@Tombor Bra val! Jag tror också på längre uppehåll och det mår hjärnan också så bra av. Den får återhämta sig och komma i balans igen, liksom man själv. Att cykla och göra mer av bra saker är toppen! Fortsätt så!

Ha en bra dag!❤️

Lördag och en kväll framför Tv'n hägrar. Blev erbjuden att haka på till puben. Tackade nej även fast det var lockande. Tänkte på morgondagen och hur jag skulle må då och kom fram till att det inte var värt det. Det blir National Geographic istället för puben. Ha en fin kväll allihop🙂

@Jenny Hej Jenny! Kändes bra och det är ju inte svårt när jag väl bestämt mig. Däremot om det går bra en längre tid så kommer tankarna på belöning. " Det måste hända någonting " Då ligger en besök på puben nära tillhands. Kanske får acceptera att det är så? Det får dock inte bli för många glas öl/vin. Någonstans handlar det om att kunna lita på sig själv. Det går bättre men jag är inte framme vid målet! Ha det fint Jenny😊

@Jenny Det behövs så himla lite för att det ska tippa över till självanklagelser vilket det gjort idag. Drack verkligen inte mycket går och var hemma tidigt. Ändå tar det hårt.och sömnen blir en katastrof. Det har trots det gått väldigt bra att jobba. Supernöjd men min insats idag vilket förvånar mig eftersom jag inte kände mig så nöjd med mig själv. Jag har av någon anledning inte tyckt om mig själv på väldigt många år. Hänger delvis ihop med förhållandet till min dotters mamma. Jag tog på mig skulden för att det inte höll. Vet samtidigt att jag är en rätt schysst person intelektuellt sett men känner inte så. Känner ju inte dig men känner trots det förtroende för dig. Ha det fint😊

@Varafrisk Tack snälla😊 Det går riktigt bra! Jag har cyklat en hel del med min dotter vilket varit jätteroligt. Har för avsikt att fortsätta på min inslagna bana. Då kan jag utan några större problem avhålla mig från alkohol. Träning och alkohol är ingen bra kombination. Men båda dagarna under helgen har tankarna på alkohol funnits. Det finns där och jag vet att det inte behövs mycket för att det ska tippa över tiĺl alkohol. Känner mig nöjd med en vit helg. Hur är det med dig? Sköt om dig😊

@Tombor Du ska vara superstolt över en vit helg! Alkoholen fungerar ju på så vis att den vill få oss att dricka hela tiden, lura oss, manipulera oss men vi vet bättre och klarar man av att stå ut så avtar det. Fast det är tufft och det tar tid. Om man är på väg att dricka att inte kunna stå emot så har många använt sig av ”spela hela filmen ”. Dvs påminna sig om hur det blir när man dricker…jag tänker för din del…även om du inte dricker så du tappar kontrollen helt och hållet så blir du bakis och ångesten kommer…och ångesten vill man ju gärna slippa.

Med mig går det framåt…tränar…jobbar på med att inte hamna i för mycket tankar…kan bli bättre på sötfronten.

Ha en fin tisdag!

Kram🤗

Känns nästan dumt att skriva igen för det är alltid ungefär samma sak som avhandlas efter liknande situationer. Börjar ofta med att jag känner mig nöjd efter en bra insats på jobbet som jag fått beröm för. Då brukar jag passera systembolaget och köpa en flaska vin. Dricker aldrig ur hela utan brukar åka ner till puben och dricka 3-4öl och sen hem ofta i hyfsad tid. Till saken hör att jag nästan aldrig äter något innan jag tar första glaset vin. Det är uteslutande fredagar det handlar om med några få undantag. Dagen efter brukar jag vara låg och tankar på självanklagelser brukar komma som ett brev på posten. Fast jag vet och vetat under många år så tar jag samma beslut, alkoholen är verkligen lömsk. Har ändå gjort framsteg bl.a. cykelträningen har varit bra för mig. Deltagande i kyrkan har även det varit givande. Har insett att drygt 35 års alkoholkonsumtion har fått ett grepp om mig som visserligen är hanterbart men som också bidrar till försämrad psykisk hälsa. Har ibland undrat varför jag inte till 100 % vill sluta utan lämnar alltid dörren på glänt. En orsak är att jag är osäker på om jag klarar det och är rädd att misslyckas. Sen är alkoholen svår att tas med. Annars vore vi inte alla vi som skriver. Fortsätter kämpa på och göra så gott jag kan. Ha en fin lördag allihop😊

@Tombor Jag tänker att det är så det är och så har det varit för oss alla fram tills den dagen man kapitulerar. Historien upprepar sig gång på gång. Det är därför man bör spela upp filmen för sig själv före man tar första glaset för troligtvis är det samma historia som kommer upprepa sig. Tänker också att vi är många som också har velat hålla dörren på glänt eftersom det gör en möjlighet att få dricka…en dag inser man att dörren måste vara stängd till 100% och för evigt. Man vill helt helt enkelt må bra. Slippa ångest.
Du gör ju ändå en del förändringar t det bättre men det är fredagen som är lurig.
Känner du till HALT? Hungry Angry Lonely och Tired….det är väldigt lätt att dricka på dessa känslor. Testa och ät direkt när du kommer hem fr jobbet nästa fredag..vila…stanna i din känsla….vad känner du?

Ha en fortsatt fin lördag☀️

Kram🤗

@Varafrisk Jag har läst och tagit till mig det du skrev. Jag drack ingenting på 10 dagar och det var himla skönt. Igår blev det några öl på puben. Var hemma i tid och det var trevligt. Men! Det gav mig ingenting att dricka dom där ölen. Mår hyfsat idag och är inställd på att fortsätta fredagarna utan öl. Ha en fin lördag😊

@Tombor Åh Grattis till tio nyktra dagar! Det kändes ganska bra eller hur? Här på forumet brukar man säga att man ska testa tre månader först. Nu har ju inte du druckit varje dag men det handlar om kroppens möjlighet till att reparera sig.
När du drack i fredags hade du någon diskussion med dig själv först eller gick det på ren vana? Men skönt att du kom t insikten att det inte gav dig något. Det är ungefär som där jag befinner mig nu …äter snacks av gammal vana…smakar egentligen inget vidare så det måste jag sluta med!

Ha en fin söndag☀️Kram 🤗

@Varafrisk Jag ville ha sällskapet som är på puben,ölen var sekundärt. Det var trevligt men ölen gav inget mer än att jag blev trött. Ganska värdelöst! Känns faktiskt bra🙂 Ha det fint!

@Tombor Heja heja dig! Du fixar det! Du har sagt att du går t puben för sällskapet. Tror du att du kan fixa det men dricka alkoholfritt istället vilket kan vara svårt. Finns det någon annanstans du kan gå för att söka det sociala livet?

Ha en fin vecka☀️kram🤗

@Varafrisk Jag har engagerat mig i kyrkan. Är inte speciellt religiös men tycker om sammanhållningen och hur folk beter sig mot varandra. Bra och intressanta diskussioner. Hur är det med dig?