Vad liten man är ibland så ynklig rädd o ångerfull vågar inte svara på mobilen. Ljuger för sina barn kan knappt se i spegel. Sitter här på en toalett på jobbet och fundera över vad man sa till folk i helgen. Tittade han inte lite konstigt varför såg hon så sur ut tankarna snurra. Så här är det i stort sett hela tiden fraför allt på måndagen. Min underbara fru lämnade mig för några månader sedan hon som jag älskar överallt. Att jag är så jävla dum i huvudet att jag inte tog hennes "tjött" på allvar. Så nu är hon borta och hon kommer aldrig tillbaka det lovade hon mig i lördags natt. Då som alltid denna jävla svartsjuka. Åkte hem laddade mitt hagelgevär och fuktade pipan med min mun med vågade inte trycka av. Varför skriver jag detta nu jag som aldrig pratat med någon om mitt problem. Men det känns lite bra på något konstigt sätt. Har på allvar förstått att det är alkoholen som är boven. leva eller dö. Det är väl så man få ställa sig frågan// raje

raje

Mår bättre i mitt syke idag fast jag inte har sovit bättre. Tog ett ordentligt snack med min älsta son. Igår det var skönt men jag kunde fan inte se honom i ögonen. Det stör mig:( han var hård mot mig. Lägg av o supa farsan annars ha du inte mig kvar. De tog hårt. Men i samma mening så ger han mig en kram klappa mig på axeln och säger sedan de här fixar du gubbe ♥ o är det något så säg för fan till.
Då brast de för mig .......men nu är jag på väg upp igen//r

Leverjag

Åh, så fin kille du har.

Klart han är arg på dig men han älskar dig och vill att du ska lyckas, finnas för honom. Kan vara bra att lösa om medberoende. Många som skriver här i forumet. Etanoldrift la upp en nya trådar om medberoende och missbrukare nyss som beskriver det bra. Kan vara värt att ha med sig i förhållande till dina närmaste, så att du förstår dem.
Härligt att du är på bättringsvägen. Sömnen rubbas av alkoholmissbruk så det är vanligt. Jag sov också dåligt första veckorna.

Läs gärna på här om alkohol och hälsa; http://www.alkoholprofilen.se/facts

Se till att fylla på med B och D-vitaminer samt magnesium (och zink) så hjälper du dig att må bättre. Alkoholmissbrukare har ofta brist på särskilt B-12 men också mineraler och annat.

Fortsatt lycka till!

raje

Trodde att det hade vänt mot det bättre. Kände mig på gott humör igår tränade faktiskt 20 min. Men vad hjäpte det mår skit idag vet i fan hur de ska gå imorgon.
Fredag helg snacket på jobbet aw fest o alla glada friska kompisar. Det är tur att jag har barnen i helgen. Hur gör jag? //r

Mick

Ja, hur f-n gör man, ingen lätt uppgift jag känner igen mig exakt, fredags känslan kommer och folk på jobbet börjar tjata om öl, och jag vet att suget kommer som en orkan över mig imorgon, vad göra.
Jag har sett till att inte ha A hemma imorgon, sen gäller det att stålsätta sig så mycket det bara går, belöningen kommer på lördag morgon när vi vaknar utan ångest och huvudvärk.
Nu kämpar vi och låter inte A djävulen lura oss igen.

Leverjag

Hej Raje. Tid, ge dig tid.
Det har tagit ett tag att supa sig till ett beroende eller hur? Kan det tänkas att det ta lite tid att förändras? Försök se de små förändringarna. Det går lite upp och ner de första veckorna och det är ju också så att vi inte längre dövar oss och därför upplever och känner allt starkare, livet kommer ikapp oss. Vi måste bygga upp oss från insidan på riktigt för att må bra och det tar tid. Du har tagit de första stegen och sitter inte längre med pipan i munnen och ångesten rivandes i kroppen, eller hur?

Skriv en lång lista på varför du vill sluta och vilka konsekvenser du vill slippa. Hur vill du att livet ska vara, vilka mål har du? Vad behöver du göra för att komma närmare och nå målen?

Vad är suget och varför uppstår suget. Titta på det och försök förstå vilka känslor och situationer som triggar. Vad är du vill när du dricker? Varför dricker du?

Läs om medberoende och högaktuella böcker skrivna av vuxna som vuxit upp med alkoholiserade föräldrar. Läs en del om det här i forumet.

Träna och fokusera på avslappning, medvetenhet och lugn som är den bästa medicinen. Gå på AA-möte, träffa en behandlande beroende terapeut, var snäll mot dig själv och din kropp. Låt gammalt och problemen vara så länge. Ge dig tid att läka...

