Jag har förlorat kontrollen med mitt vin drickande.. Från att ja, skönt med ett glas vin till kvällen blev den en flaska eller mer om en Box fanns hemma.. Konsumtionen bara ökade mer och mer.. Är också gbp opererad och vet att man blev varnad för att det fanns risker med överkonsumtion av alkohol efter operationen.

Har nog somnat full i soffan nästan varje kväll senaste året utan att minnas om jag pratat med någon telefon.. Messat med nån om nåt eller svarat på nåt ilägg på fb... Fick börja morgonen med att kolla igenom telefon så jag inte gjort/sagt nåt konstigt och samt att jag inte pratat i telefon med nån som märkt att jag varit full...

AW blev bäst om man ska träffa kompisar ute, några glas vin och sen hem och supa mer.. Då har jag varit social tillräckligt.. Ut på krogen vill jag ju inte för då blir jag bara för full och gör bort mig...

Senaste tiden har jag dock insett att jag inte kan dricka vin vid gemensamma middagar/fester med kompisar.. Då har jag erbjudit mig att köra men sen druckit mig full när jag kommer hem...
Och har haft mer och mer fått bråttom hem för att ta "ett" glas vin..
Och fy vad min dotter fått se och uppleva trots att jag senaste tiden försökt dricka när hon inte varit hemma men barn ser och märker mer än vad man tror.. Nu är hon dock vuxen men ändå.. ( bor hemma)

Idag är det dag 8 nykter, har haft svårt att sova, vaknat svettig/kall hur många gånger som helst, huvudvärk och en känsla av att vara bakfull nästan hela tiden... Antar att kroppen försöker anpassa sig utan giftet. Hur lång tid tar det innan kroppen gjort av med Alkoholen ?
Undrar om man kan vara alkoholist om det bara är vin man är sugen på ? Alkoholister dricker väl allt de kan få tag på? Har ibland fått slut på vin och haft annat att dricka hemma men väldigt sällan tagit av det ?? Skumt..
Men nu har jag i alla fall bestämt mig. Det här vinpimlandet måste få ett slut... Vill ha tillbaka kontrollen över mig liv..

etanoldrift

Du kan koka svartvinbärssaft tillsammans med glöggkryddor.. (och minska sockermängden eftersom den är söt i sig, men det brukar ju glögg vara..) Man kan också köpa en alkoholfri glögg och tillsätta extra kryddor.. Själv har jag funderat på om man kan använda de där lättdryckerna som finns i små tetror (som man vanligtvis spär ut x 4..)

Kanske skulle funka med att krydda svart vinbärs drycken på systemet. Skrivs som "must". Nåt gott du kan prova som drink är Ginger beer (a-fri). A-fritt

JohannaJ

Fick tips på bolaget att blossas alkoholfria smakar som glögg så köpte en flaska och får testa helt enkelt. Tack för era tips också :)
Önskar er alla en fin nykter lördag :)

JohannaJ

Nykterheten består hos mig. Snart 5 månader sen jag bestämde mig att förändra mitt vindrickande. Är inte sugen på att dricka eller festa just nu heller. Är kanske i en ny fas i livet, börjar bli gammal ;) Skönt att det inte just nu är så jobbigt att låta bli att dricka. Känner att jag mår bra av att vara nykter.
Ikväll blir det tjejmiddag, Kul att träffa tjejerna och babbla. Tar med mig en flaska a-fritt och det blir inga diskussioner eller frågor. Har sagt att jag ska vara nykter till nyår i alla fall.. Men lär bli längre än så.

Ska snart till London, har någon nån erfarenhet av alkoholfritt vin där på pubarna? Försökte googla och hittade nån sida om att a-fria pubar börjar växa fram men mitt sällskap kanske vill ha nåt med alkohol så kanske inte passar med helt alkoholfri pub.

Önskar all en härlig lördag och önskar att det inte behövde vara så kämpigt för vissa att hålla sig borta från alkoholen..

Kram på er

JohannaJ

Man vet ju aldrig vart det bär en om man skulle testa nån klunk hit eller dit, ett glas vid speciella tillfällen eller en glögg, ett glas Whisky till kaffet nån gång. Jag skulle verkligen vilja ha den kontrollen över mig själv att jag skulle kunna dricka så. Men litar inte på mig själv, inte än i alla fall. Känns inte heller som jag skulle våga chansa i dagsläget men jag kommer säkert komma dit jag med,,,, Är lite rädd för det så hoppas jag inte gör det..

