@vår2022 Hallå vårfru 🧚🏻‍♀️ Hoppas du haft det härligt & njutit av hösten. I söndags var vi ute och fångade svampar. Jag hade spetsat in mig på trattkantareller i krispig höstskog men det blev gula i sensommarvärme 😂 Med det blev i alla fall svamp 🍄‍🟫

Imorgon är jag ledig och ska göra kåldolmar & baka kaka till avslutningsfikat på jobbet (de kanske borde bjuda mig*mutter - mutter*). 🙊

Ha en fin dag
🩵

@Carisie Godmorgon! Jag blir alltid lika glad av dina meddelanden och fina namn på mig, vårfru 🧚🏻‍♀️ med den gulliga fen, så fint😁. Det är verkligen en vacker höst och jag njuter av den. Jag har också hitta massor av kantareller på stugan, men inga trattisar. Hemma brukar jag hitta massor av trattisar vid denna tidpunkt, men det har nog varit för torrt, så får vänta lite till på att de ska dyka upp.

Skönt att du är frisk och på benen igen och kul att du hittade svamp! Kåldolmar är verkligen supergott, nu blev jag också sugen på att laga det. Har inte tillagat det speciellt många gånger, men äter mycket vitkål i alla former och tuggmotstånd😁. Asiatisk vitkålspanna är en favorit och i det finns det också köttfärs, ingefära, chili, vitlök, lök och sesamolja. Ja, vi har lite konstig tradition med att man själv ska bjuda på fika vid tillfällen som avsluta ett jobb eller födelsedag. Det borde vara tvärtom! Likadant när man städar som en galning, lagar mat och bakar och bjuder in för att fira sin födelsedag. Vid min senaste födelsedag tog jag och maken en löprunda med hundarna, åkte på dagspa, med först lunch, massage och poolbadande. Sen hem och åt skaldjur med alkoholfritt bubbel med film. Det var supernice och jag firade min dag på ett sätt som jag önskade. Bjöd sen senare hem familjen på middag också😁.

Ha en fin dag och vad spännande med att det nya jobbet snart startar!🍂🍄‍🟫❤️

@vår2022 Hej ☺️ Asså numer är 🧚🏻‍♀️ en vårfru... kommer aldrig att vara nåt annat heller 😂 Alla som använder den gör antingen fel för att de inte vet att de är en vårfru eller så använder de "vårfru" ovanligt ofta 😉☺️😅

Promenaden är fixad - sov som en 🪨 och var ärligt talat lite bombad när jag vaknade. Det var en hemsk kväll igår på jobbet. Jag var supertrött när jag kom hem men samtidigt så speedad att jag var vaken efter midnatt och "varvade ner". Så lite seg idag. Men nu stål bakning och matlagning på schemat. Jag älskar också kål 🥬. En av mina favoriter är ugnsgratinerad spetskål med "crispy chili oil".

Ja visst är det sjukt att man ska fixa & bjuda själv?! Jag har som tradition att vara utomlands på min födelsedag (januari) så jag har inte firat hemma sedan 1992 😱🙄. Går det ihop?! Jag är väl typ 39 år... kanske 41? 😅😅😅😅 Nä, jag är 53 - men ändå?! 😅😂

Nåväl... dags att greppa kål & kniv! Ha en fin dag. Kram!
🥬 🔪

@Carisie Ha ha! Så klart är en 🧚🏻‍♀️ en vårfru😂. Jag gillar den symbolen skarpt! Den påminner om min barndom då jag fascinerades av dessa sagoväsen och gärna hade velat vara en, nu är jag det på äldre dar😁.

Hoppas kåldolmarna blev goda och att kakan jäste sig hög. Sov gott!❤️

@vår2022 God morgon 🧚🏻 Ja då har jag helt ovetande gjort dig till en "mogen tingeling" 😅

Jag hade helt missat att du svarat mig 😳 Jag tycker att det är lätt att missa även om jag går in på omn@mnaden 🤔 Är det bara jag som tycker att sidan är svårnavigerad?

Ang kåldolmarna HERREGUD JAAA!! Det var så gott! Kakan blev väldigt uppskattad också! Fick blommor på jobbet också. Idag är jag bara ledig. Ledig! Vi har haft sovmorgon & löst Melodikrysset till frukosten och nu ligger vi i soffan och maken löser DN och jag skriver till dig. Solen skiner och vi tänkte ta tillvara den och ta en promenad i staden. Kanske Monteliusvägen - den är så vacker! Kanske äta middag i Gamla Stan eller så köpa lite grönsaker på nåt torg & gå hem och laga någon smaskig lördagsmiddag. Jag reflekterade igår över hur mitt icke-drickande genomsyrar hela får tillvaro igår kväll när jag frågade maken vad han ville dricka till middagen och han svarade "vatten blir bra" trots att andra alternativ finns. Det känns så skönt - en frid i tillvaron.

