Idag känner jag mig faktiskt ganska pigg. jag är glad, motiverad, pigg, etc. en skön dag helt enkelt.

Men hur ska jag kunna låta bli att dricka imorgon och på lördag? jag dricker inte kolossala mängder, kanske runt 5st starköl vid varje tillfälle. jag gör inte bort mig eller så. men jag vet att jag under söndag, måndag och en bit in på tisdag kommer att känna mig trött, deprimerad, orolig, omotiverad, ångestfylld och osocial.

det är inga som helst problem att låta bli alkoholen under veckodagarna. men när fredags- och lördagskvällen kommer så kommer suget. blir lite irriterad om jag inte får dricka. kvällen känns nästan lite bortkastad om jag inte får dricka några öl. det har helt enkelt blivit en vana under åren.

hur kan jag låta bli? jag vet att mitt problem inte är av det största slaget. alkoholen har egentligen inte medfört några större problem för mig mer än att jag känner mig mentalt ur form i 2-3 dagar efteråt. men jag tycker inte om att känna så. samtidigt är vanan väldigt stark har jag insett.

vill.sluta

Får snart byta nick till"SUN UP".
Vad avis jag blir på hur duktig och kreativ du varit.
Det sporrar mig ÄNNU mer att lämna A.
Jag fick ju ett tragiskt återfall igår, men vafan .
En repad skiva hackar ju lite.
I min skiva finns det en del repor.

Men keep up the very good work.
Grattis till insikten, visst är det en skön känsla?
/A

sundown

Ja, det är en skön känsla. jag har upptäckt att jag har mycket lättare att le numera, på ett ärligt sätt. istället för att tvinga upp mungiporna när man träffar folk så går det nästan av sig självt. jag har även igår och idag sökt mig till folk istället för att undvika socialt umgänge. mycket bra!

de få gånger jag har lyckats forcera mig igenom en nykter helg så har det varit ganska tungt. jag har varit irriterad över att inte ha fått mina öl. sen när måndagen kommer så har jag nästan förväntat mig underverk. "nu när jag har kämpat mig igenom en helg så MÅSTE jag vara dunderpigg". När jag trots allt är trött på måndagsmorgonen så har jag därför alltid tänkt "ja, men jag är ju trött ändå! Kan ju lika gärna dricka." och nästa helg så är det igång igen. Jag försöker förklara för min hjärna att "visst är man trött ändå, alla är ju trötta. det är ju mänskligt. men du mår ju trots allt MYCKET bättre!".

Återfall ja, ge inte upp. en dag klarar du det. :) huvudsaken är ju att man inte ger upp. sen om man faller en eller tusen gånger på vägen spelar ju egentligen i slutändan ingen roll ...

har du testat att ringa alkohollinjen? jag ringde dit förra veckan och hade ett väldigt bra samtal. kollade på klockan och såg att det hade gått 70 minuter när vi la på. det kändes som fem minuter.

höst trollet

När vi går där i alkoholdimmorna (skit samma av vilken sort) Inbillar vi oss att "alla andra" har det SÅÅÅÅ bra..
Det är bara "stackars jag" som har problem (och givetvis därför måste ta ett glas..)

Det egentliga problemet, är att ALLA, periodvis har ett liv de tycker suger..

Jag tror att vi har fallit offer för alla fictions, dokusåpor etc som vi tittar på..
Inte ens "reality-serierna" är på "riktigt", utan hopklippta, för att vara lagom kittlande för en stor publik..

ALKOHOLLINJEN! bra att du tar upp den! En räddningsplanka, när man bara MÅSTE få H ÖR A vissa saker.. inte bara läsa på forumet.. ;-D

Vet du föresten varför jag tycker att forumet är så bra?
Jo, för at vi alla, är EXPERTER!

Vi må kunna ljuga, slira på sanningen, slå blå dunster i ögonen på både "myndigheter" och nära & kära..
MEN, vi kan ALDRIG ljuga för en annan alkoholist! ( du vet, Been there, done that & bought the T-shirt...)