Tror att det finns olika typer av missbruk, kanske handlar om någon typ av gränssättning för sig själv eller kemiskt beroende av nåt slag. Man har olika anledningar om varför man hamnat där. Det verkar som det här med vinberoende kommit mer och mer på sista tiden. När BiB kom, det var vinglas efter vinglas på facebook. Alla la upp bilder hur skönt/gott det var med ett glas vin då och då , även i veckorna. Att det blev mer accepterat och vanligt. AW med ett/två glas vin när som helst.. Sen finns det alltid några som inte kan hantera det, som hamnar över gränsen. Man kan inte begränsa sig utan tar även ett glas till när man kommer hem. Ett glas efter jobbet i sin ensamhet som blir två glas och till sist spårar det ur..
Undrar om man kan komma tillbaka till som det var i början? Börja om från ruta ett igen. Gäller nog i så fall vara på sin vakt ordentligt så man inte hamnar på ruta 2 och 3..
Så bra att du funderar Vilja på vart du inte vill hamna igen och tror att eftersom du har tankarna där kan du säkert vara på din vakt.

Tänk inte om ... utan vad ska jag göra om jag hamnar där igen..

JohannaJ

London är verkligen en fantastisk stad. Rekommenderar verkligen ett besök om ni inte varit dit. Hade bestämt mig för ett nyktert besök i London förutom min födelsedag där jag bestämt mig innan för att dricka ett glas vin till maten och ett glas champagne till kvällen. Blev inte riktigt som jag tänkt men nästan. Hade absolut inget sug efter vin eller annat med alkohol under vistelsen annars, Såg fram emot födelsedagen men istället för att vänta till middagen drack jag ett glas vin till lunchen( Sen lunch). Kändes rejält konstigt och första klunkar smakade inte ens gott men efter maten drack jag ganska sakta upp glaset och ju tommare glaset blev ju godare blev det, Kände även av det ordentligt i huvudet. Ingen direkt skön känsla. Drack nog lite för fort och vinet var liksom inget höjdarvin. Efteråt kändes det som att det kunde jag ha skippat. Gav bara obehag..
Efter lite vilande på rummet blev det dags att gå på teater och sedan en trerätters god middag. Istället för Champagne beställde jag ett litet glas riktigt gott vitt vin som jag smuttade på under de 2 timmar middagen tog. Det kändes riktigt bra, var gott, kände inget i huvudet utan njöt av kvällen och sällskapet. Inget sug efter mer men hade vi gått ut på krogen efter vet jag inte hur det hade känts med nu avslutades kvällen där.

Så här i efterhand så är jag fortfarande fast besluten av att undvika alkohol även i framtiden. Att dricka ett glas vin vid speciella tillfällen kanske funkar men speciella tillfällen finns det många av egentligen och än så länge är jag inte stark nog. Kanske jag aldrig blir men födelsedagens två glas gav två olika känslor och tankeställningar. Nyttigt att reflektera över vad som händer :)

Det är 24 veckor sedan jag bestämde mig för att förändra mitt drickande. Har druckit sammanlagt 4 glas vin sedan dess vid två olika tillfällen. Jag känner mig nöjd med förändringen. Trivs nykter och mår så mycket bättre utan alkohol. Märkt att nykterhet provocerar en del , många blir ifrågasättande om varför man inte dricker vilket känns konstigt faktiskt. Alkoholen har kanske för stor plats i vardagen, ungefär som att dricka en kopp kaffe. Men alla väljer själva hur stor plats alkoholen ska ha i sitt liv och det borde inte ifrågasättas.

Idag är det sista dagen på 2015 och kvällen ska firas hos mina finaste vänner. En hyfsat stor fest med både barn,ungdomar och vuxna. Jag ska dricka alkoholfritt och verkligen njuta av kvällen. Tar bilen hem sedan och imorgon vaknar jag pigg och glad igen för ny dag, ett nytt år och nya möjligheter.

