@Sattva Jag har aldrig lockats av utlandsresor. Har varit på några stycken, men själva resandet och logistiken tar så mycket energi att jag knappt kan njuta.

Funderar dock på att göra en så kallad hälsoresa till Portugal i höst. Det finns hotell med yoga, gym, löpning och allt möjligt annat på menyn. Resa själv. Bestämma själv vartåt jag ska gå och vad jag ska göra. Inga barn som dikterar villkoren, eller resesällskap som kan göra detsamma.

Jag är socialt kompetent och brukar skämtsamt säga att jag skulle få en betongvägg att snacka, så jag lär garanterat känna mycket folk på en sådan resa. Jag får suga på den karamellen lite. Behöver ju hundvakt i så fall.

Jag gillar att spontant varje morgon känna efter: ”Hmm, vad vill jag göra idag?” Idag regnar det, och idag vill jag städa klädkammaren och rensa garderober. Välbehövligt.

Kram 🐘

Efter första veckan med fortsatt sockerstopp, två buljongdagar och ökat rörelsemönster visar vågen minus 2,1 kg. Wow 🤩 Nu känner jag mig sjukt motiverad att fortsätta. Vad det gäller maten äter jag som vanligt, men lite mer frukt som mellanmål. Jag har just nu snöat in på nektariner och vattenmelon, mums 😋

Det ökade rörelsemålet känns i benen. Vet inte exakt hur min iwatch funkar men jag tror att det behöver vara lite fart för att den ska ge utslag. Alla steg på våra kissrundor räknas sannolikt inte. Vilket är bra eftersom dessa kissrundor, när lillprinsen ska lukta och pinka på alla kissfläckar typ, inte ger mig någon vidare motion. Jag försöker lära honom skillnaden på ut-och-pinka och motionera.

Kollar klockan nu och morgonens ut-och-pinka på 1.106 steg har inte gett utslag på cirkeln ”träning” alls. Vid sextiden på kvällen behöver jag kolla så att jag hinner fylla cirklarna innan läggdags, och det krävs som sagt lite tempo och kontinuitet för att den ska ge utslag. Igår åkte vi på upptäcksfärd till tre olika ställen och träningsmålet 90 min uppnåddes, och lite till. Idag tar vi det lugnt, men givetvis ska vi promenera på hemmaplan.

Slutligen vill jag ge er ett poddtips. Podden ”Berätta alltid det här”, som handlar om psykisk hälsa/ohälsa, nummer 164: ”Ulrica Norberg bryter tystnaden om importansen av tystnad”. Först - importansen? Vad är det för fel på det svenska begreppet ”vikten av”? Lite tröttsamt när engelska ord ska översättas till svenska, när det finns svenska begrepp.

Ulrica Norberg har skrivit en bok i ämnet, som jag ska leta upp. Hon tycker precis som jag att öppna kontorslandskap är ohälsosamt och hon föreslår en rad aktiviteter för att inrymma mer tystnad i våra liv. Det är under tystnaden som reflektion sker. Hon föreslår tex att alla möten ska avslutas med först 2 tysta minuter och sedan 8 minuter summering och plan för vad man ska göra sedan. Hon pratar om den viktiga ställtiden och att vi ska utmana oss själva och våra barn att lägga ifrån oss mobilerna etc.

Spontant har jag redan sen en tid tillbaka valt att inte ha något i öronen när jag är ute och promenerar med lillprinsen. För att vara här och nu med honom och ta in omgivningen ordentligt så att jag kan förutse vissa riskmoment (cyklister, springande barn, andra hundar). Det ska jag fortsätta med, styrkt av Ulricas ord.

Jag har också köpt ett par knallgula hörselkåpor som jag ska ha på mig när jag är på jobbet. För att freda min arbetsmiljö - det är ett jävla babblande bara några meter från mig. Den knallgula färgen på kåporna ska signalera ”låt mig jobba i fred”. Jag ska också prova några av Ulricas andra tips, tex sitta på en stol och bara glo 20 min/dag. En enorm utmaning. Jag får nog börja med 5 min och utöka efterhand. Kanske 3 min första gångerna.

