Du har redan kommit långt som tagit en ärlig titt på dina vanor och funderar på nästa steg! Det finns många vägar in i problematiska alkoholvanor, och det finns många olika vägar ut.

Hos oss finns det lite olika typer av stöd att få:

  • Du kan anmäla dig till vårt 10-veckorsprogram för förändring av alkoholvanor. Där får du sätta ett mål och arbeta konkret och strukturerat med din förändring.
  • Du kan starta en tråd i vårt diskussionsforum och berätta om din situation och vad du tänker. Där finns många som går/gått igenom liknande situationer som du och som kan bidra med stöd och erfarenheter.
  • Om du vill bolla tankar med erfarna rådgivare kan du antingen ringa oss på Alkohollinjen, eller skriva till oss i Alkoholhjälpens frågelåda. Där utgår vi från det läge där du befinner dig just nu, och hjälper dig att resonera kring situationen och vad som kan vara nästa steg. Du kan vara anonym om du vill.

Det finns självklart många andra former av stöd och behandling att få. Vården erbjuder bra behandlingar, både på plats på beroendemottagningar och digitalt. Där kan du även få hjälp med att prova mediciner som t ex kan hjälpa till att minska suget efter alkohol. Vissa har haft stor hjälp av 12-stegsgemenskaper, andra av självhjälpsböcker. Vår erfarenhet är att en ibland måste prova sig fram för att hitta rätt väg. Vissa behöver göra flera saker samtidigt, för andra är det viktigt att fokusera på en sak. Vad tror du själv att du skulle behöva just nu för att komma igång med din förändring?

Klicka här för att komma tillbaka till vanliga frågor