Ny här, men har läst ett par år! Sitter nu med rejäl abstinens efter ett race på 6 dagar. Varför gör man detta mot sig själv - och vänner som är oroliga. Jag har en gång för tre år sedan legat inne för avgiftning - men lik förbannat så har jag gjort detta ett par/tre gånger om året. Får rejäl ångest, blir rastlös, sover risigt - även om insomningstabletter hjälper en del. Skakig in händer o ben, svettning/frossa, hög puls. Nu har det gått 2½ dygn och det värsta har väl lagt sig. Jag nojjar på det där med dilerium - och googlar sönder mig om NÄR det sker. Nojjig nojjig:-)

Kan ett dilerium komma trots att man känner sig ok. Har varit ute o promenerat och pulsen är normal, inga svettningar. Kan det vara ett mellanrum mellan abstinens och dilerium? Eller hänger de alltid ihop?

Undrar när nästa race kommer, för det kommer väl fler? Varför? Jobbet inga problem - bara sjukskriver mig själv upp till sex dagar - men de börjar väl snart undra när man är sjukskriven 4 ggr per år.

Fantastisk att läsa på dessa sidor - vilka kämpar det finns!!!

Svanen

Vad kul att läsa din nu-status! Läste din tråd, shit, vilken resa du haft, vilken berg o dalbana! Du är värd en klapp på axeln - varje dag! Keep on!

Anders 48

Så var det då dags att avrunda semestern - och komma tillbaks till vardagen. Är så glad att jag utan vidare har varit alkoholfri sedan den 18 juli, då min "fyllesjukskrivning" övergick i semester. Jag har tidigare skrivit att jag under en semestervecka utomlands tillät mig att dricka ett par kalla öl under den veckan. (Blev dock inte varje dag under veckan!!). Efter detta - inte en droppe.

Jag har i stort sätt varit här inne på forumet varje dag och kikat. Läst både min egen tråd, och andras. Ibland kommenterat, ibland skrivit i min egen tråd. Det är sååååå skönt att vara nykter - och att ha fått lite distans till det som hände strax innan semestern. Jag är glad att jag har lyckats varva ner på semestern - och kan kika i backspegeln på de oerhört ångestfyllda dagar jag hade precis innan. Jag känner mig tämligen stark - men är fullständigt medveten om att jag måste vara på min vakt gentemot alkoholen - och de tillfällen jag är "svag" och lätt skulle kunna ta till alkohol för att dämpa ångest/fly verkligheten. Jag vill inte att det skall hända igen!

Jag ser fram emot hösten - den bästa årstiden om ni frågar mig:-) Hade ett "helvetes" första halvåret i år, med sjuk anhörig och för många flyktförsök med hjälp (stjälp) av alkohol: "Självstjälp" m.a.o. Hjälp till självstjälp: Alkohol. Detta andra halvår bör inte kunna bli annat än bättre än det första. Så vill jag ha det - och kommer att göra allt för att det skall bli så.......

Önskar styrka till mig själv - och alla andra som kämpar här inne på forumet!

till dig Anders! Visst är vi värda en nykter och fin höst, fattas bara annat. 10 juni satte jag på korken, och har vaknat nykter varje dag sedan dess, alla mornar mer eller mindre suveräna. Tankar finns på alkohol förstås, men sug kan jag inte påstå att jag drabbats av särskilt hårt. Åkte i dag förbi bostaden som en man jag känner har, han har varit alkis sedan jag träffade honom för drygt 20 år sedan, och det går bara utför. Ser honom på stan ibland, och han ser ut att ha närmare till döden än till livet. Hans dagar handlar om att ta sig med bussen till stan och systemet och sedan hem igen för att dra igång ett nytt medvetslöst dygn. Det handlar om långsamt självmord. Tål att tänka på.

Anders 48

Kändes rätt skönt att gå tillbaks till jobbet efter drygt en månad - även om jag utan vidare skulle stå ut med en ytterligare en semestermånad....-utan alkohol! Känns jättebra i nuläget att inte ha något sug efter alkohol, eller en önskan om att fly någon ångest genom en fylla. Snart har det gått 2 månader sedan min sista racerfylla. Kan fortfarande inte fatta hur jag lyckades försätta mig i den situationen - eller hur jag tillät mig själv? Är så skönt att veta att jag kommer att vakna nykter i morgon. Blir lite ledsen i hjärtat när jag ser hur vissa här inne "faller". Blir dock lika glad när man läser att någon hoppar upp "på hästen" igen. Kampen är fantastiskt stark för många av oss. Två steg framåt - och ett bakåt. Det är väl så det ser ut, i bästa fall. Jag hoppas så innerligt att jag aldrig någonsin igen skall ligga i fosterställning i vedervärdig abstinens?! Den ångesten som kramar ur all värdighet i kropp och knopp. När man ligger i sängen och svettas/fryser och inte är värd ett skvatt, inte en sekin. Att behöva hålla i kaffekoppen med båda händer för att innehållet inte skall skvimpa ut. Skakiga ben, rastlöshet, dålig mage, och omotiverad rädsla. Rädsla för allt! Nä usch och fy. Aldrig mer. Aldrig aldrig aldrig........:-)

nykter, kontrollerad, glad och frisk än full, bakfull, ledsen och sjuk. Finns inte mycket att tveka om där kan man tycka...

mod60

Så glad att jag gick in på forumet idag. Läser och skriver och minns. Så jäkla viktigt att inte glömma vilket är lätt gjort. Vill inte dit igen, aldrig och då behöver jag påminnas, det gjorde jag när jag läste ditt sista inlägg. TACK.
Ha en skön helg!!!
mod60

