Hej,

Jag har druckit allt mer vin sen förr-förra sommaren då dagliga 2-4 glas hade nästlat sig kvar efter semestern. Oftast inte mer än två glas per kväll, å kanske bara fyra dagar i veckan. Men vad jag såg fram emot de där glasen om det var en sån kväll. Å det var ju inte mer än fem minuter innanför dörren innan rödvinet var upphällt bredvid något enkelt att äta.

Det har varit lite turer fram o tillbaka om det verkligen var så farligt. Min terapeut tyckte inte att det var så farliga mängder.

Så tidigt i år var det en läkare som reagerade. Då låg nog veckodosen på 2 flaskor i veckan. Fick Antabus, och uppmaning att tala med beroendeterapeut. Tog Antabus, blev en vit månad. Fick för mig att jag fick lite ont i magen av Antabus, och slutade. (Beroendeterapeuten tyckte inte jag behövde dem, att gå dit alltså men att jag skulle vara försiktigt, riskbruk. )

Sen började jag dricka vin igen, hade lite nya regler jag försökte med, inga boxar, inga vardagar.
Men vinet var fortsatt gott, och de två glasen blev tre. Nån gång fyra. Och till slut avstod jag aldrig, om det bara fanns hemma. På helgen kunde jag till och med dricka på förmiddagen.
Och segheten gjorde att allt blev jobbigare att göra. Ärenden, träning,

Så jag mår nog bättre utan vin, eller behöver ett långt vitt uppehåll. Går på Antabus igen. Nu är det dag fem och jag känner mig piggare o gladare, och saknar samtidigt vinet. Om jag inte klarar att sluta/minska själv måste jag ju gå på behandling, jobbigt!

Heja alla som vill sluta, kämpa på. Jag kämpar på på mitt lilla håll! Kram

Din terapeut verkar ju inte ta dig på allvar och har nog mussat de senaste alkoholrönen. Även måttlighetsdrickandet är farligt och ger upphov till ökad cancerrisk. Att dricka upp till 4 glas vin är ju minst en flaska. Du verkar ha ett kemiskt beroende. Jag tycker du fått väldigt konstiga råd faktiskt. Du har sug och suget kommer abvta med tiden. Jag tycker du har gjort bra val att börja äta antabus och inte dricka. Detta kommer gynna fig i långa loppet.

Meredith11

Tack! Ja, jag ska gå till nån annan terapeut om det blir aktuellt. Nu har jag ju iofs eskalerat efter att jag slutade hos henne. Tack för svar, det värmer!

Moa

Hej Meredith11! Det verkar vara en märklig terapeut. Att dricka på vardagar (också), och så fort man kommer innanför dörren, är ju inte bra. Cancerrisk, förstorad lever och ett socialt hämmat liv är några få av alla konsekvenser. Talar av egen erfarenhet.
Bra att du fått hjälp med ditt problem även om du i förlängningen ju måste klara dig utan Antabus. Jag hoppas att du hittar din egen starka motivering att klara det! Vad jag förstår så blir det lättare med tiden så det är bara att kämpa på. Mig har det hjälpt att komma hit till forumet och ta del av andras erfarenhet och att skriva av mig när det blir lite tungt. Jag hoppas att det även kan hjälpa dig!

Meredith11

Tack Moa! Nu berättade jag ju inte för terapeuten om innanför-dörren-grejen, men ändå. Har haft på känn ett bra tag att jag varit ute på farliga vägar. Har även alkoholberoende nära släktingar. Hoppas du har det bra!

Tyvärr ligger vi i Sverige 30 år efter usa angående alkoholforskningen. Läkare i Sverige är väldigt okunniga kring detta tyvärr. Varje dag som går kommer du må bättre och bättre och suget kommer minska.

Moa

Jo, även jag har alkoholmissbruket/beroendet i släkten. Men jag trodde förstås inte att det skulle gälla mig... Ha, vad fel jag hade! Skitjobbigt dock! Just att det är en sådan socialt etablerad grej att dricka alkohol på middagar, fester, afterwork, you name it! Det är här vi måste försöka hitta styrkan/självkänslan att stå upp för vårt val, att avstå alkohol eftersom vi inte kan hantera det. Jag har dock inte kommit dit än så jag avstår fester ett tag.
Ha en fortsatt harmonisk kväll!

Moa

Jo, även jag har missbruket/beroendet i släkten, men tänkte att det inte gällde mig. Ha, vad fel jag hade!
Skitjobbigt dock. Det är ju så enormt socialt etablerat att umgås över ett glas, på middagar, fester, after work, you name it! Det krävs ganska stor styrka och självkänsla för att våga stå upp för att man avstår alkohol på grund av att man inte kan hantera den. Jag är inte där än utan väljer att avstå sådana sammanhang ett tag. Tills jag blir starkare.
Tänkte hänga här så länge :)
Ha en fortsatt harmonisk kväll!

