Hejsan! @Carisie, Jo då, det var inget fel på cykelturen. Tog mig ned på stan och gick förbi bolaget utan att gå in, hade inte ens nån tanke på att handla onyttiga drycker. För var mer ute efter en liten pryl till mobilen och dess kamera alltså. Köpte en händig Bluetooth-knapp som funkar bra när man vill ta bilder med mobilen på ett kamerastativ, man kan vara flera meter ifrån stativet och starta filmning eller ta ett foto då.

Det blir inte skakiga bilder som det kan bli när man håller i mobilen direkt. Gick nog nyss minst en kilometer extra runt här i kvarteret för att testa prylen lite fast jag var rätt så trött och slut efter cykelturen. Det var ingen dyr pryl, men rätt så praktisk att ha upptäckte jag. Så nu har man förenat nytta med lite nöje i form av fotograferande och spontan träning med först cykling och sedan även en promenad alltså.

Hade tänkt att ta mig iväg för att simma, men det får bli en annan dag kände jag i mina trötta ben. Sitter nu och pustar ut lite och dricker ett glas med kolsyrat vatten. Köpte ju även en stor flaska med grape tonic idag, men den har jag tänkt att hushålla lite på, då det väl är onödigt att hälla i sig för mycket kalorier så att säga.

Ha en fin kväll!

Det är inte lätt att vara en människa som börjar se lite mer än vad som kanske är nyttigt för den lila hjärna som man har i skallen. När jag drack alkohol som jag ”ville” då var mina tankar så klart milt uttryckt lite annorlunda och inte så djupanalyserande. Det fick gå så länge som det kunde gå. Det är verkligen en berg och dal bana inom en även som nykter och alkoholfri. Drömmar om nåt mer och bättre, tankar på att det kanske vore lite bättre att ha någon nära människa vid sin sida att kunna stödja sig på och få positiv energi av ibland. Kanske även vara lite lika, och till för den och stödja sin närmsta medmänniska när man själv kanske kunde och så hade möjlighet till det.

Men har efter att ha sovit en fyra timmar nu kommit fram till att en krävande relation det är jag då inte alls mogen för. Det skulle nog bara bli som en daglig brottningsmatch eller en strid, eller kanske rent utav ett ihåligt tomt stiltje, där en part kanske mest körde sin grej och att dess släktingar och vänner väl kanske skulle komma in i bilden och försöka att påverka relationen både hit och dit. Tror att sånt bara skulle dra ned en i ett stressande och jobbigt känsloträsk. Detta tills att man väl satt i nåt mörkt hörn med en flaska i handen igen för att slippa tänka och känna en massa tvång och låtsas vara nöjd med en sådan situation.

Hade även i natt en märklig dröm igen. Höll bokstavligen på att sortera skit i ett badkar då det var stopp i en toalett. I drömmen förklarade jag för en kvinna att jag varit helt nykter sen flera månader och att jag hade druckit som jag hade gjort för att orka leva och hålla drömmen och hoppet om en bättre framtid vid liv. Kände väl inom mig i drömmen att jag ville få ur mig lite om min inre uppgivenhet. Det här om att vad är det för mening med att försöka kämpa för livet när när man ändå vet att man bara till sist som alla levande, ska kila vidare och sedan bara bli till aska spridd i en minneslund på nån kyrkogård i utkanten av stan. Känslan av meningslöshet var i drömmen rätt så stark.

Söndag är det och nykter och alkoholfri det är man, inget alkoholsug har man heller, det gick så bra att nöja sig med ett glas apelsinjuice som man drack alldeles nyss. Fri att gå åt vilket håll som helst det är man också. Men har ingen ork att göra nåt alls och ingen längtan efter nåt speciellt i denna värld heller. Det finns egentligen inget att sträva efter känns det som. Borde städa bort en massa prylar och tömma skåp och lådor. Man har då samlat på sig alldeles för mycket grejer kan man ibland då verkligen känna. Men vad gör det om hundra år liksom. Nej, man ska väl inte tänka så himla mycket då blir man bara mer nedstämd och uppgiven än vad man behöver vara.

