Och så är jag då här...resan har varit lång och svår...och som askungen sa "alldeles underbar" på ett sätt. Jag lever, jag överlevde inte bara, jag lever faktiskt.

Skrev mitt första inlägg på forumet 2009 i augusti, då under nicket "Victoria", med c. Skrev inte i egen tråd, utan ramlade in lite här och var där jag kände mig hemma.
Var nykter lite över tre månader från november samma år.
Återfall.
Nu nykter sedan exakt två år tillbaka.

vana

39 när jag födde min son.
Nu har han kommit in på högskola för speldesign,tvåårig o söker studentbostad.
Vi som varit så tajta i 24 år HUR ska jag klara ensamlivet när han inte bor här längre.
O vara nykter?
Hoppas allt är bra med Victoria o lycka till med allt

tack för din hälsning! Du måste ha känt att jag tänkt extra mycket på dig idag - vi har kört norrut hela dagen och befinner oss i Luleå. Imorgon Piteå där vi ska lyssna till den nya orgeln, Gunnar Idenstam och BAO. Vi har störtnjutit hela dagen av den fantastiska naturen. Kram till dig från oss båda / gm mtA

från 2009 som jag tagit med mig till min tråd är lever vidare och är till hjälp - vill att du ska veta det. Så här skriver Framtidsdrömmar:

Jag läste en dikt i mulletantens tråd som jag skrivit ut och som berättar i vilket läge jag befinner mig, den är skriven av Viktoria och jag ska läsa den om och om igen. Tack för den!

Visst är det härligt! Söndagskram till dig och familjen! / A

viktoria

Kom att tänka på en sak. När R föddes i slutet av juni hade jag varit nykter i 2,5 år. Jag bad att få använda lustgasen under förlossningen och blev av de första andetagen i masken ordentligt påverkad. Berusad liksom. Började sluddra och kunde inte fästa blicken, upplevde det precis som att jag var riktigt full. Det var så otroligt obehagligt. Den där kontrollförlusten, dimman som jag alltid tidigare gillat, längtat efter att uppnå var nu skrämmande. Det rättade dock till sig då sköterskan rattade lite bland inställningarna eller vad hon nu gjorde. iallafall, efter detta har jag faktiskt drömt om den här "lustgasfyllan", obehagliga drömmar. I drömmen är det precis så, att jag rätt var det är är full, utan att jag riktigt vet hur det gick till, jag tror inte jag har druckit. Och jag blir hela tiden i drömmen också väldigt ledsen över att jag brutit en långvarig nykterhet. Sen vaknar jag och det tar ett par andetag innan jag förstår att jag drömt. I början av min nykterhet hade jag återkommande fylledrömmar, sen försvann drömmarna. Nu är dom tillbaka. Kanske triggade av lustgas-upplevelsen, kanske inte.

viktoria

Mt, hedrad känner jag mig! Fast jag undrar lite vad det är jag skrivit som ni syftar på? Slickar i mig bekräftelsen dock, som kissen din nog lapar fet grädde i katthimlen nu:-)

igenom hela din tråd (som du gjort med Stigsdotters nyligen) kopierade jag ett inlägg som jag tyckte så mycket om och tog mig friheten att avdela raderna. Alldeles nyligen blev jag påmind om den och klistrade in den i min nuvarande tråd varefter Framtidsdrömmar skrev: Jag läste en dikt i mulletantens tråd som jag skrivit ut och som berättar i vilket läge jag befinner mig, den är skriven av Viktoria och jag ska läsa den om och om igen. Tack för den!

Så här skrev jag 1.11 i år: Här är, igen,inklistrad nu från min gamla tråd dit jag kopierade den 10 dec 2011: Vännen viktorias text från 8.12.2009 - har läst den många gånger. Finaste poesi. Tror säkert att jag få ha den inneboende i min tråd - visst får jag det viktoria? (jag vet nu att jag får - kram viktoria när (inte om:) du läser)

Så många val
att göra, beslut att
fatta så många
omvärderingar och uppgörelser
Orkar inte nu kan det få vara
okej att bara
andas ett tag - bara finnas till?
Inte mer än precis så resten
kan jag ta mig an den dagen då det inte
känns så rörigt och plötsligt

Färgerna är så klara nu, kanterna
skarpare och hörnen vassare
Ingen dimma längre utan en klar ren obarmhärtig tydlighet
Jag ser dig nu - och mig i ett annat
ljus det gör lite ont
i mina ögon med all denna skärpa
som att jag vill kisa lite men jag
kanske vänjer mig? Kanske ljuset tillslut inte längre gör
ont i mina ögon och då
kanske jag hittar
vägen, jag som levt i våra dunkla rum så länge.
Viktoria dec 2009

Det kan ju bli lite förvirrande med alla tidsangivelser men jag gillar att "se" i ett tidsperspektiv... Kram i natten till dig. Mullegubben ska få formulera sig själv:) / A

till dig! Han mår så bra och sa för en stund sen "Jag är så glad att jag är nykter!"

