@Carisie Ja, det är ju faktiskt ett "gift".

Torsdag morgon. Ännu en god natts sömn utan alkohol. En sån här intensiv vecka går så mycket bättre att hantera nykter! Jag har inte direkt haft några lediga kvällar, så ikväll skall jag försöka ta hand om mig lite extra. Är glad och stolt över min goda start på vardagen.

@Påvägmothälsa God morgon! Fint att höra att det går bra att vara alkoholfri under veckan och att du sover gott. Skönt att du får en kväll då du kan ta hand om dig själv, njut!

Ha en fin dag!🌞❤️

@vår2022 Tack för raderna, det blev en fin dag och kväll, med omsorg om mig själv. Först fick hemmet lite kärlek med omhändertagande av disk och tvätt. Sen åt jag goda rester, och drack god alkoholfri dryck. Tidigt i säng, som jag tycker om att lägga mig i tid! Somnade skönt trött.

@Carisie Tack, och detsamma!!
Jobbade igår, men ledig idag. På fredagen blev det tre enheter på restaurang, inom budget. Igår blev det två enheter, också på restaurang, enligt budget. Idag är det full fart i trädgården. Återkommer senare.

@Carisie Så sant som det är sagt. Gårdagen blev utan alkohol, trots en maträtt som jag brukar dricka rött vin till. Det gick ju alldeles utmärkt och vinet är inte så nödvändigt som en kan tänka ibland. Facit för förra veckan är alkohol två dagar, och totalt 5 enheter. Nöjd med detta 🤗

@Carisie Ja, så väldigt skönt att känna så!
Trist att tiden gått för fort hos mamma, njut av de sista dagarna❤️
Arbetsdagen har varit mycket produktiv, och hektisk. Två ärenden efter jobbet, cykla hem, laga mat, vika tvätt, vattna, röja och äta ganska sent. Kvällarna blir inte så långa när en lägger sig tidigt. Även idag en dag utan alkohol, mår bra av det och glädjer mig över att känna så.

@Påvägmothälsa 👋🏼 Hej 👋🏼
Ja men vet ju aldrig hur länge man får behålla sina föräldrar. Min far dog för 3,5 år sedan och hade en del sjukdomsbagage men var ändå pigg och frisk (han blev 76). Min mor är 74 och har *peppar-peppar* noll sjukdomar eller krämpor. Promenerar en mil varje morgon - nästan så man blir irriterad 😂 Hoppas jag får behålla henne länge även om hon retar gallfeber på mig emellanåt 😂

Härligt att du varit så produktiv! Är det ett resultat av mindre etyl?

När jag kommer hem & ska jobba så är det bara en månad kvar på jobbet. EN! Sen är det nytt jobb & nya utmaningar 🙏🏼

Hoppas du får en fin tisdag
🩵

Onsdag morgon. Vacker höstdager med ljus himmel där jag skymtar det blåa bakom diset. Det skall ju bli varmt ikväll så vi gjorde om planerna för att åtminstone njuta av en grillkväll till denna säsong. Eventuellt får vi en middagsgäst som vi brukar dricka vin med, jag kollar redan nu att jag har gott alkoholfritt alternativ hemma. Som jag har skrivit många gånger tidigare så är det så mycket lättare att hålla föresatserna om jag har en plan sedan innan. Känner mig glad över att mina föresatser fungerar och att jag är övertygad i mina beslut just nu.
@Carisie - jag är nog alltid ganska produktiv men blir kanske mer motiverad om jag inte är trött av alkohol sedan dagen innan. Så mysigt att ha en mor kvar i livet😊 Båda mina föräldrar är borta sedan länge. Så spännande med nya perspektiv med nytt jobb. En månad är ingenting, den går fort!

@Påvägmothälsa Åh så fantastiskt det låter & jag kan relatera till att föresatser fungerar och besluten är övertygande.

Jag tänkte när jag gick och la mig igår att det här faktiskt fungerar för mig. Inte på ett sånt sätt att "nu kan jag lägga armarna bakom huvudet och benen i högläge och flyta med" snarare ett "benen i högläge och ha ögonen öppna och se till att styra skutan i avsedd riktning". Det kommer alltid att behövas ett visst mått av arbete för att nå sina mål. Men ett mål som alkoholfri/måttlig innebär ju inte att man når ett visst mål- snarare är det faktiskt resan som är målet i det här fallet. Vi gör resan angenäm genom arbete.

Ja jag älskar att min mamma lever även om jag vill strypa henne ibland pga medberoendet till sin alkoholist. Det är djävulsdans de luxe. Hon har kommit jättelångt på vägen men jag undrar ibland hur länge hon ska orka. 😦

Hoppas du får en fin dag - min em/kväll ska jag spendera på E22 mot hemmet och min make som jag nästan saknar ihjäl mig efter ❤️

Torsdag kväll. Ja, jag hade goda föresatser igår, men dem levde jag inte upp till. Jag delade en flaska vin med min partner istället.
Vad gjorde att det blev så? Vinet fanns hemma, jag var lite skör, det var underbart väder ute. Hur gör jag mig mer fast i mina beslut i fortsättningen? Inte ha vin hemma, inte "trösta" eller fira. Svårt. Men det går.

Det blev alkoholkonsumtion både på torsdag, fredag och lördag. Jag förstår varför, jag hade ju redan " trillat av tåget", men är irriterad. Nå. Det är bara att börja om, eller hålla i. Ingen alkohol igår, och ingen idag eller någon av arbetsdagarna. Suck!

@Påvägmothälsa God morgon ☀️
Trist att det inte fungerade som du önskade. Liten fråga: tänker du att det är dags för ett omtag? Köra en helnykter period & utvärdera? Du skriver att du redan trillat av tåget - upptäckte du det efter eller visste du det innan? Om du visste innan - hade du då kunnat strypa allt och nollat helgen "Bara för att"? Om du upptäckte det efteråt - finns det ett mönster eller tecken i ditt beteende eller i dina tankar som du kan vara uppmärksam på framledes?
🩵