Tror nog det är dags att gå och vila lite till och förhoppningsvis får man sova en stund utan att drömma några knepiga drömmar och då kanske vaknar utvilad och lite mer positiv till sinnes. Har egentligen allt jag behöver och kan önska mig att ha här i världen. För inte blir man då lyckligare av att ha mera prylar. Men nog är det trevligt ibland med en liten cykeltur på nya hojen som man tog sig igår. Men idag så får det nog allt vara vilodag precis som skaparen genom sina skribenter har förordat i skriften. Kanske skulle man på nätet kolla in nån gudstjänst och få sig lite påfyllning av andlig kost så att säga. Men man får väl se vad man orkar göra idag liksom.

Ha det gott!

När man är allmänt tom och inte känner att man kan göra något åt saken då är det då lätt att ta till bedövningsmedel så som alkohol för att slippa känna hur man verkligen mår. Fick sova i säkert fyra timmar till men inte är man mycket piggare för det om man ska vara ärlig och det är man då allt. Känner mig rätt ledbruten och lite mör i ryggen. Men det är ju bara en normal träningsvärk efter att jag väl rörde på mig dubbelt så mycket som man väl egentligen orkade med igår. Hade ju faktiskt lite sommarkänsla och ville försöka att vara lite duktig och inte bara sitta och häcka vid en dator.

Har tagit min blodtryckstablett och kollat blodtrycket och det har väl inte legat på en så perfekt nivå på mycket länge. Det var då lite annat med den saken när man dygnet runt drack en massa öl, vin och annat som man slutade med i höstas efter väl oro för hälsan. Nog var väl denna oro lite konstig egentligen om man betänker att man ofta satt och drack för att väl kanske samla mod och göra slut på skiten så att säga. Tänker på i hur många år man bara har tänkt på att supa skallen av sig och simma rakt ut någon natt i en ljum sommarvarm sjö för att kanske sjunka som en sten. Sedan när den kalla och grå hösten kommit och man ändå har hållit fast vid skaparens ord om att hedra sin fader och moder.

Då har man ofta känt att vad är det egentligen för mening att vara duktig och stå ut med tillvaron alltså. Har inte orkat att leta upp nån sida på nätet med nån gudstjänst som kanske kunde ha givit mig ett tröstens och väl ett stärkande ord för att lättare kanske orka gå vidare i den andliga utvecklingen. Men har då i alla fall läst Herrens bön, Fader vår, och de tio Guds bud som man klistrat upp på kylskåpsdörren här i köket för att lättare kunna bli påmind om det centrala i skriften. Det är tungt ibland fast man är nykter och alkoholfri. Har inget alkoholsug, men så har även hjulen på något sätt stannat helt och inte ens sånt man fick energi av tidigare verkar ha så mycket att ge längre.

När jag drack dygnet runt så var det inte svårt att göra musik, vilket faktiskt var lite kul fast det väl inte heller gav så värst mycket mer än lite terapi och tidsfördriv. Hade ju ett tag ambitionen att göra pengar på prylen. Men har tröttnat på pengar också, för det är bara ett tomt jagande efter egentligen ingenting alls. Känner mig rätt tom just nu. Borde väl borsta tänderna känns det, för tandvärk är ju inget kul att eventuellt drabbas av. Ska väl lite senare äta något fast man inte är så speciellt hungrig.

Men att som tidigare vid hunger och törst, rusa iväg efter nån burk eller flaska med alkohol det känner jag då inte alls för. Det går så bra ändå. Har i alla fall öppnat köksfönstret och släppt in lite frisk luft nyss. Det är inte mycket energi som man har, men är då inte mera nedstämd eller jobbigt deprimerad än vanligt, är mest bara allmänt tom och orkeslös. Skulle väl gå ut med soppåsen i hörnet, men det får bli en senare fråga när jag kanske gnistrar till med en gnutta energi eventuellt.

