Hej
Hittat hit för första gången. Jag är en rödvinsberoend (oj jag skrev ner det) kvinna. Jag har druckit mer o mer det sista året. Har bara druckit de två sista åren. Innan köpte vi en vindunk som vi efter nått år fick hälla ut. Men för två år sedan tyckte jag o min man att nu skulle vi hitta tillbaka från småbarnsåren och ha mysigt. Och det har vi haft! Vi har tre barn äldsta 18 o de andra två 8 år. Vi hade efter sjukdom tappat bort oss och nu skulle vi ha föräldrmys! Vi har det ff mysigt i deicker vin o pratar men nu dricker jag för mycket så jag ha minnesluckor o skiter i vad han säger bara jag får mitt vin. Min pappa dog för 11 månader sedan o min mamma för 4 månader sedan. Förlusten har varit svår även tiden innan deras död då det var ett tufft slut för de båda. Cancer. Jag har tröstat mej med vin o har inte riktigt vågat känna efter att jag mindre än ett år blivit föräldralös. Men trotts ångest o oro är jag inte riktigt beredd att sluta. Ikväll skall vi ut o jag vet hur det slutar men vill/vågar inte ta en vit kväll. Vi har tre veckor kvar på semestern o mysa med lite vin vill jag ju. Kommer jag inte kunna sitta på en ute servering med ett glas rosé nån mer gång??? Jag alkis??? Jag är tjockis op o har läst att det är många som byter ut ett beroende mot ett annat.
Oj vad långt inlägg. Sorry, kunde inte sluta när jag väl började märkte jag. Kram från mej!

Madeleine 83

Ett bra sätt att veta om du vill sluta eller inte är att först ha en helnykter period och sedan kan du väga för och nackdelar mot varandra. Jag började min nyktra period mitt i semestern och det var faktiskt bra för det krävs lite energi för att komma ur ett beroende och att då slippa vara trött efter jobbet tyckte jag var en fördel.

Nu känner jag snarare att jag slösade bort de semesterveckorna där jag bara drack vin på kvällarna. Nu märker jag hur mycket A har styrt mitt liv och jag har mer tid till annat.

Du behöver ju inte bestämma dig för att aldrig mer dricka utan ta det en dag i taget.
Hoppas det går bra för dig.

Du har ett utvecklat kemiskt beroende som du måste bryta. Vad säger din man? Vad vill du själv? Du vet att alkohol förhöjer risken att själv få cancer? Att dricka för att någon dött är bara ett eget svepskäl, en ok-signal till det dåliga samvetet att det är ok att dricka. Vet av egen erfarenhet.Du får naturligtvis göra som du vill men du är ute på tunn is.

Nyckelpigan

Vad bra att du hittat hit! Här finns enormt mycket stöd att få! Jag har precis själv slutat och det stämmer att simmaren är svår eftersänder är så förknippad med a, men samtidigt är det kanske just därför man ska sluta då. Dessutom kommer känslorna och sorgen komma och då kan det vara extra bra att vara ledig och kunna möta dessa känslor istället för att leta efter ett annat sätt att fly på. Du behöver kanske landa och se vad du behöver, kanske professionell hjälp att komma vidare i sorgeprocessen som verkar stannat upp (eller dövats av a). Det är klart att allt detta är skrämmande men det är ett stort steg bara att skriva här och erkänna att man har ett problem. Fundera allvarligt på att avstå a helt ett tag för att sedan fatta mer välgrundade beslut. Kram

JohannaJ

Antar att du är gbp op och tyvärr har jag hört flera som får problem med alkohol efter det. Är också op. På infomötet innan op nämnde de att man reagerar annorlunda på alkohol och lätt kan bli beroende. Flera av de som jag op med har fått problem med alkohol...

Du har haft ett tufft år och beklagar förlusten av dina föräldrar, förstår att det är lätt att trösta sig med vin. Bara att du har hittat hit är ett steg åt rätt riktning. Läs runt och ta till dig andras erfarenheten så ska du se att du säkert också kommer hitta ditt sätt att må bättre.

Lycka till!

