Hej,

Jag har druckit allt mer vin sen förr-förra sommaren då dagliga 2-4 glas hade nästlat sig kvar efter semestern. Oftast inte mer än två glas per kväll, å kanske bara fyra dagar i veckan. Men vad jag såg fram emot de där glasen om det var en sån kväll. Å det var ju inte mer än fem minuter innanför dörren innan rödvinet var upphällt bredvid något enkelt att äta.

Det har varit lite turer fram o tillbaka om det verkligen var så farligt. Min terapeut tyckte inte att det var så farliga mängder.

Så tidigt i år var det en läkare som reagerade. Då låg nog veckodosen på 2 flaskor i veckan. Fick Antabus, och uppmaning att tala med beroendeterapeut. Tog Antabus, blev en vit månad. Fick för mig att jag fick lite ont i magen av Antabus, och slutade. (Beroendeterapeuten tyckte inte jag behövde dem, att gå dit alltså men att jag skulle vara försiktigt, riskbruk. )

Sen började jag dricka vin igen, hade lite nya regler jag försökte med, inga boxar, inga vardagar.
Men vinet var fortsatt gott, och de två glasen blev tre. Nån gång fyra. Och till slut avstod jag aldrig, om det bara fanns hemma. På helgen kunde jag till och med dricka på förmiddagen.
Och segheten gjorde att allt blev jobbigare att göra. Ärenden, träning,

Så jag mår nog bättre utan vin, eller behöver ett långt vitt uppehåll. Går på Antabus igen. Nu är det dag fem och jag känner mig piggare o gladare, och saknar samtidigt vinet. Om jag inte klarar att sluta/minska själv måste jag ju gå på behandling, jobbigt!

Heja alla som vill sluta, kämpa på. Jag kämpar på på mitt lilla håll! Kram

Meredith11

Jag känner mig ok ändå, lite ångest, skjuter upp att sluta med alkohol, just nu är tanken sista vinet ikväll.
Har kollat upp tider på AA. Finns en måndagstid som skulle kunna passa.

Hur mår du goaste Ebba, är du rädd om dig? Är du en riktigt god vän till dig själv som du är för många här?

Kramis,

M

Frågan är ju som ovan? Jag kunde också måttlighetsdricka men det kanske jag kunde göra 20 gånger i rad men jag visste inte vilken av gångerna det kunde slå över. Vet du det? Är du säker på att det stannar vid 3 glas? Vill absolut inte såga ditt val men jag resonerade på samma sätt och det slutade inte så bra. Man tenderar att hela tiden rucka på reglerna man sätter upp. Ähh bara tagit tre glas, kan ju ta ett till. Det är det som är problemet för oss vinberoende, det är alkoholdjävulen i huvudet som bestämmer, inte förnuftet.
Sedan kan jag inte hålla med Ebba om antabus eller annan medicin riktigt. Alkoholbegär är en sjukdom och den kan man lindra med medicin, likväl som en pollenallergiker tar sina tabletter mot symtom kan väl en alkoholist lindra sina besvär om det nu går. Dock tycker jag att man på något sätt måste komma under behandling. Får önska er en fin helg alla från moralgubben Magnus.

Ebba

Jag är ledsen.
Jag är utmattad.
Jag är rädd.

Har inga problem med att inte dricka men allt finns kvar.
Ja, rädd är just vad jag är.

Ser inte ljust på framtiden,
ser inte ljust på mig själv.

Gå på AA Meredith.
Gör det.

Kram E

Meredith11

Åh, vad jag önskar att jag kunde ge dig hopp å en strimma glädje. Det är tungt när det är mörkt.
Må du läka i dina tankar och bara gå åt rätt håll, stadigt.
Det är så svårt att förstå vad som händer. Varför ska en massa gulliga människor behöva må dåligt i själen, vad är det för meningsfullt med detta?
Kan inte se något meningsfullt med det, vill inte att det ska vara så.
Önskar dig en vederkvickande vila, en sån där som vandrare får när de efter faror och strapatser kan mellanlanda hos Alverna i Vattnadal och äta bröd som mättar hunger, och känna en varm gosig trygghet där runt lägerelden. Och sen en god morgon, med nytt hopp och meningsfulla möten och lugna tankar.

