Försöker skapa en ny tråd. Min andra. Den första skapade jag för knappt ett år sedan efter att ha skrivt i andras trådar ett tag. Ska kolla om jag lyckades:) / mt

har läst lite, skrivit lite, jobbat lite...

Mannen var på personalfest igår, hade beställt alkoholfritt av de som ordnade. Middagen gick av stapeln på ett litet lokalt bryggeri som inte brygger alkholfritt:) Annan ok dryck fanns. Mannen fick - efter att ha diskuterat med ägaren som han känner - provsmaka ett tyskt nollöl. Han kom hem nykter och glad - hade inte väntat mig nåt annat heller. Jag sov gott i soffan:)))

Märker långsamt men säkert en del förändringar i mig själv som är otroligt djupgående - har med öppenhet och närhet att göra. Inget jag aktivt varken varit eller ändrat... utan en förändring som växer fram utan att jag varit medveten om det.

Mitt avslut på jobbet är tydligt nu, känns totalt hisnande... att få vara ledig en hel vår och sommar... jobba med nygamla, inspirerande saker på deltid nästa år. Få upptäcka en ny verklighet på dagtid - jag vet att den finns men inte hur den ser ut... bara delvis.

Omvälvande. Liten aning skrämmande. Lockande och spännande.

Morgonhimlen är klar. Åh - måste söka upp en låt och klistar hit den för mig (för att den kom i mitt sinne nu) och för den som är nyfiken och vill höra...

http://www.youtube.com/watch?v=5kKpMJfyeEI

Ljus som en gryning... Fast det skymmer.

Lev väl, ta hand om er själva och varandra / mt

Den här hörde vi första gången för länge, länge sen en kulturnatt och blev begeistrade... Köpte, först på LP, sen CD och har spelat oändligt antal gånger. Nu är både vi och Tommy Körberg äldre (snällt sagt)... han har blivit pappa på gamla dar. Vi är.... passionerade, ha ha (huspoeten Eeva Kilpi säger att mormödrar är passionerade innan de dör) - på ett stillsamt och nära sätt.

I en människa ryms så många minnen... ska klistra in Tommy K och Laleh också - är helt tagen av deras version av Bjuröklubb och har funderat mycket över texten. "Jag är en blåval / och jag gömma dig i min mun / en mänska är inte tung / att bära..." Minnen väger ingenting men kan fylla ett ögonblick eller en dag. Eller natt. Med minnen....

Just i detta ögonblick har jag en sån där underbar stund när tankarna svävar och flyger, klockan tickar, änglavingarna har vuxit ut och katten har hittat min mamma.... Ingen radio än... bara jag och gryningsljuset.

Kanske jag skriver om leken och mellanområdet och hur det hänger ihop med forumet... som en plats för bekräftelse, upptäckter och vila. Nån gång. Nu förflyttar jag mig lätt och obehindrat norrut till Bjuröklubb som vi passerade för 2 veckor sen...

http://www.svt.se/moraeus-med-mera/kalles-gaster-pa-scenen-1

PS jag är helt tagen av Laleh... sommaren största musikupplevelse för mig är TV-sänd från Rådhusplatsen i Oslo när hon sjunger Some Die Young... DS

Nu kommer en man... min man. Kaffe och en kram. Nu blir det Ring så spelar vi och Melodikryss.
Och lite städning fast det är helg. Inte mycket slår en vanlig lördag. Numera nykter.

- det var ett norskt nollöl maken fick avsmaka - det stod "Uten" på flaskan. Inte tyskt alltså - norskt öl låter ju lite annorlunda:) / mt

och mitt huvud är lite tungt... Mycket har hunnit fatt mig tror jag, sånt jag inte givit utrymme för tidigare. Många av tårarna för kisse har sitt ursprung bakåt när jag inte givit plats för mina känslor. Kanske inte riktigt haft utrymme heller för livet i hemmet var inte lika då som nu. Nu när jag börjar samla ihop och ordna för min efterträdare känner jag också trötteheten över mitt krävande jobb. Stundvis känner jag att jag kanske är deprimerad... men det är jag inte, bara trött.

Tack och lov för min man, mitt hem, min familj och mina vänner!
Tack och lov för att jag söker nya livssammanhang - och att mannen gör detsamma!
Tack och lov för Olle Carlssons bok:) - mycket andlig och skrämmer kanske många men den kan jag läsa långsamt.

Och tack för forumet - tänk att jag hittade hit en gång för ganska länge sen... / mt

Dompa

Godmorgon själv! Jag tror att pensionen blir bra...att bara vara...du och din nyktre gubbe. Att unna sig. Unna tycks vara nytt favvotänk för mig. Men att ha hälsan och huvudet kvar efter ett långt arbetsliv är en gåva...som man ej ska ta för given. Själv har jag 20 år kvar...men man kan inte se det så...jag trivs med mkt i mitt yrke. Tänker på de som hamnat helt fel och bara längtar efter nästa ledighet. Lätt att ta till sponken då.

