Idag känner jag mig faktiskt ganska pigg. jag är glad, motiverad, pigg, etc. en skön dag helt enkelt.

Men hur ska jag kunna låta bli att dricka imorgon och på lördag? jag dricker inte kolossala mängder, kanske runt 5st starköl vid varje tillfälle. jag gör inte bort mig eller så. men jag vet att jag under söndag, måndag och en bit in på tisdag kommer att känna mig trött, deprimerad, orolig, omotiverad, ångestfylld och osocial.

det är inga som helst problem att låta bli alkoholen under veckodagarna. men när fredags- och lördagskvällen kommer så kommer suget. blir lite irriterad om jag inte får dricka. kvällen känns nästan lite bortkastad om jag inte får dricka några öl. det har helt enkelt blivit en vana under åren.

hur kan jag låta bli? jag vet att mitt problem inte är av det största slaget. alkoholen har egentligen inte medfört några större problem för mig mer än att jag känner mig mentalt ur form i 2-3 dagar efteråt. men jag tycker inte om att känna så. samtidigt är vanan väldigt stark har jag insett.

vill.sluta

Lägg ner, chocka kroppen åt andra hållet.
Chocka och må bra, lätt som
en plätt för dig "kingen".
/A

sundown

Ja, det gick ju bra. trots feber. helt taggad var jag ju därmed inte, men det var skönt att kunna ta bilen hem och vakna relativt pigg idag (förkylning).

det var en kolossalt full man på konserten i 50 års åldern som helt plötsligt anföll sin flickvän. han var helt frånvarande och blicken tom. det var som om han var besatt och han gjorde allt för att komma åt henne. som tur är så blev han snabbt övermannad och bortburen. usch, hemska människa.

sundown

dag 59 idag! Börjar nu bli frisk från min andra förkylning på ett par veckor.

Och nu kommer nästa prövning. i helgen ska jag till mina svärisar och svärfar brukar bjuda frikostigt. första erbjudandet om en öl kommer förmodligen tidigt på eftermiddagen. vet inte om det är jag som är skyldig till detta (han kanske tror att jag förväntar mig att bli bjuden) eller om han använder mig som ursäkt för att själv dricka. eller så triggar vi helt enkelt varandra. :) nu låter det kanske som om att vi har värsta spritfesterna men så illa är det inte.

NyMan

både tidsmässig nykterhet och förhållande till alkoholförtäring med svärfar. Vi har druckit mycket gott tillsammans genom åren. Kan ibland förnimma en liten sorg och saknad, inte av dryckerna i sig, men att han kommer att bli ledsen över att vi inte kan ha dessa stunder av glatt samspråk ackompanjerade av div. whiskey- och konjakssorter, som han med glädje och entusiasm vill bjuda mig på och höra vad jag tycker...
Kommer nog bli liiite konstigt och liiite smått komiskt när julfirandet ska genomföras hemma hos svärisarna i år. Allt han kan komma på att erbjuda mig att dricka kommer att innehålla alkohol och följdaktligen kommer erbjudanden att besvaras med: Nej tack!
Jag kommer väl kanske inte att gå närmare in på varför jag inte tänker dricka, men jag kan skylla på körning, så jag kommer förmodligen att göra det, åtminstone inledningsvis. Men men, spännade lär det bli i alla fall.

Gratulerar till dina 59, sundown! Må de bli så många som du önskar dig eller bestämmer dig för!/NM

sundown

Som tur är så ska vi inte sova hos dem den här helgen så jag kan skylla på att jag ska köra. :)

NyMan, Jag förstår precis vad du menar med "sorg och saknad". Har alltid tyckt att det har varit mysigt att sitta och prata med honom och dricka lite öl. Kommer att kännas konstigt att inte göra det den här gången.

sundown

dag 65 idag! helgen gick mycket bra. svärfar drack själv inte en enda droppe. Jag sa faktiskt att jag inte hade druckit något på över två månader. han undrade varför och jag sa att det var pga den smygande ångesten som har kommit de senaste åren. han blev jätteimponerad. :)

höst trollet

till de 65 dagarna..
Ibland tror jag att vi alies, har förutfattade meningar om vad vår omfivning tycker och tänker, både vad gäller vårt drickande, vår sjukdom och vår nykterhet.. ;-D
Kul att se att det blev en positiv repons. Ärligt, tror jag att många av oss möts med mer respekt än vi tror för våra beslut att vara just nyktra!
kram /trollis

sundown

dag 71 idag! Ett femtedels år, ganska häftigt! Den här veckan har jag varit lite mer sugen på "riktig" öl än tidigare. Dels har det varit en ganska stressig vecka och sen har det även gått 71 dagar sedan den sista "riktiga" ölen. Men jag har inte vågat. Om jag dricker en kväll, hur svårt blir det att låta bli nästa kväll? Jag vet inte. Något som har hjälpt mig att låta bli är att tänka på hur mycket mindre "rädd" och trött jag är. Jag får inte längre ångest över att veta att jag har ett kundmöte en måndag morgon. Eller är bortbjuden en söndag. Eller att jag måste resa iväg ett par dagar med jobbet. Jag känner mig mycket starkare helt enkelt och behovet att gå hem och stänga in mig finns inte kvar på samma sätt.

Hoppas att ni mår bra där ute i vintern. :)

sundown

Den 29:e december tänkte att det var dags att testa dricka igen. Som jag skrev tidigt i tråden var inte mitt mål att bli helnykterist, utan att skära ner på det "onödiga" helgdrickandet. det hade då gått ungefär 3 månader och jag hade funderat i flera veckor på när det var dags att pröva igen (givetvis inget jag rekommenderar andra att göra).

efter ett par glas vin så blev jag riktigt yr, dock ej full. jag antar att min tolerans har sjunkit en del. men det intressanta var att jag inte kände av några trevliga effekter. kände mig inte avslappnad eller glad, utan blev bara yr. jag gick sedan och la mig ganska tidigt med känslan av en bortkastad kväll.

efter den kvällen har jag inte haft något sug eller tankar kring alkohol över huvudtaget. jag har knappt ens druckigt några alkoholfria öl! det kanske var något som jag behövde få ur mig, vet inte.

hoppas att ni andra där ute mår bra. :)

Morla

Skönt att höra om din erfarenhet. Ska jag verkligen inte dricka mer? Jag vet inte.. Tänker på det positiva och det negativa. Just nu ser jag att det negativa vinner med hästlängder. Bra jobbat med avhållsamheten!!

sundown

Dagen efter sa jag till en bekant: "vad besviken jag blev på alkoholen igår". Sen blev jag återigen påmind av dagen-efter känslan. obehag, oro, trötthet, etc. Usch, verkligen ingenting som jag saknar.

Stigsdotter

... det är precis som att man glömmer bort varför man inte skulle dricka. Skönt att det räckte med ett par glas.

En dag i taget är bra tycker jag, man måste inte bestämma sig för att aldrig mer dricka tycker jag.

sundown

Fem månader och 12 dagar idag! I takt med att tankarna på alkoholen, och den inledande fascinationen över nyktra helger, har falnat så har jag varit här inne allt mer sällan. Tänkte bara skriva och säga att jag kör på! Hoppas att det går bra för er också!

NyMan

Intressant och roligt att vi följs åt på så många plan, Sundown! Tidsmässigt nästan karbonkopia och ditt ovanstående inlägg hade jag kunnat ha skrivit! Underbart att det går bra!/NM