Jag behöver detta forum till min egen tillflykt att få skriva av mig, där jag gärna vill att ni som vill kan kommentera och hänga med i, vad som helst.
Har känt mig stundvis alldeles för länge som en tickande bomb, bara att få säga nått till någon(som kan förstå) eller någonstans, betyder mkt att få utlopp av känslor.
Det är så fruktansvärt tungt att bära på ett inre kaos som saknar struktur o ordning, jag är så trött o less på att just vara så trött o less.
För att lättare kanske sätta finger på saker o ting börjar jag skriva här nu att få mer focus o skärpa till min väg.
Jag har kommit långt men inte där jag vill vara. även om jag fallit ibland, ser jag ljust på framtiden, så tacksam och stark.

Jag har försökt hänga med i er andras forum och vissa av er känner nog igen mitt alias, att läsa av andra ger så mkt o de vet ju ni.

Jag har länge tänkt att börja skriva typ dagbok/att just sortera mina tankar o funderingar i.
Att få dela med mig av mina min resa och min ryggsäck, och KANSKE kan det till o med ge nått till någon !

Pontus

Steg upp halv6 idag vår solen sken härligt, utan bakis o bekymers fritt. 7dagar sen jag drack öl nu, så det känns skönt att vara på
benen och kört över första veckan igen. Känns skönt att kunna lättare resa mig upp efter bakslag.

Unnade mig ett par veckor sedan ett par nya dyra löpar skor och det är så befriade att gå ut och jogga på bara vägar igen. Gjorde en extra lång runda idag, och det gjorde mina hundar glada=)
Har även köpt årskort till gym och det är bästa jag gjort på länge. Att få rutin på träning och bara jävla mata ur sig aggresion är nog mitt bästa verktyg och tips!
Krävdes mkt mod för mig som är lite skygg att ta det steget, men fått bra social kontakt att och så många som är glada att se mig där. är stolt över det.

Kommer nog återkomma till mitt tränande senare, säkert någon som tränar på ett eller annat sätt?=) Hade tänkt skriva en längre inledning nu men måste rycka iväg, Ha en toppen dag gott folk!

Pontus

FylleFia

Skitbra Pontus! Välkommen till dit eget skrivande. Även jag smög runt här ett tag innan jag fattade tangentbordet. Det där med aggression känner jag igen mycket bra. Är så arg på allt sen jag nyktrade till. Och är bara inne på tionde dagen idag. Du ska vara stolt för varje landerövring du gör. Idag är det forum och gymmet, men vet hur långt du kan gå! Välkommen skygga Pontus. Här finns mycket kunskap. Har du gjort självhälpens övningar? Jag tycker det hjälper mig att se saker på pränt.

Fia

Man skriver för sin egen skull men sen är det alltid bra om nån annan kan ha nytta av det förstås. Det är så skönt att känna igen sej. Så skönt att se att här kommer en hel rad personer som med jävlar anamma nu tänker förbli nyktra!

Pontus

Jag har blivit bättre med tiden att hantera mina aggresioner men fan så jobbigt det kan vara. När jag började ta itu med mina alkoholproblem seriöst så var det kanske första man kände var jätte jobbigt. Sur och arg på de mesta, men kanske mest för att man inte visste varför man var arg. Sen när man dricker så går det givetvis över, men dagen efter så blir man besviken och arg på sig själv igen, och så växer det sig bara större och större inom sig. så snurrar det på i en ond cirkel.
Det krävdes inte mkt motgångar för man skulle gå och tröst dricka igen. Därför känns det jätte viktigt att få ut det så ofta man kan, i mitt fall träning, även det kändes jävlas hopplöst till en början, men med resultat så blev man mer och mer fast. Och stora motgångar kommer i livet då och då, så det gäller verkligen att man hittar nått som håller sig i focus på det viktiga i livet.
Det har jag märkt även på andra i min omgivning med tiden, och slagit mig när man ser lite olika signaler att alkoholproblemen är nog större än man kan föreställa sig. Ser nu att jag har nog en hel del bekanta som har problem. Vilket jag ibland tänkt på, varför är det så j-a stor skam över alkoholproblem och inte syns mer i media. jag skäms över mina problem men jag menar bara varför det inte pratas mer öppet om det. Många missbruks problem påminner på många sätt varann, brukar ibland känna igen mig i programmet Biggest looser och jag är långt från överviktig.

