Hej
Hittat hit för första gången. Jag är en rödvinsberoend (oj jag skrev ner det) kvinna. Jag har druckit mer o mer det sista året. Har bara druckit de två sista åren. Innan köpte vi en vindunk som vi efter nått år fick hälla ut. Men för två år sedan tyckte jag o min man att nu skulle vi hitta tillbaka från småbarnsåren och ha mysigt. Och det har vi haft! Vi har tre barn äldsta 18 o de andra två 8 år. Vi hade efter sjukdom tappat bort oss och nu skulle vi ha föräldrmys! Vi har det ff mysigt i deicker vin o pratar men nu dricker jag för mycket så jag ha minnesluckor o skiter i vad han säger bara jag får mitt vin. Min pappa dog för 11 månader sedan o min mamma för 4 månader sedan. Förlusten har varit svår även tiden innan deras död då det var ett tufft slut för de båda. Cancer. Jag har tröstat mej med vin o har inte riktigt vågat känna efter att jag mindre än ett år blivit föräldralös. Men trotts ångest o oro är jag inte riktigt beredd att sluta. Ikväll skall vi ut o jag vet hur det slutar men vill/vågar inte ta en vit kväll. Vi har tre veckor kvar på semestern o mysa med lite vin vill jag ju. Kommer jag inte kunna sitta på en ute servering med ett glas rosé nån mer gång??? Jag alkis??? Jag är tjockis op o har läst att det är många som byter ut ett beroende mot ett annat.
Oj vad långt inlägg. Sorry, kunde inte sluta när jag väl började märkte jag. Kram från mej!

Lena72

Sitter nu på ett fik med en latte. Är helt förgråten! Vilken upplevelse att sitta där i väntrummet!
Brevid mej satt en kille född 96, ett år innan min dotter.... Han begärde inläggning, han skaka, grät, ålade sig i smärta! Han kved o skrek o spydde. Han sa: kommer jag inte in till läkaren går jag till bolaget!
Vi var 7 st i väntrummet. Den ena värre än den andra...
Vill inte hamna där. Står nu vid ett vägval. Klarar jag att välja rätt?
Läkaren skrev ut nått på Na... nånting, tar bort det "goa" med att dricka. Han ville att jag skulle hålla upp till att börja med i 6 månader. Återbesök om 6-8 veckor. Skänner mej livrädd!
Fattade inte allt med tabletterna? Tar jag jämt? Tar de inte bort suget alls?? Hojtar när jag vet vilken tablett det är.

En vän vill ses på lördag o dricka vin, vet inte hur jag skall börja mitt "nya" liv. Vill ju inte säga till någon. Bara vara ifred o kämpa själv. Vet vad ni kommer skriva och vet att öppenhet är bäst men är inte där än. Är fortfarande överväldigad av att jag ens kom iväg till samtal i måndags o hit idag.
Vill bara hem o sova, är så trött. Men har inte förberett nått för kalaset i morgon, 19 personer på middag o inköp av presenter till två som fyller i morgon. Suck, kan man ställa in livet för pause ett tag? Eller ett glas vin kanske... En latte till sedan blir det järnet! Mina barn behöver mej! Tårarna rullar....

Lena72

Hej kvaddad
Jag såg att du skrev till mej, har bara inte orkat svara. JA jag vill gärna ha hjälp! Berätta mer om dej (om du vill) eller jag menar om ditt missbruk. Behöver all hjälp jag kan få nu! Kram o tack, ditt brev värmde!

Västerbotten

Lät väldigt jobbigt för dig där i väntrummet. Hua.
Mina väntrumsupplevelser har varit helt annorlunda. Alla har sett helt normala ut - som jag. Antagligen har jag haft tur (eller du otur)

Är det Naltrexon du fått? Det är inte en drog och man blir inte beroende av den. Man tar den en gång om dagen, så länge som man behöver. Den ska minska suget och göra, som du skriver, att det "goa" med att dricka försvinner. Aktiveringen av hjärnans belöningssystem uteblir. Det fungerade för mig (jag fick ifs ont i magen av tabletterna, men de minskade verkligen suget. Alla får inte biverkningar, kanske du klarar dig från det?) Jag tycker att du ska prova! Du kan ju alltid sluta att ta dom om du får någon biverkan som du inte står ut med. Och känner du att du behöver mer stöd kan du säkert få en tidigare tid för återbesök.