Moa

Trodde inte att det blev sparat första gången som jag skrev... Ja, ja nu får du läsa det två gånger! :)

Meredith11

Vilken fin önskan, harmoni längtar jag efter,! Hoppas ni andra också får harmoni!
Ska försöka mig på lite lugn jogging idag.
Det känns somnat det går bra utan vin. Behöver dock värja mig mot kommande tankar om att nu är ju allting bra, och jag kan måttlighetsdricka igen. Vore inte bra för mig. Åtminstone inte på länge, länge.

Har man en gång haft bekymmer så blir det svårt att måttlighetsdricka. Så de tankarna kan du lägga på is ett tag tycker jag. När du får sug är mitt råd att göra något som håller dig sysselsatt då försvinner det utan du behöver tänka på det.

steglitsan

Tittar in efter att ha sett dig i min tråd, tack för grattis och välkommen hit!

Det är faktiskt en väldigt fin plats som hjälper många i sina dagliga strider som man har med sig själv. Kom du iväg på joggingturen?

/Steglitsan, du kan kalla mig SL :)

Meredith11

Men det blev en kortare på söndagen.tack för att du undrade. Skulle vilja röra mig mer, idag till exempel har jag varit väldigt rastlös å ätit massa godis.
Kram!

LenaNyman

Jag tror jag skulle vilja börja boxas. Bara UT med alla aggressioner och energi på en tung, tung sandsäck. Det skulle vara grejer, det.
:)

/Lena

Meredith11

Ja, det kunde nog göra gott för både kropp å själ. Har tränat idag. Känns sååå bra just nu. Endorfiner, mmmm. Åsså en ostmacka på det.

Meredith11

Idag är det dag 11 utan vin. Funkar hyfsat. Ibland leker jag med tanken att pröva att dricka lite, typ tre glas vardera på fredag o lördag, men det är inte säkert att det är så lätt att hålla. Och sen har jag ju en alternativ fundering som jag är nyfiken på : hur mycket bättre skulle jag kunna må av att vara helnykter ett längre tag, säg fram till jul? Hur skulle det kännas? Förmodligen skulle det vara lättare att komma iväg och jogga på helgen. Även om jag inte blir bakfull av två-tre glas vin, så blir jag segare.
Hänger ganska mycket på forumet, och har tagit intryck av att många fokuserar på att vara nykter idag och kanske imorgon, så får man ta resten sen. Verkar bra att tänka så tycker jag.
Inte klokt heller vad tidningarna är fulla av vinreklam, och vad det ska smuttas på glas vin i tid o otid i serier på tv.
Ha en god, nykter torsdag, alla! Kram!

Om du är helnykter kommer både du psykiskt och fysiskt må bättre. Alkoholen är ju ett cancerframkallande nervgift. 11 dagar utan så har ju den värsta abstinensen lagt sig även om suget finns kvar. Bra med 11 dagar. Tänkte som du jaja jag skiter i starkspriten och håller mig till öl så går det nog bra. Kan bara säga att det inte gick så lysande. Man triggar alkoholdjävulen oavsett styrka på a. Varför skulle du vilja dricka ett par glas typ 4 är ju en hel pava? Vad får du för vinningar att dricka förutom att alkoholdjävulen får sitt? Kämpa på med din helnykterhet.

Meredith11

Och vet inte vad jag tycker än. Men det är värt ett försök, kan förhoppmimgsvis stötta mig i nykterhetsföresatserna.
Störande är annars godissug, och oro över att gå upp i vikt. Hå,hå, ja,ja...

i AA, ta till dig det du vill i boken. Men den är rolig, och avslöjar mkt av falska myter kring alkohol och dess förtjänster. Jag har plockat fram den igen och ska börja läsa, man får en positiv kick av att läsa det allra mesta i boken tycker jag. Helt klart en stöttande bok om man vill bli av med alkoholdjävulen!
Good luck, jag lyckades i alla fall att sluta röka för 11 år sedan med hjälp av mr Carr.

LenaNyman

... herr Carr på nattduksbordet. Har inte kommit förbi alla lovord och förträffligheter än - ärligt talat läser jag bara deckare om kvällarna nu - men man kanske ska slå upp senast lästa sidan när man kryper till sängs om ett antal timmar.

I dag, Meredith, ska vi må precis så väl som man bara kan må när det verkligen är som bäst.
:)

/L