Hej alla fina människor

Jag har tappat bort blomman....mig själv. Jag drunknar snart i A om jag inte gör något åt saken.

Jag har en lång historia bakom mig med en och annan jobbig händelse som gjort att jag mådde bara sämre och sämre.....då dricker jag mer. Nu är det några år sen senaste jobbiga händelse men inget stop på supandet.

Några dagar då och då lyckas jag med utan A men sen så tänker jag.....skitsamma några glas en fredag gör väl ingen och så blir fredagen plötsligt en hel vecka eller två.

Mer om mig i nästa inlägg. Jag ville bara börja skriva några rader.

Pok

LenaNyman

Fastnade för din senaste kommentar. Att inte veta i sin förtvivlan vad man ska ta sig till. Att känna sig lika mycket värd som en vägglus. Att se framtiden an med inte ett uns av tro eller hopp.

Jag vet inte vilket kontaktnät du har, om du har någon någonstans du kan säga som det är till och ta hjälp av. Ibland har man inte det. Så om du vill kan du och jag vara varandras bollplank under påsk. Jag har ett fint stöd i min sambo, som inte tänker dricka nu under påsk helt enkelt för att underlätta för mig att vara nykter. Jag önskar att du också hade det så. Så jag tänker göra som så här (om du vill): Varje gång du skriver något från och med torsdag kommer jag att svara dig. Så fort jag bara kan. Vi kan se det som ett litet experiment, Blomman. Vad säger du?

:)

/Lena

Blomman

Det är obefintligt. De få människorna jag umgås med och pratar med är antingen själva i osunt drickande eller så är det den typen av människor som säger att allt är så förbaskat jävla lätt. Vaddå sug.....ja men ta då alkoholfritt vin eller öl om det är vardag. Klart man kan dricka gott men just själva alkoholen ska man inte dricka dagligen. Jag minnsan köper mer alkoholfritt på bolaget än vad jag köper alkohol. Etc.....

Ja ja tänker jag.......ni går inte runt och mår då jävla dåligt heller och inte konstant tänker på att du bara skulle vilja gå in i dimman.

Nu är barnen här med allt vad det innebär. De är rätt stora nu men det blir tjat om att leka och glömda saker hitt och dit.....jag höll på att få spel.....utav INGET......men lyckades lugna mig och inte agera på min känsla.

Jag har fortfarande ont i högra sidan på buken. Jag har kommit hem och hällde upp indian tonic zero.....typ den enda läsken jag tycker är god. Lägger ofta citron i den....blir ännu godare då.

Jag siktar på a-fri kväll.....den första på 12 dagar. Sambon kommer dricka lättöl.

Lena vad underbar du är :-) jag skulle vilja testa men vågar jag.....lyckas jag... Jag är skit rädd.....det kommer säkerligen drickas en del här i påsk. Sambon vill nog ha sitt. Gäster kanske vi också kommer ha.....sånna som jag inte vill berätta för vad jag har för problem.

Kram

Blomman

Titta tillbaka på kvällen och tänker att den här gången var det lätt.

Ligger i sängen och ska sova. Känns skönt.

Levern fick åtminstone 1 dag i vila.....

Blomman

Tack Lena

En dag utan är alltid en dag utan och det gäller att vara tacksam för det lilla.

Jag somnade på stuts strax förre 22 igårkväll och sov HELA natten. Underbart. Jag är dock tungt i huvudet och trött men jag vet ju också att jag har en del att sova ikapp.

Låt detta bli dag 2 utan. Höger sida av buken känns lite mindre ond.

Kram

Blomman

Har den hemska känslan att jag vill inte jobba fast jag gillar mitt jobb. Jobbet fungerar sämre än sämst nu. Jag ligger efter med allt och får inget gjort. Helst vill jag bara sova. Så här har jag känt länge och är rädd att det inte är pga vinet utan att jag kanske gått in i väggen. Hur vet man det? Kan jag inte bara få vara ifred ett par veckor så blir det bättre. Bara få sova och inte ha några krav på mig.
All ångest pga jobbet har jag bedövat med vinet. Alla problem bedövar jag.

Jag är i en enda känslomässig röra nu. Vill inget men pushar mig framåt och visar utåt att allt fungerar.....superkvinnan....ni vet. Snart orkar jag bara inte mer. Eller jag orkar inte mer redan. Jag är slut på all energi och glädje.

Det som skrämmer mig över att vara hemma sjuk är att där finns massa alkohol och då skulle jag både behöva kämpa för att komma tillbaka till jobbet och hålla flaskan stängd.

Ibland så tänker jag att mitt grundproblem inte är alkoholen utan alla känslor och psykisk ohälsa hos mig.....att det har orsakat mitt problem och sug efter alkoholen.

Jag har till och med blivit osäker på min kärlek till min sambo. Vi bråkar mer och mer och det är allt som oftast jag som blir elak och taskig och ältar och skapar bråk av oviktiga och löjliga saker. Jag vill vara med honom och älska honom.

