Hejsan! Nu har man firat 7 månader som alkoholfri med att programmera om tankar och känslor kring några gamla smultronställen där man tidigare suttit och sugit i sig en massa alkohol av diverse slag genom åren. Nu fick det bli en flaska äppeljuice och en del kolsyrat vatten i stället. Festade även till det hela med en påse jordnötsbågar.

Det kändes lite ovanligt först, men hade inte direkt något alkoholsug. Det var nog en bra ide' att man kom sig för att skaffa sig en vettig och lättrampad cykel. Den gamla pilsnercykeln var väl inte världens mest lättrampade, men det var ju inte därför man använde den tidigare om man så säger.

Då handlade cykelturer mest om att ta sig in till bolaget efter onyttigheter. Hade först ingen ork eller lust att cykla då man hade en del träningsvärk sen igår. Men när jag väl kom ut så fungerade det ändå helt okej. Blev väl inte mer än en mil eller så, men det var en rätt trevlig cykeltur och nästa gång blir det kanske en lite längre åktur om man orkar.

Fick i alla fall se lite natur vilket inte var fy skam så att säga. Tog även några foton i skogsmiljö med mobilen som en liten dokumentation liksom. Har ju som plan att avverka och omprogrammera platser som varit stenhårt förknippade med ett onödigt drickande av bland annat en massa vin och pilsner genom åren. Kul att nit tittade in här idag @Andrahalvlek @vår2022 @bpo och @Se klart.

Ha en fin kväll!

Allting ordnar sig om man tar det som det kommer och inte rusar iväg utan att tänka, så att man liksom springer ifrån sig själv i tanken var känslan här i stunden. Hade ju vaknat rätt tidigt efter att jag hade sovit hela fyra timmar i sträck.

Var ändå trött och lite mör från gårdagens cykeltur. Hade sen ätit några hårda brödskivor med en god bredbar leverpastej på, tagit en tomat och ett glas mjölk och var helt färdig att möta dagen så att säga. Började då planera för en lite längre cykeltur på cirka två mil som jag var sugen på liksom.

Hade just packat min ryggsäck med vatten, äppeljuice, salta pinnar och en energidryck i fall man skulle behöva nåt uppiggande efter vägen. Men då så tappade jag plötsligt allt fokus och började pyssla med datorn istället, tänkte bara spontant få lite ordning på en del ljudfiler som blivit liggande ett tag.

När jag var klar med det hela så hade det faktiskt blivit så varmt utanför mitt köksfönster att jag tänkte att det var nog inte meningen att rusa iväg hur som helst och kanske råka hamna på bolaget av misstag. Vilket jag har gjort så många gånger förr när man varit så där splittrad i tanken och ofokuserad som jag var i morse.

Tänkte därför att det nog var bäst att lugna ned sig lite genom att medvetet sakta ned allt en aning i tanken genom att skriva några ord på detta eminenta forum. Nu är man i lite bättre balans och kan nog stå emot en spontan impuls till att köpa onödiga drycker. Kom även på att det var dags att köpa mjölk då den var slut, så det blir nog en mindre cykeltur idag i alla fall.

Ha en fin torsdag!

@Flarran Grattis till 7 månader 💪 och Grattis till ny cykel 🚴! Du går från klarhet till klarhet och jag tycker du har så sunda tankar. Vet ju inte hur det är att leva med dystymi men har förstått att det är som typ ständig depression som måste vara fruktansvärt jobbigt. Men genom att du tar vara på de bra stunderna allteftersom nykterheten fortskrider kanske också dystymin lättar. Tidigare har ju alkoholen förvärrat och förpestat. Så ta en liten cykeltur för inköp av mjölk när det blivit svalare. Kall mjölk ska ju inte underskattas. Ha en fin dag!