Du klarar det för att du vill och det finns heller inget alternativ ❤️

raje

god kväll mina vänner snart en vecka utan alkohol.
Fast idag har det varit grymt jobbigt. gick tillbaka till mitt första inläggo fick en spark i röven.
Fixade hamburgare till barnen satte mig ner o försökte ta det lugnt. Men de gick så där, drack julmust och försökte tänka på något annat.
Känner mig nog rätt stark i sinnet ändå.
just nu kom lill tjejen tasande o kröp ner jämte mig. skönt med lite sällskap :) tur att man har barnen känner jag blir lite jobbigare nästa vecka.
Nästa vecka ja. ska på konsert med några polare o redan har dom börjat planera för tågresan,förfest konsert efterfest mm.........de blir en prövning.
frågan är om jag ska skita i att följa med. eller gå ännu starkare igenom de.
vill bara säga att utan era inlägg skulle jag inte va nyckter nu.
kram på er och god natt

Leverjag

Jag avråder dig

Det är alldeles för lockande tror jag. Du har precis slutat. Alla typer av risksituationer kommer du ha svårt att stå emot. Klarar du verkligen den frestelsen nu, tror du?
Kan du åka dit och bara se konserten, utan att hänga m polare?

Tänk på dina barn och de år ni har framför er. Underskatta INTE alkoholens kraft!!!

Ha en fin helg.

Krökspolaren

Man känner sig glad och lycklig.. Den farligaste känslan du kan ha i samma rum som A...Har själv trillat dit flera gånger och det är så jävla tungt att ta sig upp ur allt självhat och samvete.Jag har bestämt mig för att hålla mig borta helt och hållet från aktiviteter där det finns A. Inte för alltid, bara tills jag är starkare och förhoppningsvis hittar en hälsosam relation till drickandet. Är som vad jag uppfattar det som en "fredags missbrukare" . Vill inte kalla mig alkoholist för jag klarar mig bra i veckorna och kan ha en flaska rödvin stående i köket i månader utan att öppna den. Jag drivs mer av den sociala biten av att sitta i en bar eller med vänner och dricka. Men jag klarar inte av att dricka måttligt. Fullt race eller ingenting är min melodi och tyvärr bryr jag mig inte om min närhet när jag blir så. Alltid blackout, ångest och allmänt taskigt skick tills nästa fredag. Så jag hoppas att du står över konserten,, bara för den här gången!!!

raje

en vecka utan alkohol. det har varit en lång helg humöret är väl inte på topp. men va gör de en vecka. ny vecka bara ta tjuren vid hornen //r

aqua

Jag har hört att första tiden som nykter har kroppen och hjärnan mycket att laga. Det är inte så konstigt att du inte är på topp. Allt är som det ska. Sömnen, humöret, tankar och känslor kan åka berg och dalbana. Håll ut! Jag är också inne på min första vecka. Först idag fick jag lite skakningar i kropp och händer, känner mig lätt berörd av saker och ting. Jag har bestämt mig för att ha tillit i processen att tända av och kan, till min förvåning, även se det som intressant. Otroligt vad vi lurar och utsätter oss själva för bara för att dricka. Eller hur? Nu går vi på en ny vecka tillsammans. Du har många som "håller dig i handen". Må gott!

Leverjag

Hur går det för dig Raje?

Hoppas det går bra! Om inte, släpp inte taget, fortsätt bara och räkna ihop dina nyktra dagar. Lämna inte forumet. Läs och skriv. Det är väldigt nyttigt. ;-)

raje

Det verkar ju som att det börjar funka. Men det är en evig kamp mot a-set. Han lockar med att bjuda in sig i mitt huvud.
Som jag skrev i ett annat inlägg såska jag på kkonsert i morgon.
Har laddat mentalt och fysiskt. Ska köpa några alkohol fria öl att ta till om suget biter i.
Har blivit varnad att åka men jag är en envis jävel så de här ska jag klara. Jag hör av mig till tråden efter helgen kram till er alla♡//r

raje

hej mina vänner. känner mig otroligt nöjd med mig själv. har gått armkrok med A hela helgen. åkte på konsert med polarn. han va informerad om min situation. han drack öl o jag drack fanta. väl framme så gick vi och åt och drack han öl och jag a-fri :) konserten var kanon. efterfesten oxå jävlar vad kul jag hade nyckter, snackade med folk drack a-fria öl och mådde jävligt kanon. lämnade polarn vid 02 och gick hem och la mig. vaknade utan ångest fast förskyld men de är ju en annan sak;) nu sitter jag här och tänker på hur jag ska gå vidare. har ni några bra tips ni där ute på era trådar kram //r

Leverjag

Underbart Raje!

Det funkar bra, eller hur? Saknade du A?
Jag tänker att du bara ska fortsätta så en tid, helst lång för att återfå hälsan, balansen och kontrollen över ditt liv och hur du vill leva det. Passa på att vara närvarande med barnen och njut av dem. Ge dig tid och nya upplevelser när du inte har dem. Kanske prova nya saker som du längtat efter eller inte vågat tidigare.

Hur menar du med hur du går vidare? Vad vill du gå vidare med och vad vill du uppnå? Har du satt delmål och mål?

Det finns de som satt upp pengarna som man nu inte dricker upp på kylskåpet (och sedan på konto) dessa kan man avsätta till något man önskar sig tex.

Och visst är det bättre att faktiskt vara nykter på fester än vad man tror. Tips? Fortsätt att vara envis... du kommer troligtvis att försöka övertyga dig själv om att det nog inte var så farligt. Läs då i forumet el skriv om dina tankar. Lycka till!