Idag ska jag köra 20 mil tur och retur. Att äta godis i bilen på långfärder är kutym. Jag har istället packat kylväska med äpple, clementin, vatten, lunchmatlåda och middagsmatlåda. Och grönsaker. Fast middagsmatlådan hoppas jag kunna äta hemma. Jag ska i alla fall inte pausa på bensinmackar och frestas att moffa choklad. Istället ska jag pausa på fina rastplatser och knata runt lite.

Kram 🐘

545 km senare. Pust. Hur 20 x 2 kan bli 54,5 mil kan jag inte svara på 🤣 Trött i skallen, men matplanen höll. Middagen äter jag nu kl 20.30 framför nyheterna. Snart läggdags.

Syftet med resan var att träffa kollegor som jag ska jobba nära framöver. Det dagliga sker på distans, men min plan är att åka dit en gång på våren och en gång på hösten åtminstone.

Det är alltid bättre att träffas IRL åtminstone inledningsvis. Jag visar min goda vilja genom att göra mig omaket att resa dit. Det kändes bra, vi ska nog lira bra ihop.

Kram 🐘

@aeromagnus Frukt som mellanmål blir det oftast. Det går bra med sockerstoppet, appen visar nu att det har gått 17 sockerfria dagar, tjoho! Nyckeln är att planera, handla och tillaga matlådor på helgen så att jag har mat för hela kommande vecka. Två rätter vill jag alternera mellan.

Igår tillagade jag örtkryddad kyckling som jag stekte och rödbetor med rivost gratinerad i ugn. Till det grönsaker. Alltid grönsaker, och börja med att äta just grönsaker. Idag ska jag tillaga köttfärsbiffar med gratäng gjord på färsk broccoli, äggstanning och ädelost. Till det vitkålssallad.

På onsdag ska jag dessutom bjuda min yngsta dotter på middag så jag steker lite potatis och morötter till hennes köttfärsbiff. Av 500 g blandfärs gör jag fem stora köttfärsbiffar. Kryddar köttfärsen med vad jag har lust med för stunden. Sås är inte nödvändigt, det tycker varken hon eller jag. Hon tar ketchup till all mat, jag köper nog en smaksatt fraiche.

För första gången på typ två år så har jag blivit rejält förkyld - hosta, snuva, halsont och feber. Så jag har rensat kalendern på allt som inte måste göras och jag ska sjukskriva mig mån-tis. Ligga i tv-soffan och glo mig trött på tv. Men eftersom jag bor ensam så måste hunden rastas korta stunder, och mat måste jag ju ha. Vill inte falla i hämtmatsträsket igen.

Så det blir korta stunder ”jobba”, sen vila en längre stund, sen ”jobba” lite osv. Just febern är ju förlamande. Man förstår varför det är en sådan verksam mekanism, man blir verkligen helt slut över minsta lilla ansträngning. Jag har värk i hela kroppen dessutom, vilket jag tror beror på febern. Jag har sällan feber, så lite fascinerad är jag. Jag har ett synnerligen gott immunförsvar, men ibland behöver det jobba också. Besöket hos mamma idag har jag förstås ställt in. Hon får hia sig.

Kram 🐘

Krya på dig @andrahalvlek och vila dig i form, men utan brådska.
Så duktig du är med att laga och planera. Har ätits färsbiffar här med i helgen- tillbehör blev bakad spetskål toppad med parmesan sista tio minuterna.
Jag kör ju endast protein, grönsaker, men det går riktigt bra. Sockerfri (förutom några bär..) på tolfte dagen nu!
God bättring 🦋