Nu har man köpt sig ett par helflaskor igen. Nej, ingen alkohol idag heller, men två flaskor mjölk blev det allt. Men det var rätt segslitna förhandlingar ett tag med mig själv, då alkoholdjävulen spökade rejält i sommarvärmen där jag satt och pustade i skuggan av ett par buskar på en parkbänk efter en cykeltur ned till staden. Men det blev skobutiken som vann kampen om mina slantar till sist. När jag passerade bolaget med mina nyinköpta sommarskor i en plastkasse så tänkte jag stilla på hur många par skor man egentligen måste ha druckit upp genom åren. Belönade mig själv för prestationen att stå pall mot frestelsen att handla diverse onyttigheter i flytande form med en kartong kokosbollar från matbutiken i centrum. För det tyckte jag då att man var värd liksom. Det var kul att du @Ny dag, tittade in här en sväng tidigare idag kompis.

Ha en fin kväll!

@Flarran Tack 🙏🏼 Det är alltid lika roligt att få dela dina betraktelser av vardagen. Njut! Jag hejar på dig i kampen - du "låter" mycket mer positiv i dina inlägg nu!

(Jag vet att din tråd ligger under alkoholfri men valde att passera taggtråden och säga hej)
😅

Fredag är det, och man har för en gångs skull sovit i fem timmar. Kors i taket höll jag på att säga. Festade hårt igår på kokosbollar och gick även lös på en stor burk energidryck. Den måste nog ha kickat in nu liksom, för här på morgonen har det varit en faslig fart på en. Har sopat köks samt hallgolvet, tömt papperskorgen och ställt soppåsen på plats för färd till sophuset.

Har redan ätit min frukost, lite hårt bröd med skinka, ett par tomater och sallad, samt vädrat och är så nöjd med att det är lite gråmulet idag. Höll ju nästan på att smälla av på grund av ett mindre värmeslag igår när jag cyklade till stan. Fick sitta och häcka ett bra tag i skuggan av ett par buskar och dricka hemgjort kolsyrat vatten. Men ut på cykel kom jag, nya skor på skohyllan har man, dessutom är man helt alkoholfri.

Sitter nöjd och dricker ett glas med kall mellanmjölk och äter på en pepparkaka och har i stunden inget speciellt att klaga på. Men, vänta nu, var det jag som skrev det där... Brukar ju mest vara en mulen dysterkvist, men en gång på miljonen så får tydligen även en dysterkvist andas lite positiv morgonluft en liten stund. Tänker, ack om det bara kunde hålla i sig mer än en timme som brukar vara fallet. Men, men... I skrivande stund så är det då helt okej. Förresten, @Carisie, det var kul att du tittade in en sväng igår kompis.

Ha en fin dag!

@Flarran Härligt att du känt dig positiv idag. Jag har en härlig, god känsla inombords idag och njöt även av min lunchpromenad i det mulna vädret. Ha en skön fredag 😃

Det är helt otroligt, man tror knappt det är sant. Normalt om somrarna har en mulen fredag utan tvekan betytt en vända in till bolaget och inhandling av alkohol i rejäl mängd för att klara sig över helgen liksom. Men idag när jag var orolig inombords och allmänt stressad på något diffust sätt. Så handlade det inte om alkoholsug och att få tag på öl, vin och starksprit att göra sig grogg med.

Nej, nu var jag sugen på lite nya kläder. Jag som aldrig brukar köpa kläder förrns de ser ut som stryk och ramlar av en. Nu blev det nya jeans och faktiskt ett par skor till, fast i en helt annan färg än igår. Ville ha nåt att kunna växla med beroende på väder. Inte bekom det mig heller det minsta att en kille satt på en parkbänk och drack just en sådan sorts starköl som en själv gjort så många gånger på just den parkbänken.

Nej, jag cyklade bara glatt vidare tills jag kom till en sten i närheten av bostaden där jag alltid tidigare börjat ”helgfesten” med att knäppa den första starkölen. Nu blev det i stället ett grönt litet paket med pärondryck med sugrör som det festades på. Tyckte faktiskt till och med att det var riktigt trevligt där i skogsbacken.

Just nu sitter jag och dricker kolsyrat vatten och saknar inte alkohol det minsta. Man kan då verkligen säga att undrens tid inte alls förbi. Har i skrivande stund inte den minsta önskan att vara berusad, något som var det enda jag tänkte på och levde för vid den här tiden förra året. Det verkar allt som att skaparen däruppe hörsammat min stilla bön för längesen om att få bli helt fri från allt alkoholsug. Det känns allt rätt märkligt det här.

