte för hård mot dig själv @flarran, du tar ju sjumilakliv i gebitet rutiner och inte minst- bra och god mat. Glöm inte att se över axeln (även om framåt är bäst!) ibland och känn dig tillfreds över de förändringar du åstadkommit. Heja dig kompis! 🤗

God morgon! Tisdag är det och solen skiner så vackert utanför mitt köksfönster. Har redan hunnit äta min frukost och diskat. Varm mjölkchoklad och tre goda limpsmörgåsar var rutinen jag följde. Helt perfekt. Men vaknade ju på lite tokig tid mitt i natten som så ofta, och var väl inte direkt överförtjust i detta. Blev sittandes och grubblade lite länge, men nu är det okej.

Hade ju velat sova längre i sträck än bara tre timmar och sen vara igång igen så att säga. Men det är kanske lite som du säger @Se klart, att jag kanske inte ska vara så hård mot mig själv för att jag ännu inte fått till vettiga rutiner kring mat och sovande än. För det tar ju lite tid att ändra på gamla inkörda vanor.

Men nykter och alkoholfri det är jag då sen i höstas i alla fall. Har inget alkoholsug heller i skrivande stund och det är inte så ofta som det ligger på något sådant heller har jag märkt. Men visst kan jag få lite knepiga tankar ibland. För tidigare år så var ju sommartid mycket förknippad med starköl i tid och otid, samt kvällar fyllda med en massa portvin och annat om det var lite svalare väder.

Men har ju hittat en energidryck som fungerade rätt bra i helgen då jag tog mig en cykeltur som var rätt så trevlig. Har faktiskt lite cykelsug just nu fast jag är lite trött i ryggen än sen i lördags. Skulle ju vara roligt om jag orkade att ta mig en sväng på hojen senare idag, men vi får väl se vad man kan och klarar av tänker jag alltså. Men tar mig nu en sträckning på sängen och får kanske sova nån timme till med lite tur.

Ha en fin dag!

Det är väldigt knepigt det här med sommarvärme och alkoholsug. Fast jag nu har pysslat dagligen i flera månader här på forumet med att skriva av mig för att rensa tankarna och bli fri från alkoholsug helt och hållet. Så märkte jag nyss att jag trots att man var lugn och inte så speciellt nedstämd heller. Så började en del knepiga tankar att smyga sig på igen.

Tankarna började vandra fritt och gick ut på att, det borde väl inte vara nån större risk, eller fel i att bara ta sig en starköl på högst fem procent och svalka sig med i sommarvärmen. Nog törs man väl efter så här pass lång alkoholfri tid väl ta sig en sväng och småhandla på bolaget...

Försökte först sova en stund men det gick då rakt inte. Det var alldeles för varmt i sovrummet. Hade ju en ögonmask på mig så stördes inte av solljuset. Men blev ändå i känslan så himla stressad av att solen var på gång, ville fast jag var så trött, ändå så gärna göra något kul som att cykla åt något håll bara för skojs skull. Men stannar nog inomhus ett tag till känns det som.

För hade ju nyss jobbiga tankar som förutom ovan även var att, det gör väl inget om man bara tar sig en folköl från matbutiken, och vad ska man väl med sommar till egentligen utan nån kall pilsner i skuggan under nåt träd vid nån trevlig sommarsjö. Det var riktigt så att man kunde känna att det var alkoholdjävulen som satt i ett hörn av hjärnan och viskade till en att lägga ned tänkandet på alkoholfrihet och sikta på måttlighet i stället. Fast man ju vet hur måttligt det skulle bli alltså.

Det är då allt tur att man vet lite bättre idag än tidigare år, om hur lurigt beroendehjärnan fungerar. För jag är ju nu faktiskt inte ens det minsta törstig, det måste helt enkelt vara det undermedvetna som spökar. Så tar nu fast jag inte är törstig och blandar i ordning en liter med kolsyrat vatten, vilket ju kan vara bra att ha. Har ju även följt tipset från en kompis här på forumet och köpt en sockerfri saft som ska fungera som smaksättare.

Jag vill ju även gärna gå ned några kilon i vikt, och det är ju också en motivation så god som någon att ge helt sjutton i allt vad onödiga kalorier från alkohol heter. Nu har anfallet från alkoholdjävulen gett med sig då jag skrivit denna text, fast nog kändes det rätt jobbigt en stund ska jag då erkänna.