Jag har varken råd eller tid eller lust att vara sjuk.

Vad ska jag göra :-(

Blomman

Glömde nämna att tröttheten är sjuklig. Abnormal. Sambon undrar hela tiden varför jag är så trött.

LenaNyman

Idag är det torsdag. Skärtorsdag.

Det är inte konstigt alls att du är så trött, tänker jag. Du har befunnit dig i känslomässig stress och turbulens i över tre års tid. Klart du är trött.

Funderar lite kring det du säger om det här lagret av alkohol som finns hemma. Även om din sambo inte tycker att du verkar ha så värst stora problem - och därför inte vill tömma flaskorna i vasken - så kan man väl lösa det på annat sätt. Kanske flytta hela lagret nån annanstans, eller låsa in det så att du inte kommer åt det. Han går kanske omkring i tron att du fortfarande är den här superkvinnan?

Nu gör du ju naturligtvis precis som du vill, så skriv här om du har lust oavsett om du dricker under påsk eller inte. Det enda du riskerar, tänker jag, är väl ... egentligen ingenting alls.

:)

Påskkram från mig till dig.

/L

Blomman

Det har blivit planer på ett par sammankomster i påsk.

Jag har inte druckit 3 dagar nu. Inte mycket men alltid nått. Det känns faktiskt skönt.

Jag har laddat upp med alkoholfria alternativ men det finns massor av alkohol hemma. Framförallt sprit och öl. Jag accepterar att det finns där. Öl dricker jag sällan och lite av. Spriten som finns är inte så lockande den heller förutom kanske wiskeyn och jag är för snål för att dricka mig full på den. Vinet däremot är mer lockande för mig. Jag kan lätt stoppa vid två och tre glas vin MEN jag har svårt att dricka bara ibland.....det blev mer och mer vardagsdryckande. Mitt största problem är att låta bli att dricka varje dag. Jag vet att det kan leda till mycket dåliga saker även när mängden inte är så stor per kväll.

Jag har bestämt att inte drycka något i kväll. Jag hoppas jag lyckas med det. I övrigt tar jag en dag i taget. Lammningen är nära och att gå i väntans tid hjälper faktiskt även om det inte är jag som ska föda :-)

Jag har under de senaste dagar varit lite mer effektiv på jobbet och det ger en ett gott kick när effektiviteten har varit dålig under en tid.

Tack Lena för ditt stöd. Och extra stort tack att du ändå vill stötta även om jag skulle falla för alkoholen. Du är en pärla.

Stor stor kram

LenaNyman

Det låter som en utmärkt handlingsplan. Tycker du gör det bra, Blomman. Största problemet är att låta bli att dricka varje dag och så har du valt bort alkoholen i tre dagar; det är strongt.

Har du tänkt på hur olika våra dryckesmönster är? Jag dricker mer sällan men när jag gör det så blir det rena karatefyllorna. Sen köper jag alltid ut för mycket från Systemet - för det får ju absolut inte fattas - och då är det som upplagt att fortsätta nästa dag. Det är omöjligt för mig att ha alkohol hemma; jag dricker bara upp det.

Vad härligt det låter med hästar och får! Och lammen som är i antågande!

Nu ska jag gå och steka köttfärsbiffar, magen börjar kurra. Ha det gott så länge.

:)

/L

Blomman

Telefonen ringde och det var exet......varför i helvete ska det vara så mycket sorg och saknad fortfarande? Efter snart 3 år.

Telefonsamtalet var inte jobbigt i sig men sorgen och saknaden gnager mitt hjärta varje gång vi pratar. Jag blir också så arg och bitter på mig själv. Detta är ofta än situation jag dränker med vinet.

Bitterheten är för han verkar ha det så mycket bättre utan mig med sin sambo men faktum är att jag också har det bra med min sambo. Men min dumma bitterhet hindrar mig i att njuta av det jag har nu. Den hindrar mig i att visa min sambo hur mycket jag älskar honom.

Inget vin i glaset ännu.

Ska snart fortsätta göra maten.

Kram

LenaNyman

För alla. Alltid. ;)

Jag hamnar i det där känsloläget också ibland. Med medföljande grubblerier och ett hjärta som plötsligt känns helt renons på kärlek. Och ibland, i allafall efter det gått ett tag, så kommer jag på att "Vad tusan, det är ju bara mitt ego nu som gnölar och skriker och är missunnsamt!". Det blir en aha-upplevelse. Efter jag kommit på det här så blir problemet lättare att hantera, jag förstår ju vad det bottnar i. Så då brukar jag säga till mitt ego och egots dödspolare Dålig självkänsla att hålla tyst och krypa under en sten.

Snart är mina köttfärsbiffar färdigstekta! Vad lagar du för käk ikväll?

