Idag har jag varit nykter i precis en månad, har varit delaktig i andras trådar men tänkte att nu är det dags att jag startar min egen tråd. En hjälp för mig för att fortsätta hålla mig nykter.
Ni som varit här ett tag har följt min resa i andras trådar, men tänkte presentera mig lite mera nu.

Jag startade alkoholdebuten vid 17 års ålder och föll direkt, eftersom jag alltid varit tyst och blyg fann jag ett medel som gjorde att jag vågade prata och ta kontakt med folk. Har sedan dess druckit och jag är ca 45 idag. Både min mamma och pappa dricker för mycket även min mormor och morfar hade problem med spriten så jag har det i generna. Jag har alltid haft en tendens att dricka för mycket, men så mycket som jag druckit de senaste 10 åren har det aldrig varit och ffa det sista året. Jag har en man och 2 barn som har reagerat ordentligt på mitt drickande de sista åren, min make har nästan blivit nykterist i ett försök att begränsa mig men det har bara gjort att jag druckit mera.

Jag har gjort några försök att sluta tidigare, höll upp i ett år för 8 år sedan och i 3 månader i våras men har efter det druckit mer än någonsin, låg på ca 2 vinflaskor per kväll sista halvåret. Minnesluckor är vardag för mig, har alltid minnesluckor efter att jag druckit, vill aldrig prata om gårdagen eftersom jag inte minns ngt, hur många gånger jag gjort bort mig vill jag inte ens tänka på, sista tiden så klunkade jag även ur spritflaskorna innan jag borstade tänderna för kvällen, för att få i mig så mkt som möjligt.

Tanken att jag är alkoholist och att jag borde sluta helt, har väckts sista månaderna, och inom mig tog jag ett beslut att sluta 1 januari, pratade mkt med maken om detta och var orolig att han skulle tycka att det var tråkigt att missa myskvällarna med vin, men enligt honom var det länge sedan han tyckte det var mysigt med vin eftersom jag alltid blir stupfull, har läst det i anhörighetstrådarna också att fler tycker så men den tanken slog mig aldrig tidigare.

Denna månad har gått relativt lätt, visst var det tufft i början men jag trodde nog att det skulle vara svårare, har läst varje dag här på forumet, ffa för att inte glömma vem jag är, pratar även med barnen om detta och de är jätteglada att jag lyckats hålla mig så här långt och tycker att jag är jätteduktig. Har även en dialog med maken hela tiden som stöttar väldigt, har berättat för några vänner som reagerat lite olika, de som inte har problem tycker att det är jättebra, medans de som också dricker för mycket tycker att jag överdriver när jag säger att jag är alkoholist.

Trodde att jag skulle bli pigg och alert när jag slutade, för det har jag blivit de andra 2 gångerna, men inte denna gång, nu är jag otroligt trött och seg, är hemma från jobbet denna vecka eftersom jag känner att jag inte orkar gå till jobbet, vill bara sova och tillåter mig det eftersom min nykterhet är viktigast just nu. Har hört från flera av er att det tillhör processen, men det känns ffa svårt att ta, det är som att belöningen uteblir.

Har läst mycket även på anhörigsidorna, vilket jag inte gjort tidigare, har varit med sedan 2009 men var då inte redo att inse att jag var alkoholist. Det har fått mig att förstå min familj mycket bättre och hur de har varit för dem att leva med en alkoholist som fram till nu inte fattat att hon är det. Har otroligt dåligt samvete över hur jag struntat i barnens känslor och fast de har bedjat att jag ska sluta så har jag tyckt att de bara överdriver. Har äntligen insett att det enda jag kan göra för att gottgöra dem är att hålla mig nykter framöver.

Ser framåt, nu är första månaden avklarad, och det har varit otroligt skönt att vakna utan att känna sig bakfull, inte behöva ha ångest över gårdagen, veta vad jag sagt och gjort och kunna se alla i ögonen utan att skämmas.

