Eller entligen vet jag det.
Min man dricker på helgerna och semestern. För mycket och för ofta. Tycker jag. Han håller inte med.
Jag har två barn med honom. Å det är hemskt hur 8 åringen lärt sig läsa av honom. Å han vet hur han ska behandla pappa när han är sådan.
Har gråtit , bönat och hotat alldeles för länge. Flyttat gränserna hela tiden.
Men frågan är när räcker det? När går jag? Vad händer då med mina barn? Måste de vara med honom på helgerna då ? Fasa.
Jag har ju funnits där som ett skyddsnät för dem.
Känner mig så ledsen!

Margaretavilhelmina

Känner igen mig i honom. Vil han inte sluta så kommer han inte att göra det . Det finns sidor på nätet där man kan skriva in det man dricker. Din man har nog ett kemiskt beroende. Det märks att du mår dåligt av att han dricker. När vi dricker skiter vi i andra, alkoholister är egoister och tänker bara på sig själva. Du har också hamnat i ett medberoende. Blir han full varje gång han dricker? Försök att prata med honom när han är nykter om hu du känner och att alkoholen särar på er två. Ställ fram en flaska och ett familjeporträtt bredvid varandra och fråga vad som är viktigast. Väljer han familjen kan du uu säga till honom att då väljer du bort flaskan varannan helg. Detta för att minska drickandet och se vad han väljer.

margaretavilhelmina

Det är inte alltid som han blir full när han dricker. Ibland kan han dricka "lagom". Och då ska jag vara tacksam känns det som.
Vi har pratat om att välja familjen och det vill han. Det fungerar en helg kanske sedan smusslar han å dricker i smyg. Han verkar inte förstå att det märks.
Efter några veckor är vi tillbaka där vi började . Och jag gör inte det jag hotade med :-(.
Tack för dina råd.

/margaretavilhelmina

Jag drack i smyg, gömde, trodde inte att det skulle märkas. Snacka om att vara korkad. Jag kan skratta åt det nu, även när man är på AA. Gömmer man har man ett beroende som är skadligt så är det. Låt han skriva en lista med positiva saker med att dricka och negativa saker med att dricka. Din man är som jag var när jag var i det stadiet. Han måste inse att han har en osund inställning till alkohol. Det måste han inse själv. Oftast gör man det när det blir grava konsekvenser av drickandet som förlora jobb, körkort eller tom familjen. Jag blev lobad för 8 månader sedan, då gicl det upp ett ljus för mig. Tyvärr hade jag ett återfall för tre veckor sedan då det hände samma sak. Då bestämde jag mig att bli nykterist. Ska på möte med soc imorgon kan bli av med körkortet i 12 månader trots jag aldrig suttit bakom ratten berusad. Det är då man börjar fundera. Jag ska göra en bild på min son, min fru och en flaska jäger som var min drog. Tecten under ska lyda. Viöket väljer du? Det kommer bli så tydligt. Ta kontakt med öppenvården för du är i ett medberoende be om hjälp. Vart bor du?

margaretavilhelmina

Det är så drygt. Drygt när de smygdricker och tror att det inte märks. Jag blir så enormt besviken. Vet igentligen inte varför , visste ju att de skulle komma någon kväll. Bara för att vi haft flera bra kvällar så hoppas man. Men nej. Suck. Är så tråkigt att jag blir så ledsen och besviken. :-(

margaretavilhelmina

Det stinker alkohol när han ligger och sover. Konstigt vi som inte druckit ikväll ! Nej just precis ! Jävla skit. Så här vill inte jag leva!

Äppelknyte

Jag känner igen det så väl. Just den där sura stanken ur kroppen bredvid en, som man ska försöka älska och kanske ännu värre älska med!

Men det är det första du måste förstå, att han dricker alltid mer än han säger och mer än du ser. Det är ingen idé att försöka få honom att erkänna det, men du kan i alla fall vara säker på det. Det fick mig att bli lugnare, att inte försöka kontrollera hans drickande. För det går inte!

Min man går för närvarande på antabus. Jag vet inte riktigt hur jag ställer mig inför det. Det är oerhört bra att han sökt behandling,men kommer det här att hålla i sig? Jag har förstått att med viss planering går det att dricka på antabus också. Eller slutar han med tabletterna helt? Och hur länge dröjer i så fall återfallet? Hur länge kan jag och barnen lita på honom?

Så för min del är hjärnan väldigt upptagen just nu med slutfrågan - stanna eller inte. Och det är inte lätt...