Ha en fin dag!

Nu är denna söndag snart till ända och man har tagit sig igenom en ovanligt seg, trist och motig dag. Har inte haft ork att göra någonting fast jag hade sovit ovanligt bra. Funderade ju på att gå ut med soppåsen, men det blev inte av. Men har då ätit skapligt bra och nyttigt idag.

Tänkte handla mjölk på eftermiddagen, men krafter till sådant stordåd fanns helt enkelt inte. Det är rätt jobbigt när vilja finns, men när energin helt saknas att ta sig fram. Dystymi är inte så himla kul, men det kunde ju varit värre.

För man hade ju kunnat vara berusad av alkohol och legat avsvimmad i nåt dike också om man inte hade haft vett nog att sluta med överkonsumtion av starka drycker i höstas. Många år tog det innan man vaknade till, och ännu är man inte fri från korkade tankar ibland. Men tar man bara allt ett steg i taget, så ska man nog ta sig igenom även kommande midsommar.

Tack för idag!

Hejsan allihopa denna måndag! Har sovit fyra timmar, hälsat till skaparen och öppnat köksfönstret samt tagit en mig en tomat. Fick direkt inspiration att gå loss på den sista slurken med mjölk som räckte precis till mjölkchoklad och tre goda limpsmörgåsar. Kan inte förstå mig på såna som är rutinbundna, tänkte jag, men kände att det var enklast att göra som vanligt då det är minst krångel. Det var väl sånt som delvis gjorde att man fastnade så stenhårt för alkohol, men nu är man då fri från detta slaveri. Det gäller bara att som de kloka säga, att aldrig ta sig första glaset, så kan man vandra nykter och glad, eller förhoppningsvis mindre olycklig i alla fall.

Ha det gott!

@Flarran Godmorgon! Den stora fördelen med vanor är att man gör dem just automatiskt efter ett tag. Det går av bara farten. Kräver ingen tankemöda, så den kan man använda till annat.

Kram 🐘

Hejsan! @Andrahalvlek, det var kul att du tittade in en sväng här på morgonkvisten. Jobbar väl så gott det går med att få till en mer vettig dygnsrytm. Det känns lite fånigt att säga att man håller på att lära sig att äta och sova liksom, men det mesta spårade ju till sist ur när man bara tänkte på alkohol och berusning. Har just nu lite extra energi som kanske räcker en timme eller så, av erfarenhet när man gnistrar till och tiden en liten stund liksom står still. Ska försöka att komma ut med soporna och sedan handla mer mjölk. Sitter jag still för länge då somnar man väl till igen kan jag tro.

Ha en fin dag!

Då har man mot alla odds, trots låg energinivå lyckats fira lite sommar med en cykeltur på kanske en mil eller så utanför stan. Kom till en badplats som var lugn och rätt folktom. Så passade då på att simma säkert minst 200 meter alltså. Sen blev det rätt så soligt ett tag på eftermiddagen så den dryck man hade med sig i ryggsäcken i form av kall päronsaft, liksom det kolsyrade vattnet gick rätt snabbt åt. Fick då en tanke på att man kunde cykla nån kilometer till, och kanske handla lite alkoholfri dryck och andra matvaror till kylskåpet liksom.

Väl framme och inne i livsmedelsbutiken ifråga så fick man världens anfall av alkoholdjävulen. Det var rätt så bra pris på ett bekant sex-pack med folköl inför midsommar. Tankar om tidigare års ”fröjder” i omgivningarna där i midsommartid började då spöka liksom. Brukar inte ha så värst mycket problem vid matbutikers pilsnerhyllor längre, men idag så var det riktigt svårt. Tankarna var förringande, eller oskyldiga i känslan. Som att, det är ju bara ett fåtal enheter...