Anders 48

...-att man kunde göra någon glad! Här lunkar det på i lagom takt - och jag börjar få (bara) en liten fjutt på axeln:-) Inga problem alls att låta bli dricka´t - och det känns så skönt. Har varit "utsatt" för ett par situationer när det bjudits alkohol. Jag har bara tackat nej, och inte fått några frågor om varför? Ett par gånger så har jag väl tänkta tanken att det skulle vara skönt att sitta och vara lite halvlullig i soffan - men det har aldrig varit frågan om att jag skulle tillåta mig. Det har dessutom varit rätt snabba och flyktiga tankar - en stund senare så har jag glömt att jag tänkte så. Skulle aldrig i nuläget våga riskera den sköna och sköra nykterheten - bara för att få sitta och vara lite lullig. Så absolut INTE värt det. Hoppas att det går som tåget för dig - och att du också fortsatt njuter av nykterheten!!/Anders

mod60

Hej Anders
Det går bra. Varje dag känns bra utan alkoholen. Börjar faktiskt tro att jag aldrig mer kommer att dricka igen. Börjar bli lite mer säker på mig själv men jag vet, precis som du att man är skör och jag är så lyhörd för hur min kropp funkar.
Nu deppar jag för att fotbollsmatchen går såååå dåligt. Men jag gör det nykter:)
Jag tycker du är stark som håller dig nykter Anders. Heja dig:)
kram mod

Anders 48

Jag har nästan blivit "rädd" för att dricka. Inte för att jag har planerat det - men känslan att jag skulle bli full känns olustig, och det är väl bra antar jag?! Har inte hamnat i fler situationer där det erbjudits alkohol. Har inte druckit en droppe hemma, ensam heller - och det känns kalasbra. Nu är det 2 månader sedan jag körde ett fyllerace - och tiden gör att kropp o knopp sakta läker. Tänk om det skulle vara så att det sista racet blev det sista......-jag vet att jag har tänkt och skrivit det tidigare, men kanske denna gång...?!

Jag är inne och läser här i stort sätt varje dag - kan inte låta bli! Jag har tänkt en hel del på "Vändningen" som så abrupt försvann härifrån efter att ha varit mycket närvarande här under en tid. Om du läser fortfarande: Hoppas att det går bra för dig - saknar dina inlägg.

Önskar alla styrka och tålmodighet i sina kamper. Fortsätt kämpa!!!

Anders 48

Vad skönt att ha lagt ännu en alkofri helg bakom sig.....-tiden rullar på. (Nykter nu i drygt 2 månader...) Vad skönt det är att slippa fylle- och bakisdagarna. Har känt ett diffust sug, till o från - men inte värre än att det är hanterbart. Jag skulle inte kunna hantera följderna - och är så glad att jag har låtit bli att dricka dessa gånger. Även om en "mysfylla" skulle vara härligt - så är det ju för mig omöjligt i nuläget - och då är det så mycket skönare och bättre att hålla mig nykter. Något som jag däremot kan bli oerhört sugen på ibland, är en riktigt iskall öl - bland det godaste jag vet. Första klunkarna på första ölen.........-men dessa gånger så är det faktiskt (nästan) lika gott med en alkoholfri öl.

Fortsätter att läsa här inne i stort sätt varje dag. Tycker att det ger mig oerhört mycket att "följa med" i alla dessa historier här på forumet - och är imponerad av den oerhörda styrka som ändå finns här bland oss deltagare. Ibland är det någon som faller - och då blir jag så glad när personen skriver om detta här - och tar nya tag. För mig är det en trygghet att man kan, i anonymiteten, berätta så detaljerat och ingående om sig själv. Jag tror att det är av nytta, för i verkliga livet så kan det vara svårt att berätta för någon annan - även om det är för någon som vet om problemen man har.......

Fortsätt kämpa alla därute! Hoppas att helgen har varit bra!/A

Anders 48

Utan en tanke på alkohol så ger jag mig in i ytterligare en nykter helg! Hoppas att alla som tvivlar på sig själva får styrkan att avstå! Fördelarna är ju så många, och tydliga!

Anders 48

I fredags drack jag ett glas vin! Ute och åt middag med god vän, och tyckte att det skulle passa bra med ett glas rött. Det var gott. Men det blev inte mer, och jag var heller inte sugen. Delvis drack jag glaset för att jag där o då inte orkade parera frågan om varför jag ev hade valt alkoholfritt? Den delen av glaset o mig själv gillade jag inte. Dock ville en annan del av mig ha ETT glas vin. Så jag väljer att inte se det som att jag har "fallit". Bara glad att jag inte fick något sug efter mer.....

Sommarkatt15

Du har verkligen kommit långt på din alkoholfria livsväg! Att du stannade vid ett glas vin är väldigt sunt! Fortsätt att styra tankar och handling -låt inte alkoholspöket få en chans.
Sommarkatt15

Anders 48

Jo det känns bra och rätt stabilt med nykterheten. Ska iväg på en konferens med övernattning i början av nästa vecka, och känner mig liiiite orolig för att det blir middag med alkohol på kvällen? ! Antingen så tar jag 1-2 glas vin, eller så skippar jag helt. Är dock inte orolig att jag skall tappa kontrollen, jag står rätt tryggt i mina skor just nu. Hoppas att det går bra för dig också! !

Tycker att du ska bestämma dig. Dricka el inte dricka. Tror att det är lite farligt att bli besviken på sig själv om man skulle dricka. Kanske är det också bra att ha en plan för hur och vad man ska få dricka. Du skrev att du blev besviken på dig själv sist, det är mest därför jag funderar. Eller så kan du bestämma dig för att dricka ett glas och sen bli extra stolt över dig själv om du låter bli. Bara en tanke...