Hoppas du får en skön helg! Kram.
❤️

@Carisie @Carisie Vad fint, mogen tingeling😂❤️. Låter som att ni har en skön dag, från morgon till kväll. Skönt att du smittar över på maken om att inte heller dricka. Här dricks heller inget starkt, men maken klämmer gärna några 3,5 öl. Jag tänker att det ligger mycket slentriandrickande i det och även dålig vana. Tycker inte om när det luktar bärs om honom😂. Men han har inte varit på bolaget på snart tre år och köpt något därifrån och det är bra.

Jag har varit på en skön promenad i solen och skogen med min ena hund som behöver lite rehab för att han haltat lite, alltså att han får inte kuta järnet! Bara trippa fram😁. Den andra hunden är med husse och kutar järnet! Kollade efter trattisar och hittade litegrann, lagom till grytan jag ska sätta om en stund på långkok. Massor av smått är på gång så får vänta lite till.

Jag brukar kolla på ”senaste kommentarerna” och se aktuella inlägg. Ha en riktigt skön och mysig dag med maken! Kram🍂🌞❤️

@vår2022 Vad gör väl det?! Det blev nästan som en hejaramsa! 😂😂😂

Idag står hemmafix på schemat! Allt för att nyduschad krypa ner i renbäddad säng och sova in nästa vecka. Fläsklägg på spisen & gubben slipar ena gästrummet så det är taktiskt av mig att städa då flera rum renoveras - det blir ju bara en tvåa att städa 😂😂😂 Ska ordna lite bland sängkläder och vinterkläder och sälja samt ge bort till återvinning.Tvättar ett par maskiner tvätt 🧺
Skönt!

Igår var vi på långpromenad som slutade med restaurangbesök & häng ute på staden (nåja). Drack alkoholfri öl och spelade biljard. Var hemma kl 22 & STÖP i säng 😳😅 👵🏼 Blev ingen avstämning ... får ta igen det idag!

Ha en fin dag ❤️

@Carisie Ha, ha! Lite som låten Jolene men i stället Carisie, Carisie, Cariiiisie😂.

Visst är det skönt att rensa upp lite! Här har det först sprungits en mil, ska springa halvmara om några veckor😅.Sedan har jag också hemmafixat med städning av huset och byte av sängkläder som jag tvättat. Maken fick ta sin toalett, vi har varsin😂, samt groventrén, fylla på veden till brasan samt hundpromenaden. Det finns kvar av grytan från igår så behöver inte laga mat. Nu bara slappa i soffan med film och kika in här. Har en jobbvecka med deadlines, men känner att jag är i fas. Jag brukar tagga till när jag har mycket att göra och deadlines och kommer sedan att få det lite lugnare, så det känns ok!

Ha en fortsatt fin kväll!❤️

@Sattva Livet knatar på. Det ser bättre ut med vovven nu när han får ta det lite lugnare ett tag framöver. Han kommer att få en spruta en gång per månad som ska göra det bättre för honom. Tack för titten❤️

@vår2022 Hahaha... så roligt att du ville sätta melodin till den 🎶 Jag är nog mest lik upphovsmakerskan till låten än nån av de som sjungit upp den. De jag kommer att tänka på bara så här är Janis J, Jill J & Beyonce. 🤔 Olivia N-J och den svenska gruppen Cookies and beans också förstås. Men om jag ska dra "jag är lik-kortet" så är Eva Röse en ständigt återkommande kommentar 😅 Jag tycker hon är ursnygg så jag tackar & tar emot!

Jag har fått hundkärlek ikväll ❤️ Svärfar kom hit med min älskade lilla kamrat 🙏🏼 Golden kärlek! Den lilla primadonnan hoppade runt-runt-runt min make och viftade och fjantade. Sen fick hon syn på mig & då for alla mattor som konfetti runt tassarna på henne och hon gjorde nåt stunttrick och vände sig typ på rygg i luften för att landa i mitt knä. Som någon sorts stage-diving 😂😂😂😂😂 Kärlek det!

Nu ska jag krypa ner i min renbäddade säng och försöka sova. Börjar 9 imorgon så det är lite sovmorgon till nya jobbet. Hoppas du haft en skön kväll i soffan. Vi hörs! Kram! ❤️