Jag tar en dag i taget, idag ska jag vara nykter oavsett vad som händer.

Kram på er alla som stöttat mig så här långt!!

vill.sluta

Väger sig eller räknar dagar så är det en måttstock på hur generellt bra man är, och även om inga andra vet så känns
Det otroligt skönt. I bröstet.
Och du Maria är one of a kind!
/a

Maria42

Ibland är det inte så roligt, vaknade lite för sent (10) och innan frukost var avklarat var klockan 12. Halva dan har redan gått, såg lite på skidorna, handlade och nu laga mat . Kul är det inte, men livet är väl inte alltid kul. Middagen blir lite tidigare för jag och tjejerna ska på bio sen.

Känns även som om det är dött här, det var lite som om luften gick ur många när Dompa försvann, så känner jag det i alla fall. Du är saknad ska du veta om du läser det här.
Känner inget sug att dricka men just nu känns inte livet så kul.
Kramar till alla som kämpar därute!

vill.sluta

Det var ju dig jag letade efter, och VIOLA!!!!
Här är du, denna starka bönan!
Du letar fram godbitarna hos folk och fä.
Jag vet för jag har blivit träffad!
Visst jag skrev att det var toppen alles imorse. Och i min fantasi när jag låg och skrev i sängen om att jag bara! drack ett par öl igår.
Så visst, tjena!
16 stycken små burkar.......... I och för sig en 9-10 stycken halvliters men va faaaaan.
Vem lurar man. Men upp och skjutsa den bästa till jobbet.
Pigg och kry.'
Så du av alla goda roliga kloka människor här inne såg vad som skett.
Inte ens jag kunde för min gud förstå tills jag upptäckte det själv!!!!

Men men, återigen........ allt m,åste drickas upp!!!!!
Trist but thats the truth.
//An

ja ibland är det lite trist. Det måste få vara det. Inte blir det roligare med sprit i alla fall:) Jag är inte mycket in på forumet heller, känner lite som nån sa, kanske Dompa eller Adde. Nån uttryckte nåt om att man behöver komma bort från tankarna på A. Tidigare kretsade tankarna kring att dricka, nu istället kring att inte dricka. Andemeningen var i alla fall den och så har jag själv känt. Jag vill inte att min identitet ska vara Alkoholist, visserligen nykter numera men ändå. Jag vill vara mej själv, en person som inte dricker alkohol helt enkelt. Inte nykterist, inte absolutist, inte heller en fd alkis. Jag är en person som inte dricker alkohol därför att jag inte vill ha det, inte tycker om det, mår mycket bättre utan. Inte på nåt sätt behöver nån verklighetsflykt. Okej, jag är väl kanske inte helt där än men väldigt sällan känner jag saknad efter ruset. Allra minst saknar jag följderna. Jag njuter så av min frihet, alla val jag har numera. Köra bil när jag vill, veta att jag är en person som alltid är klar och redig. Dessutom njuter jag av mitt nya självförtroende och folk omkring mej tror att jag inte dricker för viktens skull. Fine with me, det är delvis sant förstås men inte hela sanningen. Men varför skulle jag behöva säga hela sanningen? Man får väl tycka att jag är fanatisk då. Kram till er också!

Stigsdotter

...den känner jag igen. Fast det var värre när jag drack. Då brukade jag bli lite tråkig att ha göra med för familjen, jagade iväg alla från frukostbordet, röjde och ryade! Ofta var det väl lite i kombination med skämsel för vad det var som gjorde att man inte kom upp lite tidigare.