Nu gäller det bara att hålla i och fortsätta på den nyktra vägen, vilket jag ska göra mitt allra bästa för att klara av, även om jag ju vet att det kan komma knepigare dagar. Men då får man väl tjata på Gud fader om lite extra stöd i kampen mot alkoholdjävulen. Hur som helst, tar jag nu en dag i taget, och idag är jag då alkoholfri, vilket jag är tacksam för. Det var förresten kul att du @Ros tittade in här idag, sånt uppskattas alltid kompis.

Ha en fin kväll!

Nu är det lördag igen. Har sovit rätt skapligt för att vara jag. Vet inte hur många timmar det blev i natt och på morgonkvisten om man räknar ihop det. För vakande ju till ett par gånger. Men fem timmar blev det nog. Har ätit frukost, fem hårda brödskivor, två med skinka på och och tre med bredbar leverpastej, till och med en tomat tuggade jag i mig och sköljde ned allt med ett glas mjölk. Sedan blev det ett stort glas med kolsyrat vatten.

Försöker äta lite nyttigare än bara chips och läsk. Vilken skillnad i tänk mot tidigare år då frukost var starköl eller vin, och alkohol i allmänhet man hade som sin vätska och även husmanskost tillsammans med några skruttiga chips eller nåt sånt. Har alldeles nyss varit ut på balkongen och andats lite morgonluft och haft grannens två nyfikna katter som publik.

Funderade på om man kanske skulle försöka att ta sig en liten cykeltur idag också, för det kostar ju inget om man nu då inte slinker in i nån prylbutik och köper nån teknisk mojäng som man funderat på ett tag. Köper kanske ett tillbehör för ljud eller mera då några meters sändning av sådant via Bluetooth. Vilket ju kan vara kul att ha till mina trådlösa högtalare som funkar till min gamla platt-tv med fjuttigt ljud, tack vare att man kör med en sladd för tillfället. Har ju alltid varit lite av en teknikfreak som gillar tekniska prylar. Men vi får väl se vad man hittar på att göra denna lördag.

Det är ju även loppis idag i stan som kunde vara kul att besöka kom jag orkar ta mig utanför dörren. Kanske hittar man nån kul grej som man inte väl kanske behöver nu, men som kanske ändå kommer till användning rätt som det är. Kanske hittar man nån kul DVD eller CD-skiva. Brukade ju tidigare ofta åka och handla sånt på loppisar när moppen var igång och fungerande. Men nu har man ju en lättrampad cykel och det går ju lika bra.

Kanske dags att packa ryggsäcken med kolsyrat vatten, en flaska äppeljuice och ta med sig en stor burk energidryck vilket får agera substitut till pilsnerburk då något besök på bolaget då inte står på dagordningen då jag vill försöka att vara alkoholfri så länge det bara går.

Sitter här nykter vid min gamla dator och skriver medans jag dricker lite kosttillskott i förhoppning om att få lite mer energi, då jag som dystemiker ju normalt sett har så lite ork att det knappt finns energi till att sopa köksgolvet ens. Men det har jag faktiskt gjort idag i alla fall. Såg just att du @Kärringen har tittat in en sväng tidigt idag, sånt uppskattas kompis.

Ha en fin dag!

God förmiddag @flarran och grattis till ännu en dag med hopp och tillförsikt, för oss som följer dig är det verkligen som en ”ny människa” som börjar ta form, även om du är väldigt mycket @flarran så att säga.
Ska själv ge mig ut här i okänd stad (är på resa över helgen) och njuta av sol och promenad! Ha en fin fortsatt lördag, kompis!

Järnspikar vilken kamp det var mot alkoholdjävulen i kväll. Det var alldeles för varmt att cykla tidigare på dagen så stannade då hemma och pysslade med lite musik i stället. Men bestämde mig vid halv åtta-tiden för att ta mig en cykeltur ned mot stan.

Då det gick lätt och bra att cykla så åkte jag ett par kilometer längre och kom till en matbutik och tänkte där bara köpa läsk och salta pinnar. Men då slog alkoholdjävulen till med full kraft och det enda jag kunde tänka på var att köpa ett sexpack med 50 cl pilsner som det var extra bra pris på dessutom.