Du är typ där jag var för ett par veckor sedan. Jag var livrädd för att berätta för någon. Sedan berättade jag för en vän, i liknande situation som du kommer att vara i på lördag - på krogen. Jag beställde alkoholfritt och när hon undrade sa jag bara att jag hade en vit månad. Det kändes väldigt skönt efteråt, att ha berättat för någon. Kanske handlade också min rädsla för att säga något till andra om att jag ville hålla dörren öppen till a? Du kommer att känna dig stark och duktig om du vågar köra på a-fritt på lördag! Det kan vara ett steg i rätt riktning.

Åh, vilken upplevelse och vilket steg du har tagit. Ett stort steg i rätt riktning.
Och ang öppenhet: Jag har kört diet-ursäkt, rening. Jag har också sagt till en kompis att jag inte dricker just nu. Och ibland bara beställt a-fritt och då har ingen märkt. Jag vill inget säga. Är lite privat. Och jag vet inte om det är bra el dåligt, men när man inte ännu har bestämt sig för ett liv i total nykterhet, så känns det både som om man måste förklara nykterhet o att man dricker igen om man skulle känna att det funkar i framtiden. Så jag säger bara att jag just nu inte dricker.
Är imponerad av att du kom iväg! Bra jobbat!

Naltrexon är bra om man inte bestämt sig för att helt sluta. Prova, det var fantastiskt för mig. Efter en öl ville jag inte ha mer, tog ett glas vin också men den vanliga driften att vilja dricka mer och mer fanns plötsligt inte. Magiskt. Så börja där om du vill testa, ta tabletten någon timme innan du ska träffa någon för att dricka. Jag kommer inte ihåg om det var några speciella biverkningar, i så fall de vanliga med lite orolig mage och lite off i huvet, men absolut inget att vara rädd för. Du har allt att vinna på att testa några gånger. Ger i alla fall en bra säkerhet vid offentliga möten där man inte vill visa att man inte ska dricka, utan kan ta ett glas och lusten att fortsätta är plötsligt borta. Att jag inte fortsatte berodde ju på att jag insåg att jag inte vill dricka en eller två öl, jag vill bli berusad och det var ju för mig en bra insikt.
Good Luck!

Lena72

Ja det var den tabletten jag fick. Är dock orolig för biverkningarna, dosighet, inte köra bil (som jag måste) och ont i magen (gbop +tarmvred)
Vet att biverkningarna är vätte med A, men där dricker jag ju när barnen har somnat eller inte hemma. Nu skall jag vara dosig på dagtid med jobb o så.
Men känner mej faktiskt riktigt laddad! Smile!
Idag har jag köpt presenter, städat, tårtor, handlat, slått in presenter, varit på möte om min logga på min nystartade företag, och varit och skaffat tabletter för min nu accepterade alkoholism! Har haft fullt upp o inte ens tänkt på vin.
Har dock inte vågat ta tabletten än o inte i morgon heller, rädd att bli dålig på kalaset. Kan ändå inte dricka i morgon då vi endast bjuder på "folköl" som jag inte går i gång på. Däremot skall jag ta på lördagsmorgon. Kommer nog avstå från att träffa vännen o vara hemma o känna hur jag mår.
TACK! Alla för era svar! Behöver er som mest nu! Nykter sedan i går..... Ler!

Sommarkatt15

Så fint dina små kommer att få och som bonus - en nykter och pigg mamma hela födelsedagshelgen som finns där för dom 100%! Bra jobbat!
Sommarkatt 15

Lena72

Tack sommarkatt, bästa komplimang på länge!

Lena72

Skall självklart försöka vara helt vit för att må bättre o "rena" mej. Men kollar runt på föra andras forum där många skriver att de tar nån öl, något glas vin trotts tabletterna. Kan man det? Det är inte som antabus då? Att jag blir jättesjuk.
Nyfiken och vill veta vad jag ger mig in på.... Kram

Sommarkatt15

Men smaklökarna känns lite bedövade och doften av alkoholen lite dämpad. Hjärnan blir inte berusad/belönad och då tappar man "nöjet" med att dricka mer än just ett "standardglas". Så upplevde jag det. Tyvärr avslutade jag min behandling alldeles för fort, då jag inte var tillräckligt klar över om jag ville förbli nykter eller inte i vintras. Jag hade ont i magen av tabletten, men det gick över efter några dagar. Jag tror ändå att denna medicinen är bland de bästa och hoppas att det fungerar för dig!
Kram!

är att du kan dricka, till skillnad från antabus. No problem, drick och notera hur det funkar för just dig. Garanterat kommer du inte att balla ur och vilja dricka en massa.