Visst var nog kissetårarna även mkt annat...men ändå kisse. Livsdröm? Det ska man ha...jag brukar tänka att när jag blir gammal så ska jag flytta till Grekland och ta hand om katter! Hmmmm den som lever får se.

Ha det fint morgonkompis! Kram/R

höst trollet

Morron Vännen!
Vi tillhör nog lite av samma generation.. Eftersom vi varit/är uppfostrade i den Lutherska andan, att arbeta i vårt anletes svett, är det lite konstigt, att ha "tid"..
Vi som alltid sörjt för "alla andra", får plötsligt tid att fundera, vilka VI är, och vad VI vill.. Inte lätt ;-D

Uppbrott, är aldrig lätta, inte ens om de är positiva.. Många vågar inte riktigt planera, vad de ska göra efter pensionen.. De ser en lång välkommen ledighet framför sig (särskilt de som vantrivts med sina jobb)
Sedan efter ett tag blir de deprimerade.. och undrar varför..?
Kanske har det att göra med att man får känslan av en dörr som stängs..?

Så du gör helt rätt i att fortsätta söka efter "meningen med livet", för DET tror jag aldrig att vi blir för gamla för ;-D

Även om själva livet fortfarande har både ups and downs, så är åtminstonde jag fortfarande NYFIKEN..

Det finns fortfarande massor kvar att upptäcka..
Tack för vänskapen mulletant! Tack för att du vågar att så naket och öppet dela med dig!

Ha en underbar första dag, på resten av ditt liv! /kram trollis

efter en bra arbetsdag. Det är så sant att jag tillhör generationen som jobbat plikttroget utan varken långa mammaledigheter eller rätt att vara hemma med sjuka barn. Ärligt försökt skapa bra miljöer omkring mig - ibland på bekostnad av mig själv. Jag har verkligen "älskat" mitt yrke, ständigt vidareutbildat mig, bytte bransch och gjorde ny karriär när jag 50. Mitt yrke, eller mina yrken, är också mitt intresse och de allra flesta dagar har jag gått på jobb med glädje och inspiration.

Den definitiva pensionen är ännu ett par år framåt. Nu ser jag fram emot en lång ledig vår och sommar och sen deltid utan att vara chef... En bra nedtrappning.

Tack fina ni för vänskapen här!

hörde i radion idag om garngraffitti och gerillaslöjd... och tänkte att DET ska jag börja med när jag blir pensionär... Jag har ju sjuttiotalet med alla demonstrationer, almarna i Kungsan mm i blodet så det kommer att passa tanten:) Det är befriande att leka med tanken och skratta högt:)))

Nu ska jag laga middag. / mt

Tilde

tillbringade jag en natt i filosofiska rummet och jag fick låna lusekatten av Dompa. Jag hade precis som du, mist min gamla kattkamrat och det kändes så oerhört tomt och ensamt. Ibland tänkte jag så barnsligt "vem tycker om mig nu, i alla lägen, hur jag än är"... men det var så jag kände det.

Jag var så ledsen en lång tid efter och först efter några veckor förstod jag att det var en inneboende sorg som jag gått och burit på så länge. Min Kisse fick all min gråt... Ibland är en älskad kisses tomrum det som förlöser alla ens tårar som så väl måste ut.

Jag tycker du uttrycker så fint när du skriver att du söker nya livssammanhang... det är vackert och klokt. Ska jag ta med mig, de orden.

Tilde

Stigsdotter

Är en fantastisk artist - en poet! Den där versionen med Körberg hade jag inte hört tidigare - tack!

Stigsdotter

Det har jag sett på några ställen i stan, ibland sitter det färgglada strumpor runt lyktstolpar och på en av papperskorgarna nere på tunnelbaneperrongen har någon satt jättevacker mosaik runt kanten. Det var länge sen och den håller på att gå sönder men riktigt vackert var det! Mer sådant!

Två dagar efter att kisse dött promenerade mannen förbi by-kiosken och där satt en katt som han då tyckte var en kopia av finaste katten R ... katten skrek högt när han passerade. Mannen tyckte det var nästan kusligt och noterade till och med händesen på fb: "Vad vet vi egentligen om någonting..."

