@åträtthåll Intressant upplägg 🤔 Jag slutade tvärt efter en karatefylla tidigare i år där min tanke var just att dricka måttligt efter två månaders nykterhet (drygt) vilket jag också gjorde under ca 2 månader. Sen slutade jag helt. Inte för att jag satt på vita knogar utan för att jag tyckte mig se igenom alkoholromantiken och har insett att jag (talar enbart för mig själv) har en tendens att dricka ofta. Det har kunnat bli 2-10 glas, utan att bli onykter, under en vecka vilket inte bara ökar frekvensen utan också toleransen och då ökar risken för en karatefylla.

Min intention är fortfarande att dricka nåt enstaka glas på speciella tillfällen men inget har dykt upp sedan midsommar som iofs blev nykter pga andras karatefylla. Jag är dock helt bestämd på punkten att om jag trillar dit en enda gång så täpper jag igen alkohålet för all framtid.
🩵

@åträtthåll
"Så - av egoistiska och enkla skäl så startar jag mina 3 månader om ca 2 veckor och innan dess kanske det blir 2 tillfällen då jag testar att dricka små mängder."

Tycker du har jobbat på så bra nu, du har redan klarat nästan 2 veckor utan ett "första glas". Förstår att du har ett upplägg klart för dig men tänk om blir så att du åker på din resa och känner: nej nu jävlar låter jag bli att dricka och fortsätter samla på nyktra dagar!

Tycker du kan hålla den dörren öppen med :)

(Kanske lätt för mig att säga så där eftersom jag är en person som absolut inte tycker det är roligt eller mysigt att "dricka måttligt" för mig är "ett glas" lika med kaos och brutal ångest)

@carisie @B.Å , jag förstår era reaktioner och tankesätt. Skillnaden hade egentligen bara varit att jag startat denna tråd senare så hade jag hoppat på 90 dagar direkt.

Jag kan dricka 2 glas och sen stanna, det går och det är därför jag startar tråden i ”förändra mitt drickande” och inte ”vara alkoholfri”, därför att jag inte helt vill utesluta att kunna ta ett glas ibland, utan jag vill kunna bestämma själv. Det har alltid varit mitt mål. Mitt problem sätter igång när jag dricker själv eller är i olika festsammanhang, därför kommer jag att ta 3 nyktra månader för att lära mig att vara i dessa situationer utan a i kroppen, för att fortsättningsvis (efter 3 månader eller mer) aldrig dricka själv eller bli så sinnessjukt full igen.

Självklart kommer jag inte dricka om jag inte vill eller har lust - jag kommer absolut inte göra det ”Bara för att”.

Jag hoppas att det finns utrymme för fler tillvägagångssätt på forumet och jag är fast inställd på att checka av mina mål och sedan sätta ytterligare mål efter det.

Jag kommer att fortsätta skriva och vara helt ärlig här med mina tankar, och därför delade jag det. Det hjälper mig väldigt mycket och att ni ifrågasätter är helt okej, jag vet att jag känner tillräckligt starkt för mitt mål för att klara det.

Ha en fin fredag 🍁🧡

Somnade 21 helt slut och trött, vaknade sedan 06 till larmet. Minns inte när jag sov så länge och i ett svep senast! Helt galet.

Nu är det fredag och morgonkaffet sippas på medan det är dimmigt och ruggigt ute. Mysigt ☕️🍂

Ikväll ska jag få träffa min brorson igen äntligen, (har inga egna barn så det känns extra speciellt med denna lillen) och så ska jag få klä upp mig för en utemiddag med sambo och familj.

Önskar er alla en glad nykter fredag och helg 🍁🧡

@åträtthåll Hej 👋🏼 Det var inte min avsikt att låta ifrågasättande - alla är olika och allt funkar inte för alla. Jag ligger under måttlig fast jag råkat bli alkoholfri på kuppen men vill inte ligga under alkoholfri eftersom jag kan tänka mig att ta ett glas vid festligare tillfällen.

Jag är uppriktigt ledsen om du uppfattade mig som dömande eller ifrågasättande - det är inget jag vill vara
🩵

@åträtthåll hej du! Åh vad tråkigt ifall jag lät ifrågasättande det var inte meningen. Jag hejar på dig och tycker du jobbar på så bra och är så glad att du är med oss här på forumet ❤️ har full respekt för att ni är många som kan och vill dricka måttligt och vi alla är olika. Det är det som är så bra här (tycker jag) att vi lär oss av varandra och din resa är lika viktig som min resa – vi stöttar varandra på vägen.

Önskar dig en härlig helg 🥰

@carisie @B.Å verkligen ingen fara, det var inte att jag tog illa vid mig!! Jag tycker det är bra att man delar vad man tänker helt och hållet. Jag vet att ni stöttar och jag känner det. Tack ❤️❤️

Söndag morgon med en kopp kaffe. ☕️ solen skiner och bladen på träden är sådär vackra som de bara är en gång om året, gula, röda och gröna. Snart trillar dom nog av 🙈

Älskar att sitta i köket och spana ut på gatan på alla andra människor som börjar sin dag! Ibland tänker jag ”undra om hen är bakfull, ser nästan så ut. Jobbigt!!” 😆 Det blir ju vad man lyckas göra det till men det är ju svårt att förklä en ordentlig bakfylla!😅

Tänkte lägga in några rader om just bakfylla som sporre så att jag aldrig glömmer känslan eller förfinar den när motivationen tryter;

- Huvudvärk så att det nästan ilar i hela hjärnan
- Snurrig känsla som att åka berg-och-dalbana, hastiga rörelser går inte.
- Plufsigt ansikte
- Skam i kroppen
- Glansiga ögon, äcklig smak i munnen
- Kläder och saker huller om buller från gårdagen.
- Illamåendet (min senaste fylla så spydde jag, usch. Den kommer jag aldrig glömma)
- Latheten, ligger bara på soffan och får absolut ingenting gjort.
- Vill bara äta, äta och äta. Allt som jag kommer över.
- Får direkt hjärnspöken och ångest.

Detta händer mer eller mindre varje gång och det är jag nog inte ensam om att känna igen mig i. Usch, blä!!

Vill aldrig mer bli full! Och med det önskar jag er alla en fin söndag!

Jag hade ett återfall i fredags som slutade i att jag mådde fruktansvärt dålig på natten samt hela dagen igår. Därför flyttar jag nu min tråd till ”vara alkoholfri” och sätter siktet på 3 månaders nykterhet med målet att ta en dag i taget 🍁🧡