Jag är också så obeskrivligt glad över det!

Kram från oss båda! /gm A

viktoria

Tack för hälsning och för att jag får "finnas kvar" hos er! Ni finns här hos mig oftare än ni anar :)
Kom att tänka på en sak då jag skulle förklara mitt drickande, varför jag ville berusa mig, för en vän. Alkoholen var för mig ungefär som vad jag tycker instagram, eller snarare filtren i instagram verkar fylla för funktion för många. Att försköna verkligheten med. Verkar finnas en del instagramfiltermissbrukare också. Önskar dem ett tillfrisknande;-)

åh vad jag skrattade gott åt att Stockholm ligger avsides. Det gäller att se saker i rätt perspektiv:) Jag har inte bestämt riktigt om konferensen... För mig ligger Stockholm förhållandevis nära så resan kräver inga större förberedelser och arrangemang.

Blir glad och lite varm i kroppen när jag läser om behov av mammamjölk och kroppsnärhet. Tänk att du/ni fick gåvan R♥ Lycka!

Vi återkommer här och finns i varandras tankar. Varm kram och Adventsglädje! / A

också att Stockholm är avlägset :-)

Jag kan jämföra din fundering om att åka iväg nånstans helt på egen hand och lämna familjen med min egna enormt sköna känsla när jag sätter mig i bilen och drar till Gullbranna på hösten :-)

Känslan av att få tid bara för mig själv och få sköta mig själv några dagar är magiskt underbar. Min alldeles egna tid som jag gör precis vad som helst med utan att behöva ta hänsyn till nån annan.

Den känslan kom redan när jag gjorde min efterbehandling då jag (oftast) satt mig på tåget och tuffade iväg till en dag som bara var min. En sån underbar dag skulle alla ha någon gång under året.

Helgkram ♥

viktoria

Ja tid för sig själv ÄR viktigt, fast frågar man lilla R just nu så skulle hon inte hålla med;-)
Jag retar mig på en sak, nämligen att jag inte kan hitta mina gamla inlägg, de där jag hette victoria-med-c.
Fråga nr 1: hur kommer jag till den sida här på siten som heter ung "sök kommentar av användare", där jag kan skriva in "victoria" och så listas alla inlägg gjorda av "victoria"? Saken är den att jag hittar bara den sidan då jag googlar (vanliga google) på alkoholhjälpen + victoria, hittar alltså inte menyn här. Hur?
Sedan nr 2: när jag väl kommer dit och klickar på ett inlägg så är det bara vissa som hittas. De flesta länkar bara till första sidan i den tråd de är skrivna, så ,måste jag själv leta igenom en hel tråd för att finna inlägget - liiite tjorvigt och tidsödande. Inläggen är av stor personlig vikt för mig och jag skulle gärna vilja hitta och spara dem i eget arkiv för framtiden. Frågar här och skickar även min fråga direkt till Magnus.

ner här på sidan ? Eller menar du något annat ?`

*SÖK*
*Sök på denna webbplats*

Jag vill minnas att vissa inlägg rensades bort förra gången sidan gjordes om ?

har aldrig varit där :-) Skriv en fråga direkt till Magnus = Kontakta Alkoholhjälpen här nere på sidan. Du måste kolla med jämna mellanrum för gör du som jag och loggar in direkt på forumet så syns inte svaret.

oberoende om nån av oss finns i Stockholm 2 februari vill jag ha kvar kontakten till dig i det vidare livet. Mitt personliga fokus finns här även om jag har nära relationer utspritt i forumet som helhet. Forumvärlden verkar röra sig i olika faser och tidvis domineras av olika energier. För länge sen tänkte jag mig den som en väv och att varpen, trådarna som höll samman inslagen, var så viktiga. Men alla vi är delar i samma väv... olika personer är olika viktiga för varandra.

Visst avgör man själv sin grad av delaktighet och involvment... och forumets främsta syfte är ju att bidra till att vi kan leva ett gott liv irl... Visst var det du som skrev om balans i tillvaron? Jag tror så.

Nu ska jag jobba och du ska ha ännu en dag med livsgåvan R♥
Vi finns i varandras tankar och när jag vill ha dig lite närmare så spelar jag Lisa Ekdahl.

Morgonkram♥ / A

viktoria

vart är det du menar att jag ska hålla utkik efter Magnus/alkoholhjälpens svar? Jag loggar också in direkt på forumet. Ska jag gå till första sidan eller? Jag har skickat frågan.

kolla längst ner på denna sida där det står "Kontakta Alkoholhjälpen" alltså klicka där för att se svaret. Antar att det var där du skickade meddelandet ? Ett svar syns inte på något sätt här, tyvärr.