Meredith11

Jag uppskattar din omtanke, jag tror det är bäst för mig att sluta, det kan absolut slå över och bli riktigt farligt, är kanske närmare än jag tror.

När man tappar fotfästet helt... Det är det grymma i det hela samtidigt som man får ångest om man druckit eller inte fått dricka.

Ebba

Sluta innan du cyklar omkull och slår i huvudet som jag gjorde.
Jag hade bara tur som inte ramlade åt höger där hård grå asfalt var, utan åt vänster där gräset var grönt ovanpå jorden.

<3

Meredith11

Huvudvärk ja, men inte så mycket. Kolmörkt ute. Inte full, men skulle inte våga köra bil.
Må jag inte köpa nåt mer vin, dricka nåt mer vin.
Må jag varva ner med andra saker, mysa med annat, och somna ifrån av att det är dags att sova.

Ebba

Såklart att du inte ska köra bil nu.
Såklart att du ska mysa med annat nya kvällar.

<3

Fillifjonkan

Så mycket jag vill säga till er alla som är aktiva här. Hur fantastiska ni är som kämpar med er själva och som dessutom orkar peppar varandra och mig. Idag är det en vecka sedan jag gjorde bort mig totalt hos mina grannar. Jag var så full att jag inte mindes hur jag kom hem. Barnen var med. Det var min punkt. Dagen efter. När jag insåg att jag är missbrukare. Den här veckan har varit fyllt av ömsom hopp ömsom förtvivlan. Alla känslor som jag känner. Abstinens. Rädsla. Kärlek till mina barn och livet. Att det liksom krävs mycket mod att vara nykter. Och kraft. Ikväll är jag så tacksam över att vara nykter. Att jag inte är den där hemska fulla personen som härjade med mitt inre och yttre bara en vecka sedan. Jag är tacksam men också rädd. För alkoholbegäret är kvar. Det lockar och drar. Det kommer till och med till mig i mina drömmar och erbjuder mig vin. Men jag ska fortsätta kämpa, gråta och stå emot. Förhoppningsvis. Styrkekramar och kärlek till er alla denna novemberkväll. Tillsammans är vi starka!

Meredith11

Nån gång ska jag läsa mera Tove jansson. Dina rader andas omtanke och hopp, jag uppskattar också forumet för det.

Meredith11

Idag är jag nykter o inställd på nystart.
Funderar på att kanske gå på ett aa-möte imorrn. Vill inte att min arbetsgivare får veta, helst ingen annan heller, men skulle det vara så farligt?
Har också en tanke om att ringa till ett beroendeställe där jag var för över ett halvår sen, men då drack jag mindre o ansågs mest ha ett riskbruk.

Har känt en allt starkare kraft från alkoholen, vinet lockar mig till sig, och vill förföra mig, och en kort, kort stund känns det härligt ljuvligt, och så tog det roliga slut.efteråt uppgivenhet och förlägenhet, smyg iväg med glasflaskorna till återvinningen och vill inte möta någon då.

Jag är värd att må bra, det är vi alla. Det spelar roll hur jag mår och att jag är rädd om mig.

Moa

En riktig psykopat. Lockar en till sig med löften om lycka och ett lättare liv. Lättare att prata, lättare att vara glad, lättare att tackla problem. Sedan när man tror att man funnit en bästis och livet leker så slår den till och visar sin rätta sida. Man upptäcker ångeste (vad hände i går egentligen), smygandet (bara en liten smutt i smyg för femteelfte gången på en kväll), smärtan (varför tittar folk konstigt och varför smärtar levern?) isoleringen (avböjer fika över en kopp kaffe för att kunna vara hemma och dricka) o.s.v, o.s.v osv.