Håll dig flytande vännen! / kram trollis

sundown

håller med dig, speciellt idag med sociala nätverk som facebook. har man tvåhundra vänner på facebook där hälften av dem skriver ett inlägg i veckan om att de gör något roligt så får man 14st inlägg om dagen som lätt får en att tro att _alla_ andra gör en _massa_ roliga saker _hela_ tiden. och så är det ju inte. alla har ju sin vardag och sina egna problem att brottas med ...

alkohollinjen var bra faktiskt. han jag talade med var väldigt trevlig men samtidigt väldigt rättfram och ärlig. vågade ställa tuffa frågor som man inte kunde slingra sig undan ifrån. :)

Han sa dessutom en väldigt bra sak: "Istället för att du väljer att inte dricka så kan du välja att göra något annat istället. Då känns det inte lika negativt.".

höst trollet

Känns igen, kanske därför jag ratar fb..?
Alla dessa "bilder" av "å-så-levde-vi-lyckliga-tillsammans"..(BULLSHIT!!) Alla stylade kök och vardagsrum.. Alla "tjejträffar" (med KVINNOR som är 50+?) med "cupcakes", mingel och det obligatoriska vinglaset..
Att få komma över på "bara" en kopp kaffe, en tisdagskväll, utan att ha ringt först, anses som ett grovt övertramp av deras etikettsregler..

Dvs, de har inte hunnit städa, diska, pynta..
Ha det/ trollis

sundown

torsdag, arbetsveckan börjar närma sig sitt slut. och det har varit en riktigt bra vecka! Tänkte summera lite här för min egen skull. Skulle man en dag bli sugen på öl igen så kan jag alltid läsa här om hur jag mådde efter en tids nykterhet (12 dagar idag!).

på något sätt har jag lyckats fokusera på alla det positiva effekterna istället för att tänka på att jag trots allt är mänsklig och att humöret och energin går upp och ner, även om man är nykter.

jag har varit betydligt mer öppen gentemot mina kollegor och medmänniskor. mer stresstålig, lättare att ta tag i mindre roligare saker, lättare till skratt, mer inkluderande, hakat på, tagit mer plats. inte lika rädd för att synas och höras. ingen grå, tung sinnesstämning som sätter stopp. och belöningen har kommit ganska fort! folk är gengäld mer öppna och inkluderande mot mig.

det verkar som om att min "sociala fobi" måste ha varit alkoholinducerad. Har även under flera år trott att jag har lidit av dystymi, men även dessa känslor är nu mer eller mindre borta. jag känner mig lugn och nöjd! Veckodagarna känns inte längre som en tom, grå, meningslös transportsträcka till fredags- och lördagskvällen.

jag börjar nu sakta men säkert att inse att jag har helt enkelt inte haft energi för andra eller mig själv på grund av alkoholen. och nu börjar det sakta men säkert att släppa ... jag var t.o.m på en föreläsning häromkvällen vilket jag aldrig hade orkat vanligtvis!

Min fru har varit på väldigt bra humör dessutom. Det märks säkert mer än vad man tror. Min energi förra helgen märktes av ganska tydligt då min fru flera gånger sa saker som "Oj, hur orkar du? Vad pigg du verkar vara!". I söndags kommenterade hon lite i förbifarten "Du drack ingen öl i helgen??". Men jag tror inte hon gjorde kopplingen riktigt och jag lät det vara. Den här helgen kommer hon definitivt börja undra när jag återigen hoppar över ölen.

snart helg och det känns lovande. kommer dock att ringa alkohollinjen imorgon för en återkoppling och lite extra motivationsboost inför helgen.

höst trollet

Grattis, du har kommit en bit på väg!
Bra att du skriver, för ibland sviktar motivationen och den lille mannen med klövar horn och svns som sitter på axeln, försöker ta över med ett: "Bara ett l i t e t glas.. Du har ju varit nykter så länge nu...

