Hej,

Som så många andra har jag varit inne och läst här emellanåt. Vilka fantastiska människor det verkar finnas här!

I dag tog jag modet till mig och anmälde mig som medlem och skriver mitt första inlägg. Bara att logga in här gör mig nervös...TÄNK om någon förstår att det är jag? Vilken skam!! Det knäppa är att jag inte tycker alkoholproblem är något att skämmas för...när det gäller andra! Men när det är JAG som har problem är det plötsligt super"skämmigt".

Vill kort berätta om mig själv och mina problem, och hoppas att någon kanske är i samma situation så vi kan stötta varann.
Bor med man, mellanstora barn och hund i ett hus i ett "bra" område. Har ett bra jobb, fantastisk familj och underbara vänner som jag kan prata med allt (utom detta) om. Som ni hör låter det ju som jag har ett underbart liv, och det har jag till stor del och det är jag tacksam för! Jag har ingen och ingenting att skylla mina problem på!! Felet ligger helt och hållet hos mig!

Jag började tidigt röka och i tonåren var det mkt fester och jag gillade att dricka direkt. Insåg faktiskt tidigt att jag tyckte om det lite FÖR mycket och har ofta sagt att det är tur att jag har spärrar/hatar att vara bakis/är tillräckligt ansvarstagande för annars skulle jag säkert "åka dit" och dricka för mkt. Ha!!! Har åkt dit ändå. Det tog bara lite tid innan spärrarna helt släppte, många år har jag druckit måttligt och skött mig, men inte nu längre!

Vet inte riktigt exakt när det blev ett problem, men skulle gissa att det för kanske 4-5 år sen började eskalera för att i dag absolut inte längre vara ok!! Jag kämpar som ett djur för att sköta mig och hålla det hemligt! Ingen vet! Ingen, och jag skulle neka till jag blev blå i ansiktet om ngn påstod att jag har problem!

Visst säger ni, klart ngn i min misstänker att jag dricker för mkt! Men jag TROR inte det faktiskt, skulle förvåna mig. Jag blir aldrig så full att jag raglar/sluddrar etc och Säter det "snyggt". Lägger mkt tid på att hålla fasaden uppe, lägger mkt tid på utseende för att dölja ev spår av trötthet dagen efter. Detta är ju i sig totalt utmattande, att kämpa så hårt för att verka "normal".

Sista året har jag börja gömma flaskor, har alltid en flaska vin tillgänglig och dricker varje dag! Skulle gissa på upp t en flaska om dgn (säkert mer ibland). Detta sker oftast kvällstid men på helger börjar jag tidigare. Blir som sagt inte "aprak" utan målet är nog att känna mig konstant påverkad/avkopplad.

Har faktiskt tagit mod till mig och sökt hjälp. Pratade med läkare på vårdcentralen (efter att hon dyrt och heligt fick lova att det jag sa var konfidentiellt :)). Fick naltroxan (osäker på namnet) utskrivet. Hjälpte inte alls! Skulle ta bort effekten av alkoholen men jag drack lite ändå och saknade sen vinet så mkt att jag slutade ta dom.
Fick sen träffa en psykolog vid ett tillfälle och fick antabus utskrivet. Höll upp i 2 v, längsta på flera år! Jag mådde dock ej så bra av tabletterna, så jag minskade dosen rejält , tog sen ett halvt glas och insåg att det gick (blev bara väldigt rödflammig). Sjukt, jag vet! Slutade helt med tabletterna men har, då jag får panik och vill försöka sluta, tagit 1 tablett emellanåt och har då hållt upp Max 2 dgr.

Inser att jag inte orkar hålla på så här längre! Skämmas/vara konstant trött/tänka på att gömma/tänka på att alltid se snygg och fräsch ut så ingen kan tääänka sig att jag skulle ha problem/inte ha ngn lust att göra saker....och återigen skämmas!

Slutar nu, skulle kunna skriva så mkt mer men hoppas någon orkar läsa och känner igen sig lite.

/Anli

Maria42

Håller med Santorini, det går och det är så skönt att slippa skämmas för vad man har gjort. Även jag har haft svårt att sluta som du men till slut gick det.
Kram!

vill.sluta

Hoppas att allt är bra med dig!
känn dig INTE sämre eller mindre än "de duktiga"
Vem vet hur "bra" vi alla igentligen är?
Jag kan bara tala för mig själv, och det är som det är........
Om jag säger såhär, öl är gott, vin likaså.
Men man får ta sig ikragen ibland.
Viljan finns, men inte alltid orken att stå emot.
Så är det för många härinne kan man läsa i flera trådar.
Du behövs, vi alla behövs!
Kram på dig vännen, nya friska tag.
Tänker på dig!
/A

vill.sluta

Hoppas du mår bra, är snäll mot dig själv och inte mår dåligt för nåt du gjort?
Livet är en riktig berg&dalbana imellanåt.
Det går upp ibland och ibland utför.........
Bara att hålla sig kvar på färden är ett projekt som heter duga........
Saknar dina inlägg och vetskapen av att du mår bra.....
Skriv ett hej om du orkar och vill?
Kramar/A