Vilket väl är ett ord som fastnat som man läst här och där, och i stunden på nåt sätt kändes folkölen mindre riskfyllda när man tänkte på dessa som enheter, och inte i direkta termer av alkohol vilket det ju faktiskt är, fast väl inte i så stor mängd. Men viste ju hur det förmodligen skulle kunna bli. För ett paket öl skulle lätt kunna bli en startmotor till att sen åka till bolaget efter starkare grejer.

Så beslutade mig faktiskt för att lämna butiken tomhänt utan att handla något alls för att sedan cykla till en liten båthamn för att skingra tankarna. Hade ju varit där på besök många gånger genom åren. Men det visade sig att det i stunden var ett mindre bra beslut, för där hade man ju ofta suttit om somrarna och druckit en massa öl genom åren. Så då drabbades man av en nostalgikänsla och en saknad samt en slags sorg på nåt sätt, och återigen kom tankar på att införskaffa starka drycker.

Jag kom då på att man hade en energidryck kvar i väskan, visserligen inte iskall, men den fick duga som substitut för att inte åka tillbaka till butiken och handla ett par paket folköl. När energidrycken väl var urdrucken så lade sig det värsta alkoholsuget, och man kunde ta sig vidare till en annan matbutik efter vägen hem. Där gick det bra att handla ett par liter mjölk, potatissallad, fiskgratäng och lite god ädelost, samt även några burkar med cola. För då hade tydligen alkoholdjävulen givit upp för den här gången. Midsommar blir nog svår, men alkoholfri det är man då ännu, vilket man då är tacksam för.

Ha en fin kväll!

@Flarran Hej 👋 Det låter som att du har haft en härlig dag. SÅ roligt att läsa att du njuter av tillvaron. Ville bara säga det. Det gjorde min avslutning i bunkern lite trevligare också.
🩵

Nykter mot alla odds denna tisdag. Tog mig utanför dörren igår på min alkoholfria väg mot ett förhoppningsvis lite bättre och mer givande liv än det trista och rätt tomma som man har haft tidigare i alla år som tanklös missbrukare av alkohol.

Nu när jag sitter nykter här vid datorn i köket efter att ha fått sova några timmar och har hunnit sortera mina bilder från min upplevelse av gårdagens bravader med både cykeltur, simning och en hel del vandring i omgivningar som tidigare varit mycket förknippade med dryckenskap så förundras jag över skaparen och även över min gåva att nyktert ha fått starta om.

Tänkte igår allvarligt på att vika av från den nyktra livsstigen, strunta i alltihop och ge upp kampen, men lyckades med envishet att hålla fast vid den alkoholfria väg som jag mot alla odds slog in på i höstas då jag även blev medlem på detta eminenta forum. Det var många minnen och blandade känslor jag hade under min resa igår. Många tankar hade jag liksom.

Ser det just nu som att jag väl kanske håller på att göra ett slags bokslut och försöker att skaffa mig en överblick över var jag befinner mig i tillvaron just nu. Det är en märklig känsla jag har när jag skådar bilderna som jag har sparat på min mobil och hårddisk.

Nog är livet lite märkligt ändå, att det är så mycket man har att lära sig och som man inte ser fast man ofta tror sig vara fullt medveten och i nuet ibland. Det var en fin dag igår och speciellt simturen var en höjdpunkt som man nog kommer att ha lite nytta av framöver.

Midsommar blir säkert en rejäl utmaning att nyktert ta sig igenom, men med Herrens hjälp ovanifrån och ett eget hållfast arbete ska det väl förhoppningsvis gå bra, men helt säker det känner jag mig då inte alls i denna stund. Men har just nu inget alkoholsug och det är jag då tacksam för. Det var kul att du @Carisie, tittade in en sväng här igår, sånt uppskattas kompis.

Ha en fin dag!