Önskar er alla ett riktigt gott nytt år, en afton med skärpta sinnen och alkoholfritt i glasen <3

JohannaJ

Bara att inse att alkohol inte längre är något för mig.. Det gick bra att dricka ett glas, max två glas sakta till en början. Bara nån gång ibland. Det har smakat bra och har på nått sätt njutit av det men samtidigt inte. Har känt av rädslan av att hamna där jag var för över 10 månader sedan. Har på nåt sätt varit på min vakt men till slut slog det över i alla fall..

Killen jag träffade för något år sen, som alkoholkonsumtionen ökade med då tog kontakt igen och vi har träffats.. Till en början gick det bra att dricka bara ett glas, sen två och till slut ett par glas.. Vi träffades under en vecka och jag drack vin mer och mer, hela veckan ...

Det fick ta slut igen, jag klarar inte av det, gillar honom men jag fungerar inte med honom. Kan inte säga nej.. Jag har sagt nej till så många utan att det känt jobbigt men klarar inte av att INTE dricka tillsammans med honom. Nu är det snart 2 veckor sen jag träffade honom, har inte druckit en droppe, inte ens sugen. Vill inte träffa honom igen fast jag fortfarande på nåt sätt älskar honom men måste välja livet istället för kärleken..

Att förändra synen med livet, alkohol och att ta hand om mig själv är pågående, lär mig hela tiden nåt nytt om mig själv :)

Suss73

Hej!
Jag är ny här men känner igen mig i din resa. Starkt av dig att gå vidare med livet från en relation som egentligen inte går dig att må bra. Det är starkt och kräver oerhört mycket vilja. Tänk att det kan finnas så många olika beroenden som påverkar en mer negativt än positivt. Som närhet till fel människor. Jag har varit där och nuddade det igen för ett par dagar sen, återfall med mitt ex. Vaknade en dag fullständigt klar i huvudet vad jag höll på att förstöra. Tackar min lyckliga stjärna för det. Kämpar vidare med nästa "kärlek" vinet, och har gjort slut med det med, hoppas jag fixar det. Kram på dig!

Starkt av dig att lämna en relation för alkoholen. Det är knepigt det där när det ökar efterhand och man dras med. Nu har du gjort ett nytt sunt val. Vanedrickandet tror jag är förödande. Varje glas ska vara ett val.

JohannaJ

Tack Suss Och Sisyfos :)
Bra kämpat Suss och så klart du fixar det. En dag i taget och med vilja kommer man långt :) Häng i, det blir lättare med tiden. forumet har hjälp mig mycket och även om jag inte skrivit hela tiden så har jag läst och tagit till mig massor.

Ja, Varje glas ska vara ett val och även om jag lyckats hålla det vid ett glas, Max 2 de få gånger jag druckit senaste tiden (förutom den veckan då jag förlorade allt förstånd pga kärleken, inte allt förstånd kanske eftersom jag lyckades stoppa det innan det fallerade helt..) så kändes det på nåt sätt fel, att känna rädsla över att tappa kontrollen. Så nu återgår jag helt till nykterheten ett tag till. Få se om jag nån mer gång försöker lära mig njuta av ett glas eller inte men just nu känner jag att det inte är värt det.
Påskafton och bubbelvatten i glaset fungerar fint :)
glad påsk till alla :)

LenaNyman

Det är så sant som du säger. Man läser och tar till sig. Fantastiskt bra gjort att ta dom steg du har gjort, det känns som att du värnar om dig själv och oj, vad bra att du gör det!

Kram!

JohannaJ

Just nu vet jag att det är lättare att hålla sig från vinet än kärleken ....
Har ju liksom inte lyckats hålla mig från honom för han fattar ju inte att han inte är bra för mig... Men antagligen kanske det är just det han är så länge jag själv kan vara stark i mig själv. Är ju inte så att han någonsin hällt vin i mig och inte hans fel att jag inte kan hantera a.
Har träffats men jag har hållt mig till alkoholfritt eller bara bubbelvatten... En kväll bara till ett litet glas rött till maten. Han har inte ifrågasatt mina val. Jag har verkligen blivit rädd för att berusa mig och tappa kontrollen..

Även om livet skulle vara enklare om jag bara fick vara ifred men man kanske ska leva också.. Inte bara överleva :)
Önskar alla en härlig lördagkväll, själv ska jag ut på krogen men först grill i solen på balkongen med rosevin. Alkoholfritt så klart :)