Kram

margaretavilhelmina

Satsa på mig själv! Satsa på mig själv och barnen!
Inte lägga energi på att fundera på vad han gör nu när vi inte är hemma.
Att det ska vara så svårt !

Lycke

Precis så känner jag också. Jag tänker att jag ska inse och leva efter att jag inte kan kontrollera min mans drickande och istället åka iväg och göra roliga saker med barnen. Men i tanken är jag ändå hemma och undrar vad som händer. Ibland är det nästan mer smärtsamt att komma hem och bli chockad över hur mycket mannen druckit, än att vara med honom hela vägen. Och ibland skärper han sig faktiskt för att jag är hemma. När jag åker iväg skruvas intaget upp. Så så länge man lever ihop är det inte så lätt att leva liv i olika spår.

Att dricka på antanus går inte så bra. Äter din man tre tabletter per vecka och dricker ja då kommer det bli obehagligt kan jag lova. Jag har provat. För det första blev jag illröd i ansiktet och på ryggen, började svettas något fruktansvärt. Huvudvärken är som en dundrande migrän och jag fick hjärtklappning. Detta var efter tre starköl. Frugan var nära att ringa efter ambulans. Det där med att planera och dricka på antanbus kanske dr klarar av som har en trasig lever efter mångårigt missbruk. 1 år efter sista glaset så har tisken att få återfall minskat från 40-60% till 10-15%.

margaretavilhelmina

Jag var så duktig å gjorde något för mig
Träffade vänner.
vad händer jo han går på krogen! Vi bor en bit från stan, så det är något som kräver lite planering. Så nu får jag oroa mig över vad han gör och hur han beter sig. Blir sååå besviken!

margaretavilhelmina

Är så labil, blir lätt ledsen på ingenting. Känns som om jag är överfull å ibland rinner det över. Känns lite knäppt med tanke på att vi haft det halv ok de sista veckan.
Förstår inte riktigt mina känslor å reaktioner.

din insikt i att det kanske kommer att ta slut?I alla fall jag sörjde rejält det sista året utan att vara medveten om det.Jag såg i mina ögon en sorg som jag inte riktigt kände igen i mitt dagliga liv som rullade på som vanligt.Bara en tanke.

Ditt liv i ovisshet och kontroll gör att du inte mår bra. Om du ska må bättre och du älskar din man bör han dricka nada och ingenting. Vill han inte offra sitt missbruk för dig, ja då vet du vad han prioriterar och då blir ledsen och sårad.

margaretavilhelmina

Besviken igen ! Varför gör jag såhär mot mig och mina barn. Blir såå ledsen !
Han sover nu i soffan , full.
Jag har barnen hos mig ,nu de sover.
Ensam och besviken ska jag försöka sova nu :-(

Du kan ju inte leva så här. Du måste få hjälp att ta dig ur ditt medberoende och din man att sluta dricka. Vill han inte sluta så gör han inte det. Har du några planer?

är att han gör det inte mot dig.Han gör det mot sig själv pga alkoholism.Du är drabbad pga att du lever under samma tak.Han skulle göra samma sak även om du inte var där.Men när man lever länge med någon som dricker så blir det till slut en personlig besvikelse varje gång den man lever med dricker.
Man börjar inbilla sig en massa strunt.Om jag inte varit sur,om jag inte nekat sex om inte om inte.Så tror man att man själv på något sätt orsakat eller inte orsakat drickandet.Dvs man börjar ta på sig någon sorts inbillad kontroll och är även duktig på att ta på sig skuld.
Så mitt tips är,sätt dig ned och ta in sanningen-din man är alkoholist och du kan inte göra något åt det annat än skydda dig själv och dina barn.Om du nu är i det läge att du varken orkar vill eller kan gå-vad har du då för möjligheter att lindra dessa tillfällen?
Kan du göra något för att skydda dig själv och barnen?
Kan du på något sätt lägga denna händelse utanför dig själv och din personliga cirkel?
Istället för att sitta mitt i cirkeln och lida på det sätt som du nu gör varje gång.
Been there, done that ett par hundra gånger.Och varje gång bannar man sig själv att man låter mönstret upprepas.Slår på sig själv att man inte har förstånd att resa sig upp och gå.
Gör inte det,stå rak i detta och stoppa tillbaka problemet till den det berör dvs han.Lägg inte mer krut på detta.Låt idag bli en bra dag och låt gårdagen mentalt släppa dina tankar.Se vad du kan skapa av idag du och dina barn och strunta fullkomligt i om han väljer att dricka ikväll eller inte.Det kanske inte gör underverk för honom.Men du kommer att känna att några millimeter av tyngden på dina axlar släpper.