@Flarran Jag ser på min nykterhetsresa som ett slags uppvaknande varje dag. Jag är fascinerad och väldigt nyfiken på min inre psykologiska resa. Jag märker hur mina tankar vidgas och tar in allt fler perspektiv på tillvaron. Jag gräver mycket i djupet för det är min väg till friheten. Många jobbiga känslor poppar upp, men som nykter kan jag hantera dem och nyfiket undersöka dem. Jag vill veta och förstå vad känslorna innehåller och var de härstammar ifrån. Nya sidor i boken om mig själv varje dag. Berätta mer om hur du tänker om ditt bokslut som du skriver om? Om du vill förstås.

Ha en fin dag!🌞

@Flarran ville bara kika in med lite heja-rop. Blir så imponerad av dig, att du gång på gång hanterar de utmaningar du ställs inför och kör på med din linje. Hoppas du får känna dig nöjd med dig själv och de förändringarna du gjort som du också håller i så bra.

@Flarran Starkt jobbat att stå kvar på din inslagna väg! 💪🏼 Du fixar midsommar också. Det är bara ännu en dag av de som passerar medan vi rör oss framåt. Jag tänker att det måste finnas midsomrar du inte minns medan den här blir nåt att verkligen minnas 🩵

Tankar om tider som varit och hur man kände och kanske målade upp framtiden för sig är något man kan fundera på en tidig sommarmorgon som denna. Det är så mycket som kunde ha varit helt annorlunda om man kanske tagit en annan väg än den man gjorde då man öppnade den där första flaskan för längesen.

Det är många fantasier och drömmar som man har haft och ibland så här i backspegeln så känns det väl lite som att man väl aldrig riktigt har varit fullt medveten om egentligen nåt alls. Det kan jag då känna när man så att säga har spolat hela bandet tillbaka och i minnet noga tagit del av alla minnesbilder man har fått till sig längs livets stig. Man har väl ofta kanske rusat rakt fram utan att ha tänkt till så värst mycket.

Minns när jag var drygt tre år gammal och väl livligt och glatt en gång sade att: ”alla är snälla” sedan upptäckte man ju snart att så inte direkt var fallet. Den inre oron det fick man då tidigt inom sig och inte hade man väl lätt att fokusera på sånt som man inte var intresserad av heller, man borde väl ha intresserat sig mer för än bara en massa kanske rätt ovidkommande saker av förgänglig natur. Men det andliga har man då alltid haft med sig naturligt, men nog är det rätt svårt att hålla i och hålla ut, och att liksom ta sig fram här i världen ibland.

Funderar nu så smått på om det kanske är dags för frukost om en liten stund, men är inte så speciellt hungrig än. Men man ska väl ändå följa sin ny-nyktra rutin och ta sin morgonchoklad och äta tre limpsmörgåsar så att man inte automatiskt börjar tänka på alkohol och berusning som man har gjort så många gånger då man väl kanske egentligen bara varit hungrig och behövt fylla på med lite naturlig energi kan jag tänka. Tror jag tar mig en tomat till att börja med och en slurk vanligt kallt vatten jag har här i ett glas.

Kände nyss för att lyssna på lite somriga tongångar med Gyllene Tider och hörde då en av deras lite lugnare låtar – När alla vännerna gått hem. Det finns då rätt tänkvärd lyrik i mycket av känd musik. Funderade just nu på om man skulle ta och öppna köksfönstret till att börja med och få sig en nypa frisk luft. Kanske sedan gå ut på balkongen och dricka en kopp kaffe kanske... Skrev ju nyss om att det känns lite som att man gör ett nyktert bokslut, vilket väl behövs för att komma i takt med tiden man befinner sig i för att på så sätt kunna gå vidare på nåt sätt. Det var kul att du @vår2022 tittade in en sväng här på morgonkvisten.

Ha det gott kompis!

