Imorgon börjar min semester…25 dagar…så skönt! Vi har planerat en tur t Skåne på fyra nätter och även en tur t Västkusten även den på fyra nätter. Det är snart ett år sedan vår dotter insjuknade. Det sitter i kroppsminnet. Det allra allra viktigaste är att hon och övriga familjen får må bra i sommar🙏🏻 Vad jag vill under semestern eller önskar är att få vara här och nu. Att vara i stunden. Och att öva mig i att jag kan vara ledig utan att tänka på min dotter hela tiden. Det är inte det att jag är så orolig men jag vet att hon är ofta ensam/mycket ensam fast jag vet att hon som oftast hör av sig om hon vill ha sällskap. Mitt mål är att ta bort så mycket socker som möjligt samt fortsätta m planeringen kring fysisk aktivitet.

Men….en dag i taget….här och nu,,,,🙏🏻

Kram Alla❤️

@Varafrisk Jag önskar dig en helt underbar semester! Nu, nu, nu… Jag såg en gång en föreläsning där man tryckte på att orsaken till att så många mår dåligt är att vår skall är någon annanstans hela tiden. Bakåt, framåt, grubblande, problemlösande.

Överallt, utom ihop med kroppen där skallen ska vara. Just därför mår så många så dåligt. Just därför är meditation och mindfulness så hjälpsamt - det hjälper skallen att stanna kvar ihop med kroppen. Och allt man övar på blir man bättre på!

Kram 🐘

@Andrahalvlek Tack❤️ Ja, det är verkligen inte enkelt att vara i nuet. Och, man/jag behöver öva, öva och öva samt tillåta att det tar tid. Ge tid till meditation. Jag tänker att det är den vägen som jag behöver vandra för att få tyst på bruset🙏🏻

Kramar 🌺

Vill dela denna dikt med er. Den hade en kollega satt upp på whiteboarden när hon slutade på jobbet och gick i pension. Dikten var skriven på så sätt att på höger sida kunde man urskilja ett ansikte och på ögonlocket stod det ”Det är inte lätt att veta”

”En gång visste jag ingenting. Jag visste nämligen inte vem jag själv var. Jag trodde att alla andra hade rätt, att de var lyckliga och att det bara var jag som inte riktigt visste vem jag var. Jag visste inte vad jag ville, vad jag tyckte eller vad jag skulle bli när jag blev stor. Jag trodde att någon annan bestämde. Man jämför och provar olika kläder och olika roller. Allt man gör är pusselbitar i bilden av det som ska bli ens verkliga jag.
Så lång tid det tar att förstå att det är lika för alla. Att alla letar och provar hattar. Man handskas med det på olika sätt bara. Att hitta sig själv, eller det som med tiden ska bli sig själv tar många år. Det fina med att bli äldre är att man närmar sig det där som är ens verkliga jag. Ju längre man lever och ju mer man provar, desto mer sållar man också bort. Jag hoppas att jag blir riktigt gammal för jag undrar så mycket hurdan jag egentligen är. Där inne någonstans. Innerst inne. Hos mig själv.”

Kram fr mig🥰

Sov nog nio timmar i natt men lika trött när jag vaknar. Får inte ro inom mig. Känner stress. Stress inför så många måsten. Måste ha fysisk aktivitet i mitt liv. Jag vill och behöver det för min hälsa men känner hela tiden ett tvång. Vill verkligen äta bättre. Inte tycka att mackor är gott. Vill tappa iaf några kilon nu. Men hjärnan säger ” å vad gott m pizza, m glass, med än det ena än det andra”. Vill få hjärnan att sluta tänka på allt och alla.
Men framför vill jag få min älskade kropp till att bli lättare mer medgörlig. Jag fixade ju att bli nykter varför är detta så svårt?? Varför vill inte min hjärna jobba tillsammans med mig? Faktum är att jag tänker att jag behöver hjälpa min hjärna att skala av det mesta. Testa under en vecka. Vad kan jag förändra?? Släppa taget!

I tisdags pratade jag m min kuratorskollega vet knappt vad jag sa men jag gjorde det. Pratade även med min kollega som jag tycker har dränerat mig med negativt prat. Jag skrev t henne men kände någonstans att det landade inte så bra. Så jag bad om ursäkt och vi pratade länge. Jag kan fortfarande tycka att hon pratade mycket negativt vilket även jag gjorde men för mig var det viktigt att inte ha något som gnagde.

Jag vill inte gå i pension ännu men jag vill hitta något annat jobb. Jag vill ha fler möten m människor. Jag vill jobba med mer socialt utsatta familjer.

