@Amanda L Grattis till ett år👍🙌🥳❤️! Tack för din lista👍👍👍! Du är en källa till inspiration och jag hoppas du fortsätter skriva här, nu som gamling, och stöttar oss som ff kämpar samt för din egen skull såklart! Önskar dig en härlig söndag 👍🍀

@Ny dag Tack fina Ny dag. Känns bra att vara inspiratör. :) :) Jag fortsätter skriva och hoppas att det kan hjälpa någon. Jag vet att sluta dricka kan vara svårt, men ändå med tiden väldigt lätt....
När beroendet är borta, så är kampen försumbar... :)

@Amanda L Wow så imponerad jag blir av dig och sån glädje du förmedlar. Klarade du av att sluta enbart med stöd från detta forum eller har du även varit med i anonyma alkoholister.
Jag känner mig lite förvirrad över var jag ska hitta mitt stöd i min resa. Tycker om forumet, jag har lyssnat på A poddar och håller nu på att läsa boken Leva Nykter från Anonyma alkoholister. Kan känna mig lite stressad över var jag kan hitta stöd i min resa att bli fri från A.
Jag har varit utan A i 17 dagar och vill aldrig mer dricka det. Första veckan var jobbig men jag märker att jag mår bättre för varje dag. Tack för att du delar med dig av din resa.

@Ros Jag gick igenom Alkoholprogrammet här, läste Annie Grace bok Tänka klart, samt Skål tamejfan och Jag som var så rolig att dricka vin med. Men i övrigt har jag läst och skrivit här på Ah. Men allas vägar är olika. Tycker du inte att der räcker med AH så prova gärna annat också.
Böckerna tyckte jag gjorde att jag kunde förstå hur hjärnan och beroendet fungerar. Det var också till stor hjälp.
Lycka till!❤️👍🙏🏻

@Amanda L Grattis till 1 år, och nu ännu lite till! 🥳👍🎈😃

Du har gjort något fantastiskt bra, och det bästa är att du gjort det för just din egen skull. Det är du verkligen värd! 🤩

Samtidigt har du stöttat så många andra här på forumet, och jag är definitivt en av dessa. Jag är enormt imponerad. Tack! ❤️

Nu har det gått mer än ett och ett halvt år sedan jag senast drack och senast hade minneslucka och ångest en hel vecka…
Ändå hade jag svårt att sluta. Trots många liknande tillfällen… Jag hade inte klarat det utan AH och alla råd och all stöttning härifrån.
Något flera av de ”gamle” upprepade var att jag skulle ” lita på processen”.
Först förstod jag inte vad de menade, det tog tid att förstå, senare insåg jag att bli nykter inte bara handlar om att sluta dricka. Det är en längre process där alla ens erfarenheter, förhållningssätt och tankar kommer att förändras. Det är en livsförändring på väldigt många plan.
Ibland kan det kännas som man står still eller att alkoholen gör sig hörd igen, men alla motgångar är också en del av denna process.
Vägen är inte spikrak. Men för varje litet myrsteg kommer du framåt.
När du tittar bakåt kan du tydligare se allt du lärt dig, allt du förändrat. Hur svårigheter blivit övervunna och förhållningssätt blivit självklarheter.
Så länge du inte tar första glaset så går du hela tiden framåt.
Detta var en trygghet för mig, att även om jag inte förstod allt (eller ens mig själv ) så kunde jag lita på att processen skulle leda mig i rätt riktning. Och det gjorde den.
Så nu säger jag också det jag själv fick höra:
Lita på processen. 😀❤️

@Amanda L Grattis och bra jobbat! Jag litar också på processen 🙏🏼 När man väl sitter på tåget så är det ju en väldigt liten uppoffring att inte ta det där glaset.

Nu processar vi vidare 🚂
🩵

@Amanda L bästa du, det är så sant att bli nykter är en process och ibland har jag nästan fått blunda och bara lita på er som gått före. Denna ångest alltså, så brutalt det var att ta sig igenom den första tiden…men ändå så tryggt när du och andra visade vägen.

Stort grattis till nytt nya liv, du har jobbat på så bra din resa har inspirerat mig så mycket. Tack för att du delar med er och finns här med oss ❤️

@Amanda L Grattis till mer än 1,5 år!🥳. Ja, livet är som en enda stor process med många olika parallella processer som pågår och som påverkar varandra, men också är beroende av varandra. Ordet process betyder utveckling, att något förändras från ett tillstånd till ett annat. Processen är det som skapar värde i form av en produkt, och i detta fall tänker jag ett värde i form av tex nytt förhållningssätt till synen på alkohol och till andra livsområden i ens liv. En ny livsstil. Ibland krävs det att man lägger mer tid i en process för att få själva livsprocessen att fungera bra, som alkoholprocessen eller den inre psykologiska processen. Och även att det kan bli stopp i någon process och då får man ta en titt på vad som orsakar stoppet och laga eller smörja kugghjulen så att det inte skaver. Jag tror också att har man tillit till processerna, så innebär det att man tar en dag i taget, man har tålamod och acceptans, man har positiva tankar, man lyssnar inåt och då man kan också hitta vägen ut och framåt.

Ha en fin lördag och kram❤️

@vår2022
Tack för dina tankar, som alltid värda att fundera på! Just det sista tycker jag är viktigt. Tidigare hade jag alltid så bråttom och även att bli nykter skulle gå fort. Att förstå att det inte gör det och inte heller behöver göra det gav mig ett inre lugn. ❤️

@Amanda L Åh så glad jag blir att du läser mina inlägg 📄 det är lätt att tro att man sitter och skriver för sig själv ibland 😅.

Hoppas du haft en fin lördag
🩵

@Carisie Förstår vad du menar. Ibland skulle man vilja ha en gillaknapp som på Facebook. Bara för att enkelt kunna visa att man läst…
Här känns som man måste skriva nåt…