Jag brukar ju skämtsamt säga att när jag är helt slut i skallen så skulle jag behöva sitta på en stol och fånglo en hel dag. Jag är nog inte helt ute och cyklar, men en hel dag känns övermäktigt. Kanske kan man skapa sig en tyst retreat på hemmaplan på annat sätt? Får suga på den karamellen lite. Det är ju just rastlösheten man behöver övermanna. Märka att man överlever.

Kram 🐘

PS. Sockerstopp-klockan visar 13 dagar idag, tjoho! Veckans utmaning blir stor 25-årsfest för yngsta dottern på söndag. Men jag laddar upp med vattenmelon, nektarin och vindruvor som komplement till prinsesstårtan.

Ja det där med babbel på jobbet är ett jäkla dilemma- vi ska vara på jobbet för att kunna prata och utbyta tankar, samtidigt som det är svårt att hinna med vårt jobb med för mycket babblande…samtidig som vi jobbar hemma två dagar i veckan för att ”slippa” babbel.
Jag har en arbetsledande roll så jag kan inte sitta med lurar, men däremot säte jag då och då till när det blir för snackigt om allt möjligt.,,
Ja jag har inte haft ”semester klart” det märks med än tydligt… grattis till sockerstoppet och minus på vågen, kram 😍

Hejsan! @Andrahalvlek, Tittar bara in på din sida för att se vad du pysslar med och ser att du är duktig och håller igång och tränar och brottas med sockermonstret liksom. Försöker själv att tänka på det här med småätande av godis och även kaffebröd som inte är det bästa för vikten. Mandelkubb och mjölk är nästan lite av en last just nu. Har även varit svinsugen på kokosbollar i flera dar alltså. Men som tur är så har min favoritsort av dessa inte funnits i nån butik i närheten som jag handlat mat i på ett bra tag. Det att man kan bli rätt beroende av alkohol i olika former är ju inget konstigt. Men att man ibland nästan är beredd att cykla en hel mil efter koksbollar är då lite märkligt egentligen. Så ibland är det då bra att man bara har ork till att sitta fånglo liksom.

Ha det gott kompis!

@Flarran Tack för att du kikar in! Njut du av mandelkubb och kokosbollar ett bra tag till. Något behöver du mata belöningscentrum med. Jag åt massor av choklad och glass när jag blev nykter, länge. Flera år.

Men nu när jag har varit nykter 4+ år så behöver jag göra slut med Sockermonstret, för att skona mina artrosknän. Jag vill ju ha en aktiv andra halvlek av mitt liv 🥰

Kram 🐘

Försöker läsa i kapp, främst om sockret, även om du lever ett på många sätt intressant liv. 😍

Vill bara säga att jag blivit inspirerad av dig flera gånger, både vad gäller mat och sötsug. Skulle inte klara just buljong som du gjort, men det finns ju annat att dricka de dagarna. Utom alkohol då. 😁

Du gör det bra, fortsätt så! Tack för inspo, som de lite yngre säger. 😅

Kram kram

Nu är vi på upploppet. Århundradets fest. (Nåja, lite överdrivet.) Yngsta dottern fyller 25 år och på söndag har vi fest. (”Inte kalas mamma, FEST!”) Vi har hyrt lokal, vi blir 50 totalt, smörgåstårta och prinsesstårta är beställd och ska hämtas vid två olika tider på söndag.

Storasyster har fixat tipsrunda och olika aktiviteter, vi har bokat levande musik, och inköp av frukt, chips, godis och dricka sker imorgon lördag. (Festen blir helt alkoholfri.) Klockan 11 idag hämtar jag hem dottern och sen är det fullt ös medvetslös långt in på söndagskvällen. Måndag morgon börjar jag jobba igen och årets sommarsemester är över. Känns helt okej. Jag har fått vila, upptäckt nya ställen, vila, umgänge, sol, bad, regn och ännu mer vila. Bra kombo.

I och med den här 25-festen inleds att vi ”bara” firar med kalas/fest när hon fyller jämnt, 5 och 0. Återstår att se hur det går, hon älskar att fylla år 🥰 Stå i centrum, få paket, ta emot alla gäster som kommer för hennes skull. Så här har det inte alltid varit. Hon var nog 10 år innan hon ens deltog på sitt eget kalas. Hon satt på övervåningen i huset och lyssnade på gästernas sorl. Ville inte delta. Man knappt tro att det är sant, man får nypa sig i armen för att fatta hur mycket hon faktiskt har utvecklats. Jag har köpt en vit fin klänning till henne, hon kommer känna sig som en prinsessa ❤️

Nu kör vi!