Lena72

Hej alla
Vilken respons! Glad att jag hittade hit! Jo jag vill sluta med mitt dåliga beteende men inte sluta helt. Jag vill kunna sitta på en uteservering med ett glas rosé o dela en flaska rött med lite goda ostar.... Men nu häver jag första glaset o smyg fyller på för att min man inte skall se. Det blir lätt 4-6 glas vin varannan dag o till o med några emellan. Tack vare min op så kickar vinet in på ett helt annat sätt, jag blir "full" redan på glas ett. Jag tänker vin hela dagarna... När, om o hur jag skall kunna få ta ett glas igen. Detta vill jag komma ifrån!!!!! Har jag åkt så långt ner att jag måste bli nykter alkoholist eller kan jag ta en vit vecka/månad o sedan dricka normalt? Erfarenheter???
Trott på ångest o smussel. Vet inte ens om jag klarar en vit vecka själv men vill inte!!!!!!! söka hjälp på VC, skäms o rädd att få det inskrivet i mina journaler. Tack för era kommentarer! Behöver nog verkligen en spark därbak.......
Kram Lena

Jag hade samma bryder som du. Ville kunna dricka normalt. Jag är ledsen att säga så men 99% av oss som har svårt att dricka kan inte dricka normalt. Min fråga till dig. Då kan du ju ta ETT glas vin ikväll. Endast ETT glas till maten. Kommer du innerst inne att fixa detta??? Både du och jag vet svaret. Vad som står i dina journaler är hemligt. Alkoholism är en sjukdom och kräver vård men framför allt vilja från den som är drabbad.
Vill man inte söka/ta hjälp är man inte redo att sluta. Så var det för mig och för så många andra. Jag har en lång tråd om mig själv. Läs och du kommer tyvärr nog känna igen dig i mycket. Hoppas att du gör rätt val innan det går mer snett. Styrkekramar

Lena72

Hur kan jag läsa om dej? Har inte riktigt fattat hur jag guidar mej runt här än.

Skall sluta att köpa hem dunkar o köpa hem en flaska i taget. Då kan jag inte ta mer än en halv flaska åt gången. Funkar det tro??? Finns det nått annat än antabus? Det känns som om det är tillför att må illa om jag dricker men det tar väl inte bort suger? Skulle vilja ha nått som tar bort längtan men att man ändå kan ta nått glas då o då.
Låter desperat kanske..... Suck!

Har ingen erfarenhet av mediciner, men läst härinne om något som tar bort suget.
Din tråd heter "Vill jag sluta" och handlar liksom om din resa. Så här vi alla våra trådar som vi döpt själva o handlar om vår egen resa. Vill du läsa om Aeromagnus så letar du upp den tråden han har författat. Jag tror den ligger i avdelningen "det vidare livet"

Lena72

Nu blir det ingen utgång i kväll! Men.... Ångesten växer, hur skall jag kunna få mitt vin nu då? Min man är sjuk o ligger döende i en manlig förskyldning.... kan jag ändå ta lite vin till maten utan att han tycker det är konstigt eller skall jag vänta tills han somnar, tankarna snurrar. Detta blir som en egen dagbok o jag hoppas att när jag själv läser det jag skriver då ser hur sjukt jag tänker.... När man tänker i sin tysthet låter A mej att ändra tankarna så här: Lite vin en semesterdag är väl inte konstigt! Alla bilder på Instagram o fejjan består ju av vinbilder. Om jag tar ett eller två glas är ju helt ok!
Jag funderar till o med på att köpa en BiB o byta den tomma mot en full för att han inte skall se att den redan är tom. Han köpte en sådandär snygg låda man tar ut påsen o lägger den i en snyggare typ vinkaraff fast till BiB förra veckan. Skäms över mina tankar!!!!! Men det känns skönt att få ner det så jag inser hur illa ute jag är. Har just börjat förstå men inte accepterat än. Suck! Denna ångest över att börja inse.... Jag har slutat röka, jag har op mig smal, o nu detta..... Är jag så svag som människa??????????

Anders 48

Du är INTE svag som människa!!! Du har slutat röka, du har opererat dig......-det är inte tecken på svaghet! Att du nu dividerar med dig själv vad gäller alkoholen är inte en svaghet, det bara är så. Hoppas att du kan låta bli vinet! Om inte så kanske någon annan dag - du är ju "där" och funderar, så jag misstänker att du har startat din process - och det är ingen svaghet. Tvärtom. Lycka till. Håller på dig!

Nyckelpigan

Bara ett kort inlägg; det finns medicin mot sug, t ex campral. Gå till din vårdcentral och be om hjälp, i det läge du är i nu tror jag du behöver hjälp utifrån. Styrkekramar

Lena72

Borde inte skriva nu.... Lullig... Tar ni bort detta förstår jag!!

Som jag planerade, fyllde på BiB med nytt vin, druckit 4 glas. Känner mig otrogen!?!? Han såg 2 o sedan gick o la sig. Nu sover han men han fattade inte att nu kan jag dricka mer utan att jan märker. Måste bara slänga kartongen som ligger i min troslåda så den inte syns....