Fia jag har faktiskt bara kikat igenom lite snabbt självhjälp programmet, men ska absolut läsa mer om dem olika verktyg. En grej som jag läste där var vid sug försöka typ slappna av och typ känna den brännande känslan av alkohol i munnen, lite meditation typ, och det gör man efter ett tag, iaf på mig. Är de nått av dem Du/ ni kan rekommendera funkar bra på just er vid känsliga situationer? Imorgon ska jag ta mig tid att börja gå igenom självhjälps programmet.

Nått som är jätte viktigt och som kommit snabbare för mig är känna av varnigssignalerna så fort som möjligt att slå iväg alla demoner innan man sveps iväg. Jag bär i min mobil en text jag skrivit till mig själv, en sort påminnelse om allt som är viktigast i mitt liv och allt annt dåligt och bra. Kanske låter lite löjlig men det funkar i många situationer för mig. Jag hamnar i ett sånt jävla tunnelsende och tänker inte alls på konsekvenser annars.

FylleFia

Jag tycker inte din mobiltext är löjlig. Det verkar ju vara ett bra redskap. En bra idé. Kanske ska jag skriv ner något liknande som går snabbt att plocka fram vid minsta tveksamhet. Ibland är det ju inte direkt läge att börja surfa här. Inte skulle jag vilja att min bussgranne kastar ett öga på min mobil och ser att jag är inne på Alkoholhjälpen! Löjligt, men som du och många andra har konstaterat så är detta verkligen en skammens sjukdom. När det gäller självhjälpen så tycker jag att övningarna kompletterar varandra. Vissa kan kännas rent av fåniga. "Det här kan jag ju redan", men för mig är det bra att sitta med dom ändå. Jag liksom repeterar in budskapet. Aggresionen känner jag igen, jag har blivit så oerhört ilsk och lättretlig. På allt och alla. Tror att hundratal elaka tankar passerar mitt huvud varje dag, som tur är släpper jag oftast inte ut dem. Och då blir man ju frustrerad :). Min man får tyvärr ta mycket skit, av någon anledning tycks vi såra dem vi älskar mest. Kanske för att vi vet att de älskar tillbaka och inte bara går. Som granntanten skulle göra om jag sa att jag tycker hon har för mycket parfym på sig och stinker ner hela j...a hissen. Löser det lite som du. Fysisk aktivitet. I mitt fall långa, långa powerwalks.

Jag skäms också för mitt problem. Det är därför det är så bra att vi hittat hit. Här kan vi kommunicera med andra utan att skämmas. Glad att du också är med nu!

Fia

Pontus

Nä man vill gärna inte surfa denna sida var som, tycker Fia att skriva en text i mobilen
borde du testa! För mig är det så lätt att tappa helhets bilden när man blir svag.
det låter bra det Fia med powerwalks! Troratt det är jätte viktigt att få
ut aggressionen på nått sätt, att lätta på trycket. Och motion o träning är bra.
Som skönt på nått sätt kunna vända på den inre hatet, ångesten när världen smakar
skit och man vill bara slå den på käften. Då tar ja i extra i gymmet. Man måste ju göra
nånting för att må bra och vinna självrespekt o positivitet när man axlar så mycket skit
inom sig.

Min inre alkohol demon knackade på idag, nionde dag nykter. men lyckades slå bort tanken fort utan
att tänka för mkt o bli frustrerad. Kändes bra! Dagen är inte över men den är inte välkomen nå mer.
Men förbannat så less jag är att tänka på alkohol hela tiden på ett eller annat sätt.
Känslomässigt upp och ner, ibland orolig och ledsen hur man behandlat sin kropp o hur
mkt man kortat livet med detta gift:( men även glad att jag formats till den jag ändå är.
Är det inte det ena så är det de andra, alla lider vi väl av nått.
Jobbet kallar, kör hårt vänner!

Eken

Tycker också din mobiltext låter bra. Alla sätt som kan hjälpa ska man testa! :)
Du skrev här om att föreställa sig smaken av alkohol eller kanske att surfa på suget som det står om på självhjälpen. Håller som bäst på att läsa en bok om mindfulness och inser att det är precis vad den går ut på. Dvs att fokusera på och känna det man gör just då för stunden.
Tålamodsprövande. Men jag tror på det och ska försöka 'plåga' mig att meditera lite varje dag nu :)

Ta hand om dig!