Nu försöker jag tänka att kanske behövde jag sova till 10? Visst vore det skönt att kliva upp halv 7, för tänkt vad mycket man får gjort! Min nya tvättmaskin har in inställning där man kan bestämma om hur många timmar tvätten ska vara klar. Är perfekt att ha en färdig maskin till halv 10 en lördagsmorgon för då känner man sig lite effektiv trots att man inte klivit upp ur sängen :-)

Maria42

Jag har ju också en maskin jag kan ställa in. Varför gör jag inte det??? Nästa helg ska jag det. Idag hann jag bara med 1 maskin innan vi skulle iväg på bio.
Vi såg Breaking Down, jag är barnsligt förtjust i fantasy-filmer. Väntar nu på att Hobbit filmen ska ha premiär.
Nu målar jag naglarna i nytt nagellack som jag köpte, så kul har jag!!
Vi får hoppas på en roligare måndag. Kram!

Maria42

Tycker veckorna rusar fram, känner att jag är stressad. Glömmer saker som jag inte brukar glömma, trött, känner mig sällan utvilad, hjärtklappning .
Förstår ju varför, det har varit/är turbulenta veckor med barn som inte mår bra, och lite annat samt mycket att göra på jobbet.

Men känner ändå att det går, jag klarar alla dessa känslor utan en stark lust att bedöva mig. Tänker att man får inte mer än man klarar av så nån tycker förmodligen att jag klarar en hel del. :)

Mycket skrivet här om man ska fortsätta hänga här på forumet eller istället "leva det riktiga livet", för mig är det inte så. Jag lever det riktiga livet hela tiden, och mina tankar handlar inte om drickat förutom när jag är här.
Jag har ett alkoholproblem, det har vi alla som är här. För mig är det inte jobbigt att påminnas om det, jag blir glad om jag kan bidra till att hjälpa någon som har det jobbigt precis som jag har blivit hjälpt av flera av er.
Det blir ett konstigt forum om bara de som är i nykämpar fasen är här, jag blev mycket hjälpt i början av att läsa trådar hos dem som varit nykter ett tag, det gav hopp, det går ju!!
Jag vill vara kvar här hos er, trots att mitt liv just nu inte direkt kretsar kring alkoholen. jag gillar att läsa om familjen på morgonen och på kvällen eller som nu på bussen på väg hem.

Trevlig fredagskväll!

För mig har det också varit otroligt viktigt att det finns de här som varit med länge. Det var de som gav mig hopp i början. Det känns också så bra att ibland kunna ge hopp till någon annan.
Önskar dig en skön och vilsam helg! / mt

vill.sluta

Till dig, precis som du så bra uttryckte det så kan även jag känna. Jag har alkoholproblem när jag är inne på forumet och skriver/läser.
Sedan har man inte liksom tid.
Det är jobba, träna, fixa hemma handla osv, BARNEN, deras skolor, träningar på deras sporter matcher osv.
Sen kommer alkoholen.
Jag hoppas och tror jag skall fixa det.

Jag HAR förändrat mitt drickande.........

Även om det är på kort tid

/A

vill.sluta

Har jag ÅTERIGEN kommit fram till att jag mist, eller SUPIT bort förmågan att dricka sociallt.
Finns inget positivt med det heller.

Känner mig som en fejk, VEM SKALL JAG LURA?
HJÄLP mig i mörkret nu!
/A

såg ditt nödrop - det enda och det bästa svar jag kan ge dig är att det är din hjärna som lurar dig... för att ditt drickande skapat mönster som är starkare än ditt förnuft. Dina mest primitiva delar av hjärnan styr och dem kan du inte själv "tala tillrätta"... jag har läst eller hört att de delarna av hjärnan har inget språk utan styrs av våra drifter.
Sök hjälp, gå till AA om du inte varit där. Tappa inte hoppet! / mt

Dompa

Även mina tankar har ju kretsat enormt kring att hänga eller inte hänga på Forum. Läser dina rader om det...och inser ju att du har så rätt! Även jag behöver detta...även om jag tidsmässigt behöver begränsa. Jag gillar att läsa morgontidningen...det ger mig en tillfredställelse att vara lite mer medveten om omvärlden igen. Ett tag visste jag knappt i vilka länder det var konflikter...eftersom jag var så upptagen med den nyktra alkisen Dompa. Nu börjar jag inse att lagom ÄR bra :-). Du är vis...dessutom visar det sig; En väldigt God vän! Kram /R

Maria42

Det är nog första gången jag minns ialla fall som någon kallar mig för en god vän, det gör mig glad. Har alltid haft lite svårt med vänskapsrelationer, de rinner ut i sanden eller som Stigsdotter skrev, de "försvinner" efter ett tag. Något (förmodligen drickat) har alltid gått emellan. Svårt att ha nära vänner utan att avslöja hur mkt och ofta man dricker..