Anli

Tack för inlägg :) Jag är kvar och jag mår helt ok. Livet rullar på och det går upp och ner. Jag lyckas inte hålla upp några längre perioder tyvärr, det är det som är jobbigast just nu. Blir besviken och arg på mig själv :( och börjar oroa mig för hur det påverkat kroppen...
Har inte fallit tillbaks till mina riktigt dåliga vanor (gömma vin och gå in i garderoben och dricka i smyg) som jag hade innan jul. 3 v uppehållet hjälpte lite att bryta det värsta. Men måste dra ner kraftigt! Känns som jag är på gång hela tiden men skjuter upp det hela tiden. Dålig karaktär?

Fortsätter gå till psykolog, känns bra att helt öppet berätta för ngn om hur mina vanor ser ut, utan att försköna det minsta. Men hjälper det...? Vet inte, men hör ju själv hur destruktiv jag är när jag hör mig själv prata.
Men jag har som mål att snart lägga av, kanske ska sätta nytt datum? Funkade ju bra m 1 januari (åtminstone ett tag). Har köpt gymkort och väntar på att en jobbig förkylning ska försvinna, sen hoppas jag börja kunna träna. Kanske kan det hjälpa till hålla mig från vinet? Vill få lite muskler och tror att känslan av att lägga mig slut efter träning, med träningsvärk kan ersätta vinet på kvällen? Vet att det funkat förut. Måste prova allt! Måste hitta vägen ut ur vardagsdrickandet!

Kram

vill.sluta

Det jag menar är att du skall inte vara så hård mot dig själv. Visst det är ett obra förhållningssätt om du vardagsdricker varje dag.
Men finns det någon annan än psykologen du kan prata med?
Om inte kom hit OCH SKRIV berätta hur du känner dig. Alltid någon som svarar rätt fort .
Du är på rätt väg, det är huvudsaken.

Träning är bra, me like......
Kramar vännen!
/A

vill.sluta

Hoppas du har det bra och du njuter av den annalkandes våren?
Tänker på dig imellanåt och önskar dig allt väl.
Kramar om min vän länge.........
/A

vill.sluta

I Fias tråd, vad ont det gjorde i mig när jag läste hur du skämdes. Gör inte det, och känn inte så.
De flesta som, eller alla som är kvar här är ju det över en anledning. Dom vill sluta, eller dom vil inte börja IGEN.
Det hjälper till stor del att läsa men jag tror att det är lättare att sluta eller att inte börja igen om man skriver.
Man berättar hur man känner och hur man mår.
Får riktigt bra feedback från ALLA här på forumet.
För det mesta possetivt, men om inte så det enda du kan förändra är dig själv.

Du kan få folk att tycka och tänka på ett visst sätt, men för att få förändring så måste du börja med dig själv.
Och forumet är för mig en källa till klokhet, vänskap och gemenskap.
Mycket om allt och inget nu, tillbaka till det viktiga:
DIG ! ! !

Skriv en rad eller två i min tråd om du vill,
Kramar vännen, vill dig allt väl!
/A

Mammy Blue

Jag klampar in så här på morgonkvisten med lätt oro i magen - är jag medskyldig till att du som du skrivit på flera ställen undrar vad du har här och göra för alla andra kan lätt sluta men inte du?

Känn inte så, jag må låta hurtfrisk här, men jag har haft mina problem jag också, jag väljer dock att föredra mina positiva tankar, de växer om man göder dem med uppmärksamhet.

En stor kram till dej, Anli.
/MB

Anli

Mammy Blue,
Nej nej nej, absolut inte, tvärtom :)! Jag älskar det det positiva, blir så glad och inspirerad av att höra att det går så bra för många här inne! Klart man ska skriva om det och peppa varann :)
Har bara en svacka själv, men kommer igen!

A,
tack snälla för dina uppmuntrande ord :) Gör mig glad! Jag kommer igen, absolut! Mobiliserar kraft att ta nya tag..

/Anli

Mammy Blue

så lätt var det för mej att få glädjefnatt! Underbart att läsa ditt svar, Anli, nu känner jag fredagslycka utan påhälsning på systemet, hihi. Ha en bra och lugn helg nu.

Kram!
/MB

vill.sluta

Och du har så bra uttryck, glädjefnatt tex.
Kommer ihåg en gång när du blev glad och du skrev att du ler med hela ansiktet och jag fick en inre bild av någon med ett stort leende öra till öra.
Det var så jag började skratta när jag läste.
Nu tror jag inte du ser ut som en seriefigur men jag gillar det du skriver!
Kramar.