Men då denna butik ändå hade min favoritsallad i glasburk så köpte jag sex sådana burkar i stället. Så den här gången kom jag undan med blotta förskräckelsen. Fick sedan på stående fot halsa en stor burk med energidryck innan jag kände mig som en människa igen. Det var verkligen en kamp vid läsk och öl-hyllan ska jag säga. Men nu har jag cyklat en mil igen i alla fall och dessutom fick jag hem kokosbollar, salta pinnar, en stor flaska Grape-tonic och en liten ost som jag gillar, men det var en svår utmaning att stå emot alkoholsuget ska alla veta.

Kommer ihåg att jag förra året oroade mig för hur jag skulle klara av julhelgen. Men den var ju rena rama barnleken mot hur det har varit så här i början av sommartiden. Hur det ska gå framöver det vet sjuttsingen om det ska vara en sån här svår kamp varje gång man går in i en matbutik för att handla nån småpryl som läsk eller energidryck. Men idag så är man då ännu nykter och alkoholfri. Det får man då allt vara tacksam för. Det var förresten hur som helst kul att du @Se klart tittade in här kompis.

Ha en fin kväll mina vänner!

Det var en hård dag igår. Har sovit ett fåtal timmar och sitter nu nykter och alkoholfri och dricker ett helt vanligt glas med kallt vatten och betraktar mina upplevelser från gårdagens cykeltur. Hade ju då det var mycket varmt på lördagen medvetet stannat inne och hemma medans det var som varmast. För kom ju ihåg från tidigare i veckan att jag drabbades av starkt alkoholsug när jag i värmen cyklade förbi centrum och fick sitta i skuggan under några buskar på en parkbänk och dricka hemgjord kolsyrat vatten för att komma i balans. Då jag alltså länge fick sitta och brottas med mina tankar på att inhandla onyttiga starka drycker från bolaget.

Nu har jag hunnit smälta upplevelsen av säkert årets mest svåra anfall av alkoholdjävulen när det gäller störande hastigt och starkt påkommet sug efter alkohol i form av folköl som druckits i stor mängd tidigare år under varma sommardagar. Hade det inte varit för att jag har arbetat så hårt med min nykterhet och varit helt alkoholfri under sju månader så skulle jag nog utan tvekan ha fallit för frestelsen att köpa något paket med 3.5:or folköl och nu varit på inne i alkoholträsket igen. Det var väldigt nära att jag kunde ha hamnat på en parkbänk på kvällen och börjat dricka som tidigare.

Man kan läsa massor av böcker i ämnet beroende och känna till en massa om hur hjärnan fungerar och hur olika psykologiska aspekter spelar in när det gäller missbruk. Men när det verkligen gäller så kan allt vettigt tänkande vara som nästan helt bortblåst på bara en sekund om känslan till att vilja dricka lite måttligt med bara en burk eller kanske ett glas alkohol tar överhanden. Det är då allt tur att jag hittade hit till det här eminenta forumet och under en längre tid har kunnat läsa om de som gått före för att försöka ta kontroll över ett riskdrickande eller missbruk av alkohol.

I min värld existerar inte längre något måttligt drickande av enheter alkohol, då det snabbt bara eskalerar och spårar ur till ett supande i dagar tills kroppen säger stopp, eller något annat påtagligt fysiskt hindrar mig från att fortsätta att dricka. Nu är det söndagsmorgon och jag har dragit upp mina persienner och skådat ut över mitt kvarter. I skrivande stund är det rätt svalt och tretton grader varmt och alltså ingen sol som stressar mig att rusa ut och ta vara på sommaren. Något som ofta genom åren har inbegripit ett stort drickande av allehanda sorters alkohol från tidig morgon till sen kväll.