Härligt att se, att du lyckats se alla positiva fördelar med att vara nykter ;-D

kram / trollis

Mammy Blue

Läst i denna tråd nu, och fick en aha- upplevelse. Igen. :-) Blir många här i detta forumet.

Det verkar som om vi helgalkisar har svårt för att inse att vi har problem, och de gånger jag har försökt ha vita helger, så har det alltid blivit grinigt och surt, jag har saknat ölen. Men kan skillnaden ha varit att då har det varit andra som har bestämt att jag ska vara vit? Olika saker som medicinering, bil- utflykter, barnens "hittepå" etc, det har inte varit JAG som har bestämt att JAG inte vill dricka?

Kan bli kul att följas åt på forumet, vi sitter i samma båt. Fredag för dej nu, jag jobbar lördag, söndag, måndag, så jag har "fredagskväll på måndag kväll. Tänk att det blir mycket roligare att vakna utan baksmälla, pigg och glad med massor av energi som inte går åt till att förbränna A och reparera skadorna i kroppen.

Stigsdotter

Om du någon gång skulle tvivla så går du tillbaka hit och läser allt du vunnit, det riktigt strålar energi ur dina inlägg! Tänk vad mycket tid vi slösat bort på att dricka. De där allra första gladkänslorna och avslappningen och allt vad det nu är när vi tar ett glas finns inte på riktigt! Vi vet ju det egentligen.

Vad skönt för din fru med sovmorgnar! Det är så trist att gå upp medan den andra ligger kvar och är bakis från gårdagen och liksom aldrig vill komma igång med dagen!

kanske en dag...

Hej!
Känner igen mig i din historia och dina tankar. Jag befinner mig nog just idag och kväll där du befann dig för två veckor sedan. Blev motiverad och tänker inte dricka vinet som jag har hemma ikväll. Det blir aldrig bara två glas och känslan över att slippa ångesten, tröttheten som du beskriver måste ju vara värt det. Jag har problem med drickandet framförallt på helgerna men dricker nu sedan en ganska lång tid tillbaka i veckorna.
Tack sundown för du fick mig att våga skriva något här på forumet. Har "tjuvläst" länge! :-)
Heja dej!!! (och alla andra förståss)

Mammy Blue

Jag är också ny här, har klarat min första ledighet utan alkohol, och är jätteglad över det stöd man kan hitta här i forumet, så läs, läs, och framförallt var glad och stolt över att du kommit till insikt och VILL göra något åt din situation, Du är på rätt väg!

sundown

var inne på systembolaget precis. och köpte alkoholfritt! det har aldrig hänt tidigare. kassörskan, som kände igen mig, tittade på mig, log och önskade mig en trevlig helg. :)

idag har jag ett litet sug faktiskt, gästerna kommer strax. hade varit så gott med ett glas öl innan. men det struntar jag i! jag vet att om jag dricker nu så kommer jag att ångra det imorgon när jag vaknar ... hur ofta har jag inte tänkt dagen efter att "det var inte värt det!"? allt för ofta ...

nu kör vi, nykter helg nummer två har nu börjat!

mammy blue och kanske en dag, välkomna! :)

fina beslut, sundown! Bra jobbat! Det har väl aldrig hänt att man dagen efter en nykter kväll önskat att man druckit kvällen innan eller? Absurd tanke. Men tvärtemot har man önskat många gånger.

vill.sluta

Skrriv och berätta om vilken skön känsla det var att en lördagsmorgon vakna i tid, UTVILAD! (vilket jag hoppas att du är)
bra gjort!
/A

sundown

Kanske en dag, "Blev motiverad och tänker inte dricka vinet som jag har hemma ikväll. Det blir aldrig bara två glas och känslan över att slippa ångesten, tröttheten som du beskriver måste ju vara värt det."

bra jobbat!! Ja, det är värt det! Jag hade ett litet sug igår efter öl innan gästerna kom igår, och även under tiden. Jag har öl i skafferiet så det hade gått att ordna, men jag bestämde mig för att låta bli det. jag korkade upp en alkoholfri öl (ska inte propagera för mycket för det, har lärt mig att vissa får ett alkoholsug av det. för mig gick det utmärkt) och det gick över. sen när jag la mig så kände jag mig riktigt nöjd! Att kunna lägga sig och vara så där härligt trött och veta att man kan hoppa upp ur sängen nästa dag utan att må som en sönderstampad iller.