Anli, glad att höra av dig, jag står och väger. Ska jag eller ska jag inte, skall jag sluta fore ever eller.......
Jag tuffar på som en annan.
Fortfarande sedan oktober har jag inte haft ett nollintag över fyra helg er.
Kanske ett del mål att börja denna helg?
Anli, bara du och jag, vi skall tillsammans klara ivart fall TRE helger med start i helgen?
Du och jag vännen?

Jag är sugen och villig att prova.......
Har iofs vin hemma men om du är med mig och vi försöker klara i vart fall de tre kommande helgerna?
Jag vill, vill du.......sluta? :-)
Kramar!
/A

Anli

:) Ja, en utmaning sitter aldrig fel, speciellt inte när den gör gott också.
Jag börjar känna mig redo, har fått nog...igen :( Faller dit för ofta och känner hur det sakta börjar gå åt riktigt fel håll. Inte långt kvar tills jag köper flaskor och gömmer i garderoben (eftersom jag vill ha mkt MER än "normal drickar vinet"...har redan tänkt tanken :(

Så ja, nu är jag klar! Kanske är det denna gång jag lyckas?
Jag antar utmaningen, nu kör vi! 0 tolerans!

vill.sluta

Då tutar och kör vi, inget alls de kommande veckorna. Tummis på det, du och jag vännen.
Vi kör detta nu.
Faaaan vad nice.
Lite av A.A-stile...... (Andreas och Anli) :-)
Kramar vännen.
/A

FylleFia

hej Anli! Du skrev om skam hos mig. Den som vi båda känner. Tack för att du skrev för det kändes skönt att inte vara ensam. Hoppas att din och vill. Slutas kamp slutar som ni vill med 3 nyktra helger!

Kram från Fia

vill.sluta

Om vad psykologen sagt. Om att du kanske inte vill sluta?
Nä men vad bra, jag vill ju innerst inne inte heller sluta. Därför tar vi bara ett uppehåll på tre veckor.

Kan kanske ta en öl eller ett glas vin EFTER detta uppehåll.

Helt okej.........

Vi vill inte sluta kanske, vi vet att det vore bra men vi och många med oss här på forumet VILL kunna dricka.
Vi kan inte liksom, men det är avlägset.......
Så du och jag har ett uppehåll liksom.

Kramar dig hårt, det är du och jag vännen!ö*kindpuss

/A

Mammy Blue

men med cigaretter. Det uppehållet har varat i tjugofem år nu, så vem vet?

Var nu riktigt glada och lyckliga båda två för att ni slipper göda Systembolaget några veckor - dom säljer tillräckligt ändå, så ni behöver inte vara oroliga för att det ska gå i konkurs utan er. ;-D

Skämt åtsido - det är nog en mycket bra idé att slippa tvånget att man MÅSTE sluta, att man INTE FÅR dricka och så vidare, dessa tre helger VILL ni inte dricka. Bra så.

Hörde förresten på P4:s Jansson & Wester igår fredag om anledningen till att jag mår så jämrans bra just nu - jag är (över-)lycklig över att slippa dricka, jag uttrycker mej positivt, tänker positivt, lever positivt - och hjärnan belönar mej med en skvätt dopamin, må-gott- hormon. Se där, jag visste väl att det inte var något trolleri, ha- ha!

Ett gott skratt förlänger livet!
Kramar!/MB

vill.sluta

Med nöd och näppe.........
Har ju ett par satans goda kalla på baksidan som står där och bara är.

Så när jag blev ratad av ungarna för att schlager var inge kul att kolla på när det finns world of warcraft istället.......

Så jag satt där med chips och dipp helt solo och TÄNKTE att en riktigt kall god en skulle sitta fint.
Synd bara att det inte skule stoppa med en, så Anli. För vår skull blev det påskmust!

Hoppas du klarat dig från den kraxande papegojan på axeln så vårat uppehåll består?

Men om inte så skriv det......'
Kramar!
/A

vill.sluta

Igår så bestämdes det, då lilleman spydde, att jag skull vabba idag.
Så när alla somnat och jag satt och kollade tv så drog dom kalla ölen som jag hade på baksidan.
-Vafaan, det skulle vara riktigt gott, tänkte jag.
Nej sade jag till mig själv.
Sedan kraxade papegojan mer och mer och suget blev större och större.
Tankarna började dividera för och nackdelar.........
Jag skall inte jobba idag, jag kan sova ut ( skall i och för sig skjutsa frun till jobbet 07)
Vid gott mod, själv.
Så då blev suget för stort.

I och för sig endast en kall mellis, men endå det var ju sagt nollintag.
Jag höll mig till vatten i bastun i söndags då suget var stort även då.

Nu mest besviken för att jag svek dig.
Men men nya tag. Påt igen bara.........
Hoppas det går bättre för dig vännen?
/A

Anli

Samma här tyvärr :( Denna vecka jobbmiddagar och massa annat. Absolut ingen ursäkt, men extra svårt och jag klarade det inte :(
Tänkte då oxå på att "fan, vi hade ju kommit överens, och så sitter jag här med vinglaset i handen..."
Men vi fortsätter, nya tag....igen!