Nu när jag skrivit den här texten är det inte många droppar vatten kvar i mitt glas som står här på bordet bredvid mig. Har just fyllt ett litet glas med äppeljuice och ska gå och sätta mig och fundera en stund över tillvaron som nykter på balkongen och liksom lite smått fira att jag igår lyckades vinna kampen mot alkoholdjävulen och ännu är helt alkoholfri. Vilket jag känner en stor tacksamhet över. Då jag kroppsligt sett mår så himla mycket bättre nu än vad jag gjorde förra året vid den här tiden då jag var så förskräckligt långt nedsjunken i alkoholträsket.

Ha en fin dag!

@Flarran Bra jobbat av dig att motstå sexpacket! Skillnaden med en längre tids nykterhet är att det vettiga och sunda tänkandet, pannloben, inte är helt överkört av känslohjärnan där alkoholdjävulen bor. Det finns sekunder tillgodo att gör bedömningar och riskanalys av situationen och välja den säkraste handlingen. Det fanns det ingen chans till när hjärnan var kidnappad av alkoholdjävulen. Det gick på autopilot och kassarna var fyllda med sexpack när man kom ut ur affären. Ju längre tid man är nykter desto starkare och dominant blir pannloben och fungerar som den är ämnad att göra. Riskbedöma, ta vettiga beslut och gör den säkraste handlingen, inte köpa något sexpack. Dessutom tränar du in nytt beteende genom att inte köpa och även det kommer att bli det dominanta beteendet.

Riktigt starkt jobbat av dig! Ha en skön söndag, solen kommer nog att titta fram lite senare🌞

Sitter i köket och dricker. Ja, inte alkohol i form av pilsner som det hade kunnat blivit hemköpt igår om jag inte hade stretat emot för allt vad jag var värd. Nej, nu är det kallt gott kolsyrat vatten som gäller i denna värme. Om en timme lite drygt ska jag fira söndag med att tvätta. Sicket nöje va? Men man måste ju göra sånt också ibland alltså. Det tog jag mig en slurk svalkande vatten på. Förresten, @vår2022 det var kul att du tittade in här i morse kompis.
Ha en fin kväll!

Ny vecka, måndag är det och lite nya nyktra insikter har glimrat förbi så här på morgonkvisten efter en väl galet tidig frukost på grund av sömnbrist. Det var inte så konstigt att man började konsumera alkohol som om det hade varit vanligt vatten. Det var väl förresten indianerna som kallade sprit för eldvatten ,vilket då är så sant. För testade väl en gång att sätta eld på lite av min då hemkörda sprit. Den brann så sakta och fint med en blå liten låga minns man.

Insikter av ny natur så att säga var det alltså. Ja, att börja överkonsumera alkohol det kan man då allt börja göra på flera grunder av bara farten om man inte helt riktigt tänker sig för och på konsekvenser. Men resultatet blir ju som oftast detsamma ändå, inte så gott och nyttigt liksom. Tänk om man när man var i tioårsåldern och började må rejält psykiskt dåligt i sin tysthet och då av någon klok människa hade fått veta vad känslor av oro och nedstämdhet kunde bero på. Då hade man allt sluppit att uppleva rätt så mycket negativt kanske...

Men nu har jag ju helt på egen hand fått analysera mig själv från grunden och med en egen energi efter förmåga, förstått vad de olika diffusa orden; dystymi, bipolärt, generell ångest, autismspektra med mera, så som delprognoser i min personlighet liksom inneburit för just mig och min livsresa hittills till denna dag. Brukade för gamla mor säga att det för mig var som att gå i en uppförsbacke och konstant motvind, och nog har det väl varit så i många år. När man sedan adderade alkohol till ekvationen så blev det väl inte positivt plus alltid så att säga.

Har nu öppnat köksfönstret och andats lite morgonluft. Femton grader varmt drygt och lite moln på himlen och det stämmer ju bra med väderleksprognosen som säger att det är övervägande molnigt. Tänk, nu tittade ju solen fram också, det hördes på fåglarnas glada morgonkvitter. Tycker det känns som att det nog kan bli en skapligt bra dag det här. Får jag bara lite kraft och energi senare idag så ska jag försöka att plocka in mina igår nytvättade kläder i min byrå tror jag det känns som. Det tog jag mig faktiskt en slurk vanligt vatten på. Tänker nu att, vem sjutton behöver alkohol.

Ha en fin dag!