Min fru ligger och sover, jag är uppe med barnen och ska snart börja baka, städa och förbereda inför kvällens nya batch av gäster och det känns bara kul! ryser vid tanken över hur det hade varit en "vanlig" lördag. Visst hade jag gått upp ändå, men jag hade varit trött och ångestfylld. det hade tagit mig minst en till två timmar innan jag hade piggnat till tillräckligt för att kunna börja med dagens sysslor. Hela dagen hade känts som en pina. och för att orka med gästerna ikväll så hade jag fått korka upp ett par öl igen. helt galet. :)

Santorini, "Det har väl aldrig hänt att man dagen efter en nykter kväll önskat att man druckit kvällen innan eller? Absurd tanke. Men tvärtemot har man önskat många gånger."

Det är så sant så. T.o.m innan jag började fundera över mina dryckesvanor så kände jag mig alltid nöjd om jag av någon anledning inte hade druckit kvällen innan. men längre ner än så damp inte polletten.

Mammy blue, "Jag är också ny här, har klarat min första ledighet utan alkohol"

grattis!! hur känns det idag? :)

vill.sluta

Underbart! :) Är återigen så nöjd över att jag inte drack en fredag! Hur mår du idag?

Dompa

Som alla skriver; Det är tuffast i början...fejsa folk/gäster. Se dem dricka. Sitta framför TV:n och bara vilja spy åt innehållet eftersom man på nykter kaluv ser hur infantil den sk. underhållningen oftast är.

Sen blir det lättare...och tyvärr är det då man verkligen ska se upp. När man har invaggats i den där säkerheten. " Men jag har ju inga problem, ett par glas kan jag ju ta". Jo, tjena...en del av oss kan inte det. Men nu är du inte där än.

Nu är du i början av din resa och du gör ett djävla bra jobb! /R

höst trollet

Håller med Dompa, BRA jobbat.. Nu är det bara resten kvar.. ;-D

Simma lugnt mina vänner!
Ha en nykter och trevlig helg / trollis

vill.sluta

Lite ågrän över att jag tvunget skulle peta i mig dessa folkisar. Men men.
Pigg och kry nu idag i vart fall!
Skall rodda med föreningens städdag i detta trista väder.
Upp till kamp alla ni säkra. Själv borde jag vara säker......
Men så precist som Dompa skriver.....när det gått en tid, ja då kan man väl unna sig.
hur farligt kan det vara?
Nu gläds jag åt pistolerna jag sparar, minst 150 kr om dagen ju!
Och det gör att man kan unna BARNEN lite roligt!

Drick med förstånd!!!
//A

vill.sluta

§Ditt köp på gröna skylten är exakt som mitt häromsistens första men inte sista!
Ju mer jag läser desto mer övertygad blir jag i min attityd!
men öl är! så gott, även fint vin oxå samt denna underbara whiskyn.
Men att bara små sippa går ju inte för sig.
Allt eller inget, jag väljer IDAG! inget.
Hoppas imorgon oxå, samma. Och dagen efter den ........o.s.v.

Tjohooo, nu kör vi!
//Andréas som skall ut i regn och rusk och höststäda!!!!

sundown

jag föreslog att jag kunde tvätta idag så att vi kan åka med barnen till badhuset imorgon. barnen blev överlyckliga. :) det känns underbart att ha mer energi för min omgivning!

om någon undrar varför jag går upp med barnen, utför en hel del hushållssysslor, etc, så är det för att min fru är kroniskt sjuk. jag har fått göra det under många år nu. skillnaden nu är att det är betydligt trevligare och lättare att göra det utan att vara trött och energilös från kvällen före .. :)