Men jag har bakade bullar med mina små, färgade håret på min stora. Alla skrattade alla hade kul! Jag är nästan bättre mamma nu än den sura bitchen jag är annars.... Lite go o lullig hoppar jag i säng. Lovade mig själv, inte mer än 3 glas... Det blev 4, men brukar ta 6-7. Duktig? Nä vaknar som vanligt vid 2,4,6 o 8! Har en pojk med diabetes som jag sköter varje eller varannan natt! Vi delar o nu när han mannen är sjuk är det självklar jag! Då klart! Då jag känner ångest o kan inte somna om utan ligger vaken tills nästa pass är nu när jag inte höll mitt ord. ..... Det gör att jag inte orkar leka dagen efter.... Suck!
Ett glas till????? .............. Nä sova.....
Kram alla kämpar!

Lena72 du kanske måste göra ett val. Fortsätta med a och allt vad det kan ställa till med eller sluta helt. Vet att tanken är skrämmande. Jag var livrädd för att inte kunna dricka mer. Kanske jag kan, kan inte? Förra året på min sons 6-årsdag var jag skitfull. Låg på hotellrummet och var helt sjuk. Svek min familj och det gör så ont att tänka på det idag. Jag ska absolut inte ge dig dåligt samvete, mer en tankeställare. Tänk om du inte är nykter och det händer ditt barn något som har diabetes? Eller om du felmedicinerar. Vill som sagt inte skrämma upp dig, sorry för det men hur skulle du må?

Jag hoppas du förstår vikten av mitt inlägg. Ingen moralpredikan eller så. Vet bara av egen erfarenhet hur illa det kan gå och vill inte det ska hända dig.

Lena72

Jag behöver bli uppskrämd! Mina tankar har så klart redan tänkt så o är min mardröm!
Jag är så glad att jag har hittat hit eftersom jag behöver "se" mina tankar svart på vitt. Jag behöver även stöd o en spark därbak. Nu när jag läser ser jag ju att det är sjukt att gömma o byta BiB. Herregud!
Tack aerromagnus!

Ja alkoholism är en sjukdom som är grym. En som röker gömmer ju oftast inte sina cigg eller röker i smyg. Rökningen drabbar ju oftast bara den som just röker. Att gömma är ett onormalt beteende och är en stark varningssignal på ett missbruksbeteende. Jag har också gömt, smygsupit. Hittat flaskor på många olika ställen, kan skratta åt det nu men vad sjukt egentligen. Jag har själv supit när jag haft hand om min son. Tänk om det hänt något då. När man tänker på det i efterhand så blir man rädd men också lättad, att det inte hände något. Detta gör oss inte till dåliga människor, vi gör taskiga val pga att vi har ett missbruk. Ta dagen till att fundera lite på hur du vill ha ditt liv. Hur du vill leva. Detta är jobbiga tankar men man måste utmana sig själv.

Lena72

Ligger nu o grinar av avundsjuka o skam. Jag åkte in till akuten för 4 dagar sedan med misstänkt tarmvred. Är tjockisop o har efter det op mig 4 ggr av komplikationer. Nu verkar det dags igen... Efter 2 dygn inlagd är jag hemkommen o belönade mej med vin så klart. Min syster har gjort samma op men sluppit alla komplikationer o mår jättebra! Hon skall nu flytta utomlands med sin nya man o vara lyxhustru. Hon kom nu förbi o skulle hämta nått o hon strålar! Brun, sommarfräsch, smal, lycklig, o hälsosam. Hon har kommit över våra föräldrars död o blickar framåt åt sitt nya liv. Här sitter jag... Bakis igen, rädd för kommande op, ledsen, stökigt hus, ohälsosam, vintjock, oduschad... och ont i magen. Grinar över varför jag inte kan ringa mamma o beklaga mig över min mage, och få lite ömkan o bry.
Skäms att jag känner mej avundsjuk när mycket av det är mitt egna fel!
Suck.....
Hamnat i ett offertänk o orkar inte riktigt med att ta mig ur.
Skall resa iväg med familjen i morgon en vecka o jag känner ingen riktig glädje. Tänk om jag får ett nytt anfall med magen? Tänk om jag dricker förmycket? Orkar inte "sluta" nu med vin.

Lena72

Har nu druckit 3 kvällar i rad, inte så jag har blivit full men ändå ett par glas vin. Hur länge kan man fira att det inte blev op????

Lena72

Åker på semester i morgon..., inte läge att sluta utan vara glad o vara allert.
Tror att det blir jobbigt att sluta tvärt. Lekte med tanken att inte dricka, fick panik o hävde första glaset. Sedan kunde jag smutta mej igenom de andra 3....
Natti
Känner mig tills fred o lugn... Men somnar med svansen mellan benen, nått säger mig att det inte är bra.