Har nu gjort som jag tänkte, och har ätit en god tomat och druckit lite vatten och vädrar för fullt i skrivande stund här i köket. Det är rätt så lugnt på gården och nu skiner solen, och fast det är lite molnigt så ser det ut att kunna bli en rätt fin dag liksom. Kändes som att tomaten behövde få sällskap av lite god sallad som jag hade i en burk i kylskåpet. Har varit rätt förtjust i sallad ett tag, så det är väl kanske några vitaminer eller nåt sånt i den som man behöver kan jag tänka. Kände även att det var dags för lite tonfisk som man just ätit av direkt ur en burk med gaffel. Man behöver nog inte krångla till allt så himla mycket utan det mesta ordnar sig nog till det bästa bara man kör vidare som alkoholfri känns det nu i stunden. Det var kul att ni @Jenny och @Carisie tittade in en sväng. Nu sade magkänslan till om en ostsmörgås och lite mjölk också, så det får avsluta min frukost tänker jag, då det verkar vara lagom liksom.

Ha det gott mina vänner!

Vid något mycket sällsynt tillfälle så kan jag få för mig att träna muskler med min armstärkare och den händiga handstärkaren som till och med har inbyggd räknare. Då brukar jag för det mesta sätta mig ned och vila tills anfallet har gått över. Men nu efter en kopp med starkt vanligt kokkaffe så sade en jobbig känsla åt mig att som morötter i det gamla skämtet, liksom rycka upp mig lite grann. Så nu har jag för en gångs skull gått emot min väl i grunden rätt så slöa natur och kört ett litet hemsnickrat träningspass.

Det är inte mer avancerat än att köra en minut och en hundra gånger på var hand med handstärkaren. För att sedan använda min köksstol och i så rask takt jag förmår resa mig upp och sätta mig ned igen. Brukar även med armarna i luften ta simtag liksom. Mitt mål brukar vara 35 gånger, vilket brukar bli drygt en minuts träning cirka vilket ger en hel del puls som de lärde väl säger är nåt man ska pyssla med då och då och väl helst dagligen. Men dagligen kan de då ta och stoppa upp nånstans höll jag nästan på att säga. För när nåt känns som tvång utifrån som inte kommer ifrån mig själv inifrån då blir jag bara trött och extremt motsträvig, tänk så man kan vara.

Ja just det, höll på att glömma att armstärkaren även ingår i mitt hemsnickrade träningspass. För en minut med denna gamla knarriga och gnirkiga fjädern brukar då vikas ihop 35 gånger på en minut eller nåt sånt om jag ger mig sjutton på den saken liksom. Så nu har man, usch och fy för att bara säga ordet – tränat – liksom. Vilket nu har blivit gjort fast man väl från gårdagens cykeltur och simning redan var lite mör i ryggen. Men sånt får man väl stå ut med om man inte bara vill sitta och rosta ihop totalt alltså.

Känner mig nu nästan som nån slags fånig och flåsig hurtbulle...
Det skulle nu ändå aldrig falla mig in att vara duktig och gå en promenad som man har blivit rekommenderad att göra av så många, och inte bara här på detta eminenta forum. Kanske tar jag mig ändå en liten cykeltur åt nåt håll, och då en mindre spontan promenad, men då bara för skojs skull och ingenting annat, men vi får väl se vad man orkar, vill och kan göra så att säga.

Men kan säga att nu så skiner solen nästan uppkäftigt utanför mitt fönster och liksom skriker åt en att inte sitta inne vid en dator och häcka dagen lång. Stön... Måste väl försöka att packa ryggsäcken med kolsyrat vatten, pärondryck och en burk med energidryck och kanske en liten påse med salta jordnötter och göra ett försök. Men vi får väl se vad det blir, det slöa jaget och logiken som säger att man måste röra på sig lite grann ibland brottas nu som så ofta inom en. Tänk hur konstigt det kan bli ibland när man är nykter och alkoholfri. Nej, nu satte det igång att regna också ser jag, det är så att man kan bli så förbannad att man får lust att köra sitt hemsnickrade träningspass en gång till...

Ha en fortsatt fin dag!