Pontus

Ja men testa skriva ner en sammanfattning om vad värderar mest och andra anledningar till att inte dricka. ibland kan man behöva gå ifrån och ladda lite energi när man känner sig svag. Alla sätt är värt ett försök:)
Det med mindfulness är nått jag tänkt på, kan man på nått sätt hitta en inre ro, lugn skulle nog kännas bra. är inte annars så spirituelt lagd men vill gärna försöka. Det mesta sitter nog i huvudet!
Vad läser du för bok? verkar den bra? jag har köpt boken konsten att få superkrafter av henrik fexus men har inte börjat läsa den än.

Helgen närmar sig igen, tagit en riktig glidar dag idag med en lång promenad för att ha extra ork till att träna ihelg. Jag ska inte ljuga att allt känns bra, alko. domonerna knackar på och gör sig påminnd dagligen då och då, speciellt helger. men jag känner mig stark och focuserad, vill bara köra över denna helg. inget speciellt är på schemat inbokat men kanske unna mig nånting litet som belöning:) göra lite på huset som halkat efter, det är åxå en grej som gett mig fruktansvärd stressmoment/ångest när man druckit helgerna blir inget gjort. men lite varje dag blir fort mkt gjort. skönt och mina kära sambo blir så glad när det händer grejer:)

Tänkte på en grej idag, att när jag varit riktigt nere och fallit för alko. monstrets övertalan har det varit som ett självmord för mig. kom att tänka på en vän som tog sitt liv för några år sen, han var så glad dagen innan han gjorde de, givetvis, han hade bestämmt sig. på samma sätt blir allt frid o fröjd när myror kryper i en tills man bestämmer sig för att unna alk. fy fan för dessa krafter.

För trött att orka skriva mer idag, ska jag ta och svepa resten av min drink!!.. lugn, Proteindrink:)

Eken

är skriven av Titti Holmer och heter Lycka nu- en praktisk guide i mindfulness. Den är ganska lättläst tycker jag, med olika exempel och även lite om psykologisk forskning och olika teorier. Har dessutom en ljudbok av Johan Bergstad eftersom det är lite svårt att göra övningarna och läsa på samma gång.. =)

Ännu ett boktips är Allen Carrs Äntligen full kontroll ifall du vill ha något konkret angående alkoholberoende och inte läst den. Den var ganska bra för att jaga bort demonen ;)

Ha en fin helg!

Pontus

Ok! Ska kolla upp dem, ljudbok är nog bra alt för mig. Har lite svårt med koncetration.
Ja Full kontroll läser jag nu och den är bra. Väcker tankar!

Känner att jag mer o mer i min väg hittar tillbaxs till den jag varit. Musik har alltid varit
en stor del i mitt liv men senaste tunga år bara lyssnat mest berusad. Härligt att hitta den
del av mig. Hittat några riktigt sköna nya album med text som ger mig kraft:-) nu är min
lista laddad o klar för tidig träning i morgon.
Ha en bra helg alla kämpande!

Pontus

har nu varit helt apatisk i 2dagar, min arbets kamrat fråga om de hänt nått allvarligt. -nejdå bara lite trött. FÖRBANNAT, Åhh jag förstår inte:( som så många ggr, första v och helg går riktigt bra med stark focus o skärpa, andra gick bra men blir mer psykiskt trött, rastlös och förvirrad. fredag inga problem var till och med och köpte vin från systemet, en present. lördag var och tränade och lång motion men så kom det. Fick ett tungt jobbigt samtal som gjorde mig ledsen.
min sambo skulle ta lite vin på kvällen så hon tyckte jag också kunde ta lite om jag ville, hon blev trött och gick och la sig, jag var pigg och tror ni jag kunde bara låta det vara. Det river och sliter i mig när jag bara tänker på det. Hur kunde jag vara så jävla korkad att ens reta upp mig själv sådär. blev inte nån direkt jätte mängd alk, men tillräckligt för att tappa all lust för nånting. hur fan ska jag kunna tackla motgångar utan att känna, skönt att lugna nerver med alk.