Nej bort med den! Inte lätt det heller med tanke på skammatämpeln runt alkoholberonde men man slipper stå där med all den ångest som alkoholen i sig för med sig!
Så ser jag på det hela.
Kram på dig och hoppas att du hittar en väg som passar dig, till ett liv utan alkohol !

Ebba

Vad klokt du skrev till mig, tack.
Ja, jag känner mig naken.
Jag fick plötsligt panik,
jag har ingen koll på exakt vad jag har skrivit i min tråd, jag vet bara att det är sådant jag aldrig säger till någon.

Jag låter aldrig någon lära känna mig, jag flyr och nu står plötsligt allt här och smutsar ner mig och gör mig patetisk, lortig, galen, dålig, äcklig, fånig, fjantig, hopplös, dålig, dålig, dålig, ful, naken,patetisk, vidrig, äcklig, förvirrad.

Jag vill "få bort" det, jag vill inte synas, beröra eller förstöra något endaste på hela jordklotet det är bara som att jag vill förklara för hela världen och jag är rädd.

Det var otäckt i Slottet och jag känner mig så jävla dålig som hamnade där.
Jag är rädd.

Brukar du känna dig rädd?

Kram Ebba

Meredith11

Och håll fast vid den.
Jag tänker att du har glädje av att uttrycka dig i skrift och att det gör gott.

Jag tyckte du skrev så tydligt om slottet att du ville prata, inte äta piller. Fick du inte prata? Har du någon samtalskontakt ?

Sen, när man mår som sämst, har man ju inte krafter att skaffa saker, varken nya vanor eller samtalsterapeuter.

Jag är jätterädd. Att jag ska börja må så dåligt att jag inte kan jobba (ej så realistiskt just nu). Är rädd att min mamma ska dö, hon är min bästa vän.
Är rädd för att inte någon ska vilja vara med mig.
Är rädd för att gå upp i vikt så mycket att jag blir oformlig o okvinnlig och drunknar i självförakt.
Lite rädd för att fortsätta dricka, och att alkoholen blir så stark att jag börjar dricka före jobbet/dricka mig berusad offentligt/hamna på parkbänken, bildligt eller bokstavligt.

Önskar ibland att någon kunde låsa in mig ett år, bestämma över min mat o träning o nykterhet å sen släppa ut en smärt, vältränad o nykter Meredith. Jag har ändå inget liv. Jo det har jag men ibland känns det så.

Meredith11

Idag var det frestande tankar efter jobbet att åka via systemet. Meh, man kan ju inte dricka på en vardag, blir nog väldigt segt imorrn på jobbet.
Det hjälpte att mina förbindelser kom snabbt, att jag tjatat så mycket på forumet.

Nu är faran över för idag.

Haft en bra jobbdag, trött men nöjd. Haft mycket samtal idag, mestadels givande o vettiga, och inget alls åt det jobbiga hållet.

Läste delar av Carr i helgen. Han kan tjata den grabben!
Jag gillar hans påminnelse om att alkohol egentligen är äckligt från början, något vi lär oss att dricka.
Tveksam till att det är lätt att låta bli kompensatoriskt översättande av godis till exempel.

Om Carr skulle veta vad jag vet om hans bok skulle jag raskt bli ombedd att läsa den igen, utan att skumläsa massa sidor.

Ebba

Drack du vin i går Meredith?
V a r f ö r?

Det var så längesedan jag drack vin att nykter har blivit helt naturligt att vara.
Jag tar det förgivet nu.
Men så går jag på AA också och påminns ständigt om varför jag inte vill eller kan dricka...
Haka på vettja.

Kram

Meredith11

Kan konstatera att det inte gav så mycket.
Använde "inte på en vardag" som starkaste argumentet under veckan, sen på fredagen "fick jag" för mig själv.
Tack för din omtanke. Endera dagen går jag till aa.

M