Har träffat härliga Stigsdotter idag och hon gör mig glad, detta forum är fantastiskt, känns som jag fått nya vänner som jag kan vara helt ärlig med och vara ärlig och uppriktig tillbaka till. Dessutom då Stigsdotter IRL som blivit en vän jag inte vill vara utan. Detta kunde jag inte tro för ett år sedan, då var allt ganska nattsvart.

Du känns trygg Dompa, förmodar att saker har fallit mer på plats hemma när du kunnat lämna över en del på Rivjärnet. Det borde ge dig lite mer andrum för det förtjänar du. Tänker även på dig Andreas, hoppas du varit snäll mot dig själv idag, och njutit av din härliga familj.

Jag har haft en bra söndag, hoppas ni haft det också och nu tar vi en dag till va?
Kram på er!

vill.sluta

Du är prinsessan som får mottaga mina varsamt givna kindpussar.
Jag har tagit ett stort kliv i RÄTT riktning nu IGEN.
Du är sessan som blivit min vägvisare, jag och hela min familj är så glada.

Nu hemma efter en tuff natt på jobbet.
Imorgon blir det kurs i arbetsmiljö, kommer bli kul.
Adiosos amigos, los hombros!
/A

Stigsdotter

...tack detsamma! Är så glad att vi hittat varandra, ett "riktigt" ansikte och någon att krama som ett komplement till forumvännerna :-)

Hoppas du har en skön måndag!

Dompa

...över att ni har varandra IRL. Stigsdotter och Bella. Vem hade inte velat vara en fluga på den väggen? Jag har också tänkt skaffa lite vänner IRL så jag har anmält mig till konventet. Hoppas att du kommer och då ska jag baske mig också ha en kram...hoppas jag?

Jag tycker väldigt mycket om att du är så frikostig och "bjuder" oss på forum på verkligheten. Jag menar när du skriver så öppet om att dina barn har kännt sig svikna. Oftast läser man om "men barnen ser ingenting", "de vet inte"...etc. Då är klarspråk skönt.

Barnen ser, barnen lider...men inte våra...inte idag va? Iaf. inte av vårt drickande. Kram/R

Stigsdotter

Bröllop i Italien vill jag gärna se, du får rapportera om den är bra Maria! Jag lockas av kombon Pierce Brosnan och Paprika Steen!

Idag känner jag mig dyster och uttråkad. Tror det är det regniga vädret som gör det. "Ska det aldrig mer bli ljust??" sa min 8-åring imorse. Hoppas det kommer snö snart.

Jag har också anmält mig till konferensen nästa år, ska du gå Maria?

Maria42

Jag har också anmält mig, tycker det ska bli jättekul med konferens och att få träffa er.
Har nu varit på bio med mamma. När filmen var slut så frågade jag vad hon tyckte om den. -Varför kommer ingen Pierce Brosnan in i mitt liv?, utbrast hon. Håller med henne, kanske inte Pierce men något liknande skulle jag också önska.
Det var en bra film, inte som jag förväntade mig, rekommenderar den!
Gjort lite julklappsköp nu nätet, tack och lov för det, slippa trängas i Stockholmsbutikerna.
Kram på er!

vill.sluta

Falna själar. Med vid gott mod trycker vi
kanske ihop oss och ger varandra en stor
Gruppkram. Kul att få ansikten på alla
otroligt bra, roliga och innehållsrika brev.
All denna visdom under ett och samma tak.
Säger som Danny från "idol"?
,-Amazing!
/A