Midsommar närmar sig med stormsteg och det är en tid som brukat vara knepig och blöt och inte då bara sett till vanligtvis ofta en hel del regn. Något som man i alkoholdimman väl nästan sett som en ursäkt och anledning till att dricka lite ”finare” saker från bolagets hyllor. Detta som väl variation till ofta egenproducerat nervgift. Men nu så ska det då allt till en jäkla massa ångest och depression utöver det helt vanliga för att få en att som ett mähä krypa ihop och återgå till att vara en slav under alkohol känns det verkligen som.

Fick nog en extra kick av att jag körde lite svängig hårdrock i mina hörlurar till ett pass till med hemmasnickrad träning här i mitt kök. Kollade just i min kyl och såg att jag har tre små burkar med julmust kvar sedan december och har tänkt att det kan bli lite kul att på balkongen halsa nån sådan när man för sin inre sinnebild kanske ser hur många andra då raglar omkring i dimman runt nån midsommarstång precis som man väl rent praktiskt har gjort så många gånger själv. Fast då väl mer i enskildhet och då trott att man varit fri på nåt sätt. Ska nu låta tangentbordet vila och ta och tugga i mig en god röd grapefrukt sade mig en inre känsla. Behöver väl lite mer vitaminer kan jag tro.

När det gäller vanlig mat och alkoholfri dryck brukar det inte vara helt fel att gå på sin magkänsla. Men här får man så klart vara uppmärksam på vad man stoppar i sig så att man inte börjar att skena iväg helt i vikt. Har aldrig varit nåt större glass eller godisfreak, men det är lätt att överdosera pizza, snacks och även kaffebröd som mandelkubb, om man inte tänker sig för ordentligt. Hade igår en stund lite sug efter kokosbollar, så det var väl sockermonstret som hade klivit in på scenen när alkoholdjävulen tröttnat på min envishet att inte falla till föga för gårdagens alkoholsug. Det är mycket nytt att tänka på så här när man är ny inom det nyktra och alkoholfria tänkandet.

Ha det gott!

Den här dagen har faktiskt gått riktigt fort och inte känner jag att jag har missat något eller liksom egentligen skulle vilja vara på något annat sätt, eller någon annanstans. Tänka sig, en känsla av att vara i balans och tillfreds, samt förnöjsam som jag nog inte har känt på en himla massa år om ens kanske någonsin. Ja, då eventuellt kanske som ett litet barn. Har idag inte känt vare sig alkoholsug eller nåt behov av lugnande piller. Mycket märklig känsla, men tacksam för det.

Det var nog inte helt fel med mitt enkla träningspass tidigare idag, helt utformat av mig själv och anpassat för mina egna förutsättningar, helt utan krav från något håll. Det att jag som nykter har betat av många platser där jag tidigare suttit och druckit alkohol och sett att det går lika bra att bevista dessa platser om man så vill, med bara vanligt vatten eller nån alkoholfri dryck som sällskap känns som en frihetskänsla.

Har väl några ställen till som jag funderar på att besöka snart och liksom ladda om med en nykter och alkoholfri känsla. Men det är ju bara en mindre utmaning, men nog är jag beredd på att det kan bli lite svårt också. Nu så känns det då helt okej när jag sitter här i köket och dricker lite äppeljuice och funderar på att kanske försöka att komma i säng i vettig tid idag. Så att man kommer upp på morgonen och då kanske orkar att ta sig utanför dörren en sväng i morgon. Har förstått att jag måste planera bort all onödig stress, men det är ett projekt som jag tar steg för steg, precis som med nykterheten alltså. Det var kul att du tittade in en sväng här på eftermiddagen @vår2022, sånt uppskattas kompis.

Ha en fin kväll!

@Flarran Härligt att du delar med dig av dina tankar. Visst är det skönt när man märker att man tänker klarare och mår bättre och reflekterar över detta och förstår att det är på grund av att man avstått A en längre tid. Så är det för mig och jag är bara i början av min nykterhet. Ha en skön kväll.