Får då allt vara extra vaksam när jag passerar öl-hyllan i matbutiken när jag ska handla portionssnus som jag då inte vågar att sluta helt med än på ett tag. Har gett mig fasen på att köra alkoholfritt och inte ska man väl knäckas av lite solsken, det vore ju skandal alltså.

Kämpa på mina vänner!

Vaknade till här på eftermiddagen och var bara tvungen att åka iväg och köpa ett gäng med burkar. Hade märkligt nog inte det minsta alkoholsug efter öl utan nu kunde jag bara tänka på salladsburkar och att få cykla nån kilometer för skojs skull. Så hoppade upp på min nya hoj och for iväg till en matbutik nån kilometer bort och fick tag på en masa godsaker. Som fina tomater, en god franska ett par fiskgratänger och finfina skivade skinkskivor till bra pris dessutom. Har nu ätit ett par riktigt goda smörgåsar med god bacon mjukost på. Det passade helt utmärkt till mitt hemgjorda kylda kolsyrade vatten. Hade det varit förra året vid den här tiden så hade jag garanterat suttit på nån parkbänk lite allmänt dimmig i skallen av blaskig alkohol av nåt slag. Tänk att jag inte saknar berusning det minsta, vad har hänt alltså kan man fundera på. Men mår för en gångs skull helt utmärkt och känner mig som en riktigt glad och alkoholfri nykterfink så att säga.

Ha en fin kväll!

Då har man dragit på almanackan igen och onsdag är det alltså. Har ätit frukost redan då jag ändå var vaken alltså. Det är ju som det brukar vara att man sover timme. Sedan är man vaken två och kanske somnar till igen en stund, och så där håller det på och jävlas. Men vem faen bryr sig längre. Det är väl så det ska vara kanske. Har då inget sketet brödjobb man utan vettig mening och mål måste rusa iväg till stup i kvarten. Det är då något att vara tacksam för. Inte har man en massa folk som är beroende av en heller, och det är man också tacksam för. Mår efter omständigheterna gott. Fast nog är man rätt mör i kroppen efter cykel-prestationen med handling och sånt där igår. Kan för övrigt säga att man är tacksam och även en aning stolt över att man helt för egen maskin tagit sig upp ur det stinkande alkoholträsket.

Ha en fin dag!

@Flarran Du ska verkligen vara stolt över att du för egen maskin tagit dig ur alkoholträsket💪. Låter också som att tiden i nykterheten börjar ge effekt att du för en gångs skull mår helt utmärkt och känner dig som en glad och alkoholfri nykterfink. En helt ny art i din fauna😁. Tänk vad snäll du är mot din hjärna och hur den fått återhämtat sig. Hjärnan är fantastisk och plastisk, vilket gör att den hela tiden kan lära sig nytt beteende. Det är också så skönt att kunna känna den tacksamhet som du gör. För mig är tacksamhetskänslorna över min nykterhet det som förgyller mitt liv. Det gör mig glad, lugn och omtänksam om mig själv men även om andra. Att röra på sig är verkligen ett lyckopiller och gör oss så gott.

Ha en riktigt fin dag kompis!🌞❤️

Kanon alltså! Nykter och alkoholfri, nu i hela 7 månader som medlem på detta eminenta forum och solen skiner utanför mitt köksfönster. Detta måste bara helt enkelt firas på nåt sätt. Har därför slagit upp ett rejält glas med kallt kolsyrat vatten som det nu festas på. Kör lite svängig hederlig Rock n Roll i hörlurarna och har i skrivande stund inte det minsta intresse för alkohol i någon form vilket jag då verkligen är tacksam för. Magen mår så bra, bankkontot njuter, och den fule alkoholdjävulen sitter väl i nåt hörn och deppar och gnisslar sina tänder av rent missnöje kan jag tro, det kan ju inte bli mycket bättre. Nu står det på dagordningen trots lite träningsvärk från igår, att ta sig en tur på cykeln åt nåt håll. Har redan fixat till dryck som finns i ryggsäcken, vilket är kolsyrat vatten samt en flaska äppeljuice. Förresten, @vår2022, kul att du tittade in här kompis.

Ha det gott mina vänner!

@Flarran Grattis till 7 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Dina positiva inlägg är fler än dina nedstämda nu, har du själv tänkt på det? Du verkar vara mer chill, allt är som det är och blir som det blir. This too shall pass. En bra ingång till det mesta i livet 😎

Kram 🐘