Hej jag är ny!
Nu är jag trött på att varenda helg går ut på att dricka så att man får sig ett rus.
Jag tror att jag haft en fylla varje helg i 35 år! Och då menar jag Fredag Lördag Ibland Söndag. Även långhelgerna blir det nästan varje dag. Semestern blir lika så varje dag.
Minutiöst planerat så att man kan köra bil fram åt Lunch dagen efter…
Hoppas nu att jag på detta vis skall komma ur detta.

Jag har ca 10 kilos övervikt som jag behöver bli av med och funderar på att skylla på detta. Tror ni att det är en bra idé eller "räcker" det inte som skäl. Ni vet,,, alkohol innehåller ju massa tomma kalorier och jag äter ju mer snacks när jag dricker osv... För er kan jag ju säga som det är att det är ju vinet som gjort att jag gått upp i vikt. För det är ju så mycket "bättre" och mindre konstigt att dricka mycket vin om man som jag "gömmer" det bakom fin och lyxig mat, goda ostar och små "tapas". Att jag sedan ligger i soffan och äter glass ur paketet innan jag går och lägger mig gör ju inte saken bättre. Fy fabian jag låter ju förskräcklig, men det är tyvärr sant. Har vaknat bakis flera gånger och hittat tomma glassbyttor utan att jag kommer ihåg att jag ätit. Skammen är ju blytung när barnen sedan undrar var deras glass har tagit vägen. Hmm, har aldrig sagt detta till någon och känner att jag blir alldeles gråtfärdig när jag skriver...

Paron

Övervikt är ett skäl till att inte dricka och är dret alkoholen som är orsaken så dubbel vinst.
Förresten det är trippel vinst du slipper ljuga, det är sant som du säger man går upp invikt av alkohol + att man inte blir så noga med vad man stoppar i sig när FYLLE HUNGERN Slår till.
Kämpa på!

Dompa

Så hur går tankarna nu? Två dygn kvar tills majoriteten av vuxna och tonåringar i sverige tar sig en redig blecka. Anar att många sätter igång redan imorgon. Har du bestämt dig, blir det vitt? Gräddvitt? Eller en fylla i gammal fin tradition?

Själv kör jag nyktert. Men jag ska ju vara med folk där nästan alla vet att jag är alkis :). Ska dock bli intressant då det är min första fest sen jag blev nykter. Hade gärna struntat i allt...men barnen vill fira midsommar.

Ha det gott. Vi hörs/R

Paron

Jag har inte bestämt hur men jag kommer inte att gå till Bolaget och inhandla för en 3 dagars, utan den butiken får vara för min del.Kan bli att jag går till Bolaget och handlar åt Frugan om hon ska ha hem nåt.
(en prövning det med!) Men den klarar jag.
Jag har heller inte planerat någott drickande, där emot har mina tankar lutat åt hel vitt.:-)
Gräddvitt kanske men ingen katastråf i så fall;-/

veligt svar, men jag kommer att bestämma mig vid sittande bord :-I

Kämpa På Vi Hörs

zoth

Visst är det jobbigt att tänka en hel månad framåt. Fast jag tycker att självhjälpsprogrammet här verkar vara bra. I dagboken kan man ju planera en vecka och faktiskt tänka igenom lite hur man tänker sig sitt drickande.
Men ja, man vet ju hur det kan bli också. Man lovar sig själv osv.

z (som har planerat en näst intill vit midsommar)

zoth

Många kommer att vara riktigt fruktansvärt bakis på fredag och lördag morgon, eller hur?
I skrivande stund så försöker jag föreställa mig annat för min del. Kanske göra något tvärs emot annorlunda för en gångs skull. Att gå ut en promenad/jogga och faktiskt tänka på att man skulle kunnat varit sinnesjukt bakis istället.

Känns bra att tänka så. Just nu i vart fall.

Jag försöker också tänka på lördagen. Ska ut till landet där hela dagarna går ut på att förbereda för eftermiddagens drink(ar) före maten, "laga-maten" vin och "vin-till-maten" och "vin-till-osten" och ett sista glas på verandan (för det är ju så härligt att sitta ute på sommaren...) Undrar lite vad jag ska göra nu av all tid? Men tänker som du att jag kan ju göra massa saker om jag bara mår bra när jag vaknar. Tar alltid med mig massa böcker som jag inte läser för att jag har så´n ångest.... Tänk om jag kunde vakna helt utsövd och fräsch och sätta mig med en kopp kaffe och boken innan de andra vaknar, vill, vill, vill, men kommer jag klara det?

