Hej,

Jag har druckit allt mer vin sen förr-förra sommaren då dagliga 2-4 glas hade nästlat sig kvar efter semestern. Oftast inte mer än två glas per kväll, å kanske bara fyra dagar i veckan. Men vad jag såg fram emot de där glasen om det var en sån kväll. Å det var ju inte mer än fem minuter innanför dörren innan rödvinet var upphällt bredvid något enkelt att äta.

Det har varit lite turer fram o tillbaka om det verkligen var så farligt. Min terapeut tyckte inte att det var så farliga mängder.

Så tidigt i år var det en läkare som reagerade. Då låg nog veckodosen på 2 flaskor i veckan. Fick Antabus, och uppmaning att tala med beroendeterapeut. Tog Antabus, blev en vit månad. Fick för mig att jag fick lite ont i magen av Antabus, och slutade. (Beroendeterapeuten tyckte inte jag behövde dem, att gå dit alltså men att jag skulle vara försiktigt, riskbruk. )

Sen började jag dricka vin igen, hade lite nya regler jag försökte med, inga boxar, inga vardagar.
Men vinet var fortsatt gott, och de två glasen blev tre. Nån gång fyra. Och till slut avstod jag aldrig, om det bara fanns hemma. På helgen kunde jag till och med dricka på förmiddagen.
Och segheten gjorde att allt blev jobbigare att göra. Ärenden, träning,

Så jag mår nog bättre utan vin, eller behöver ett långt vitt uppehåll. Går på Antabus igen. Nu är det dag fem och jag känner mig piggare o gladare, och saknar samtidigt vinet. Om jag inte klarar att sluta/minska själv måste jag ju gå på behandling, jobbigt!

Heja alla som vill sluta, kämpa på. Jag kämpar på på mitt lilla håll! Kram

Meredith11

Med dålig sömn och spänningshuvudvärk som inte släpper i första taget. Jag är iallafall inte sugen på nåt rödvin...

Meredith11

Huvudvärken har inte gett sig. Jag har gått upp två kilo. Kan släppa iväg mig i en hysterisk rädsla över att gå upp två kilo i månaden i ett halvår och drunkna i självförakt, eller ta ett djupt omtänksamt andetag och inse att det är en omställning att leva vinfritt, och varsamt göra små korrigeringar på de värsta kaloriutsvävningarna, det är värt två kilo plus att slippa oro över vinberoende. Det får vara värt det. Och det måste inte fortsätta. Det finns andra alternativa nedvarvningssätt som jag kan använda och göra till vanor. Såja, det ordnar sig.
Ordinerar mig själv antingen en rejäl promenad, eller en joggingtur idag. Allra närmast mot spänningshuvudvärken, men alltid gott för hela hälsan oxå.
God nykter fredag allihop!

Vad är ett par kilo upp eller ner i det långa loppet - med tanke på storvinsten att få vara nykter. Var inte så hård mot dig själv, utan tänk att kroppen behöver lite tid. Om man tar bort ett gift som kroppen vant sig vid under många år, så kanske det inte är för mycket begärt att den också får reningstid? ;-)

Kram

LenaNyman

... går det ner och så där håller det på. Men är inne nu på 39:e dagen och ... tja, det är jag glad för. Varför känns det sådär för dig, Meredith? Berätta. Kram.

Meredith11

, Lena, jag har återfallit. Druckit vin både onsdag, fredag, måndag och igår tisdag.
Hoppas det räcker nu, i fråga om vad som behövs för att jag ska förstå, att jag inte klarar av att dricka lagom. Varken lagom mycket eller lagom ofta.
Har ju inte kraschat något jobb eller förhållande pga vinberoendet. Ännu.
Men det är läskigt att alkoholen är så kraftfull. Att det är så lockande att dricka en hel flaska och få somna bort från tillvaron några timmar.

Köpte en Box i måndags. Drack fem glas i måndags och minst lika mycket igår. Fick ont i huvudet och lite yrsel när jag vaknade. Lite obehagligt och hela min energi att göra något vettigt försvinner. Skäms gör jag ju.

Hur som haver, imorgon blir det Antabus igen. Tömde boxen i diskhon igår kväll, nästan halvfull. Har aktivitet idag som jag inte vill missa som kommer hjälpa mig att hålla i min föresats.

Funderar om jag behöver någon form av stöd förutom forumet.
Något som inte inkräktar på jobbet.
Kanske en samtalsterapeut med fokus på alkoholberoende.
Är inte så sugen på att gå till aa, mest av risk att stöta på bekanta.

Så är läget

LenaNyman

Och det är så fint med dig, tycker jag, att i stället för att kanske tiga ihjäl min fråga eller låtsas som att allt är en piece of cake så berättar du precis som det är. Så din kraft och vilja till förändring är intakt. Är inte det skönt ändå, mitt i bakslagets skugga?

Tänker, när jag läser din rad om AA; förstå vilken lättnad om man bara kunde kasta den här skammen helt överbord? Bara säga som det är, utan omsvep, och tas emot just så. Rakt, utan omsvep, precis som man är.

Vi höres, Meredith. Ta hand om dig själv och dina tankar i dag. Kram.

/L

Meredith11

Hej igen Lena, det känns skönt att få berättat.
Jag kommer att kunna leva ett gott liv utan alkohol, har inte så mycket umgänge kopplat till alkohol. Enstaka aw, eller jobbfester kanske blir annorlunda.
Men behöver träna upp andra avslappningsverktyg, som träning och kanske meditation.,

Hoppas du får det bra idag också.

Och ev, andra som läser detta oxå.

Starkt att du erkänner inför dig själv. Nu tar vi nya tag. Du är värd något bättre än detta, eller hur?

Det kommer inte bli lätt, men det kommer vara värt det!

Kram till dig

Meredith11

Söta du. Kuriös har jag sett nån kalla dig, gulligt.

Hmm... Kuriös...? Det har jag inte hört tidigare... Var tvungen och googla det:

"Kuriös betyder ungefär detsamma som märkvärdig. Synonymer: sällsam , märkvärdig , besynnerlig , bisarr , egen , egendomlig , underlig , konstig"

...Eh... tack... tror jag...?

Det är vanligt med bakslag. Det viktigaste är att man lär sig något av det. Många är skeptiska till de nya forskningsrönen att alkoholister egter behandlibg lyckas dricka normalt. Frågar man de som drack friskt är deras svar att förbli nykter.

Meredith11

Hej M-u-r-i-s, jag känner mig dämpad men stabil. Att avstå från vin går bra, antabusen är i kroppen. Har en del stressiga tankar om massa saker jag skulle vilja ta i tu med, men försöker komma överens, eller har bestämt, att nykterhet och motion får räcka som fokusområden just nu. Men tankarna är stirriga ibland.

Hur mår du idag? Ja, du sover väl ännu, gott hoppas jag. Jag är väldigt morgonpigg jag.

Kram!

Meredith11

Känns lättande att det går att komma in igen. Inser att jag saknade forumet.
Ny jobbvecka, skönt att veta att jag är helt nykter, och inte behöver undra om gårdagens konsumtion skulle påverka min pigghet och alerthet idag.

Ha en bra måndag allihop!

Kram till den som behöver och eller vill ha en.