Det visade sig att katten levt vid grillkiosken hela sommaren, många kände till den och hade försökt hitta ett hem åt den. Det fanns också tankar om i vilket hus den hörde hemma. Vår andra katt kom aldrig överens med den som dog så vi avskrev tanken om att efterforska mer om kiosk-katten... Men - mannen som rör sig mycket bland folk fick fler påstötar om att katten var övergiven och dåligt skött men att inte djurskyddet sökte hem åt den då den ansågs ha ett hem. Han var och tittade på den och tyckte den såg välskött ut.

I förrgår knackade det på dörren - där stod mannen med katten i famnen... den familj som ansågs vara kattens var inte "ägare"... "kan vi inte pröva och se om det går?" sa han. Katten var ingen kopia av den som dog annat än att den är helsvart... men vadå:) Den var vrålhungrig, väldigt på sin vakt men somnade på kvällen i ett soffhörn. Gammelkatten uppskattade inte nykomlingen, de hade ett starkt och mycket intressant möte men inget "handgemäng".

Redan igår var den nya lugnare, tryggare och mycket sällskaplig. I morse när jag vaknade låg nykomlingen utsträckt bredvid mig i sängen... Han har hittat sitt hem som han saknat hela sommaren. Otroligt! Vi har aldrig sett honom förr fast "hela byn" kände till honom som ett problem. Gammelkatten accepterar motvilligt - men vi har stort hus och gård så han får ha sitt revir...

Kanske det här är 6:tte devisen "Endast genom Guds försyn" - för att blanda in lite AA också här på livsforumet. Idag ska vi gå ut och upptäcka näromgivningen.

En helt underbar liten berättelse, visst är det? / mt

viktoria

Åh så fint Mulletant! Kunde inte startat min morgon på bättre sätt än att läsa om detta. Vilket varmt och gott liv den nya kissen får nu. Många kramar

Dompa

Älskar lyckliga katthistorier. Nu får du en; Historien om hur Lusekatten hittade hem.

Lusekatten föddes på Kefalonia...pappa okänd. Mamma en strövare...när L blev tillräckligt gammal fick hon klara sig själv. L hade hittat en strandbar...där fick hon rester och kärlek. Även ägaren en surgubbe, var snäll. Men nätterna...ja, de tillbringades under bargolvet.

En kväll kliver en stilig mörk främling in...med tre snorongar och en krokig dam i släptåg. L gör som brukar. Bäddar mitt i baren...med en servett som huvudkudde. Man vet aldrig vad som trampat detta golv. Alla ler. L sover djupt. Efter några timmar börjar hon sin runda. Hoppar upp i varje knä som medger detta. Folk är mer eller mindre roade. Men katten har ju löss!!! Dessutom har hon inte utseendet för sig. Varje färg som kan tänkas på kattpaletten har hon prickat in...i oväna kombinatoner.

Till slut hamnar hon i främlingens knä. Han skiter i lössen. En blodigel (?) plockas bort. Det gör ont. Men som den godtrogna tjej hon är så vet hon att denne främling vill henne inget illa. Hon stannar, somnar om. Sen går de!!! Men hon är van...alla går alltid i slutändan.

Nästa dag står han där. Främlingen! Med en burk tonfisk i näven. Han frågar - Är det du som är min katt? Hon tittar, undrar och bestämmer sig för att - Joho, det är jag nog.

/R

vill.sluta

Som fått ett lyckligt slut.
Underbar start denna fantastiska lördag!
Godmorgon ALLA, och ja!
Jag heter Andreas.
Det är JAG som är PERSSON!
INTE personliga persson.
Bara PERSSON!
Godmorgon!
/A

Tilde

Detta var en god start på dagen... fina katt-öden gör mig varm i sinnet. Tänk att vi är så förtjusta i katter här. Undrar när en ny liten en ska komma in i mitt liv?
En skön dag önskar jag er.

höst trollet

Underbar historia mulletant!
Det sägs ju att vi människor väljer hundar, men det verkar som om katterna väljer sina människor..

Tänker på katt-a-strofen, som kan vara h u r kärvänlig som helst mot vissa besökare.. Andra bevärdigar han inte ens en blick.. Hur mycket de än fjäskar för honom..
Barn, verkar kunna behandla honom som en docka, men ve den vuxne som skulle få för sig att göra samma sak..

Ha en underbar helg! /trollis

i TV "på den tiden drack jag ännu"... ser på Google att han deltagit i Gomorron Sverige jan 2012.
Från Google: Då tog programledaren upp det faktum att Sven Melander inte dricker alkohol. Jag tycker att han beskriver nykterheten på ett väldigt fint och självklart sätt.
Du får gott om tid
Du får gott om pengar
Du får bättre hälsa
Du blir piggare
Du blir gladare
Ditt kärleksliv förbättras
Det är en av de få saker som det inte finns någon baksida med.
Det myntet har bara framsidor.

Inte dumt! / mt