Berättade för min sambo att jag är för svag och mår dåligt över alk. berättade tidigt i vår relation att jag jobbar på att ta så lite som möjligt, så hon vet och gjort henne besviken några gånger när jag blivit för full. försöker alltid lugna med att inte oroa sig, och gudarna vet jag tänker fan inte förlora nånting. vi är båda relativt unga utan barn och jag vill bygga den bästa av framtid och trygghet, är så lycklig i övrigt. snälla demon jävlar- lämna mig ifred!

tidigt tyckte jag om att festa med mina vänner, och vi har festat jätte mkt genom åren, för mkt.
för några år sen, ca 5-6. gled jag ner djupt i deprition då jag var sån jävla ynkrygg som inte pratade med någon. använde mig av alk. som tröst. gick riktigt långt tills jag nådde botten.
jag valde att börja kämpa och som jag beskrivit, kommit långt. men har mkt att jobba på.

Har inte orka göra ett skit nu dom senaste dagar vill bara att dagarna ska gå fort så jag får revansch och fortsätta nykter från d13. nu rullar tårar ner, vill bara få min glöd tillbaka.

markatta

Var inte så hård mot dig själv. Man kan nog inte tackla motgångar utan att känna, tvärtom så tror jag att nyckeln ligger i att tillåta sig att känna de känslor som dyker upp. När vi försöker stöta bort de starka känslor som kommer över oss så växer de och vi skapar också ett mönster av att starka känslor är "farliga" och måste bort.

Det krävs faktiskt övning för att lära sig att inte fly sina känslor men till slut så omprogrammerar man sin egen hjärna från att tänka att starka känslor är farliga och måste stoppas undan/fly ifrån, till att tänka; nu är jag arg/ledsen men det är bara en känsla och ingen känsla är konstant, det är ok att känna det jag känner och det kommer att passera.

Du kanske kan försöka att släppa in din sambo mer. Du skrev att du sagt till henne att du jobbar på att ta så lite som möjligt men vet hon om hur stor din kamp egentligen är? Jag tänker att om du säger till henne att du inte vill dricka något alls men att du tycker att det är svårt så borde hon ju inte ställa dig inför sådana situationer att hon frågar dig om du inte vill ha lite vin?

Att dela sina känslor med andra betyder för mig att inte ensam behöva möta mina demoner.

Ta hand om dig!

Pontus

Hej och tack Markatta för dom väldigt insikts/betydelsefulla ord, ska verkligen ta
in dem och läsa om. Det är faktiskt sant man kan inte gå runt och vara rädd för
känslor, annars funkar de ju inte. Det ska ju sitta i ryggen men behövde höra det.
Ska verkligen försöka öppna mig på ett sätt att lättare bara acceptera motgång av
Olika slag. Känt mig så rutten som delat stöd och styrka, sedan själv stå med huvudet
i sanden. Nåväl hundra gånger om har fått skaka av skiten, jag lärde mig nått nytt
säkert denna gång.

Jag behövde inte säga så mkt till min sambo efter helgen, hon kunde läsa av min skamm
och skuld enkelt. Vi pratade mer djupgående och det kändes bra. Och även hon var glad
att jag öppnade mig mer.

Pontus

Hoppsan märker nu hur slarvigt jag skriver från mobil, den är krånglig.
Har mer och mer börjat reflektera över mina fall och vad som hänt och dragit mig.
Och att inte bara köra på igen, att fundera över misstag att få bukt på.
kom fram nu till att mitt absolut sämsta ställe att dricka är just Hemma! Även
om jag inte ska dricka nånstans nu så är det ändå det ställe jag släpper allt, just pga
den deprimerade tunga tid jag haft då jag satt hemma o drack tills jag slocknade om
jag gjorde det. Jag har alltid trivts med att vara med mig själv och när den tid kom
var det så skönt att stänga ut resten av världen. En clown som vände sig om till ensam varg.
När jag vände till kamp och kom mer ur min tyngsta tid gick det bra att dricka ute,
Jag har liksom bättre koll på mig, även visa att inte vara fullast. Men hemma gammal
rutin utan koll.
Av många olika anledningär dricker vi på olika sätt och vägar. Detta mina som jag
försöker reda ut, käppar ivägen, min dumsnällhet, umgänge.
Ibland är det så svårt att få ut tankar på ord:-) men jobbar på dom, kul att ni
kommenterar när ni vill!