Tänk vad konstigt man är kopplad liksom. Kunde ju inte sova i natt. Det blev bara tre timmar. Sedan på morgonen när solen sken här var jag så himla stressad och sugen att gå ut, eller bara cykla åt nåt håll. Men var så himla trött och det fanns ingen energi alls. Så frustrerande och deprimerande alltså.

Började då tänka på portvin som man haft som ”problemlösare” tidigare. Detta fast jag var mätt och hade ätit fisk, potatis och lite sallad och druckit en liten läsk. Satte mig då och slötittade på tv, som fungerar som ett lugnande piller för mig rätt ofta då det bara brukar vara samma typ av sega trista program som mal på med samma sorts skval. Rätt sövande alltså.

Somnade nog till i en halvtimme i tv-fåtöljen vid balkongdörren. Vakande av att det hade blivit lite kyligare i rummet och att mörkgråa moln hade tornat upp sig på himlen. Nu var det uppenbart regn på gång i antågande. Mycket riktigt. För någon minut senare så började det regna. Bara en liten skvätt blev det, och till och med lite försynt åska, en liten åskskur alltså.

Då var luften plötsligt rensad och även det mesta av den inre ångesten, stressen och en stor del av den ovanligt jobbiga nedstämdheten och tomheten var försvunnen. Jag mådde då precis hur bra som helst plötsligt, och tänkte bara skriva om denna händelse liksom. Nog är det märkligt hur stort väder har som inflytande på hur man kan må och känna sig, och hur det kan påverka även sånt som alkoholsug.

Från ingenstans när luften var klar fick jag energi så pass att det gick att vattna mina två blomkrukor och kunde få tvätten från igår inplockad i byrån hux flux, nästan som av sig av sig självt. Nu känns det rätt skapligt igen. Öppnade nyss köksfönstret och tittade ut och såg att det var lite mer ljusgråa moln i fjärran så kanske blir det mer regn till kvällen. Men det är ju bara bra för växterna att det inte blir allt för torrt. Såg ju här om dagen att syrenerna nog behövde en regnskur och det har de ju fått nu.

Ha en fortsatt fin dag!

Det är allt en gudagåva att få sova ut riktigt ibland tänkte jag alldeles nyss då jag stod och andades tidig morgonluft i köksfönstret. Det var lite pölar med vatten på marken och det kändes friskt och var grönt och skönt, så där som det bara kan vara efter ett nattligt sommarregn på försommaren.

Har ätit en tomat och druckit ett glas vatten och tänkte på förr om åren då jag vid den här tiden och aktuell känsla säkert skulle ha öppnat en öl för att fira att jag mådde skapligt bra. Det är inte alltid bara mörkt fast man är dystemiker med flera diffusa diagnoser som diverse läkare spekulerat om.

Nu har jag fyllt på mitt glas med lite mer vatten och lyssnar på fåglarna som har vaknat till och kvittrar så här på morgonkvisten. På något sätt känns det nu som nykter och alkoholfri sedan drygt sju månader och skrivande på detta eminenta forum att jag har åkt tidsmaskin bakåt i tiden. Har just nu liksom känslan man hade ofta som grabb innan man började tänka på alkohol som en befriare och meningen med allt dygnet runt. Då var det lite annat som uppfyllde ens tankevärld.

Det var diverse fantasier och framtidsdrömmar som väl delvis har uppfyllts och infriats. Drömmen om att kunna var sig själv, inte behöva göra sig till. Inte ha några påklistrade tvång och krav på sig som stressade en till utmattning liksom.

Det var väl även rätt mycket tankar om pengar, framtidsjobb, resor, och att kanske som då, ytligt bekanta gjorde, att på sikt bilda familj, skaffa sig en lite finare bostad, semesterhus nånstans och sånt där vanligt som väl rätt så många går och tänker på. Singel det är man, och har idag inga som helst knepiga relationer, vänner eller bindningar som liksom väl kunde röra till det, vilket känns rätt så skönt i denna tidiga morgonstund. Det är man då tacksam för.