Blomman

Jag har både dålig självkänsla och självförtroende. Det är något jag måste jobba med.

I kväll hade jag Pulled beef med tacokryddor och tacotillbehör. Riktigt mums.

I kväll så höll jag mitt ord och det blev inte än droppe. Ska strax sova.....om 15 min när tvättmaskinen är klar och tvätten hängd.

God natt fina Lena och alla ni andra

LenaNyman

... känslan i magen och hjärtat är av ett rätt så skönt och fridfullt slag nu?

God natt och sov så gott!

:)

Blomman

Jag är en sånn som mår rätt dåligt dagen efter om jag drycker en flaska vin eller mer. Värst är det när jag blandar skumpa och vin och sprit. Efter riktiga fyllor så tar jag ibland återställare....oftast i form av lättöl eller vanlig öl. Det gömmer jag för sambon. Det har hänt någon enstaka gång att det blir ny fylla men det är ytterst sällsynt. Detta sker isåfall på helgerna.

Lite lustigt är det att jag ibland tycker illa om smaken av det vita vinet (drycker inte rött). Men ändå så känns det som att jag är "tvungen" att drycka det. Men hallå där ingen är väl tvungen till nått.

I kväll ska vi umgås med vänner. Alla kommer dricka. En ska jobba imorgon och ska därför inte drycka så mycket. Tror inte hen har något problem med det. Men jag då? Ska jag drycka? Vet inte. Har inte bestämt något. Vill egentligen inte men rädd att det blir så.

Runt kl 06 var jag ute hos fåren. Inga lamm ännu. En tacka har hårt juver men de övriga har inte fyllt på sina helt ännu. Så det dröjer nog lite till. Ska se om jag får kamera uppsatt idag så slipper jag gå ut på nätterna och tidiga morgnar om allt verkar lugnt hos dem.

Kram

LenaNyman

Inte bortbjudna. Inga hembjudna. Inga åtaganden. Bara Selma, Lucas och jag hela långa da'n. Skönt.

Är det många får ni har? Har inte så stor koll på vad man "har dom till", men en del gör väl ost? Fårkött, förstås, och så kan man väl ta reda på deras ull?

Jag gillar vare sig smak eller doft av vitt vin. Det beror antagligen på att det vin jag köpt har inhandlats med tanke på procenten. Sen håller jag en sån hög hastighet när jag dricker så det slutar ofta med att jag blir för onykter för snabbt. Öl har funkat bättre, men då måste man ju köpa så många...

Nu väntar en lång, skön promenad i solskenet.

God morgon, förresten, Blomman.

:)

Blomman

Phu.....oj oj vad vi jobbade hårt igår med alla sysslor. Tusen sysslor har vi men vi lyckades bocka av några :-)

Jag ska vara ärlig här och berätta att jag drack igår. Tog en 3.5 påsköl runt fikat. Sen 2.5 dl vanlig öl runt 17. På kvällen blev det 4 glas vin följt av A-fri öl :-) avslutade med max 3 cl whiskey. Sen sov vi runt 2400. När jag skriver det här så ser det mycket ut. Jag var såklart påverkad.

När jag la mig för att sova så kände jag verkligen efter. Och det jag tänkte och kände var jo vinet var gott för stunden när det rann ner i halsen men känslan jag kände när jag skulle sova var ingen känsla jag tycker är skön. Berusning är inte skön. Det som stack ut var den A-fria ölen :-)

Det jag är glad över är att jag drack inte för att fly något eller bedöva något. Men jo det var ju ett sällskapsdryckande.

Jag vaknade någon gång inatt men inte i ångest med huvudvärk utan med en tanke på en glad framtid utan så mycket om något A.

Kommer jag dricka igen? Ja antagligen. Ikväll? Kanske.

Nu ska vi fortsätta med våra sysslor.

Kram

Blomman

Vi har fyra får just nu. 3 tackor och 1 bagge. Vi hoppas på 6 lamm. Vi har fåren för kött och fällar. Jag älskar kött och föredrar att äta kött som jag fött upp själv. Då vet jag att djuren fått allt de behöver under sin livstid. Mycket kärlek och mat samt frihet dygnet runt bortsätt från lite innetid runt lammningen. Vi har rävar här och jag vill inte riskera att jag göder dem med nyfödda lamm.

Nu är traktorn igång. Bäst jag går ut också och pysslar med sambon.

Vädret är helt fantastiskt och jag känner mig glad och lycklig.

LenaNyman

Underbart att läsa att du är lycklig och glad! Och intressant att ta del av dina reflektioner.

Här är vädret också fantastiskt. Vi har precis kommit in genom dörren efter en lång promenad i solskenet. Strax ska vi iväg på en fika med svärföräldrarna. Det hade aldrig hänt för ett par veckor sen; då hade jag legat pall i sängen, antingen bakis, fortfarande påverkad eller i gång med att smygdricka.

Stor kram till dig, Blomman!

:)