Kram 🐘

Vad du fixar och donar @andrahalvlek 🥰
Hoppas pappan drar sitt strå till stacken.
Och hoppas allt går som planerat! Skönt att du känner dig nöjd med ledigheten. Eftersom jag avslutade med mammas förkylning så ligger jag lite back- men har tid på mig + bokat in lite mer ledigt i augusti! Glöm inte att andas 🧘 Kram 🤗

@Se klart Mina barns pappa är snäll, men han är en jättebebis. Totalt oförmögen både att planera och betala tyvärr. Ingen nyhet för mig. Han hade inte ens fixat present till dottern 🤬 Hon fick fritt välja om hon ville vara hos pappa eller mamma dagarna innan kalaset för att slutfixa. Hon valde mamma. Jag tycker synd om honom, men han får fan steppa upp. Pengar är bara pengar, och jag är van att betala. Tyvärr. Men jag låter inte det smutsa ner känslan inför hennes kalas. På själva festdagen ska han få bära och kånka, diska och städa så han storknar!

Kram 🐘

@Andrahalvlek Vilken fest du ställer till med för din dotter som fyller 25 år! Wow! Det kommer att bli århundradets fest och din dotter får stå i rampljuset😁. Vilken festfixar mamma du är! Massor av grattis till din dotter🥳 och kramar till dig❤️

Tack alla ❤️ Just nu gäller det att hålla dottern i lugnt mood. ”Jag är så taggad inför festen!” Och det bästa sättet är att själv befinna mig i ett lugnt mood. Dagens sysslor ska betas av en i taget. Dansa, pausa, dansa, pausa. Tidig i säng för oss båda ikväll, imorgon lär jag knappt kunna tygla henne. Imorgon kväll får hon sova hos sin pappa. Han får samla ihop spillrorna, höra henne berätta allt om kalaset 2.000 gg. Jag ska tidigt i säng för att jobba måndag morgon.

Kram 🐘

Pust. Allt som skulle göras idag är gjort. Jag har plockat ihop lösgodis för nästan 200 kr utan att ens vara frestad att ta en bit. Jag har köpt vattenmelon, nektarin och vindruvor som alternativ till prinsesstårta imorgon. Jag äter frukt. Ingen tårta. Punkt. Min sockerstopp-klocka visar 19 dagar. Fler ska det bli.

Just tårta är en enorm trigger för mig. Det är sådant man bjuds på, svinsvårt att tråckla sig ur. Men att avstå tårta på ett stort kalas, när det finns alternativ, är lätt. Faktiskt. Min dotter bryr sig inte ett dugg. Och godis, chips och chokladbollar ska jag avstå också. Och lösgodis. Förstås. Popcorn är okej.

Nu hoppas vi att morgondagen går så smooth som jag har förutsett. Att planeringen håller hela vägen in i mål. Men uppstår gupp på vägen löser jag det. Huvudsaken är att dottern får glänsa och bli älskad som den fantastiska människa hon är ❤️

Kram 🐘

Nu på somrarna duggar stadsfestivalerna tätt i min landsända. I princip skulle man kunna besöka en stadsfest inom fem-tio mils radie varje dag vecka 27-31. Artister, öltält, knallar, churros, langos och roliga hattar. Tjoho! Not.

Kan inte komma på något tråkigare sätt att tillbringa sin tid. Faktiskt. Och det säger jag inte för att öltält och fyllskallar numer går fetbort, utan för att jag blir stressad av för mycket folk, krystat köpbeteende och känslan att man ska vara så jävla happy hela tiden. Mina sociala flöden fylls med den typen av bilder, och jag känner ingen fomo alls. Faktiskt. Jag har på djupet insett att jag inte vill uppleva någonting ihop med tusentals andra. Jag slipper delta. Tjoho!

Nu är kaffet snart urdrucket och dagens snudd på minut-för-minut-planering tar vid. ”Glöm inte stryka min klänning” har jag nog hört 20 gånger redan. Nu kör vi!

Kram 🐘