@Varafrisk Våra fina tjejer ❤️ Det har bannemej inte varit lätt att räcka till, den äldsta har fått stå på vänt ibland. Men jag har verkligen ansträngt mig för att fylla även hennes behov. Och att se henne som vuxen kvinna med personliga egenskaper som imponerar på mig och alla andra, gör mig megastolt. Och den andra behöver mig mer, men gör också enorma utvecklingssprång!

Jag förstår att du inte orkar tänka på sockret för egen del, men att faktiskt läsa om det och se någon annan kämpa är en svinbra start. Det är för mig allt mer tydligt att det är samma missbruk, bara två olika droger. Och det är vår belöningshjärna som vi måste få att pigga på sig.

Kram 🐘

Idag blir det kyckling, champinjoner, curry, grädde och blomkål till middag. ”Kål är den nya potatisen” står det i boken. Skönt att äta något annat efter all julmat. Och tre matlådor har jag till senare.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Jag brukar också oftast skippa potatis, ris, pasta osv.
Ett annat tips är vitkål. Jättegod både rå och tillagad. En favorit är ugnsbakad. Har en kollega som brukar strimla o steka vitkålen som tillbehör itället för ris, pasta, potatis etc.
🌸🌸🌸

@Sattva Exakt! ”Kål är den nya potatisen” som Bitten skriver i boken. Igår åt jag blomkål, idag blir det gräddstuvad strimlad vitkål. Jag steker den mjuk i stekpanna, pepprar rejält, häller på lite grädde och sen får den koka ner sig lite. Supergott! Passar till allt. Kokosfett tog jag i kaffet också, ett bra sätt att få i sig fett. Fett mättar.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Kål är så gott och man kan göra massor av gott av det. Brukar göra en stor sats asiatisk kålpanna som räcker flera dagar. Strimlad kål och köttfärs med lök, ingefära, chili mm. Skära vitkål i stora bitar i långpanna, olivolja och salt på, i ugnen ca 20 min. Något som också är gott är brysselkål, koka och sedan på med olivolja och salt. Frysta haricot verts eller vaxbönor som bara kokas upp och får dra 5 min, olivolja och salt. Lite strimlad skinka och en röra av 1-2 msk cremefraiche och en äggula, salt och peppar som blandas med detta samt lite riven ost på. Det kan ersätta potatis, pasta och ris😁 och är både gott och nyttigt!

@vår2022 Tack för tipsen! Numer är jag ju själv i hushållet och kan laga mat som enbart passar mig. Laga matlådor på helgen och värma i veckan passar mig. Då har man alltid bra mat hemma!

Kram 🐘

Socker är förknippat med glädje. När vi äter socker frigörs glädjemolekyler (lite enkelt förklarat) detta gör att vi vill ha med lite som med alkohol. Lycka till med din kosthållning.

@aeromagnus Tack för lycka till, det lär jag behöva.

För mig blir det mer och mer glasklart att min beroendehjärna har hittat en ny drog, eller en nygammal drog snarare.

Jag har i hela mitt liv jojobantat, ända sen jag 14 år gammal jobbade i en servicebutik med smågodis bakom disk där man skulle plocka åt kunden. ”En sån, och en sån, och två såna”.

Men bakom disken hade jag fri tillgång eftersom jag ofta jobbade själv i butiken. Gick upp många kilon på kort tid. Gick ner alla kilon något år senare, gick upp igen efter några år osv.

I 41 fucking jävla år har jag hållit på så. Suck.

Kram 🐘