Mammy Blue

Den där jobbige demonen får man lära sej vara snorkig mot. När den lille jäveln börjar viska saker i örat, typ Nu skulle det vara gott med ett glas vin, så är det bara att avbryta fanskapet mitt i meningen med typ... Du vet ju mycket väl att det blir inte bara ett glas, jag blir skitfull, tappar kontrollen, vaknar i blöta svettiga lakan och det vill jag inte. Så håll klaffen demon, du är inte trovärdig!

Man får bli lite tonårstrotsig för att kunna frigöra sej.

All lycka och en kram från mej!/MB

FylleFia

Jag tycker du sätter dina ord på tankarna bra. Känner dessutom igen ditt dryckesmönster. Visst kunde även jag dricka normalt på lokal ute bland folk. Men jag var alltid garderad. Såg till att ha mera hemma så att jag kunde fortsätta i min ensamhet. Ja, jag längtade faktiskt hem. Tyckte det var bortkastad tid att umgås med vänner eftersom jag hade min bästa vän BIB hemma. Nu får hon inte bo här längre. Bara jag och mannen får plats. Lätt är det inte och jag är fortfarande arg på omvärlden. En ilska som jag tror delvis beror på vetskapen att jag aldrig kommer att kunna dricka normalt. Jag känner mig liksom missunnad, samtidigt som det är så skönt att vara nykter. Samtidigt som det är trist. Kan inte ens se på tv med mannen för jag tycker allt verkar dumt. Vill ha mera dokumentärer och bättre film. Inte trams med vuxna som leker olika lekar. Försöker läsa men varje kväll ska den där jävla apparaten på. Kommer ihåg en gång i min ungdom när jag blev så arg på min dåvarande pojkväns tv-tittande att jag hällde läsk i maskinen. Sen när jag började dricka gick det bra att titta. Har följt ditt tips och skrivit en lång harang till mig själv på mobilen om varför jag inte ska, inte får dricka.

Fia

Pontus

Mb lör eftermiddag blev demonerna besvärliga och börjarde spöka. Mmm tänk lite
öl etc. Försökte slå bort, tänka på annat. Men så tänkte jag ok då demon jävlar, hur
skulle kvällen bli. Lite öl lite musik lite ... Bla bla .följde med i fest. Sen! Stiga upp med illamående o
helvetet sj, nej tack, så dra! Funkade bra då:-) viktigt att inte vara hungrig har jag märkt
blir så fruktansvärt grinig o dåliga tankar börjar trycka på.

Fia! Ja vet, samma här skit jobbigt att känna sig missunnad. Så skönt att vara nykter
men kampen är tuff. Jag hade också ett extra föråd efterfest, som jag längtade till.
Hellre än fest. Sorligt men sant.
Vad bra! Hoppas mobil texten kan ge lättnad i svacka:-)

Helgen gav mig mkt. Slog bokstavligt yxan i väggen och började renovera, sånt som
blivit lidande o uppskjutet av bakis. riktigt kul! Tog lite lugnare med träning, känns
som jag körde mig in i väggen förra helgen :-P
Helgen var nykter men tuff. Mat är viktigt, mitt späckade schema gjorde mig till
riktigt grinig lör kväll . Men planer och mål sprudlar i mig, känns bra.
Hoppas ni hade bra helg o glad ny vecka !

Mammy Blue

jag kan inte slå vad om det, men jag ger mej tusan på att våra duktiga, intelligenta kroppar lärde sej ganska snabbt att slå på insulinproduktionen så fort hjärnan tänker på alkohol, kanske bara ljudet av en ölburk som öppnas. Kanske är det därför suget upplevs så starkt i vissa situationer?

Jag vill gärna göra ettor och nollor av saker, vill förstå, har lite svårt för psykologer som ska krångla till allting, hihi.

Jodå, veckan har börjat bra, hoppas att den fortsätter så för oss alla!
/MB

Pontus

Mb, ja tror man måste försöka sätta sig in och försöka förstå detta missbruk för
att kunna gå vidare. Jag försöker hitta svar på gåtor hela tiden. Det finns ju inga
genvägar eller enkla svar men ändå försöka förstå vad som händer med oss vid
olika situationer. Och det stämmer nog absolut de du säger !

Santorini ja det är Sorligt när man kommer till insikt vad detta beroende gör med
oss.