Jag måste släppa taget lita på att det ordnar sig. Har köpt flera klänningar m färg. Har inte velat ha klänning så gärna för jag har känt mig så tjock. Nu försöker jag se den färgstarka fina Varafrisk. Klippte håret väldigt kort i veckan och med mycket blonderade slingor. Älskar det! Sminkar mig inte så mycket längre med mascara och ögonskugga för jag har så tåriga ögon. Men…foundation, måla ögonbrynen, rouge och lackerade naglar…det förgyller.

Så jag övar och övar …skitsvårt…men övning ger färdighet eller??

Kram🌺❤️

Låter fint @varafrisk- jag har ju klippt håret långt 😊med mina extensions. Håret är så viktigt.
Kan man inte vända på det där med ”måsten”- menar att det är ju något bra att hjärnan signalerar att det här måste åtgärdas? Jag tänker ofta på att vi genetiskt är savann-människor. Samlargrupper var liv såklart var och är fullt av måsten- men också stor tillfredsställelse.
Man kan möta måsten antingen genom ”nej, det här är inget riktigt måste”- det går bort från måste-listan.
Eller så är det ett viktigt måste. Något som man behöver åtgärda. Det finns ju, vet vi som slutat dricka, en enorm tillfredsställelse i att göra det som måste göras.
Om man ser det som en helt rimlig del av livet.
Det blir ju en sorts självbestraffning att låta sig ständigt ”misslyckas” med sina mål. Fundera på vilken strategi som fungerade för att sluta dricka? Använd samma strategi för mat och motion, det är inte raketforskning och nu finns tid att laga goda sallader och hund att promenera. Du har lyckats- du kan. Inget snack om saken! Kram.

@Varafrisk Hej 👋🏼 Åh så roligt att läsa att du piffar med dig själv! Jag älskar att sminka & piffa själv så jag ville tipsa dig om en mascara som funkar superbra för rinniga ögon "Sensai 38 grader" - den kostar iofs 300:- men är värt det. Har hört att Idun har en liknade men den har jag inte provat. Gällande ögonskugga så har NYX "jumbo pencil" i flera färger.
Lägg en smal rand med en ljus penna nedanför ögonbrynet innan du målar brynet och en liten rand i inte ögonvrån om du känner dig modig. Ta en neutral och sätt ett streck på ögongloben och stryk ut den lite lätt. Välj en med färg vid respektive franslinje - den är slät och ger bra färg utan att bli för krämig eller klumpig. Superlätt att använda och kostar ca 100:-/st. Det ger världens lyft!

Slut på meddelande 📣
🩵

@Se klart ❤️Det var ju faktiskt riktigt bra att tänka så! Dvs det här är ett viktigt måste! Det är ett viktigt måste med motion och bra mat! Igår, trots motstånd, så cyklade jag ut i regnet ca 30-40 minuter. Kändes så bra efteråt! Jag vill fortsätta att inte lyssna t motståndets röst för att det ska mynna ut i viljans röst istället🙏🏻

@Carisie ❤️Vad kul med tips ifrån dig! Kanske jag inte riktigt hängde med i allt behöver nog läsa det några gånger. Googlade på pennan. Grejen är inte den att mascaran rinner men tårarna kan söka sig liksom lite uppåt på ögonlocket så ögonskuggan försvinner.

Kramar 🥰🌺

@Varafrisk Ah. Jag förstår. Grejen med pennan är att den sitter. Den fungerar lite som en barriär. Det är ju också så att även om mascaran inte rinner så är den delaktig i att föra tårarna uppåt via rötterna. En grej du kan prova är att måla som en "eyeliner genom att doppa en supersmart pensel i vaselin som då tjänar som en barriär mellan tårvattnet och skuggan. Ett makeupartist (jo jag var ju det en gång i tiden) om det kladdar i yttre ögonvrån under dagen - ta lite vaselin på ett finger och dutta en minimal prick där det brukar bli kladdigt. Men dra inte runt utan bara EN dutt.

Nu för tiden finns det ju fantastiska "setters" också. Jag har köpt en på Makeup Mekka, som fö har bra priser till mindre pengar.

https://www.makeupmekka.com/sv-se/produkt/set--care-setting-spray?attr1…

Oj vilken lång länk 🤦🏼‍♀️ Jaja.det är bara roligt att kunna hjälpa till 🙏🏼 Hoppas du har glädje av tipsen och vågar sätta färg på livet.

Kram ❤️