Viktigt, tyckte jag också att det var att kunna dricka vin. Har nu med några undantag haft en lång nykter period på 5 mån. Oavsett om det går att dricka med tabletterna tycker jag att du ska prova en längre nykter period. Eftersom din operation påverkar hur du påverkas av a, så kanske du får din kick av mindre mängd. Jag har många nyktra dagar nu den senaste 5 mån perioden o det könns så bra. Jag mår mycket bättre och känner att jag har lämnat beroendet bakom mig. Drack ett glas vin ute med vänner igår och det räcker. Du har haft ett liv utan mycket a tidigare. Du borde kunna få det igen, men jag råder dig att hålla upp helt en period. Man mår helt enkelt så bra utan men det kommer du inte att märka om du envisas med att dricka. Fundera lite över varför det är så viktigt för dig. Är det inte ändå kicken du vill åt?

Lena72

Hej
Det känns viktigt nu att kunna ta ett glas då jag ff vill hålla det hemligt. Så var det med min gpop också, skämdes i början och höll det hemligt men efter några månader riktigt stolt.
Jag såg op som ett nederlag och sista utväg men sedan stolt stt jag gjorde nått åt min övervikt. När jag slutade röka var det ingen som frågade hur? Plåster, nertrappning... mm
Med min övervikt undrade alla! VV, LCHF, motion.... op? Efter ett tag tänkte jag att skit samma att jag tog till op, jag gick ner! Hoppas att det blir samma med A. Skäms nu och vill kunna ta ett glas för att inte lyssna på tjat och om ett tag till o med berätta o ta tabletterna och ev hålla upp helt.
Snurrigt inlägg kanske???

Om jag är trygg i någon dag/dagar skall jag skita i tabletten o bara ta när det är dagar jag tror jag trillar dit?
Kommer göra ett projekt nästa vecka i 5 dagar och KAN/VILL inte dricka, är det bra att "spara" kroppen o tabletterna?

Om jag vill bli berusad, hur lång tid skall jag hålla upp innan? Samma dag eller tar det ett tag innan det går ur kroppen?
Nu är min tanke stt köra stenhårt och verkligen rida på min KICK av att sluta/trappa ner. Mest nyfiken hut tabletterna fungerar.

Kram

Känner igen känslan av att man inte vill skylta med "ett misslyckande". Så var det för mig också. Nu känns det inte lika viktigt vad andra tycker längre. Och det är ju trendigt att vara nykter... Lite sund livsstil. Drack ett glas vin igår - fick lite ont i magen. Även magens tolerans är bortA. Djäkla kinkig kropp man fått.

Lena72

Drack vin i går, alldeles förmycket. Tabletterna har nog inte hunnit verka. Idag däremot blev det cola och film mys! Däremot har jag jätteont i magen! Riktiga kramper! Bara detta går över för så här kan jag inte ha det... Orolig!
Kram

Lena72

Lördagskväll nykter med fo nat, cola o mys! Stolt men väldigt ont i magen.
Söndag middag men min törstiga vän, nykter till min väns besvikelse! Stolt!
Nu samtal i morgon, känns bra!

Lena72

Ha ha vad den kan stava. Ha ha Film skall det stå! Ha ha

Lena72

Har varit på mitt samtal nu på morgonen.
Nyttigt men jobbigt!
Sitter nu på Mc Donals med en latte o grinar.... Känner mej ändå laddad.
För att jag skall klara detta har jag bestämt mej för att inte använda ordet alkoholist, för mej är det så negativt laddat ord. Kan inte riktigt se mej som en "sån". Hoppas jag inte sårar någon av er alla därute som har accepterat ordet. Jag är helt klart en alkolist men kommer att välja ordet alkoholberoende! Det är jag! Beroende av alkohol men vill inte vara en alkoholist.
Jag har tagit till vinet under en jobbig tid av mitt liv med föräldrars bortgång o kamp mot sjukdom och nu behöver jag hjälp för att bryta denna vana.
På samtalet berättade hon att 10% har ett beroende av alkohol.
Det är nästan 1 000 000!
2% är riktigt sjuka.

Min son har diabetes men jag har svårt för ordet diabetiker. Han har en sjukdom men han är den inte.

Bara en reflektion....
Kram

Rallan

Jag tyckte att det är en bra tanke att ha en sjukdom men inte vara den. Precis så är det ju.
Tänk att det är så många som har ett alkoholberoende, vi är inte ensamma :). Det är bra att tillhöra de som är medvetna om sitt beroende.
Kram och kämpa på

Lena72

NYKTER! Dag tre.... Stolt!
Vilka bra tabletter! Tänker inte ens på vin.
Natti
Kram