Kanske skulle sådan distraktion, eller mänskligt stöd om man ska se positivt på det hela väl ibland vara bra att ha. Speciellt då när man i vissa stunder faller ned i riktigt djupa mörka hål av grubblerier som jag då som helnykter har sluppit tampas med så ofta som tidigare. På nåt sätt har väl allt liksom startats om och nu kan jag om bara kraft och energi finnes ju gå åt vilket håll jag vill. Men jag kan även som nu bara sitta still och andas lite frisk luft och dricka kallt gott kranvatten och filosofera över tillvaron i stort så att säga.

Det går nu mot sommarlov i rasande fart och det betyder väl att många korkar flyger ur buteljer med bubbel på diverse avslutningsfester kan man tänka. Brukat titta på sådana där studentspektakel om åren och själv då ofta suttit i sommarvärme på nån skuggig plats och sett sommarglada människor gå förbi.

Vid sådana tillfällen hade man alltid alkoholhaltig dryck i en oskyldigt maskerad saft eller läskflaska eller så med sig och fritt pimplade ur. Får väl som ny-nykter försöka att hitta på nåt annat sätt att fira in sommaren på. Men nog är det allt en utmaning att helt byta tankesätt och dryckesmönster. Men kör då alkoholfritt vidare av bara farten även idag.

Ha det gott!

Skönt att du fick lite välbehövlig sömn @flarran. Jag funderar lite kring det du skriver om relationer och andra människor att både få stöd hos, men också vara till hands och finnas till för. Båda sakerna är ju betydelsefulla.
Du är inne på detta med en känsla av pånyttfödelse, att liksom återknyta kontakten med den du var innan alkoholen blev ett beroende. Tänker att det där finns nycklar? Att det går att hitta sig själv, på nytt. Vilka behov man har- vilken sorts vänskap eller andra kontakter som kan vara värdefulla?
Sedan är det förstås som med mycket annat, att våga och att testa sig fram. Kanske handlar det om att utveckla dina intressen ihop med andra? Hitta nya? Många tycker mycket om de fysiska mötena med AA. Det finns ju kurser i allt från att fotografera natur till att lyssna på fåglar.
Se inte detta som såna hands-on-tips, menar bara att du säkert så småningom kommer att hitta vägen fram även här, precis som du gjort i nykterheten.
Ha en fortsatt fin dag kompis! 🌸

Satt på balkongen i skuggan och tog det lugnt en timme före bolagets stängningsdags, då började liksom alkoholdjävulen sända små luriga signaler eller känslor inom en om att. Nog är det väl snart dags för nån pilsner i den ljumma sommarkvällen på balkongen lite senare som är så trevligt.

Samtidigt kunde jag känna att logiken försökte kontra med något nyttigt men mindre lockande. Varför inte passa på och skura badrumsgolvet med lite såpa och få det lite extra fint och fräscht nu när du har lite energi. Mycket svårt val alltså... Städning av badrummet eller pilsnerfest...

Hade det varit för ett år sedan hade nog utgången varit given liksom. Men nu kändes det som en sport att fortsätta alkoholfritt. Så nu är badrummet skinande rent. Passade till och med på att ta en svalkande dusch och sedan var tankarna på alkohol som bortblåsta. Nu får det i stället bli en kall energidryck i storleken 50 cl som visat sig ligga minst lika bra i handen som en ljummen pilsner.

Känner mig nu rätt så nöjd med mitt val. Badrummet luktar gott av såpa. Plånboken är nöjd och glad och dessutom är man nyduschad vilket inte var helt fel. Tänker att alla knep är bra utom de dåliga när det gäller att blåsa alkoholdjävulen på konfekten så att säga. Förresten, @Se klart, det var kul att du tittade in en sväng kompis.

Har som dystemiker inte så mycket energi och ork att vara så värst social någon längre stund och vara tillhands för andra, utan är för tillfället nöjd som det är att inte behöva hänga med folk på en massa prylar och stå till tjänst liksom. Har provat på föreningsgrejen tidigare men det blev snabbt bara som ett slags jobb som inte gav så värst mycket. Men får väl se vad man hittar på framöver, vill då inte riskera att hamna i dåligt sällskap som kan trigga drickande liksom.

Ha en fin kväll!