Paron

Det är klart du klarar det.
Tag en dag i taget men ha ett längre perspektiv.

Kämpa på nobba drickat i midsommar!

Dompa

Bakis Paron? Eller fixade du det? Gräddvit? Min midsommar bestod av säkert två liter läsk...ungefär lika mycket som jag annars får i mig under ett år. Kändes ok att vara nykter...men jag såg att en del i sällskapet blev en smula illa berörda av min nykterhet...så det blev tidig hemgång. /R

Paron

VITT
Ingen bakfylla här det blev bara Lättöl och läsk.
Liksom för dig vart det lite undran från övriga, men så gott som från alla var det positiva reaktioner.

Kanon att det gick bra för dig. Grattis till ennu en framgång:-)

Fast förädarhjärnan var framme ett par gånger och talade om för mig att jag var en riktig tråkmåns som inte ville vara med och dricka.

Jag tror att vi klarat av ett av dom tuffare målen när det gäller att tacka nej:-)

Stigsdotter

...det låter att kliva upp innan de andra vaknar och sätta sig en stund med en bra bok. DET är kvalitetstid!!!

Paron

Snart är den här SEMESTERN!! Och då kommer nästa prövning.
Nu när midsommarfrestelsen är över så kommer nästa prövning Semester.
Det känns som en angenämn utmaning men med en gnutta fruktan för att det kommer att bli tråkigt.

Det var en halåa på Svt Som för många år sen en regnig sommar sade lite ironiskt på rimm:
HÅLL UT SNART ÄR SEMESTERN SLUT.

Hörs/ ;-)

Dompa

"Håll ut, snart är semestern slut". Nej, allvar; Denna semester ägnar du dig helt enkelt åt att bygga upp kroppen och psyket. Vad vore poängen med att sitta där med en grogg i sommarnatten och lyssna på "Allsång på skansen", gräla lite med frun, vakna med ångest och bara se hur kaggen växer?

I år gör vi de "barnsliga" saker som vi gillade att göra innan drycken tog över. Kommer du ihåg hur låånga barndomssomrarna kändes? Tror det beror på att vi lyckades pressa in så mkt välmående i dem. Så många minnen...som ej innefattade en grogg i handen.

En tanke bara. /R

Paron

Långa sommar dagar och kvällar komr man i håg!
Man kanske ska ställa väckar klockan på semestern och skälla på tidnings budet att han hon är sen. Nä inte så tidigt men skapligt tidigt komma upp och njuta av att vara ledig.
Kan bli en del av det nya livet.... Nu när man inte ska vara bakis varje dag på semestern.

Vi hörs//

Paron

Nu har den börjat semestern alltså!
Känns lite tomt med bara ett par lättöl i kylen och en kopp kaffe i näven så här en kvart in på årets semester.
Suck!
I dag känns det motigt, är även rätt så sliten.

Hörs/

Stigsdotter

...med det vanliga semestertempot, alltså med glas i näven till minsta lilla sommartilldragelse som måste firas med en drink ;-) Håller med dig, det känns tomt! När det är varmt och skall lagas sommarmat blir jag sugen på gin & tonic med syrlig citron. Men. Jag har insett att det går lika bra med GT utan G!

Hoppas det känns bättre imorgon (idag!)

Paron

Vist det känns bättre i dag. Det blev en lättöl. Duger bra det med!
Ju mer man kommer till insikt,så är det korta välbefinnandet med fyllan inte värt den jämförelsevis långa återhämtningen (bakfyllan) värt det.
Det får duga med Fanta Cola Lättpilsner mm.
Känns ok !

Det var ett stort och starkt förädarspöke som var och hälsade på i går.

Ska testa GT utan G i morgon tror jag!

Tack för tipset;-)

Paron

5:te semesterdagen och det känns bra!
Härligt att vakna Klar i knoppen,ingen bakfylla och inga funderingar på vad som hände eller sades i går!
Hade jag inte gått med i forumet hade jag inte klarat detta.

Kämpa Nu på alla där ute i Semesterfrestelserna!